Hur byter man kedja på en motorcykel?

Frågad av: Antero Olsson  |  Senaste uppdatering: 27 februari 2022
Betyg: 5 av 5 (19 betyg)

palla upp cykel med depåstöd eller dylikt, lossa motordrevet först INNAN du kapar kedjan, sen monterar du motordrevet, kedjan kapar du med vinkelslip sen, byt bakdrev, för in den nya kedjan och nita den ordentligt, spänn upp den och dra fast bakhjulet, klart!

Se hela svaret på sporthoj.com

Hur ofta byter man kedja mc?

Det handlar om kedjespänning, smörjning och rengöring. Normal livslängd med de starkaste kedjorna är ca 2000-2500 mil men stora variationer kan förekomma beroende på underhåll, skötsel och körsätt.

Se hela svaret på tvingmcservice.se

När byta drivpaket mc?

Du märker också på ljudet när kedjan är sliten - en "frisk", ren och välsmord kedja går ganska ljudlöst, medan en sliten rasslar rejält när Du snurrar på bakhjulet. Hela drivpaketet bör bytas samtidigt - alltså kedjan och bägge dreven.

Se hela svaret på bmwklubben.se

När ska man byta kedja moped?

Du kan byta kedja två till tre gånger innan du behöver byta dreven. Men har du mycket slitna drev bör du byta drev och kedja samtidigt. Generellt kan man säga att det finns två typer av kedjor. Man kan skarva moped- och Mc-kedjor på två sätt.

Se hela svaret på twostroke.se

Vad är ett drivpaket?

Drivpaketet består av kedja och drev, och är egentligen inte mer komplicerat än motsvarande på en cykel. Kedjan överför kraften från motorn till bakhjulet, och dreven ger i kombination med kedjan rätt utväxling. Ju större bakdrev och ju mindre framdrev desto högre blir motorvarvet.

Se hela svaret på sbw.se

How To Replace Your Motorcycle Chain & Sprockets | MC GARAGE

38 relaterade frågor hittades

Hur länge håller ett drivpaket?

men jag har med läst att ett drivpaket bör hålla ca 2-3000 mil vid normal användning.

Se hela svaret på sporthoj.com

Hur ofta spänna kedja mc?

tänk bara på att köra in kedjan. jämn belastning på driven första 50 milen så sträcker du kedjan helt jämt och beroende på hur månl du kör och hur du kör får du spänna kedjan med jämna mellanrum. Glöm inte heller bort att regelbundet smörja kedjan. 520 paketen brukar vara billigare.

Se hela svaret på sporthoj.com

Hur vet man hur lång kedja man ska ha?

För att hitta rätt längd på den nya kedjan så lägger man kedjan på stora drevet bak och stora drevet fram. dra inte kedjan genom bakväxeln när du mäter. Spänn åt, och lägg till 2 länkar (kedjan skall gå omlott 2 länkar) när man sträcker den. Kapa sedan kedjan till denna längd med kedjebrytaren.

Se hela svaret på cykelkraft.se

Hur vet man vilken kedja man ska ha?

Vilken cykelkedja du väljer beror först och främst på hur den är “delad”, detta bestämmer kedjans bredd. En 11-delad kedja är smalare än en 9-delad, då kransarna på en kassett för 11-delat har smalare utrymme mellan varandra. Därför behöver du en kedja för 11-delat om du har en 11-delad växling etc.

Se hela svaret på guider.wiggle.se

Hur ofta byta drivlina?

- helst skall man byta hela drivpaketet (kedja, kassett och framdrev) samtidigt så att de slits in tillsammans. * Byt kedja ofta. Om du byter kedja innan den blir för sliten, så sliter den inte lika mycket på den dyra kassetten och kedjehjulen.

Se hela svaret på cykelfixsigtuna.se

Hur många mil går en motorcykel?

skulle säga att ca 1000mil per sesong är ganska normalt för gathojar, det är vad jag kör själv på ett ungefär (kör 1000cc sporthoj och bara när det är fint väder). 1000 mil är inget ovanligt för aktiva förare.

Se hela svaret på sporthoj.com

Hur länge håller en Motorsågskedja?

Men jag är glad hobbyhuggare så det kan ta allt mellan 1 och 3 år till dessa tre kedjor är slut beroende på vad för projekt man tar sig än i skogen.

Se hela svaret på skogsforum.se

Vilken kedja till zundapp?

Bakdrev 43 kugg Zundapp STD 415 kedja

Standard till Zundapp.

Se hela svaret på ettansmopeder.se

Hur kortar man en kedja moped?

Se till att det är en kapbar länk som kommer närmast den andra änden. Det är bara vid varannan rulle som man kan kapa. Så du får antligen spänna eller släppa på kedjan för att rätt länk ska hamna närmast änden.

Se hela svaret på twostrokerider.se

Vilken kedja till Cross?

Drev/Kedjor

Mest ekonomiskt är att köpa ett ståldrev även om man får en rejäl viktbesparing med ett aluminium drev. Renthal och X-Drive har riktigt snygga eloxerade aluminum bakdrev som finns i rätt färg till din cross. Väljer man en X-ring eller O-ringkedja får man en kedja som ger en betydligt längre livslängd.

Se hela svaret på forsellmotor.se

Hur många Kedjelänkar?

En kedja består av i storleksordningen 100 länkar där varje länk består av ett kedjestift som själva kedjelänkarna roterar kring. Att länkarna roterar kring stiftet sliter på båda delarna varje varv och till slut bildas ett litet litet glapp.

Se hela svaret på cyklopedia.se

Hur hårt ska kedjan vara spänd cykel?

En kedja måste vara välspänd, annars är den farlig. Kedjan ska inte gå att flytta mer än 1 cm ”upp eller ner ”. På standardcyklar spänns kedjan genom att släppa på bakhjulets muttrar. Hjulet dras sedan bakåt så att kedjan blir lagom spänd.

Se hela svaret på cykelframjandet.se

Hur tar man bort kedjan på en cykel?

Demontera den gamla kedjan

På enväxlade cyklar och de med navväxel, görs detta enklast genom att lossa bakhjulets muttrar. Skjut därefter hjulet framåt. Har du en flerväxlad cykel kan du växla till det minsta kugghjulet bak för att minska spänningen. Därefter är det dags att ta lossa på kedjan.

Se hela svaret på jarlacykel.se

Hur ofta ska man smörja kedjan mc?

Hur ofta bör man smörja kedjan? Kedjan bör helst smörjas med 500 km mellanrum.

Se hela svaret på handelsboden.com

Hur spänd kedja mc?

Slacket på kedjan skall i sitt högsta läga till det lägsta läget ha en skillnad på 2.5-3.5cm. Om man mäter mellan dreven vilket instruktionsboken säger, då trycks ju kedjan upp mot svingen och hela slacket kan inte mätas därför att kedjan inte kan tryckas upp i sitt ändläge.

Se hela svaret på forum.svmc.se

Varför blir cykelkedjan slapp?

För det är faktiskt så att en kedja som inte är spänd korrekt kan vara livsfarlig… När kedjan inte är spänd är det lätt hänt att den går av eller hoppar. ... Se därför till att justera kedjan så fort den känns slapp!

Se hela svaret på jarlacykel.se

När byta kedja enduro?

Självklart kör man IM-drev både fram och bak. Med IM-dreven kommer det anvisningar när det är dags att byta kedja, bara att mäta avståndet mellan länkarna, är det för långt byt kedja och gasa vidare =)

Se hela svaret på enduromx.com

Hur ofta slipa sågkedja?

Håll i tanden med den fria handen, det är omöjligt att fila en vickande tand. 3. Ryttarna filas enligt mall om man är ovan, rätt sällan så var femte till sjätte stämmer hyfsat, det sker vid daglig tillsyn.

Se hela svaret på byggahus.se

När ska man byta sågkedja?

Räcker det med att byta kedjan? Om 12 länkar är mer än 12 1/16 tum lång så räcker det med att byta kedja. Om 12 länkar är mer än 12 1/8 tum lång, så byt både kedja och kassett. Kan du lyfta kedjan från kedjehjulet som på bilden så är den sliten.

Se hela svaret på bicycling.se
Föregående artikel
Vilka krav kan kunden ställa konsumenttjänstlagen?
Nästa artikel
Får man bygga plank på prickmark?