Är Freja eID godkänd legitimation?

Frågad av: Gully Lindgren  |  Senaste uppdatering: 6 mars 2022
Betyg: 4.3 av 5 (23 betyg)

GODKÄND FÖR STATLIGT KVALITETSMÄRKE
I Sverige är Freja eID den enda mobila e-legitimationen som är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, utfärdat av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Se hela svaret på frejaeid.com

Kan man använda Freja eID för att hämta paket?

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att PostNord har infört stöd för att användare ska kunna legitimera sig med Freja eID som en fysisk ID-handling vid paketutlämning. Freja eID är en e-legitimation som också fungerar som en fysisk ID-handling.

Se hela svaret på frejaeid.com

Vem står bakom Freja ID?

Vem äger Freja eID? Freja eID ägs av svenska IT-företaget Freja eID Group AB (publ). Freja eID Group har fokuserat på IT-säkerhetslösningar sedan 2002 och är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Se hela svaret på frejaeid.com

Var finns Freja eID ombud?

Alla PostNords 2000 ombud tar nu emot Freja som fysisk ID-handling vid paketutlämning. Bara visa ID-skärmen för att identifera dig och hämta upp paket utan krångel.

Se hela svaret på frejaeid.com

Kan man använda Freja eID för att köpa energidryck?

Freja eID fungerar som vilken fysisk legitimation som helst, exempelvis ett körkort, och kan användas i butik.

Se hela svaret på svenskhandel.se

Vi kollar in Freja eID!

29 relaterade frågor hittades

Hur får jag Freja eID Plus?

Vad behövs för att få Freja eID Plus? Du måste ha bekräftat din identitet med en ID-handling i Freja. Därefter måste du gå till ett godkänt Freja eID-ombud och ta med dig din mobil samt den ID-handling du använde vid registrering. Fysiska mötet krävs av myndigheterna.

Se hela svaret på frejaeid.com

När gäller Freja ID?

Nu kan du ha din legitimation i mobilen när du ska spela eller hämta vinster i en ATG-butik. Den mobila e-legitimationen Freja eID fungerar sedan tidigare för inloggning till ATG.se och med en funktion som nyligen lagts till i appen fungerar den även vid identifiering i butik.

Se hela svaret på frejaeid.com

Varför Freja ID?

VARFÖR SKA JAG SKAFFA FREJA eID? Så du kan identifiera dig och logga in på anslutna e-tjänster smidigt och säkert. Eller för att du kan känna dig trygg i vetskapen om hur dina personuppgifter hanteras. Och för att du har full kontroll över din identitet och dina digitala aktiviteter.

Se hela svaret på frejaeid.com

Vad kostar Freja ID?

Kostar Freja eID något för användaren? Nej, Freja eID är alltid gratis för användaren. Vi använder inte heller vår användardatabas för att göra reklam till användarna eller på annat sätt kapitalisera på användarbasen förutom de intäkter som vi får från de förlitande parterna för användandet av tjänsten.

Se hela svaret på org.frejaeid.com

Kan man hämta ut paket med id06?

För att hämta ut ditt paket behöver du legitimation och paketets löpnummer. Hämtas paketet av annan person än mottagaren ska bådas legitimation uppvisas. De legitimationer som är giltiga är följande: SIS märkt ID-kort och tjänstekortID-kort utfärdat av skatteverket.

Se hela svaret på kundo.se

Vad räknas som giltig legitimation?

Medborgare i Sverige

svenskt nationellt id-kort. svenskt körkort. svenskt SIS-märkt id-kort utfärdat av till exempel en bank, ett företag eller en myndighet. svenskt tjänstekort utfärdat av en statlig myndighet.

Se hela svaret på skatteverket.se

Hur kan man skaffa e-legitimation?

Hos Skatteverket kan du ansöka om ett id-kort om du är folkbokförd. Skatteverkets id-kort innehåller en e-legitimation.

Se hela svaret på skatteverket.se

Hur skaffar man Freja Bank ID?

Du skaffar den genom att ladda ner appen Freja eID till din mobil eller surfplatta. Sedan besöker du ett av de anslutna ATG-ombuden för att aktivera e- legitimationen på plusnivån. Det finns ingen åldersgräns för att skaffa Freja eID Plus men om du är under 18 år behöver du ha tillstånd av din vårdnadshavare.

Se hela svaret på vardgivarwebb.regionostergotland.se

Vad är Freja eID Plus?

Med Freja eID Plus får du tillgång till offentlige e-tjänster såsom 1177.se, Skatteverket och Pensionsmyndigheten m. fl. Dessutom ingår ett kostnadsfritt ID-skydd som meddelar dig om någon skulle ändra din folkbokföringsadress eller särskilda postadress registrerad hos Skatteverket.

Se hela svaret på frejaeid.com

När slutar körkortet gälla som ID?

Från och med år 2022 ska bankerna endast godta id-handlingar som har utfärdats av Polismyndigheten, det vill säga pass och nationellt id-kort, enligt id-kortsutredningens förslag. Körkortet ska inte längre vara en statlig id-handling, eftersom det inte uppfyller tillräckliga säkerhetskrav.

Se hela svaret på swedishbankers.se

Vilka banker använder Freja eID?

Därefter har ett antal olika företag och organisationer meddelat att man kommer införa Freja eID som ID-metod för sina användare. Resurs Bank är den första finansiella aktören som ansluter sig till det nya ekosystemet av digitala identiteter som Verisec bygger upp med Freja eID.

Se hela svaret på frejaeid.com

Kan man använda Freja eID i butiker?

FYSISKT. Följande ställen tar emot Frejas digitala ID-kort i butik: PostNord, ATG, Kronans Apotek, Apoteksgruppen. Visa ditt digitala ID-kort i Freja för att legitimera dig. Läs mer om denna funktion.

Se hela svaret på frejaeid.com

Vad är kod till ID kort?

PIN-PUK-kod

När du beställer Skatteverkets id-kort får du även en PUK-kod för AB Svenska Pass e-legitimation hemskickad till dig. PUK-koden använder du första gången du ska använda din e-legitimation. Med PUK-koden aktiverar du e-legitimationen och väljer en personlig PIN-kod.

Se hela svaret på thalesgroup.com

Hur får man e-legitimation från Swedbank?

Via internetbanken

Logga in i internetbanken och gå till sidan Övriga tjänster/BankID på kort och fil/Beställ BankID på fil. När du godkänner beställningen laddas ett BankID på fil ner till din dator och du får välja ett lösenord. Du kan ansluta dig till internetbanken via bankkontor. Obs!

Se hela svaret på swedbank.se

Hur legitimerar man sig utan BankID?

En e-legitimation kan jämföras med en vanlig id-handling som till exempel id-kort eller körkort. Den enda skillnaden är att du använder e-legitimationen för att legitimera dig på internet.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad kostar e-legitimation?

E-legitimation på fil är oftast gratis att skaffa, medan e-legitimation på kort normalt kostar pengar och kan även utgöra fysisk ID-handling.

Se hela svaret på m05-mg-local.idp.funktionstjanster.se

Vad är godkänd intygsgivare?

Godkända intygsgivare när du ansöker om pass eller nationellt id-kort. Om du saknar giltig id-handling när du ansöker om pass eller nationellt id-kort kan du ta med dig en person som intygar din identitet. Den som följer med dig måste vara godkänd intygsgivare och kunna visa upp giltig id-handling.

Se hela svaret på polisen.se

Är resedokument giltig legitimation?

Om du vill hämta ditt resedokument på en annan ort ska du tala med personalen om detta när du lämnar fingeravtryck och blir fotograferad. Du måste ha med dig en giltig legitimation när du hämtar ditt resedokument. Du som får ett resedokument ska boka tid innan du besöker Migrationsverket.

Se hela svaret på migrationsverket.se

Vilka utfärdar legitimation?

Polisens passexpeditioner utfärdar pass och nationellt id-kort till svenska medborgare. Du kan ansöka om och hämta ditt nya pass eller id-kort på vilken passexpedition som helst i landet.

Se hela svaret på polisen.se

Kan man hämta ut paket med BankID?

För att kunna hämta ut paketet med Mobilt BankID behöver mottagaren ha PostNords app, paketet måste ha lagts till automatiskt och BankID måste finnas på samma enhet. Du e-handlar och gör en beställning på nätet. Varan packas och paketet levereras till ditt ombud. Du får ett sms med länk till en landningssida.

Se hela svaret på postnord.se
Föregående artikel
Hur få rätt mot försäkringsbolag?
Nästa artikel
När ska man äta långsamma kolhydrater?