Hur läser man av mätarställning Volvo?

Frågad av: Brita Claesson  |  Senaste uppdatering: 21 juli 2022
Betyg: 4.1 av 5 (22 betyg)

Hur läser man av vägmätare?
 1. Fråga: Hej. ...
 2. Svar: Vägmätaren har vanligtvis sex siffror och om vi börjar från höger blir det:
 3. 1:a siffran = antal hundra meter (ofta rödfärgad)
 4. 2:a siffran = antal kilometer (ental)
 5. 3:e siffran = Antal mil.
 6. 4:e siffran = Antal tiotal mil.
 7. 5:e siffran = antal hundratal mil.

Se hela svaret på classicmotor.se

Vad visar trippmätaren?

Vid vägmätaren sitter ofta bredvid en trippmätare, som kan nollställas av föraren. En trippmätare kan användas för att mäta en körd sträcka.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Hur vet man hur långt en bil har gått?

Svensksålda bilar är det relativt enkelt att kolla mätarställning på, du går in på Transportstyrelsens hemsida och klickar dig vidare till fliken E-tjänster och ”sök uppgifter om annat fordon”. Där skriver du in bilens registreringsnummer och får då tekniska och skatterelaterade fakta om bilen.

Se hela svaret på teknikensvarld.expressen.se

Vad betyder ta och TM?

Det finns två trippmätare, TM och TA. TM kan nollställas manuellt och TA nollställs automatiskt om bilen inte används under minst fyra timmar. Under färden registreras information om: Körsträcka.

Se hela svaret på volvocars.com

Vad står T2 för Volvo?

De båda trippmätarna T1 och T2 används för att mäta korta sträckor. Sträckans längd visas i displayen. Vrid vänster rattspaks tumhjul för att visa önskad mätare. Ett långt tryck (tills ändring sker) på vänster rattspaks RESET-knapp nollställer visad trippmätare.

Se hela svaret på volvocars.com

Kom igång med din nya Volvo

16 relaterade frågor hittades

Vad betyder T3 på Volvo?

Enligt Volvos nya nomenklatur - som vi skrev om i den här artikeln, klicka för att länka - betyder "T" bensinmotor med turbomatning. "T3" står för ett hästkraftsintervall på 135-165 hk och "T4" låter effekten öka till 165-200 hk. Först ut med de nya, direktinsprutade 1,6-liters fyrorna blir S60 och kombibrorsan V60.

Se hela svaret på mestmotor.se

Hur många cylindrar har en T2?

Specifikationer | Volvo XC40 T2

Kväveoxidutsläpp: 18 mg/km (WLTP). Motor: 1,5-liters 3-cylindrig bensin med turbo. Kraftöverföring: 6-stegad manuell, framhjulsdriven. Skatt: 6 404 kronor (efter tre år 1 482 kronor).

Se hela svaret på svd.se

Hur läser man av mätarställning på bilen?

Svar: Vägmätaren har vanligtvis sex siffror och om vi börjar från höger blir det:
 1. a siffran = antal hundra meter (ofta rödfärgad)
 2. a siffran = antal kilometer (ental)
 3. e siffran = Antal mil.
 4. e siffran = Antal tiotal mil.
 5. e siffran = antal hundratal mil.
 6. e siffran = antal tusental mil.

Se hela svaret på classicmotor.se

Vad är ett högt miltal?

Det kan vara svårt att veta vad som är okej när man köper en begagnad bil, inte minst när det kommer till hur långt bilen har kört. 20000 mil är väldigt långt för en bil att köra och givetvis måste man räkna med att bilen nog är ganska sliten.

Se hela svaret på cassmanbil.se

Är 14000 mil mycket?

Den brukar "ta slut" efter 10 000 eller 12 000 mil som längst. Det innebär att du alltså inte har något bra skyddsnät om något dyrt skulle hända.

Se hela svaret på wayke.se

Hur många mil kan en Volvo v70 gå?

Han reser långväga såväl i yrket som privat. Sedan 2005 kör han en Volvo V 70 som numera alltså är uppe i meriterande 83 000 mil på mätaren. – Det är en före detta tjänstebil som jag tog över. Då hade den gått 10 800 mil, säger Jonny Hansson.

Se hela svaret på expressen.se

Hur långt har bilen kört?

Be om kopior på verkstadskvitton Fråga säljaren om du kan få kopior av fakturorna. Dessa visar körsträckan vid servicetillfället.

Se hela svaret på carfax.eu

Kan man ändra mätarställning?

I dagsläget är det inte olagligt att ändra mätarställningen i en bil i Sverige. I flera andra länder är det olagligt. Diskussioner har förts inom EU att göra det olagligt att manipulera kilometermätare i fordon, men än så länge har inget hänt på området.

Se hela svaret på riksdagen.se

Hur ändrar man mätarställning?

Att ändra mätarställning är numera en enkel manöver, verktyget kopplas in via diagnosuttaget och fusket utförs på en halv minut.
 1. Den statliga myndigheten Transportstyrelsen samlar in och tillhandahåller uppgifter om svenskregistrerade fordon. ...
 2. Som alla vet är mätarställningen helt avgörande för en bils värdering.

Se hela svaret på mestmotor.se

Hur många miltal är bra?

I regel har en bil med 20000mil på nacken lika gamla bussningar, koppling (i manuella bilar) och ofta stötdämpare, dessa är med samma regel sällan fräsha vid dom miltalen. Har man planerat att köra 5000-10000mil med en bil ska man nog satsa på en bil som gått mindre, givetvis med hänsyn till en mängd andra faktorer.

Se hela svaret på garaget.org

Vad räknas som en Lågmilare?

Svar: Lågmilare är precis som du säger ett begrepp, vilket enkelt förklarat gör att det inte har ett fast värde, utan måste sättas i relation till något annat.

Se hela svaret på classicmotor.se

Vad räknas som låga mil?

Vad kostar bilen per mil som den är körd? Det syns tydligt att milen är högst värderade i början och att skillnaden blir mindre och mindre ju längre bilen har gått. Mellan 5.000 mil och 10.000 mil halveras nästan värdet, men mellan 20.000 och 25.000 mil minskar bara värdet med drygt 20 procent.

Se hela svaret på mestmotor.se

Hur räknar man miltal?

Är du anställd på ett företag och kör din egen bil i olika sammanhang under tjänst så har du rätt att få en utbetalning på 18.5kr/ körd mil från din arbetsgivare. Denna summa är ett så kallat schablonbelopp beräknat enligt Skatteverket. De 18.5kr som gäller är skattefria för företaget.

Se hela svaret på gpser.se

Hur får man reda på om mätaren är skruvad?

Ring eller ta bilen till en märkesverkstad som får köra bilen i diagnossystemet. På många moderna bilar lagras mätarställningen på flera ställen i datorsystemet. Det kan också finnas loggar i bilens system som visar om en ändring har skett.

Se hela svaret på bytbil.com

Hur vet man om bilen är skruvad?

Det första tecknet på skruvad mätare är att det anges 0000 som code. Då har ngn fingrat på den mätare som satt original i bilen. Skulle du ändå få upp en code -OBS vilka siffror som helst utom 0000 - så kan de ha bytt själva instrpanelen från en annan bil.

Se hela svaret på autopower.se

Vad menas med D4 på Volvo?

D3, D4 och D5 är turboladdade dieselmotorer med Common Rail bränsleinsprutning som är installerade i Volvo-bilar. De började användas år 2001. Idag används de här motorerna i de flesta av märkets modeller.

Se hela svaret på club.autodoc.se

Vad är skillnaden mellan en D2 och D3 Volvo?

Den nya fyrcylindriga dieselmotorn introducerades i fyra olika effektutföranden – D2 (120 hk), D3 (150 hk), D4 (180 resp 190 hk) samt D5 (225 resp 235 hk). Volvos nya fyrcylindriga dieselmotor fick vid introduktionen en av Sverige-marknadens längsta bytesintervaller för kamremmen – 24000 mil.

Se hela svaret på motormagasinet.se

Vad betyder T5 på Volvo?

T5 – en turbomotor från Volvo, se Lista över Volvomotorer. T5 – littera innan 1964 för ett dieselelektriskt lok producerat av General Motors, se T42. T 5 – ett trängförband inom svenska armén åren 1902–1927, se Västmanlands trängkår.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad betyder b4 på Volvo?

B står för "Brake-by-wire" och det har att göra med systemet som kan ta tillvara på energi från inbromsningar och sedan omvandla den till el. Motorn hamnar först i uppdaterade XC90 samt i XC60.

Se hela svaret på vibilagare.se
Föregående artikel
Vad uppfann Wilhelm von Scheele?
Nästa artikel
Hur ser London ut?