Hur lång tid tar det att gå ner ett kg?

Frågad av: Annelie Arvidsson  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.2 av 5 (38 betyg)

En lagom viktminskningstakt är ca 0,5-1kg i veckan och för att minska ca 0,5kg/vecka bör du minska ditt kcalbehov med ca 500/dag. (Ditt kcalbehov får du uträknat här på sidan) Det är inte bra att äta mindre än iaf 1200kcal/dag.

Se hela svaret på matdagboken.se

Hur går man ner 1 kg på en vecka?

Ett kilo fett innehåller ca. 3500 kcal. För att gå ner 1 kg fett i veckan (en hälsosam och överkomlig mängd), måste du ligga på ett kaloriunderskott på 7700 kcal per vecka. Det låter kanske extremt mycket, men om du läser vidare så kommer du förstå att det inte är så oöverkomligt ändå.

Se hela svaret på vitapura.com

Hur lång tid tar det att gå ner 1 kg?

Låt viktminskningen ta tid. En långsam, men stadig viktminskning verkar vara det absolut bästa sättet för att gå ner i vikt och behålla den nya vikten. Man brukar räkna med att man minskar med ungefär 0,5-1,5 kg per vecka i början av ett program och därefter något mindre.

Se hela svaret på apoteket.se

Hur går man ner 4 kg på en vecka?

Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka. Drar du bort 1000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan. Alternativt så drar du bort 500 kalorier per dag, men lägger till motion som bränner fler kalorier.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man gå ner 5 kg på en månad?

Genom att minska måltiderna med 500 kalorier per dag är det fullt möjligt att gå ner en hel klädstorlek på en dryg månad. Här är knepen som gör att du minskar fem kilo på lika många veckor!

Se hela svaret på giboxen.se

- 24 kg på 14 veckor | Gå ner i vikt med dessa enkla tips | Mikaelas viktresa

32 relaterade frågor hittades

Hur lång tid tar det att gå ner 5 kg?

Hur många beror på din ursprungsvikt och förstås på hur snabbt du går, men räkna med cirka 500 per timme om du inte är gravt överviktig. För att gå ned fem kilo före semestern utan att ändra matvanorna ska du gå en timme om dagen.

Se hela svaret på expressen.se

Hur mycket kan man gå ner på fem veckor?

Nästan 9 kilo på bara 5 veckor.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur går jag ner 4 kg snabbt?

Kom igång med viktminskningen
 1. Låt hälften av allt du äter vara frukt och grönsaker.
 2. Ät proteiner regelbundet under dagen.
 3. Reducera fettintaget.
 4. Ät kolhydrater med mycket fibrer.
 5. Ät en morot före maten.
 6. Ät bara en portion.
 7. Undvik att handla på fastande mage.

Se hela svaret på sats.se

Kan man gå ner 5 kg på en vecka?

För att kunna gå ner 1,5 kg per vecka så bör du lägga till mer vatten i din diet, eller överväga en fasta. Det kanske känns som att 3,5 kg är max, men att utföra konditionsträning kan enkelt lägga till mer viktminskning.

Se hela svaret på arono.se

Hur går jag ner 5 kg på en vecka?

Gå ner 5 kg på rekordtid
 1. Ät grapefrukt till frukost för att sätta fart på förbränningen och gå ned i vikt på nolltid.
 2. Ät magert kött och grova grönsaker till lunch.
 3. Ät exempelvis bönor, linser och magert kött eller fisk till middag.
 4. Ät lite grapefrukt och några mandlar som snacks under dagen och på kvällen.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Hur man går ner 10 kg på en vecka?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Kan man gå ner 10 kg på två månader?

Följer du råden kan du gå ner 10 kg på 4–5 månader, och om du samtidigt motionerar mer kommer du i mål på bara 2–3 månader. Principen är barnsligt enkel. Om vikten ska minska måste man skära ner på det dagliga kaloriintaget. Men det måste göras så att inte tarmarna skriker av hunger och tar knäcken på dig.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Kan man gå ner 2 kg i veckan?

ursprungsvikt, ålder, kön och mängden fysisk aktivitet. I forskningsstudier visar resultaten att man i snitt kan minska 1-2 kg per vecka med en strikt LCD-kur. Ofta går man ner mer i vikt under den fösta veckan.

Se hela svaret på modifast.se

Hur mycket ska man gå för att gå ner 1 kg?

Kom ihåg att 1 kg kroppsfett är omkring 7,700 kcal och vi siktar på att gå ner 0,5-1 kilo i vikt per vecka. De här kaloriundetskotten kommer från en kombination av att äta mindre och bränna mer.

Se hela svaret på myprotein.se

Hur mycket ska man äta för att gå ner 1 kg i veckan?

Kalorier och fett

Du ska dock vara försiktig med att skära ner så mycket på ditt kaloriintag att du blir dålig. Det är ohållbart och onödigt hårt. Om du har mellan 500-1000 kalorier i underskott per dag kommer detta att ge en viktminskning på ca 0,5-1 kg per vecka.

Se hela svaret på med24.se

Hur långt måste man gå för att bränna 1 kg?

Svaret på Dr. Knechtle's frågeställning ”hur långt behöver en springa för att förbränna ett kilo kroppsfett?” lyder alltså cirka fyra maratonlopp.

Se hela svaret på bloggar.aftonbladet.se

Hur ofta kan man Äggfasta?

Tänk på att inte äggfast mer än 5 dagar i sträck. Vad äter man under äggfastan? Under äggfastan ska du äta minst sex ägg per dag (gärna fler).

Se hela svaret på matdagboken.se

Vad ska jag göra för att gå ner 5 kg?

Sådan mat är ofta proteinrik, som fisk, kött och fågel. Den innehåller också långsamma kolhydrater som i grönsaker, nötter, rotfrukter, bönor och baljväxter. Genom att äta mycket av sådan mat blir man garanterat mätt, får i sig näring och förbrukar en massa kalorier – av att bara äta!

Se hela svaret på mabra.com

Hur många kilo kan man gå ner på 2 veckor?

De flesta går ner 1,5-1 kilo i veckan.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man gå ner 4 kg på en månad?

Svar: Det är möjligt att gå ner i 4-5 kg i månaden, en vanlig rekommendation vid viktnedgång brukar vara att gå ner ca 0,5-1 kg per vecka.

Se hela svaret på tv4.se

Hur mycket kan man gå ner i vikt på 4 dagar?

Efter fyra dagar hade männen gått ner nästan 5 kilo var – varav hälften var kroppsfett och hälften muskelmassa. Forskarna hade visserligen förväntat sig att de deltagare som hade druckit proteindrinkar skulle lyckas bevara muskelmassan, men resultaten visade att underskotten så ungefär likadana ut för båda grupperna.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Hur går man ner 5 kg på två veckor?

5 kg kroppsfett motsvarar ungefär 38 500 kcal. Om tanken är att du ska gå ner 5 kg i vikt på 2 veckor så måste du minska ditt kaloriintag med 2700 kcal per dag. Det innebär för de flesta av oss att vi inte får äta en enda matbit och samtidigt träna flera timmar om dagen.

Se hela svaret på masesgardenblogg.se

Kan man gå ner 15 kg på en månad?

Detta innebär att om du vill gå ner 15 kg så ska du räkna med att det tar tre månader. Det är värt att komma ihåg att det tar lång tid till att bli överviktig och därför tar det också tid till att bli av med vikten med.

Se hela svaret på bodylab.se

Hur mycket kan man gå ner av promenader?

Med regelbundna promenader kan du stärka musklerna, minska stress och risken för flera sjukdomar. Du kan också bli av med din övervikt. Om du samtidigt förbättrar din kost kan du gå ner ett kilo i veckan. Promenader är enkel och bra motion som passar alla och som är lätt att komma i gång med.

Se hela svaret på expressen.se

Hur mycket kan man gå ner på 3 veckor?

På bara 3 veckor kan du tappa 3 kg och vara i mycket bättre form. Så kavla upp ärmarna och börja resan mot ett sundare liv redan idag. I detta 3-veckorsprogram ger Wellobes experter sina bästa tips på hur du lyckas.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se
Föregående artikel
Får man elda i Göteborg?
Nästa artikel
Var köper man ISODRÄN?