Hur mycket färg behövs till en byrå?

Frågad av: Vilhelmina Löfgren  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.3 av 5 (70 betyg)

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Se hela svaret på nordsjo.se

Hur mycket färg behövs Beckers?

Man brukar säga att tio liter färg ska täcka ungefär 30 kvm. Således så kan du klara av fler än en vägg på tio liter färg. Du ska klara av en yta motsvarande 30 kvm om rätt förutsättningar finns.

Se hela svaret på malarestockholm.nu

Hur många kvadratmeter räcker 10 liter färg?

Den rekommenderade åtgången på dessa färger är 8 kvadratmeter per liter, vilket innebär att det krävs 10 liter färg för att täcka väggarna med två strykningar. Beroende på vilken av deras färger du vill använda dig utav varierar priset mellan cirka 1200–1500 kronor.

Se hela svaret på lovelyhome.se

Hur långt räcker 3 liter färg?

Exempel för vägg: bredd 4,90 m (490 cm), höjd 2,40 m (240 cm). Totalt 4,90 x 2,40 = 11,76 m2. Avrunda uppåt till 12 m2. Färgsnurran visar att du behöver 3,0 liter målarfärg för 2 strykningar.

Se hela svaret på alltommalning.se

Hur mycket kalkfärg behövs?

Du får själv räkna bort eventuella större ytor i rummet som inte ska målas. Färgåtgången beräknas på 2 strykningar. Om man ska måla över starkare kulörer behövs ibland även tre strykningar. För att undvika att färgen tar slut innan allt är målat, köp hellre en burk för mycket.

Se hela svaret på rusta.com

Måla väggarna - tips när du skall välja färg (kulör!) | INREDNINGSTIPS |

41 relaterade frågor hittades

Hur mycket fasadfärg behöver jag?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Se hela svaret på nordsjo.se

Hur många lager kalkfärg?

Vanligtvis räcker två lager av strykningar men ibland och lite beroende på kulör på det urpsrungliga underlaget och vilket fabrikat av kalkfärg som du använder kan ett tredje lager behövas. Det är oftast en smaksak. Måla det andra lagret i samma kryssmönster och kom ihåg att färgen upplevs mörkare innan den torkar.

Se hela svaret på hemmafixbloggen.se

Hur länge håller öppnad färg?

Hållbarheten skiljer sig något mellan de olika färgtyperna, men tumregeln är cirka två år. Under gynnsamma förhållanden kan dock många färgtyper hålla betydligt längre. Silikatfärger har bara ett till två års hållbarhet och spackelfärg i öppnad förpackning endast ett par månader.

Se hela svaret på dinbyggare.se

Vad kostar färg per kvm?

Räkna med att 10 liter färg räcker för att måla 60 till 80 kvadratmeter. En burk med 10 liter färg kan kosta mellan 500 kronor upp till 2 000 kronor. Utöver målarfärg behöver du också redskap, det vill säga, material. Allt detta kan kosta mellan några hundralappar till ett par tusen kronor beroende på vad du köper.

Se hela svaret på helphero.se

Hur mycket kostar 10 liter färg?

En 10-liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik. På lågprisvaruhusen går det att köpa samma mängd färg för under 400 kronor.

Se hela svaret på testfakta.se

Vad kostar 10 liter färg Nordsjö?

Lägsta pris på Nordsjö 7 Original Väggfärger Vit 10L är 899 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 4 jämförda butiker.

Se hela svaret på pricerunner.se

Hur länge håller Demidekk?

Givetvis beror det på hur målarfärgen förvaras, men i allmänhet finns inga datumstämplar på förpackningarna. Hållbarheten brukar vara ungefär två år, men kan skilja sig åt lite grann beroende på vilken färgtyp det är.

Se hela svaret på xn--byggrd-mua.nu

Hur länge håller en färgburk?

Ofta håller färg, förutsatt att den stått frostfritt och att det inte kommit ner bakterier eller luft ned i burk , flertalet år utan problem. Viktigt att röra om färgen mycket noga , den kan dela på sig om den står länge. Gärna med målarvisp.

Se hela svaret på kundo.se

Hur mycket färg går det åt till att måla ett hus?

Räkna med att det går åt en liter färg per 6 kvm som ska målas.

Se hela svaret på byggahus.se

Vilken färg ska jag ha på väggen?

Välj rätt kulör på väggfärgen beroende på vilken typ av ljus som finns i rummet. Samma kulör kan se helt olika ut beroende på vilket ljus som finns i rummet. Vilket håll rummet vetter åt, tiden på dagen och om ljuset är naturligt eller konstgjort spelar stor roll för hur en kulör ser ut på just din vägg.

Se hela svaret på nordsjoidedesign.se

Vad kostar Flugger färg?

En 10-liters burk med vanlig vit väggfärg kostar mellan 1 000 och 1 200 kronor i en specialiserad målarbutik.

Se hela svaret på byggahus.se

Vad kostar det att måla om 70 kvm?

En hink med 10 liter målarfärg brukar kosta mellan 500 och 2500 kronor beroende på kvalitet och fabrikat. 10 liter färg räcker vanligen till en yta om 60 till 80 kvadratmeter. Kom ihåg att det sällan lönar sig att välja det billigaste alternativet eftersom sämre färg kan behöva en strykning mer än kvalitetsfärg.

Se hela svaret på offerta.se

Vad kostar det att måla om 80 kvm?

Ditt val av färg

Vårt tips är att rådgöra med din målare kring vilken färgtyp som du bör måla om din lägenhet med. Generellt sett kostar en hink med 10 liter färg ungefär 500–2500 kronor och räcker till omkring 50–80 kvadratmeter.

Se hela svaret på xn--mleriexperter-pfb.se

Hur mycket kostar det att få huset målat?

Däremellan hittar du också vattenburen oljefärg och vanlig oljefärg. – En slamfärg som Falu Rödfärg (äkta) kan i år (2017) kosta mellan 498-569 kronor för 10 liter, medan andra täckande färger ligger i ett spann på cirka 1300-2400 kronor för cirka 10 liter.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur länge håller Alcro bestå?

Nymålning med Alcro Bestå.

Bestå är ett färgsystem som ger ett perfekt resultat som skyddar fasaden länge. Kanske inte så konstigt eftersom Alcro Bestå varit marknadsledande i över 10 år. Färgen har dessutom kort torktid och är lättarbetad. Tack vare färgens hydrofobiska egenskaper bibehålls en renare yta.

Se hela svaret på alcro.se

Hur länge håller oljefärg i tub?

Egenskaper på en olje eller akrylgrunderad duk kan säkert förändras under t. ex. 10 år.

Se hela svaret på ulfstalhane.blogspot.com

Kan man måla med gammal färg?

Övermålning på hårt sittande gammal färg, som inte är linoljefärg, brukar i de allra flesta fall fungera utmärkt. Man trollar inte bort den gamla färgen genom att måla över den, och linoljan kan inte tränga in i träet, men det kanske inte behövs alla gånger.

Se hela svaret på ottossonfarg.com

Hur många strykningar med kalkfärg?

Stryker du bara en gång kan det vara så att träet ev. lyser igenom när du har applicerat vaxet. Därför rekommenderar vi två strykningar om du vill ha ett jämt, heltäckande resultat.

Se hela svaret på store-garden.com

Hur funkar kalkfärg?

Viktigt att tänka på när det gäller Kalkfärg är att det är en ganska känslig färg som är matt och fungerar som precis kalk gör, stänker du vatten på den blir de en mörk fläck som sedan torkar.

Se hela svaret på lovelylife.se

Varför kalkfärg?

Kalkfärg är billig, giftfri och andas

Förutom att det är snyggt, så är en av de bästa anledningarna till att måla med kalkfärg inomhus att det är en miljövänligare färg som innehåller naturliga pigment. ... Dessutom andas färgen och släpper på så vis igenom fukt. Det är bra på så vis att det ger en levande yta.

Se hela svaret på villalivet.se
Föregående artikel
Hur tömmer man en varmvattenberedare?
Nästa artikel
Är det bra att sova för mycket?