Hur man går ner i vikt på 2 veckor?

Frågad av: Annika Dahlberg  |  Senaste uppdatering: 21 juli 2022
Betyg: 4.7 av 5 (72 betyg)

Grunden i 2-veckorsdieten är alltså att välja mat som inte bara ger energi (kalorier) utan också kräver energi för att smältas. Sådan mat är ofta proteinrik, som fisk, kött och fågel. Den innehåller också långsamma kolhydrater som i grönsaker, nötter, rotfrukter, bönor och baljväxter.

Se hela svaret på mabra.com

Kan man gå ner i vikt på 2 veckor?

Ät mat som bränner fett

Följer du menyn här nedan så kan du gå ner sex kilo på två veckor. Det handlar om att äta mat som är fettförbrännande i sig själv. Många grönsaker, frukter och nötter förbrukar fler kalorier vid matsmältningen än de tillför kroppen.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man gå ner 5 kg på 2 veckor?

5 kg kroppsfett motsvarar ungefär 38 500 kcal. Om tanken är att du ska gå ner 5 kg i vikt på 2 veckor så måste du minska ditt kaloriintag med 2700 kcal per dag. Det innebär för de flesta av oss att vi inte får äta en enda matbit och samtidigt träna flera timmar om dagen.

Se hela svaret på masesgardenblogg.se

Kan man gå ner 10 kg på två veckor?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur går man ner 4 kg på 2 veckor?

Håll koll på kolhydraterna – och du kan gå ner fyra kilo på två veckor. Journalisten Amanda Cross har utarbetat en 3-stegsmetod för snabb viktminskning. HÅLL KOLL. Genom att hålla koll på kolhydraterna och motionera kan du minska i vikt på några veckor.

Se hela svaret på aftonbladet.se

- 24 kg på 14 veckor | Gå ner i vikt med dessa enkla tips | Mikaelas viktresa

18 relaterade frågor hittades

Kan man gå ner 4 kg på två veckor?

Om du har mycket att ta av och är beredd på att finna dig i att stor del av viktminskningen kommer att bestå av vätska, och alltså komma tillbaka så fort du börjar äta normalt igen, borde du kunna bli av med 4 kg på två veckor.

Se hela svaret på matdagboken.se

Hur mycket kan jag gå ner på 4 veckor?

Hur mycket man går ner i vikt är individuellt

ursprungsvikt, ålder, kön och mängden fysisk aktivitet. I forskningsstudier visar resultaten att man i snitt kan minska 1-2 kg per vecka med en strikt LCD-kur. Ofta går man ner mer i vikt under den fösta veckan.

Se hela svaret på modifast.se

Är det möjligt att gå ner 10 kg på en månad?

10 tips för viktminskning
 1. Tips 1: ät fem måltider om dagen. ...
 2. Tips 2: ät fiberrika produkter. ...
 3. Tips 3: ät måttligt med kolhydrater. ...
 4. Tips 4: ät äggvita och hälsosamma fetter. ...
 5. Tips 5: juicer. ...
 6. Tips 6: ät mycket grönsaker och frukt. ...
 7. Tips 7: undvik frestelser. ...
 8. Tips 8: informera familj, vänner och arbetskamrater.

Se hela svaret på dokteronline.com

Hur många kilo kan man gå ner på en månad?

Svar: Det är möjligt att gå ner i 4-5 kg i månaden, en vanlig rekommendation vid viktnedgång brukar vara att gå ner ca 0,5-1 kg per vecka.

Se hela svaret på tv4.se

Kan man gå ner 10 kg på 3 månader?

Följer du råden kan du gå ner 10 kg på 4–5 månader, och om du samtidigt motionerar mer kommer du i mål på bara 2–3 månader. Principen är barnsligt enkel. Om vikten ska minska måste man skära ner på det dagliga kaloriintaget. Men det måste göras så att inte tarmarna skriker av hunger och tar knäcken på dig.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Kan man gå ner 5 kg på en månad?

Genom att minska måltiderna med 500 kalorier per dag är det fullt möjligt att gå ner en hel klädstorlek på en dryg månad.

Se hela svaret på giboxen.se

Hur mycket kan man gå ned på 5 veckor?

Nästan 9 kilo på bara 5 veckor.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur snabbt kan man gå ner 5 kilo?

Hur många beror på din ursprungsvikt och förstås på hur snabbt du går, men räkna med cirka 500 per timme om du inte är gravt överviktig. För att gå ned fem kilo före semestern utan att ändra matvanorna ska du gå en timme om dagen. Antal förbrukade kalorier per vecka: Cirka 3 500.

Se hela svaret på expressen.se

Hur går man ner 5 kilo på en vecka?

Gå ner 5 kg på rekordtid
 1. Ät grapefrukt till frukost för att sätta fart på förbränningen och gå ned i vikt på nolltid.
 2. Ät magert kött och grova grönsaker till lunch.
 3. Ät exempelvis bönor, linser och magert kött eller fisk till middag.
 4. Ät lite grapefrukt och några mandlar som snacks under dagen och på kvällen.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Kan man gå ner 3 kg på en vecka?

Enligt uträkningar ska 7000 kalorier motsvara ett kilo kroppsfett. Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka. Drar du bort 1000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan. Alternativt så drar du bort 500 kalorier per dag, men lägger till motion som bränner fler kalorier.

Se hela svaret på expressen.se

Vill gå ner 3 kg snabbt?

Här guidar hon dig till en kickstart där du på en vecka kan gå ner 2-3 kilo. Tricket är att hoppa över frukosten och bara äta lunch och middag, en enklare och lättare 5:2-diet kan man säga, men med samma fina resultat! – Den här kickstarten kan vara lite hård i början, men kroppen vänjer sig snabbt.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man gå ner 10 kg på 4 veckor?

De nuvarande riktlinjerna för att lyckas gå ner i vikt och stanna på den vikten, är att man ska sikta på att gå ner ungefär 0,3-0.8 kg i veckan. För att göra det ska man öka sin aktivitet, äta strikt och vara smart i sina livsstilsval.

Se hela svaret på arono.se

Kan man gå ner 20 kg på 3 månader?

För att kunna gå ner 20 kg på 3 månader behöver du gå ner cirka 1,6 kg i veckan. Detta är väldigt mycket att gå ner, men är inte omöjligt för någon med stor övervikt. Enligt beräkningar går man ner 0,5 kg i vikt per vecka vid ett energiunderskott på 500 kcal.

Se hela svaret på cambridgekuren.se

Kan man gå ner 1 kg på en dag?

Låt viktminskningen ta tid. En långsam, men stadig viktminskning verkar vara det absolut bästa sättet för att gå ner i vikt och behålla den nya vikten. Man brukar räkna med att man minskar med ungefär 0,5-1,5 kg per vecka i början av ett program och därefter något mindre.

Se hela svaret på apoteket.se

Hur mycket kan man gå ner på 9 veckor?

I studier har personer gått ner i genomsnitt 14 kilo på två månader. Men hur mycket du går ner är individuellt och beror bland annat på hur mycket du vägde från början. I början kommer mycket av den vikt du förlorar vara vätska.

Se hela svaret på expressen.se

Måste gå ner 15 kg snabbt?

Snabbaste sättet att gå ner 15 kg är att sluta äta. Jag skulle rekommendera ett lågt kolhydratsintag och hålla fett och protein relativt högt. Hur har du svårigheter att hitta proteinrik föda när du äter fisk?

Se hela svaret på body.se

Kan man gå ner 8 kg på en månad?

Låt vårvindarna fläkta bort ett kilo i veckan - till sommaren kan du vara åtta kilo lättare. – Låt fokuset ligger på hälsa, inte på vikt. Vikten är mer som en bonus, en add-on, säger Cathrine Schück, samtalsterapeut och näringsterapeut som har utvecklat 8/800-metoden.

Se hela svaret på expressen.se

Hur lång tid tar det att gå ner 3 kg?

1. Om du ska gå ner 3 kg på 3 veckor behöver du antagligen ligga på ett energiintag på 1300 kcal. 2. Det underlättar att äta regelbundet, då undviker du att bli jättehungrig och blir därmed inte sugen på onyttigheter.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur går man ner 2 kg snabbt?

Äter du 250 kcal per dag två dagar i veckan, kan du bli av med två kilo fett på en månad. Du kan även hoppa på 5:2-dieten under en period. Då går du garanterat ner i vikt.

Se hela svaret på iform.se

Vill gå ner 4 kg?

För att få bra resultat och kunna gå ner 4 kilo på 10 dagar är det viktigt att du tränar varje dag i minst 30 minuter. Konditionsträning är det allra bästa när man vill bränna fett. Det är även rekommenderat att kombinera konditionsträningen med styrketräning.

Se hela svaret på stegforhalsa.se
Föregående artikel
Vad är den lägsta dagsböter?
Nästa artikel
Vilka hamnar på öppen anstalt?