Hur många Ionity i Sverige?

Frågad av: Lars-Åke Sundberg  |  Senaste uppdatering: 27 januari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (46 betyg)

Ionity erbjuder idag ett av Sveriges snabbaste nätverk av snabbladdare. Laddarna har en effekt på upp till 350 kW och finns idag fördelade på 22 stationer i Sverige. I hela Europa finns det 370 stationer.

Se hela svaret på alltomelbil.se

Vilka bilar kan ladda på Ionity?

Idag nämner IONITY Porsche Taycan, Ford Mach-E och Mercedes EQS som några bilmodeller som ska kunna ladda med tekniken. – I slutet av 2018 genomförde vi de första testerna på kommunikation mellan laddstationen och elbilen.

Se hela svaret på alltomelbil.se

Vad kostar det att ladda Ionity?

Priset för att ladda elbilen höjdes förra året till 8,70 kr per kWh. Nu införs även ett abonnemang kallat Ionity Passport för den som behöver ladda ofta. Det kostar 190 kr i månaden och bindningstiden är ett år. Med det nya abonnemanget kostar det istället 3,50 kr per kWh att ladda.

Se hela svaret på vibilagare.se

Hur snabbt laddar Ionity?

IONITYs ultrasnabbladdare kan leverera upp till 350 kW, vilket är betydligt mer än marknadsstandarden som klarar upp till 50kW. Laddningstiden kan därigenom förkortas avsevärt för de elbilar som klarar att ladda med högre effekter – från noll till 80% på under 10 minuter.

Se hela svaret på circlek.se

Kan Tesla ladda på Ionity?

Nu har Ionity lanserat “Ionity Passport“, ett liknande erbjudande för alla elbilister oavsett bilmärke. Även om du kör elbil från Tesla, Polestar, Kia eller annan tillverkare som inte är med i Ionity kan du ladda för 3:50 per kWh.

Se hela svaret på teslaclubsweden.se

Using the IONITY public charging network - is it any good?

36 relaterade frågor hittades

Hur ladda på Ionity?

På Ionity kan man betala med blipp-färdigt bankkort, app eller RFID-bricka som man då skaffar i förväg. Appen har en QR-läsare som kan skanna en QR-kod på laddstolpen för att starta laddningen. Plug & Charge-lösningar uppges vara på gång via medlemsabbonemangen.

Se hela svaret på evsinfocus.com

Vad kostar det att ladda på Tesla supercharger?

Laddningskostnader är ungefärliga. Uppskattning av laddningskostnader antar Supercharger-kostnader på kr3.60 per kilowattimme. Bensinkostnader antar 6.7 liter per 100 km vid kr14.00 per liter.

Se hela svaret på tesla.com

Hur mycket kostar snabbladdning?

Att ladda bilen snabbt är dyrast. Du får räkna med ett prispåslag på cirka en krona per kWh om du väljer att snabbladda din bil på en laddstation som erbjuder snabbladdning.

Se hela svaret på elbilsupphandling.se

Hur lång tid tar det att ladda en id4?

Tar det lång tid tar det att ladda en elbil? Nej, det behöver det verkligen inte göra. Vid snabbladdningsstationer, som IONITY, laddas batteriet upp till 80 procent på bara en halvtimme. Om du laddar hemma eller på jobbet genom en laddbox (11 kW) kan du ladda bilen fullt på 5 till 8 timmar.

Se hela svaret på volkswagen.se

Vad kostar det att ladda en elbil på laddstation?

– Om du dessutom laddar hemma så betalar du runt 1–1,50 kronor per kilowattimme och milkostnaden hamnar någonstans runt 2–3 kronor milen. Om du laddar bilen på en laddstation så kanske det kostar tre kronor per kilowattimme i stället, vilket betyder en milkostnad om sex kronor.

Se hela svaret på volvocars.com

Vad kostar det att ladda Polestar 2?

I Sverige kan du få en full laddning för så lite som 117 kr* om du använder din hushållsel hemma. Att använda publika laddstationer kostar i regel mer, men det finns också kostnadsfria laddstationer vid köpcentrum, arbetsplatser och bibliotek. *Uppskattad kostnad baserat på 1,50 kr/kWh när du laddar hemma.

Se hela svaret på polestar.com

Vad kostar det att ladda elbil på laddstation?

Att ladda ett tomt batteri kostar 1,5 kr-2 kr per mil som laddas. Elen till en genomsnittlig elbil kostar cirka 2 500 kr per år.

Se hela svaret på kraftringen.se

Vad är CCS laddning?

CCS är två extra kontaktpunkter som sitter under Typ 2-uttaget, därav namnet Combined Charging System. När CCS-kontakten används går laddningen över till DC-laddning vilket gör att du kan snabbladda.

Se hela svaret på tibber.com

Vilka äger Ionity?

Sett till antalet stationer ökar man från dagens 400 till ungefär 1000 stycken. Den totala investeringen beräknas kosta 700 miljoner euro. Bakom Ionity står bilkoncernerna BMW Group, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group, Mercedes Benz AG och Volkswagen A-grupp.

Se hela svaret på alltomelbil.se

Hur fungerar Ionity?

IONITY laddningsstationer optimerar automatiskt laddningshastigheten till den högsta tillåtna för din elbils batteri, under förutsättning att batteriet följer CCS-standarden.

Se hela svaret på volkswagen.se

Vad kostar det att ladda elbil hemma?

Elkostnaden per kWh spelar roll

Beroende på din körstil kan du köra 6-8 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per km är 2,25-3 kr per mil. Beroende på din körstil kan du köra runt 37 mil på en laddning. Vilket betyder att kostnaden per mil är runt 3 kr.

Se hela svaret på evbox.com

Kan man ladda elbil gratis?

Många laddstationer erbjuder gratis laddning och självklart finns även dessa med på ChargeFinder. Vi har också ett smart filter för att snabbt och enkelt visa gratisladdare. Gratis är gott och självklart vill vi hjälpa våra besökare att hitta till dessa platser.

Se hela svaret på chargefinder.com

Vad kostar det att ladda på Incharge?

Vad kostar det att ladda elbilen hemma

Kostnaden för el, nät och skatter är uppskattningsvis ca 1,5 kronor per kWh för en konsument. Elbilar förbrukar, beroende på storlek och årstid, i genomsnitt mellan 1 och 3 kWh per mil. Elbilen har därmed en bränslekostnad på 1,5 – 4,5 kronor per mil.

Se hela svaret på incharge.vattenfall.se

Vilken är den bästa elbilen?

  • Ford Mustang Mach-e. Ford kommer med en värdig konkurrent till Tesla 3. ...
  • Volkswagen ID. Volkswagen är ett viktigt namn bland elbilar 2021. ...
  • Kia e-Niro. Kia e-Niro är fortsatt en elbil att räkna med under 2021. ...
  • BMW iX. BMW slår på stort med flera elbilsmodeller för 2021. ...
  • BMW iX3. ...
  • BMW i4. ...
  • Skoda Enyaq iV. ...
  • Hyundai Ioniq 5.

Se hela svaret på laddsmart.se

Vilken elbil går längst på en laddning?

Elbil med längst räckvidd

Söker du en elbil med en räckvidd på 60 mil är Ford Mustang Mach-E LR RWD ett säkert kort, den är med och konkurrerar om vilken bil som har längst räckvidd 2022. Hyundai IONIQ 5, Hyundai Kona Electric och BMW iX3 är andra elbilar med lång räckvidd enligt oberoende tester.

Se hela svaret på holmgrensbil.se

Vilken elbil är bäst 2021?

Ett av de mest intressanta släppen av elbil 2021 var Ford Mustang Mach-e. Det är en elbil som tydligt vill vara med och fajtas mot Tesla Model 3 – både prismässigt, räckviddsmässigt och designmässigt. Med en räckvidd på upp till 610 km (WLTP) skall det bli intressant att följa försäljningen av denna modell.

Se hela svaret på eways.se

Vilka Tesla har gratis Supercharger?

Teslas Supercharging priser gäller framför allt Tesla Model 3. De flesta Tesla Model S och X laddar fortfarande gratis på alla Tesla Superchargers i hela Europa: Model S och X registrerade innan 15 januari 2017 har gratis Supercharging som följer bilen under hela livstiden.

Se hela svaret på teslaclubsweden.se

Kan man ladda på Tesla supercharger?

Tesla har nu öppnat upp för alla bilar att kunna ladda på Tesla superchargerstationer. Det enda som krävs är att man i Europa har CCS kontakt för att möjliggöra en laddning. Initialt så testar man denna möjlighet i Holland på 10 olika ställen.

Se hela svaret på teslajohanssons.tips

Vilka Tesla har fri Supercharge?

Alla Tesla Model S och Model X som tillverkats efter 1 maj 2019 har teknisk möjlighet att ladda vid laddningsplatser med CCS Combo 2 genom att använda en CCS Combo 2-adapter. Jag har en Model S eller Model X som tillverkats före 1 maj 2019.

Se hela svaret på tesla.com
Föregående artikel
Hur kopplar man in taklampor?
Nästa artikel
Hur kan föraren märka att bromsskivorna fram har blivit skeva?