Hur bra är Nivea solkräm?

Frågad av: Desideria Magnusson  |  Senaste uppdatering: 1 februari 2022
Betyg: 5 av 5 (32 betyg)

Är du ute efter en prisvärd solkräm rekommenderar vi Nivea Sun Protect & Sun Protect & Moisture Lotion. ... Solkrämen ger ett pålitligt och återfuktande solskydd och skyddar mot både UVA- och UVB-strålning och minskar även risken för solallergi. Dessutom skyddar den mot för tidigt åldrade av huden.

Se hela svaret på test.se

Är Nivea solskydd bra?

Om du inte använder solkräm ansikte på huden så kan du öka risken att få solbränna och effekterna av skadliga strålar, så som: ... Om din hud är extra känslig så är NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream perfekt för dig. Den lindrar irritation och torrhet för huden på ansiktet och har solskyddsfaktor 50 ansikte.

Se hela svaret på nivea.se

Kan man sola med Nivea?

NIVEA Creme Peeling är en bra produkt för att förbereda din hud innan du applicerar brun utan sol. Produkten innehåller exfolierande mikropartiklar och vitamin E som är skonsam mot huden och gör huden mjuk och strålande.

Se hela svaret på nivea.se

Är Piz Buin bra?

Piz Buin producerar solkrämer med både låga och höga solskyddsfaktorer som förhindrar att du bränner dig, snabbt åldrande eller till och med större brännskador. Piz Buin ger inte bara ett bra solskydd, utan ger även din hud E-vitamin och fukt.

Se hela svaret på luxplus.se

Hur bra är solkräm?

Solskyddsfaktorn i solkrämen (även kallad SPF) visar hur bra skydd solkrämen ger mot solens ultravioletta UVB-strålar, som ligger bakom hudrodnader och solbränna. ... SPF 30 kan ge trettio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar. SPF 50 kan ge femtio gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar.

Se hela svaret på scjp.com

Das stellt Nivea-Creme wirklich mit deinem Körper an! ?

18 relaterade frågor hittades

Är Lidls solkräm bra?

Den billiga solkrämen från Lidl är bäst

Den bästa solskyddsmedel i testet är detta Cien Sun Sun Milk Classic från Lidl (Betyg “mycket bra”, cirka 2,30 euro per 250 ml). Testvinnaren skyddar inte bara mycket bra mot UV-strålar utan är också lätt att applicera och ger huden mycket fukt.

Se hela svaret på arteme.se

Är Hawaiian Tropic bra?

Hawaiian Tropic Protective Dry Spray Oil skyddar både mot UVA- och UVB-strålar, samt mot infraröd strålning. Den är också återfuktande och hypoallergenisk. En av ingredienserna är morotsextrakt, vilket gör att den är antioxiderande och vårdande för huden. Den här solsprayen är vattenresistent i upp till 80 minuter.

Se hela svaret på xn--bst-i-test-q5a.se

Vilket är det bästa solskyddet?

EVY Sunscreen Mousse SPF 30 — BÄST I TEST SOLKRÄM

Återigen är EVY Sunscreen Mousse bäst i test. Det är helt enkelt svårt att hitta en produkt som med sådan lätthet går in i huden utan att lämna minsta klibb. Formulan är inte bara snabbabsorberad, utan känns tydligt vårdande på huden.

Se hela svaret på xn--bst-i-test-q5a.se

Vilka solkrämer ska man undvika?

Följande ingredienser är också bra att undvika.
 • Benzophenone-4 (sulisobenzone)
 • Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol (bisoctrizole)
 • Phenylbenzimidazole sulfonic acid.
 • Ethylhexyl Triazone (EHT, octyl triazone)
 • Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate.
 • Ethylhexyl-methoxycinnamate.
 • Octocrylene.
 • Polysilicone-15.

Se hela svaret på capio.se

Vilka solkrämer är godkända?

Fem bra solskydd för vuxna
 • Eco Cosmetics Sun Milk, SPF 20. ...
 • Coola Classic Body, SPF 30. ...
 • Mádara Plant stem cell antioxidant sunscreen, SPF 30. ...
 • Evy Technology Sunscreen Mousse SPF20. ...
 • Weleda Sunscreen Lotion SPF 30. ...
 • Derma Eco Baby Solkram SPF30. ...
 • Evy Technology Kids Sunscreen mousse, SPF 30. ...
 • Eco Cosmetics Baby solkräm, SPF 50.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man sola med bodylotion?

Du ska göra på precis samma sätt när du solar solarium som när du solar ute i solen. Du ska inte använda deodorant, parfym eller kosmetika. ... När medicinen innehåller sådana ämnen bör du avstå från att sola i solen eller i solarium.

Se hela svaret på solnasol.se

Kan man bada med solkräm?

Så länge man är ute i solen spelar det ingen roll om man ligger på stranden eller gör något annat. Det är alltid viktigt att man smörjer sig innan man går ut, och sen upprepar varannan till var tredje timme. Badar man bör man smörja sig igen efter varje dopp - även om man använder en vattenresistent solkräm.

Se hela svaret på kronansapotek.se

Kan man sola med lotion?

Behåll brännan längre

Använd after sun lotion eller fuktgivande kräm både morgon och kväll även om stranddagarna är slut. After sun lotion hjälper brännan att vara fräsch längre eftersom den innehåller ingredienser som lugnar och återfuktar huden. Fukt är det absolut viktigaste när brännan börjar falna.

Se hela svaret på axelsonsspa.se

Vilken solkräm är bäst till barn?

 • Evy Sunscreen Mousse Kids SPF30 — BÄST I TEST SOLKRÄM FÖR BARN. ...
 • La Roche-Posay Anthelios Wet Skin — BÄSTA PREMIUMVAL SOLKRÄM FÖR BARN. ...
 • Nivea Sun Kids Protect & Sensitive Sun Spray — BÄSTA BILLIGA SOLKRÄM FÖR BARN. ...
 • Eco Cosmetics Baby & Kids Solkräm SPF50+ ...
 • Vichy Idéal Soleil Sollotion Barn. ...
 • Bamse Solkräm SPF50.

Se hela svaret på xn--bst-i-test-q5a.se

Vilken solskyddsfaktor till ansiktet?

Bästa lyxiga solskydd för ansiktet: Dermaceutic Sun Ceutic Tinted SPF50+ Detta är ett riktigt bra solskydd med fysikaliskt UV-skydd (som är bra vid känslig hy och som ej täpper till porer) vilket är perfekt för den som lätt får finnar av solskydd.

Se hela svaret på meds.se

Vad är fysikaliskt solskydd?

Fysikaliskt solskydd

Ett solskydd med fysikaliskt filter är gjort på naturliga och små mineralpartiklar. När solens strålar når huden reflekteras de bort istället för att stanna kvar, som att de studsar mot en hinna. Med andra ord går UV-strålningen inte ner i huden.

Se hela svaret på apotekhjartat.se

Är Octocrylene farligt?

Octocrylene är ett kemiskt UVB och UVA-filter som kan orsaka allergier, framför allt i kombination med solljus. Undvik om du är överkänslig mot solkräm. Benzylidene camphor sulfonic acid är ett annat vanligt kemiskt UV-filter i solkräm.

Se hela svaret på nyponros.com

Vilka ämnen är farliga i solkräm?

Farliga ämnen i solskydd
 • Ethylhexyl methoxycinnamate – Hormonstörande, giftigt för alger och vattenlevande djur.
 • 4-methylbenzylidenecamphor (4-MBC) – Hormonstörande, resistent och lagras i tex fettceller.
 • Butyl Methoxydibenzoylmethane (avobenzone) – Allergiframkallande och giftigt för vattenlevande organismer.

Se hela svaret på meds.se

Vad ska solskydd innehålla?

Godkända solkrämer ska innehålla filter som skyddar mot UVA- och UVB-strålning. Solen avger även ultravioletta strålar med beteckningen C, men de strålarna når inte jordens yta och är ingenting vi behöver tänka på ur säkerhetssynpunkt.

Se hela svaret på apotekhjartat.se

Vilken solspray är bäst?

Eucerin Sun spray transparent SPF 30

Testpanelen tycker: Panelens favorit! Högsta betyg. Lätt att spreja, smörja in och ger en skön känsla på huden.

Se hela svaret på expressen.se

Vilken är den bästa Sololjan?

Filorga UV Bronze Body Anti-Ageing Sun Oil SPF30 150ml – bäst i test av sololjor. En härlig sololja som snabbt sjunker in i huden och återfuktar samtidigt som den förstärker effekten av solens strålar för en djupare, jämnare bränna. Innehåller spf 30 så den skyddar samtidigt huden från att bli bränd och skadad av solen ...

Se hela svaret på vackervarld.se

Vilka kläder skyddar mot solen?

Ett klädesplagg i mörkare färg är bättre än klädesplagg i ljus färg. En blå bomullsskjorta skyddar bättre än en vit. Tygets täthet. Ju tätare (kraftigare) tyget är, desto bättre solskydd.

Se hela svaret på stralsakerhetsmyndigheten.se

Är Hawaiian Tropic bra solskydd?

Alla Hawaiian Tropics produkter är dermatologiskt testade, har UVA- och UVB-skydd och är vattenresistenta upp till 80 minuter. Hawaiian Tropics produkter med SPF 15 eller högre rekommenderas av International Skin Cancer Foundation. Deras sigill är en etablerad symbol för ett säkert och effektivt solskydd.

Se hela svaret på apotea.se

Vad är Hawaiian Tropic Tanning Oil?

Hawaiian Tropic Tropical Tanning Oil är en härlig sololja med den klassiska exotiska doften som är Hawaiian Tropics signum. ... Sololja hjälper till att jämna ut huden för att göra den mer mottaglig för solens strålar som ger den bruna färgen. Applicera ett jämnt lager över huden innan solexponering.

Se hela svaret på svenskhalsokost.se

Är Evy fysikaliskt?

Vad är det för skillnad på fysikaliskt och organiskt-kemiskt skydd? ... Kemiska solfilter interagerar med hudcellerna, absorberar solljuset och förvandlar det till ofarlig strålning. Man kan säga att dessa är mera tekniska och mer liknar läkemedel. På vilket sätt är Evy Technology medicintekniskt klassad.

Se hela svaret på skonhetsredaktorerna.se
Föregående artikel
Vad gör kattmynta med katten?
Nästa artikel
Hur beskattas en näringsfastighet?