Är Volvo Cars köpvärd?

Frågad av: Gärd Månsson  |  Senaste uppdatering: 21 februari 2022
Betyg: 5 av 5 (18 betyg)

Även om aktien haft en mycket stark utveckling sedan börsnoteringen (+32 procent) anser Kepler Cheuvreux att Volvo Cars är ett av de bästa elbilsalternativen bland de äldre personbilstillverkarna, vilket motiverar en värderingspremie jämfört med de tyska konkurrenterna.

Se hela svaret på swedbank-aktiellt.se

Är Volvo Cars aktien köpvärd?

Publicerad 2021-11-29 10:19

Analys DNB Markets inleder bevakning av Volvo Cars med rekommendationen köp. Riktkursen är 86 kronor. Det framgår av en analys. Enligt DNB har Volvo Cars omvandling under det senaste årtiondet försatt bolaget i ”pole position” vad gäller elektrifieringen av bilmarknaden.

Se hela svaret på privataaffarer.se

Vad tror vi om Volvo Cars?

- Men samtidigt uppvisar Volvo Cars som bolag starka siffror för 2021, något som väntas hålla i sig även framöver, så det finns absolut fundamenta att hålla sig i. För helåret 2021 väntas bolaget slå försäljningsrekordet från 2018 samtidigt som marginalerna hänger med, det är positivt.

Se hela svaret på aktiespararna.se

Varför stiger Volvo Cars?

Volvo Cars fortsatte uppåt i måndagens handel med ett lyft på över 5 procent, efter att biltillverkarens aktie rusat förra veckan. Bolaget planerar att bygga en tredje bilfabrik i Europa, uppgav finanschefen Björn Annwall för tyska Automobilwoche i helgen.

Se hela svaret på msn.com

Finns Volvo Cars på börsen?

För första gången på över två decennier blir det återigen möjligt att handla aktier i den svenska personbilstillverkaren Volvo Cars. Bolaget noteras på Stockholmsbörsen fredag den 29 oktober 2021.

Se hela svaret på svd.se

Why are Volvo safe, watch this - Volvo Cars Safety Centre

29 relaterade frågor hittades

Hur tecknar man sig för Volvo Cars?

Anmälningsperiod: 19 oktober klockan 08.00 – 27 oktober klockan 23.59. Observera att dagen och tiden kan tidigareläggas. Ny! Du behöver teckna dig för minst 100 aktier, högst 25 000 aktier, i jämna poster om 50 aktier.

Se hela svaret på seb.se

Var teckna Volvo Cars?

Uppdatering: Volvo Cars noteras på Nasdaq Stockholm den 28 oktober 2021. Uppdatering: Noteringsdatumet har ändrats till 29 oktober 2021. Priset per aktie är fastställt till 53 kr. Erbjudandet har minskats.

Se hela svaret på nyemissioner.se

Vad kostar en Volvoaktie?

När samtidigt aktien kostar runt 73 kronor är det uppenbart att det är något helt annat än vinsten på kort sikt som bestämmer aktiepriset.

Se hela svaret på realtid.se

Vad heter Volvos nya aktie?

Fredagen den 29 oktober introduceras Volvo Cars på Stockholmsbörsen, under titeln VOLCAR B. Det beskrivs som den näst största börsnoteringen någonsin i Sverige, efter Telia år 2000. Teckningskursen är satt till 53 kronor per aktie, och totalt kommer det att nyemitteras aktier för cirka 20 miljarder kronor.

Se hela svaret på expressen.se

När börsnoterades Volvo?

28 oktober ringer Nasdaq in Volvo Cars på börsen i Stockholm. Volvo Cars planerar börsnotering den 28 oktober. Priset per aktie är på 53–68 kronor, vilket motsvarar ett totalt värde på 163–200 miljarder kronor på Volvo Cars, enligt ett pressmeddelande från biltillverkaren.

Se hela svaret på expressen.se

Hur går det för Volvo?

Aktieanalys Det tog över 20 år, några avblåsta försök och en elektrifierad U-sväng men nästa vecka gör Volvos personbilar comeback på börsen igen. Värderingen är en röra, men vi ser ändå skäl att teckna. ... De 53-68 kronor per aktie som Volvo kommer att noteras till ger ett börsvärde på 163-200 miljarder kronor.

Se hela svaret på avanza.se

Hur många aktier finns i Volvo Cars?

Per den 30 november 2021 finns det totalt 2 979 524 179 aktier i Volvo Cars, varav samtliga är stamaktier av serie B, motsvarande 2 979 524 179 röster.

Se hela svaret på news.cision.com

Hur köper man Volvo Cars aktier Swedbank?

Så anmäler du dig för förvärv av Volvo Car.

Via appen: Logga in och tryck sedan på ”Spara och placera menyn”. Scrolla ner något och under ditt innehav finner du ”Aktuella emissioner”, där du gör din förvärvsanmälan. Swedbank AB är Co-Lead Manager i Volvo Car Groups nyemission, ägarspridning och notering av B-aktier.

Se hela svaret på swedbank-aktiellt.se

Kan man köpa aktier i Volvo Cars?

Klockan 09.00 fredagen den 29 oktober inleds handeln med Volvo Cars aktier på Stockholmsbörsen. Det är första gången ett svensk bolag som tillverkar personbilar blir börsnoterat.

Se hela svaret på teknikensvarld.se

Hur gör man för att teckna aktier i Volvo Cars?

Anmälningsperiod: 19 – 28 oktober 2021. Antal aktier: Anmälan ska avse lägst 100 B-aktier och högst 25 000 B-aktier, i jämna poster om 50 B-aktier (de som önskar förvärva fler än 25 000 B-aktier ombeds kontakta Swedbank i enlighet med villkoren för det institutionella erbjudandet).

Se hela svaret på swedbank-aktiellt.se

Hur tecknar man sig för Volvo aktier?

På anmälningssedeln kan du dock bara anmäla ett Aktie- och fondkonto/VP-konto/depå. Det brukar även gå att skicka sin anmälan elektroniskt via den bank där man har sitt konto. Oftast måste man göra på det sättet om man vill teckna aktierna på ett ISK (investeringssparkonto) eller en Kapitalförsäkring.

Se hela svaret på avanza.se

Är Volvo Cars övertecknad?

Teckningskursen var som tidigare aviserats fastställd till 53 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde för Volvo Cars om 158 miljarder kronor för alla utestående aktier i bolaget. ...

Se hela svaret på affarsvarlden.se

Hur mycket är Volvo värt?

Baserat på snittet skulle Volvos Cars värde vara cirka 80 miljarder kronor. Tittar vi på ev/ebit – börsvärdet justerat för skuldsättning genom rörelsevinsten så ligger snittet istället på 5 i år.

Se hela svaret på di.se

Hur mycket äger Kina av Volvo?

Eric Li äger 91 procent av Zhejiang Geely Holding medan sonen Li XingXing äger 9 procent. Det företaget, som är sfärens kärnbolag, heläger Geely Sweden Holdings, som i sin tur äger Volvo Cars.

Se hela svaret på svd.se

Är Volvo svenskt eller kinesiskt?

I den bilden ingår att Volvo är en kinesisk bil. När kinesiska Geely med grundaren Li Shufu köpte Volvo Cars för elva år sedan ringde varningsklockor i väst. Både före och efter den affären har det funnits många exempel på samarbeten mellan kinesiska och utländska biltillverkare som misslyckats.

Se hela svaret på dn.se

Var tillverkas Volvos bilar?

Volvo Cars kinesiska huvudkontor ligger i Shanghai. Företagets huvudsakliga bilfabriker finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA) och Chengdu och Daqing (Kina), medan motorerna tillverkas i Skövde och Zhangjiakou (Kina) och karosskomponenter i Olofström.

Se hela svaret på media.volvocars.com

Varför sjunker Volvo?

Volvoaktien sjunker på börsen. Enligt dagens rapporter har den sjunkit med sju procent och det har sin orsak i att Volvo tvingats dra ner på takten i tillverkningen av lastbilar på grund av brist på elektronikkomponenter, halvledare närmare bestämt.

Se hela svaret på trailer.se

Vad händer med Volvo B?

FLASH: HSBC höjer riktkursen för Volvo till 265 kronor (260), upprepar köp - BN. HSBC höjer riktkursen för Volvo till 265 kronor (260), upprepar köp - BN.

Se hela svaret på borskollen.se

Är Volvo fortfarande svenskt?

Volvo Car Group ägs av kinesiska Zhejiang Geely Holding (Geely Holding). Volvo Personvagnar utgjorde en del av svenska AB Volvo fram till 1999 då företaget köptes av Ford Motor Company. 2010 köptes Volvo Cars av Geely Holding. ... I december 2017 hade Volvo Cars cirka 38 000 heltidsanställda världen över.

Se hela svaret på media.volvocars.com
Föregående artikel
Vad skulle hända om alla blev vegetarianer?
Nästa artikel
Hur känns en främre korsbandsskada?