Hur länge måste man plugga för att bli mäklare?

Frågad av: Henning Forsberg  |  Senaste uppdatering: 29 januari 2022
Betyg: 4.9 av 5 (2 betyg)

För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare med fullständig registrering, måste du ha en minst tvåårig högskoleutbildning och ha gjort 10 veckors praktik. Utbildningen ska vara inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi, byggnadsteknik och fastighetsvärdering.

Se hela svaret på saco.se

Var kan man utbilda sig till fastighetsmäklare?

För att få söka registrering hos Fastighetsmäklarinspektionen måste du ha studerat fastighetsmäklarprogrammet eller dylikt på högskola i minst 2 år. Hur tar du dig dit? Det finns lite olika vägar att gå. Det finns färdiga program att läsa i Gävle, Halmstad, Trollhättan, Malmö, Stockholm - KTH, Karlstad och Luleå.

Se hela svaret på jobb.fastighetsbyran.com

Är det lätt att bli mäklare?

Är utbildningen svår? Mäklarutbildningen är långt ifrån den tuffaste utbildningen i Sverige. Om man jämför den med till exempel juridikutbildningar på högskolan så är fastighetsmäklarutbildningen betydligt enklare. De flesta behöver inte studera 40 timmar per vecka för att klara utbildningen.

Se hela svaret på ekonomifokus.se

Vad kostar det att plugga till mäklare?

Avgiften 270 000 kr exkl. moms. delas upp och faktureras med 25 % vid fyra tillfällen under utbildningen. Avgiften måste betalas av arbetsgivaren.

Se hela svaret på fei.se

Vad som krävs för att bli mäklare?

Grundläggande behörighet + Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1 b eller 1a1+1a2, Engelska 6. Under rådande pandemi behöver vi minska antalet fysiska sammankomster. Det innebär att webbkamera kan komma att krävas oavsett vilken utbildning som läses.

Se hela svaret på hig.se

Hur du blir en framgångsrik mäklare

42 relaterade frågor hittades

Vad ska man ha för betyg för att bli mäklare?

För att bli fastighetsmäklare så behövs det grundläggande behörighet, matematik 3b/3c och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. De program som ger direkt behörighet är Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet eller Ekonomiprogrammet inriktning Ekonomi. Du kan läsa alla dessa program på Komvux.

Se hela svaret på gymnasium.se

Är det svårt att få jobb som mäklare?

Varför jobba som mäklare? ... Efter att man är klar med att utbilda sig till mäklare privat är det sällan svårt att få jobb. Däremot behöver man vara en relativt tävlingsinriktad person och ha förmågan att “knyta säcken” och få objektet till försäljning. Man bör kunna tala för sin sak och vara social och utåtriktad.

Se hela svaret på maklarregistret.se

Är det svårt att lyckas som mäklare?

Konkurrensen mellan mäklarna och mäklarfirmorna är stenhård. Den största utmaningen i arbetet är att kontinuerligt skapa nya kundkontakter som leder till nya försäljningsuppdrag. Det här är själva kärnan i fastighetsmäklaryrket. Det är den här förmågan som är avgörande för hur framgångsrik du blir.

Se hela svaret på vackertnaturligt.se

Är det svårt att bli fastighetsmäklare?

Många nyutbildade mäklare väljer att lämna yrket tidigt i karriären. - Det är svårt att få balans mellan arbete och fritid och många unga får ingen bra hjälp in i yrket, säger Mats Lövgren, lärare på fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle.

Se hela svaret på hig.se

Vad krävs för att bli en arkitekt?

Om du vill blir renodlad arkitekt eller landskapsarkitekt omfattar utbildningen 300 högskolepoäng, det vill säga fem års heltidsstudier. Utbildningen till inredningsarkitekt och planeringsarkitekt är på 180 högskolepoäng (kandidatexamen) och en masternivå om 120 poäng, det vill säga tre år + två års studier.

Se hela svaret på studera.nu

Är mäklare ett framtidsyrke?

I en artikel i SvD inför högskolevalet, rankar tidningen fastighetsmäklare som det yrke med tredje sämsta framtidsutsikterna, utan att närmare redogöra för bakgrunden till detta förutom att konkurrensen är hård bland de ca 7 000 registrerade mäklare som finns på marknaden.

Se hela svaret på se.linkedin.com

Har mäklare en fast lön?

Medellön för mäklare

Men variationerna är stora; vissa mäklare tjänar över 200 000 kronor per månad, medan andra tjänar under 30 000 kronor i månaden. Hur mycket du själv kommer att tjäna beror förstås på din erfarenhet och dina kontakter, men med rätt attityd blir det snabbt en riktigt hög lön!

Se hela svaret på se.indeed.com

Hur är det att jobba som mäklare?

Fastighetsmäklarens uppgift är att förmedla kontakter mellan köpare och säljare. Du sköter förhandlingarna mellan parterna och upprättar kontrakt när parterna kommit överens. Som fastighetsmäklare ska du ge parterna de råd och upplysningar de behöver för att kunna genomföra affären.

Se hela svaret på framtid.se

Vad är det svåraste jobbet att få?

I prognoserna över arbetsmarknaden kommande år och på fem års sikt spås det vara svårt att få jobb inom exempelvis försäljning, ekonomi och administration, inköp och marknadsföring och kulturbranschen. Yrken där konkurrensen kan variera är inom hotell- och restaurangbranschen, socialt arbete och transport.

Se hela svaret på gymnasium.se

Finns det jobb för mäklare?

Vanligaste arbetsgivaren är mäklarföretag men även banker, fastighetsbolag och försäkringsbolag anställer fastighetsmäklare. För att kunna bli registrerad som fastighetsmäklare har Fastighetsmäklarinspektionen beslutat att du ska ha minst två års studier på högskolenivå.

Se hela svaret på saco.se

Vilka jobb är svåra att få?

Exempel på yrken där det kommer att vara svårare att få jobb är banktjänsteman, fotograf, journalist, finansanalytiker, ekonomiassisten, kassapersonal och musiker.

Se hela svaret på studentum.se

Hur många högskolepoäng behöver man för att bli mäklare?

Utbildning till fastighetsmäklare

Fastighetsmäklarinspektionen har beslutat att för registrering som fastighetsmäklare ska krävas högskoleutbildning på 120 hp. Fastighetsmäklarprogrammet finns på ett antal utbildningsinstanser i Sverige. Se aktuell information på www.allastudier.se och www.utbildning.se.

Se hela svaret på maklarsamfundet.se

Kan man bli mäklare om man går juristprogrammet?

Det finns inte någon professionsutbildning som ger en mäklarexamen, utan det som krävs är att man lever upp till Fastighetsmäklarinspektionens villkor för att registreras som mäklare. Kraven är både teroetiska och praktiska.

Se hela svaret på oscars-makleri.se

Vilket jobb tjänar man mest på?

Yrkena med högst genomsnittlig månadslön:
  • Chefer inom bank, finans och försäkring (nivå 1). ...
  • Mäklare inom finans. ...
  • General-, landstings- och kommundirektörer m. ...
  • Specialistläkare. ...
  • Verkställande direktörer m. ...
  • Chefer inom bank, finans och försäkring (nivå 2). ...
  • Ekonomi- och finanschefer (nivå 1).

Se hela svaret på metromode.se

Vad tjänar en nyutexaminerad mäklare?

Lön & snittlön fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare tjänar i snitt runt 41 000 kr kr i månaden innan skatt. De som tjänar mycket mindre slutar i regel som mäklare och byter bransch. En framgångsrik mäklare kan utan problem tjäna 60 000 kr i månaden upp till 200 000 kr i månaden under sina bästa år.

Se hela svaret på ekonomifokus.se

Får mäklare pension?

Tjänstepension: Inga kollektivavtal finns i branschen och då finns ingen reglering av tjänstepension. Det får den anställde själv göra avsättningar till. Sjuklön: Ja, det är reglerat i lag men fungerar inte alltid i mäklarbranschen. Du är inte sjuk helt enkelt.

Se hela svaret på vackertnaturligt.se

Vad tjänar en mäklare 2021?

Marknadslönen 2021 för fastighetsmäklare ligger mellan 35 000 och 60 000 kronor per månad.

Se hela svaret på unionen.se

Är det svårt att plugga till arkitekt?

Var studierna svåra? Arkitektutbildningen vid universitetet kräver väldigt mycket av dig. Man måste jobba hårt och de sista dagarna innan inlämningen av ett projekt kan det förekomma att man inte får så mycket sömn. Men man har det ändå alltid roligt.

Se hela svaret på saco.se
Föregående artikel
Hur lågt TSH kan man ha?
Nästa artikel
Vilken mjölk är halloumi gjord på?