Hur mycket kan man gå ner på 10 veckor?

Frågad av: Ester Hellström  |  Senaste uppdatering: 21 juli 2022
Betyg: 4.1 av 5 (32 betyg)

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur går man ner 10 kilo på en vecka?

10 tips för viktminskning
 1. Tips 1: ät fem måltider om dagen. ...
 2. Tips 2: ät fiberrika produkter. ...
 3. Tips 3: ät måttligt med kolhydrater. ...
 4. Tips 4: ät äggvita och hälsosamma fetter. ...
 5. Tips 5: juicer. ...
 6. Tips 6: ät mycket grönsaker och frukt. ...
 7. Tips 7: undvik frestelser. ...
 8. Tips 8: informera familj, vänner och arbetskamrater.

Se hela svaret på dokteronline.com

Är det möjligt att gå ner 10 kg på en månad?

För att kunna gå ner 10 kg i vikt ska man helst sänka sitt kaloriintag med ungefär 300-500 kalorier om dagen beroende på vad ens nuvarande vikt är. Förutom att minska sitt matintag ska man förbränna ungefär 500 kalorier med fysisk aktivitet.

Se hela svaret på arono.se

Kan man gå ner 20 kg på 3 månader?

För att kunna gå ner 20 kg på 3 månader behöver du gå ner cirka 1,6 kg i veckan. Detta är väldigt mycket att gå ner, men är inte omöjligt för någon med stor övervikt. Enligt beräkningar går man ner 0,5 kg i vikt per vecka vid ett energiunderskott på 500 kcal.

Se hela svaret på cambridgekuren.se

Hur mycket kan man gå ner på 11 veckor?

Hur mycket man går ner i vikt är individuellt

ursprungsvikt, ålder, kön och mängden fysisk aktivitet. I forskningsstudier visar resultaten att man i snitt kan minska 1-2 kg per vecka med en strikt LCD-kur.

Se hela svaret på modifast.se

GÅ NER 6KG PÅ 1 VECKA - BEVISAT BÄSTA DIETEN!

40 relaterade frågor hittades

Kan man gå ner 10 kg på 2 månader?

Följer du råden kan du gå ner 10 kg på 4–5 månader, och om du samtidigt motionerar mer kommer du i mål på bara 2–3 månader. Principen är barnsligt enkel. Om vikten ska minska måste man skära ner på det dagliga kaloriintaget. Men det måste göras så att inte tarmarna skriker av hunger och tar knäcken på dig.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Hur många kilo kan man gå ner på 12 veckor?

Det är vanligt att gå ner 1-3 kilo redan första veckan på strikt lågkolhydratkost och därefter minskar övervikten i snitt runt 0,5 kilo per vecka så länge du har vikt att gå ner. Viktminskningen kan då bli omkring 25 kilo på ett år. Hastigheten på viktnedgången varierar dock från person till person.

Se hela svaret på dietdoctor.com

Hur mycket kan man gå ner i vikt på tre månader?

Glöm allt om bantningsmedel, säger Allas viktcoach och bloggare Christina Lundstorp. Ät i stället naturlig mat, den blir man inte tjock av. Njut av det förbjudna då och då, men låt det inte bli en vana, tipsar hon.

Se hela svaret på allas.se

Hur mycket kan man gå ner på 100 dagar?

Efter 14 veckor (Dag 100)

Hur det än var fortsatte Jenny dock att gå ner i vikt utan att tänka på det, så i mål kom hon. Berätta, hur mycket har du gått ner? – 10,5 kilo. Det är jättekul!

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Vill gå ner 15 kg snabbt?

Detta innebär att om du vill gå ner 15 kg så ska du räkna med att det tar tre månader. Det är värt att komma ihåg att det tar lång tid till att bli överviktig och därför tar det också tid till att bli av med vikten med. Det är många som får träningshysteri när de har beslutat sig om att gå ner i vikt.

Se hela svaret på bodylab.se

Hur lång tid tar det att gå ner 10 kg i vikt?

Det hela är egentligen busenkelt. För att gå ner 1 kilo i vikt behöver du lägga dig på ett underskott på 7 000 kilokalorier. Ett underskott på 1 000 kilokalorier om dagen innebär alltså att du kan gå ner 1 kilo på en vecka. Vill du då gå ner 10 kilo, så ja, ge det 10 veckor bara.

Se hela svaret på wellobe.aftonbladet.se

Hur mycket är det möjligt att gå ner på en månad?

Svar: Det är möjligt att gå ner i 4-5 kg i månaden, en vanlig rekommendation vid viktnedgång brukar vara att gå ner ca 0,5-1 kg per vecka.

Se hela svaret på tv4.se

Hur mycket syns 10 kg?

Har man mycket fett från början så ser man inte så stor skillnad i viktnedgången. Det lär bli större förändringar om du går ner 10kg till. Snyggt jobbat att tappa 10 kg! Tänk på att ju mer du tappar, desto mer syns varje kilo, så håll koll på vågen och fota en bild då och då så kommer du se att det händer saker.

Se hela svaret på kolozzeum.com

Hur går jag ner 10 kg på 3 månader?

Mottot är: träna smartast, inte hårdast – och det ska vara enkelt att äta nyttigt.
 1. Gå ner 1 kg i veckan. Anledningen till att du lagt på dig några extra kilon är enkel. ...
 2. Skräddarsytt kost- och träningsschema. Om du ska följa ett träningsprogram eller ett kostschema måste det vara individanpassat. ...
 3. Boosta med rätt produkter.

Se hela svaret på gymgrossisten.com

Hur går man ner 5 kilo på en vecka?

Gå ner 5 kg på rekordtid
 1. Ät grapefrukt till frukost för att sätta fart på förbränningen och gå ned i vikt på nolltid.
 2. Ät magert kött och grova grönsaker till lunch.
 3. Ät exempelvis bönor, linser och magert kött eller fisk till middag.
 4. Ät lite grapefrukt och några mandlar som snacks under dagen och på kvällen.

Se hela svaret på aktivtraning.se

Kan man gå ner 8 kg på en månad?

Låt vårvindarna fläkta bort ett kilo i veckan - till sommaren kan du vara åtta kilo lättare. – Låt fokuset ligger på hälsa, inte på vikt. Vikten är mer som en bonus, en add-on, säger Cathrine Schück, samtalsterapeut och näringsterapeut som har utvecklat 8/800-metoden.

Se hela svaret på expressen.se

Hur lång tid tar det att gå ner 5 kilo?

Hur många beror på din ursprungsvikt och förstås på hur snabbt du går, men räkna med cirka 500 per timme om du inte är gravt överviktig. För att gå ned fem kilo före semestern utan att ändra matvanorna ska du gå en timme om dagen.

Se hela svaret på expressen.se

När ser folk att man gått ner i vikt?

Kroppen reagerar inte alltid på direkten. Det räcker inte att dra ner på energin under en kort tid och sedan lägga av för att man inte ser resultat. Viktminskning sker ofta trappstegsvis – vikten kan stå stilla ett par veckor, för att sedan rasa 1 kg från den ena dagen till den andra.

Se hela svaret på mabra.com

Hur länge kan man leva på 800 kalorier?

Dieten uppfanns av den brittiske doktorn Michael Mosley, samme man som kom på den populära 5:2 dieten som även den fortfarande lever kvar. Vad är 800 Kcal dieten? Det är en typ av VLCD diet (Very Low Calorie Diet) som går ut på att äta max 800 kcal per dag i upp till 8 veckor.

Se hela svaret på matdagboken.se

Måste gå ner 20 kg?

Slankas måltidsersättning ligger på runt 150 kalorier per portion. Under en dag äter man tre portioner, cirka 500 kalorier och med ett så lågt kaloriintag startar kroppen med att använda de energiresurser som redan finns och på så sätt tappar man vikt. Till dieten dricker Jan tre liter vatten varje dag.

Se hela svaret på battrestadsdel.se

Kan män gå ner 5 kg på en månad?

Genom att minska måltiderna med 500 kalorier per dag är det fullt möjligt att gå ner en hel klädstorlek på en dryg månad.

Se hela svaret på giboxen.se

Kan man gå ner 3 kg på en vecka?

Enligt uträkningar ska 7000 kalorier motsvara ett kilo kroppsfett. Om du äter 500 kalorier mindre per dag så kan du gå ner ett halvt kilo per vecka. Drar du bort 1000 kalorier per dag kan du gå ner ett kilo i veckan. Alternativt så drar du bort 500 kalorier per dag, men lägger till motion som bränner fler kalorier.

Se hela svaret på expressen.se

Hur mycket kan man gå ner i vikt på en vecka?

Låt viktminskningen ta tid. En långsam, men stadig viktminskning verkar vara det absolut bästa sättet för att gå ner i vikt och behålla den nya vikten. Man brukar räkna med att man minskar med ungefär 0,5-1,5 kg per vecka i början av ett program och därefter något mindre.

Se hela svaret på apoteket.se

Hur går man ner 8 kilo?

Så här GÅR du ner 8 kilo på 4 veckor..
 1. 1kg underhudsfett = 7000kcal.
 2. 8kg underhudsfett = 7000×8 =56000kcal .
 3. 1 timmes promenad ca 300kcal.
 4. 56000/300= 186,66timmars promenerande.
 5. 186,66timmars promenerande/ 4 veckor = 46,66timmars promenerande per vecka.
 6. 46,66 timmars promenerande/ 7 dagar=6,66 timmar per dag.

Se hela svaret på ptpariktigt.se

Hur mycket kan jag gå ner på 8 veckor?

Enlig Mosley har studier visat att man kan gå ner så mycket som 14 kilo på åtta veckor. Metoden har tre hörnstenar – att äta mindre kalorier, öka sin rörelse mer och stressa mindre. Del ett i metoden går ut på att begränsa sitt energiintag till 800 kcal per dag.

Se hela svaret på expressen.se
Föregående artikel
När blir plus minus?
Nästa artikel
Varför är den biologiska mångfalden hotad i Sverige?