Får man ta med sig Alvedon på flyget?

Frågad av: Kent Jonsson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.8 av 5 (35 betyg)

Medicin på flyget
Det går bra att resa med medicin (gäller både flytande medicin och medicin i fast form). Observera dock att du som med all annan vätska måste presentera flytande medicin i säkerhetskontrollen. Även om det inte är något krav så underlättar det om medicinen medförs i sin orginalförpackning.

Se hela svaret på skyscanner.se

Får man ta med sig tabletter på flyget?

Receptbelagd och receptfri medicin och sjukvårdsartiklar i vätskeform får medföras utan begränsning dvs. du kan ta med det du behöver under resan och din bortavaro. ... Tabletter, pulver, medicin och kosttillskott i fast form omfattas inte av reglerna och behöver därmed inte presenteras separat från ditt handbagage.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Hur mycket ml får man ta med sig på flyget?

Vätskor som du vill ta med dig i handbagaget (t. ex. drycker, tandkräm, hud- och hårvårdsprodukter och aerosoler) ska förvaras i en genomskinlig plastpåse på högst en liter. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 ml – större förpackningar måste läggas i det incheckade bagaget.

Se hela svaret på europa.eu

Får man ta med sig paraply på flyget?

Ja, paraplyer får tas ombord som handbagage utan extra kostnad.

Se hela svaret på finnair.com

Får man ta med hårfön i handbagaget?

Elektronisk utrustning i handbagaget

Får man ha plattång i handbagaget? Ja, du kan ta med dig både plattång och hårtork i din kabinväska utan problem.

Se hela svaret på skyscanner.se

De 12 bästa tipsen inför flygresan

24 relaterade frågor hittades

Får man ha vätska i det incheckade bagaget?

Reglerna för begränsningar av vätskor omfattar inte incheckat bagage. Tänk på att packa extra noggrant, om du packar till exempel flaskor med vätska i det incheckade bagaget. Eventuella skador som uppstår på bagage om en flaska skulle gå sönder ersätts inte.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Hur mycket handbagage får man ha på flyget?

Enligt dagens IATA-standard (en frivillig överenskommelse mellan flygbolagen) får handbagaget vara högst 56 cm x 45 cm x 25 cm. De flesta flygbolag använder sig av dessa begränsningar men olika flygbolag kan ha olika regler för handbagagets mått och vikt.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Hur mycket vätska får man ha på ett SAS plan?

Alla vätskor måste förvaras i enskilda behållare med högst 100 ml. Den totala mängden vätskor får inte överstiga 1 liter. Alla vätskebehållare måste placeras i en genomskinlig 1-liters plastpåse.

Se hela svaret på sas.se

Får man ha choklad i handbagaget?

Du får ta med dig livsmedel och mat genom säkerhetskontrollen så länge den inte räknas som vätska. Om den räknas som vätska gäller vätskereglerna. Läs mer om hur mycket vätska du får ta med i handbagaget.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Får man ha torrschampo i handbagage?

Nästan alla vätskor (som drycker, kontaktlinslösning, schampo, sminkprodukter, flytande medicin, nagellack, parfym / köln, ansikts toner); geler (som hårgel, tandkräm, handdesinfektionsmedel, ansiktsserum); och aerosoler (produkter dispenserade i en sprayburk eller flaska under tryck, som hårspray, torrschampo eller ...

Se hela svaret på sv.kozel-bier.at

Hur mycket handbagage får man ha på flyget Norwegian?

1 liten väska (under sätet) (30 x 20 x 38 cm) + 1 handbagage (bagagehyllan) (55 x 40 x 23 cm) max 10 kg totalt.

Se hela svaret på norwegian.com

Hur mycket handbagage får man ha på Finnair?

ett handbagage, maximala mått (längd x bredd x höjd) 55 x 40 x 23 cm. en personlig tillhörighet, exempelvis en liten handväska, en liten väska för bärbar dator eller en liten ryggsäck, maximala mått 40 x 30 x 15 cm. kombinerad maxvikt 8 kg.

Se hela svaret på finnair.com

Hur stor väska får man checka in?

Storleks- och viktgränser

Maxvikten för varje incheckad väska är 32 kg. Kollin som väger mer kan skickas som flygfrakt. Den maximala storleken på ett incheckat kolli är 158 cm (längd + bredd + höjd). En barnvagn som incheckat bagage får väga högst 23 kg.

Se hela svaret på sas.se

Får man ta med sig parfym på flyget?

Packa vätskor i ditt handbagage så här:

Varje enskild behållare som innehåller vätska får max rymma 100 ml (1 dl). Det är inte tillåtet att medföra en behållare som rymmer 150 ml men som enbart innehåller 75 ml vätska. Däremot får du ta med en helt tom behållare, oavsett storlek.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Vad betyder incheckat bagage?

Incheckat bagage kallas även lastbagage. Det avser föremål som en passagerare vill ha med sig på flygresan och som transporteras i flygplanets lastrum. ... Såsom namnet antyder måste du checka in detta bagage och du har inte tillgång till det under flygresan.

Se hela svaret på kiwi.com

Får man ha nagellack i handbagaget?

Vätskor i handbagaget

Du får ha med dig en begränsad mängd vätska, kräm och gel ombord: Max 100 ml/behållare. Du måste packa alla behållare i en transparent, återförslutningsbar påse (max 1 l)

Se hela svaret på norwegian.com

Vad kostar det att checka in bagage på Norwegian?

Extra baggage och övervikt

Avgifter gäller också för väskor som väger mer än 23kg och för mindre incheckade väskor över 10kg. Avgiften är 125 SEK per kilo, per sträcka.

Se hela svaret på norwegian.com

Vad ingår i handbagage Norwegian?

Inkluderat i handbagaget:
  • En kabinväska utan extra kostnad.
  • Ett litet personligt föremål (t. ex. en liten handväska eller ett tunt laptopfodral) som ska placeras under sätet framför dig. Packa även ned det viktigaste i ditt personliga föremål (t. ex. medicin, värdesaker och babyartiklar).

Se hela svaret på norwegian.com

Hur stor ryggsäck får man ha som handbagage?

De flesta flygbolags tillåtna mått för handbagage är runt 56 x 36 x 23 cm och ett litet föremål på 23 x 33 x 20 cm. Det är tillåtet att flyga med din kabinväska eller ryggsäck om den håller dessa mått. Några flygbolag har dock mindre gränser som t. ex Spirit Airlines men i regel har de allra flesta denna gräns.

Se hela svaret på travelhacker.se

Får man ha nötter i handbagaget?

Utöver ovanstående regler har flygbolagen också möjlighet att sätta upp egna regler för medhavd mat ombord på flyget. Det är inte ovanligt att det ropas ut ett förbud mot nötter, eller annan allergiframkallande mat, i samband med ombordstigningen; ta hänsyn till detta!

Se hela svaret på skyscanner.se

Får man ha med nötter på flygplan?

Nötter ombord. ... Inget flygbolag garanterar nötfria flygningar, bland annat på grund av risken att någon passagerare har med sig nötter själv. Vissa flygbolag, som exempelvis Vings flygbolag Thomas Cook, gör kabinutrop om nötallergi, medan andra, till exempel Finnair, har som policy att inte göra detta.

Se hela svaret på allergia.se
Föregående artikel
När börjar Sommarbingo?
Nästa artikel
Måste man ha ett avlopp?