Hur bra är Hyundai Ioniq?

Frågad av: Viking Pettersson  |  Senaste uppdatering: 27 januari 2022
Betyg: 4.7 av 5 (67 betyg)

Vid en första anblick ser det ut som en klonad Prius, men Hyundai Ioniq är mer än så – detta är världens första bil som finns som hybrid, laddhybrid och ren elbil – men inte med enbart förbränningsmotor. Bränsleförbrukning: Blandad körning 0,34 l/mil, 79 g CO2/km, något mer för versioner med större hjul.

Se hela svaret på gronabilister.se

Är Hyundai Ioniq bra?

Ioniq har fått bra betyg i test och anses överlag vara en bra och genomtänkt bil. Men den har en något hård fjädring och interiören skulle kunna vara av mer kvalitativa material. Men Samtliga modeller har berömts för att vara säkra, energisnåla och prisvärda.

Se hela svaret på bilbetyg.se

Hur bra är Hyundai Ioniq 5?

Räckvidden är inte klassledande, det är däremot laddningshastigheten där du kan ladda nästan fullt på 18 minuter. Köregenskaperna och komforten är mycket bra, men kanske inte bäst i klassen. Men som helhet överträffar Hyundai Ioniq 5 förväntningarna, och det är den bästa bilen någonsin från Hyundai.

Se hela svaret på dagensps.se

Vilken elbil har bäst räckvidd?

Elbil med längst räckvidd

Söker du en elbil med en räckvidd på 60 mil är Ford Mustang Mach-E LR RWD ett säkert kort, den är med och konkurrerar om vilken bil som har längst räckvidd 2022. Hyundai IONIQ 5, Hyundai Kona Electric och BMW iX3 är andra elbilar med lång räckvidd enligt oberoende tester.

Se hela svaret på holmgrensbil.se

Hur långt går Hyundai Ioniq?

En helt uppladdad plug-in hybrid kan ta dig flera mil på enbart el medan en helt elektrisk bil som exempelvis IONIQ 5 erbjuder upp till hela 481 km.

Se hela svaret på hyundai.se

Hyundai Ioniq hybrid 2018 in-depth review | carwow Reviews

34 relaterade frågor hittades

Hur långt går Hyundai Tucson på el?

En e-SUV med helt ny dynamisk design, 558 liters bagageutrymme, säkerhets- och uppkopplingsfunktioner i världsklass som du når via en 10,25” pekskärm och möjlighet till 100 % elektrisk körglädje. Med ett enkelt knapptryck får du tillgång till 62 km räckvidd på enbart el.

Se hela svaret på svemabil.se

Hur långt går Ioniq 5?

Bränsleförbrukning (WLTP): Blandad körning 1,9 kWh/mil. Räckvidd 43 mil. Garantier: Nybil 5 år, vagnskada 3 år, rostskydd 12 år, lack 5 år, assistans 5 år, batteri 8 år eller 20 000 mil. Skatt: 360 kronor per år de tre första åren.

Se hela svaret på teknikensvarld.se

Vilken elbil ska jag välja?

Ford Mustang Mach-e är en elbil 2021 att uppmärksamma. Du tar dig imponerande 610 km (Mach-e RWD LR) med en laddning och det här är en SUV-modell som erbjuder en hel del körglädje och komfort. Priset ligger i linje med Tesla 3 och kan ses som attraktivt för många som vill köpa ny elbil 2021.

Se hela svaret på laddsmart.se

Vilken elbil är bäst på vintern?

Norsk elbilforening har testat fem elbilar i 20 minusgrader, bland annat Volkswagen ID. 3 och Porsche Taycan. Alla fem bilarna klarade sig bra i testet. En av slutsatserna man kom fram till var att ett större batteri generellt klarar körning i kyla bättre och ger extra räckvidd än ett litet batteri.

Se hela svaret på dasweltauto.se

Vilken elbil är bäst 2021?

Ett av de mest intressanta släppen av elbil 2021 var Ford Mustang Mach-e. Det är en elbil som tydligt vill vara med och fajtas mot Tesla Model 3 – både prismässigt, räckviddsmässigt och designmässigt. Med en räckvidd på upp till 610 km (WLTP) skall det bli intressant att följa försäljningen av denna modell.

Se hela svaret på eways.se

När kommer Hyundai Ioniq 5?

Om och när dessa uppdateringar kommer till den svenska marknaden är oklart, men högst troligt under nästa år. Det har hittills sålts cirka 35.000 Hyundai Ioniq 5 sedan april i år och på grund av halvledarbristen är det tveksamt om man kommer att klara av planerna på 60.000 levererade bilar i hela världen under 2021.

Se hela svaret på mestmotor.se

Hur mycket drar Ioniq 5?

Vid 120 km/h klarar IONIQ5 att köra 289 km och har en förbrukning på 244 Wh/km. Förbrukningen hos ID. 4 är vid samma hastighet 221 Wh/km och hos Q4 är den 225 Wh/km.

Se hela svaret på alltomelbil.se

När kommer Hyundai Ioniq 5 till Sverige?

Malmö, 12 maj 2021 – När IONIQ 5 First Edition lanserades tidigare i april, sålde den slut på endast fyra dagar. Nu släpper Hyundai Sverige priser och öppnar upp för möjligheten att beställa samtliga versioner av helt nya IONIQ 5.

Se hela svaret på mynewsdesk.com

Är Hyundai bra bilar?

Länsförsäkringars årliga maskinskaderapport är släppt för 2017 och i den ser vi att Hyundai och Kia har de mest problemfria bilarna medan Land Rovers modeller föga smickrande har högst maskinskadefrekvens. Kamdrivning/kamrem, turbo, motorbyte, topplock/packning.

Se hela svaret på teknikensvarld.se

Hur långt går en elbil på vintern?

Under vintern påverkas räckvidden på elbilen av kylan. I genomsnitt visar de flesta testerna att en elbil kan tappa upp till 20 procent när temperaturen är omkring noll grader. Egentligen kanske det inte är ett större bekymmer, men ibland kan man ändå vilja hushålla med energin i bilen.

Se hela svaret på alltomelbil.se

Vad drar en elbil på vintern?

Elbilen är mycket energieffektivare än en bil med förbränningsmotor, men är mer känslig för kyla eftersom dagens batterier rymmer mindre energi än flytande bränslen. En elmotor skapar heller inte någon överskottsvärme på samma sätt som en förbränningsmotor gör, och det kan därför inte användas för att värma kupén.

Se hela svaret på mestmotor.se

Vilka elbilar kommer längst?

10 Elbilar med längst räckvidd
 • Tesla Model S. räckvidd (max) 840 km. ...
 • Tesla Model X. räckvidd (max) 580 km. ...
 • Tesla Model 3. räckvidd (max) 560 km. ...
 • Ford Mach E. räckvidd (max) 540 km. ...
 • Kia EV6. räckvidd (max) 528 km. ...
 • Tesla Model Y. räckvidd (max) 505 km. ...
 • Audi e Tron GT. räckvidd (max) 487 km. ...
 • Hyundai KONA Electric. räckvidd (max) 484 km.

Se hela svaret på eldrivo.se

Vilken elbil är bäst att leasa?

Är det inte ett problem så är Nissan Leaf en bra småbil till vettigt pris. Du kan läsa mer om att leasa en Nissan Leaf här. ... Även Kia e-Niro är en mindre suv men av bättre kvalité än MG ZS EV, vilket gör Kia e-Niro till rekommendationen om man är ute efter en familjebil till vettigt pris.

Se hela svaret på guidenomelbil.se

Vilken miljöbil ska jag välja?

För att vårt samhälle ska bli hållbart måste vi resa på ett miljöanpassat sätt. Du kan hjälpa till genom att välja en bil som drar lite bränsle. Bättre för klimatet och miljön är elbilar och laddhybrider som kan drivas med både el och flytande bränsle.

Se hela svaret på hallakonsument.se

Kan man provköra Ioniq 5?

IONIQ 5 är det passande valet med siom den kompromisslösa elektriska CUV:en (crossover-SUV). ... IONIQ 5 är en kompromisslös elektrisk CUV (crossover-SUV). Gör ditt avtryck på världen med den elektriska CUV:en. Välkommen in och beställ eller boka provkörning hos oss på Holmgrens Bil.

Se hela svaret på holmgrensbil.se

Hur långt kan man köra med en Nissan Leaf?

Räckvidden anges till 378 km enligt gamla NEDC-körcykeln medan den mer realistiska nya WLTP anger 270-285 km i blandad körning eller upp till hela 415 km i ren stadstrafik.

Se hela svaret på gronabilister.se

Hur långt kommer man med en elbil idag?

Räckvidd - så långt kör du med elbil. Hur långt du kan köra på en laddning beror såklart på bilmodell och vilken elteknik din bil drivs med. För renodlade elbilar kan du köra ca 30 mil på en laddning, men om du har en bil med hybridteknik är det andra faktorer som spelar in.

Se hela svaret på if.se

Vilka laddhybrider har längst räckvidd?

Här har vi samlat de laddhybrider som har längst räckvidd i respektive kategori.
...
Dock smiter Toyota, Opel och Lynk&co in på listan över de tio modellerna med längst räckvidd.
 1. Mercedes GLE 350 de. ...
 2. BMW X5 Xdrive 45e. ...
 3. Volvo XC60. ...
 4. Lexus NX 450h+ ...
 5. Toyota Rav 4 PHEV. ...
 6. Lynk&Co 01. ...
 7. Volvo XC90.

Se hela svaret på msn.com

Hur långt går en laddhybrid?

Räckvidden på el för en laddhybrid är sällan längre än 5-10 mil. Tanken med laddhybrider är att batteriet ska täcka upp för de korta vardagsresorna och att förbränningsmotorn ska ta vid på långresor.

Se hela svaret på bilbolaget.nu
Föregående artikel
Vad kan man använda som Brow Gel?
Nästa artikel
Vilket stjärntecken är populärast?