Hur bokar man tid på ungdomsmottagningen?

Frågad av: Patrik Samuelsson  |  Senaste uppdatering: 3 februari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (14 betyg)

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du göra vårdärenden på nätet. Du kan till exempel kontakta en ungdomsmottagning, boka en tid, be om nytt recept, beställa ett klamydiatest eller läsa din journal.
...
Kontakta en mottagning
 1. Boka, avboka eller omboka tid.
 2. Se dina bokade tider.
 3. Förnya recept.

Se hela svaret på umo.se

Måste man boka tid hos UMO?

Du kan kontakta vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet. Det vanligaste är att ringa och boka en tid. Många mottagningar har tider någon gång i veckan när du kan gå dit utan att boka tid.

Se hela svaret på umo.se

Hur bokar man tid för klamydiatest?

I de flesta regioner går det att beställa hem ett klamydiatest och gonorrétest gratis på nätet genom 1177 Vårdguidens e-tjänster. Klamydiatest finns också att köpa på apotek. Du kan ringa till sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177 för att få reda på vart du kan gå och testa dig där du bor.

Se hela svaret på umo.se

När har UMO drop in?

Fler tider och telefonnummer
 • Mån - Fre08:00 - 09:00.
 • Mån - Fre12:00 - 13:00.
 • Ons17:00 - 18:00.

Se hela svaret på umo.se

Vad är åldersgränsen på ungdomsmottagning?

Vi finns för dig som är mellan 12 och 22 år och bor i Skåne. Besöket kostar inget och vi som arbetar här har tystnadsplikt. Genom vår digitala ungdomsmottagning, UM Skåne online, kan du besöka oss oavsett var du befinner dig. Här kan du träffa barnmorska, kurator eller sjuksköterska via videosamtal.

Se hela svaret på vard.skane.se

Ungdomsmottagningen i Angered - INFO

31 relaterade frågor hittades

Vad kan landstingets ungdomsmottagning erbjuda?

Du kan få hjälp på en ungdomsmottagning om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

Se hela svaret på umo.se

Vad är UMO se?

UMO, Ungdomsmottagning på nätet, är en landstingsägd verksamhet som fungerar om ett komplement till de traditionella ungdomsmottagningarna i Sverige. Verksamheten vänder sig till unga mellan 13 och 25 år. På UMO.se finns texter, filmer, bildspel och annat material med information om sex, hälsa och relationer.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Kan ungdomsmottagningen skriva ut antidepressiva?

På ungdomsmottagningen finns inga sådana krav, det är upp till dig att avgöra. Du kan få hjälp av behandlaren att ta in dina föräldrar om du känner att det är svårt. Hur lätt det är att få hjälp varierar beroende på var i landet du bor (kötid) och hur svårt du har det.

Se hela svaret på bup.se

Kan man maila ungdomsmottagningen?

Här hittar du listor med ställen du kan ringa, mejla eller chatta med. Du kan kontakta dem om du har frågor, vill få stöd eller bara behöver få prata med någon.

Se hela svaret på umo.se

Måste man gå till ungdomsmottagningen för att få p piller?

P-piller får du på recept. Boka en tid på en ungdomsmottagning om du vill börja med p-piller. Det finns ingen åldersgräns för när du får börja med p-piller, det är den som skriver ut det som avgör om det är ett bra preventivmedel för dig. Oftast är det en barnmorska du träffar, men det kan även vara en läkare.

Se hela svaret på umo.se

Hur lång tid tar det att få hem klamydiatest från 1177?

Provsvaret brukar komma inom en vecka. Visar provet att du har klamydia är det ett säkert resultat. Du kan behöva ta om provet även om det är negativt. Det behöver du till exempel göra om du tog provet innan det gått en vecka sedan du senast hade sex.

Se hela svaret på 1177.se

Hur skickar man klamydiatest?

Klamydia- och gonorrétest via nätet - så går det till
 1. Logga in. Har du e-legitimation (som BankID eller Mobilt BankID) kan du logga in direkt. ...
 2. Beställ Klamydia- och gonorrétestet. ...
 3. Så gör du testet. ...
 4. Så skickar du testet för analys på laboratorium. ...
 5. Så får du ditt provsvar. ...
 6. Om du har klamydia eller gonorré

Se hela svaret på 1177.se

Hur skickar man in ett klamydiatest?

Klamydiatest via nätet
 1. Logga in i 1177.se. För att logga in i e-tjänsterna behöver du en e-legitimation installerad på din mobil, surfplatta eller dator. ...
 2. Beställ test. Logga in och välj "Beställ klamydia/gonorré hemtest". ...
 3. Gör testet. ...
 4. Skicka in. ...
 5. Få provsvar.

Se hela svaret på 1177.se

Kan man byta ungdomsmottagning?

Du får gå till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd. Läs mer på UMO.se om ungdomsmottagningar.

Se hela svaret på 1177.se

Vad gör en kurator på ungdomsmottagning?

Kuratorn på ungdomsmottagningen arbetar ofta tvärprofessionellt och i ett nära samarbete med medicinsk personal. Kuratorn på ungdomsmottagningen arbetar på ungdomens uppdrag. Kuratorn ska ha ett positivt förhållningssätt till sexuella och reproduktiva rättigheter samt ett normmedvetet och salutogent perspektiv.

Se hela svaret på storsthlm.se

Kan man hämta kondomer på ungdomsmottagningen?

Kontakta den ungdomsmottagning du vill gå till. Fråga hur de delar ut kondomer när de inte har drop-in. Då får du veta hur du ska göra för att få dem. Du kan också köpa kondomer, det finns på bland annat apotek, i matbutiker, kiosker och på nätet.

Se hela svaret på umo.se

Hur skriver man till UMO?

Ställ en fråga

Till Fråga UMO är alla mellan 13 och 25 år välkomna att ställa personliga frågor. Du får svar av någon som jobbar på en ungdomsmottagning eller inom elevhälsan. Sök gärna bland frågor och svar innan du ställer din fråga. Kanske hittar du svaret på din fråga redan där!

Se hela svaret på umo.se

Vad säger man när man ringer UMO?

Lycka till och gör det som är bäst för dig. Skicka ett sms och fråga. Det brukar alltid vara lättare att prata om något jobbigt när man kommit igång.

Se hela svaret på umo.se

Vem ska jag prata med?

Du kan till exempel prata med en kompis, en förälder, en släktning, en kompis förälder, en lärare, en tränare eller någon annan du litar på. Olika personer är bra på att ge olika sorters stöd. Vissa är bra på att lyssna, andra på att ge råd.

Se hela svaret på umo.se

Vem får skriva ut antidepressiva?

Doktor24s psykologer kan inte skriva ut recept på antidepressiva läkemedel. Om du behöver receptbelagd medicin kan psykologen hjälpa dig att boka ett digitalt besök hos någon av våra läkare. Om du enbart vill ha hjälp med recept och inte behöver psykologisk behandling kan du välja att träffa en läkare direkt istället.

Se hela svaret på doktor24.se

När kan man få antidepressiva?

Du kan få behandling med antidepressiva läkemedel om du har fått en depression. Det finns olika typer av antidepressiva läkemedel, till exempel SSRI, SNRI och TCA. Den här texten riktar sig till dig som har fått diagnosen depression och har börjat med eller funderar på att pröva läkemedelsbehandling mot depression.

Se hela svaret på 1177.se

Kan UMO skriva ut recept?

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du göra vårdärenden på nätet. Du kan till exempel kontakta en ungdomsmottagning, boka en tid, be om nytt recept, beställa ett klamydiatest eller läsa din journal.

Se hela svaret på umo.se

Vem är bakom UMO?

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Bakom UMO står alla regioner.

Se hela svaret på umo.se

Varför ska man lita på UMO?

På UMO kan du hitta svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Sveriges alla regioner är med och betalar för UMO.

Se hela svaret på umo.se

Är UMO ett företag?

UMO är en sajt om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO drivs av Inera, ett SKR-bolag (Sveriges kommuner och regioner). ...

Se hela svaret på umo.se
Föregående artikel
Vad är långvarig psykos?
Nästa artikel
Hur mycket blod tar en mygga?