Hur mycket kostar en personförsäkring?

Frågad av: Clary Månsson  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.4 av 5 (61 betyg)

Kostnaden för en livförsäkring på 12 prisbasbelopp (571 200 kr år 2021) är 30 kr per månad (år 2021) för dig som inte har fyllt 40. För dig mellan 40 och 54 år kostar den 71 kr per månad (år 2021) och för dig, som har fyllt 55 år, är priset 151 kr per månad (år 2021).

Se hela svaret på forsakringforalla.se

Vad kostar de olika försäkringarna?

Bara för oss i Sverige kan det skilja flera tusen kronor per år, beroende på i vilken del avlandet man bor i. Oftast är det snäppet dyrare i våra större städer i och med att risken för skador är större jämfört med på lite mindre orter. Ett annat exempel är bilförsäkringar där priserna kan variera kraftigt.

Se hela svaret på zmarta.se

Vad är en personförsäkring?

Personförsäkringar är ett samlingsnamn för sjuk- och olycksfallsförsäkringar, olycksfallsförsäkringar, livförsäkringar, inkomstförsäkringar, sjukvårdsförsäkringar, barnförsäkringar och gravidförsäkringar. Personförsäkringar kan tecknas både individuellt och som gruppförsäkringar.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Måste man ha personförsäkring?

Krav enligt lag. En trafikförsäkring är den enda försäkring som du måste ha enligt lag (om du har bil förstås). Oftast behöver ni en hel- eller halvförsäkring, utöver trafikförsäkringen. En trafikförsäkring är den enda försäkring som du måste ha enligt lag (om du har bil förstås).

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vilka försäkringar bör man ha som privatperson?

5 försäkringar du verkligen bör ha
 • Hemförsäkring. Paketlösning som inkluderar mycket, utöver skydd för din egendom även ansvarsskydd, rättsskydd och reseförsäkring.
 • Barnförsäkring. Alla som har möjlighet att teckna en bör göra det så tidigt som möjligt.
 • Sjukdom och olycksfall. ...
 • Livförsäkring. ...
 • Djurförsäkring. ...
 • Trafikförsäkring.

Se hela svaret på radron.se

Försäkra dig om rätt försäkring

15 relaterade frågor hittades

Vad ska man ha för försäkringar?

Olika försäkringar
 • Hemförsäkringar. En hemförsäkring skyddar dina tillhörigheter. ...
 • Villa- eller bostadsrättstillägg. ...
 • Bilförsäkringar. ...
 • Barnförsäkringar. ...
 • Sjuk- och olycksfallsförsäkringar. ...
 • Livförsäkringar. ...
 • Inkomstförsäkringar. ...
 • Sjukvårdsförsäkringar.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vilket försäkringsbolag ska man välja?

Hur du ska välja hemförsäkring

Därför gäller det att välja en hemförsäkring som täcker de vanligaste skadorna och det du är orolig för. Det vanligaste är att ha ett skydd mot brand, vattenskador och inbrott. Men du bör även ha ett reseskydd, ansvars- och rättsskydd samt ett överfallsskydd inkluderat i försäkringen.

Se hela svaret på villalivet.se

Vad händer om man inte har olycksfallsförsäkring?

En hemförsäkring täcker oftast bara skador på egendom eller om du råkar ut för ett överfall. Med andra ord så krävs det ofta att du har en olycksfallsförsäkring för att kunna få ersättning. Det finns dock vissa försäkringar som kan täcka din skada beroende på vilken typ av olycka du råkat ut för.

Se hela svaret på insurello.se

Varför ska man ha en olycksfallsförsäkring?

En olycksfallsförsäkring kan ge ersättning om du råkar ut för en olycksfallsskada. Det definierar försäkringsbolagen som en kroppsskada efter en plötslig, oförutsedd och yttre händelse. En olycksfallsförsäkring är också viktig att ha om en skada du drabbas av blir bestående.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad är tilläggsförsäkringar?

En tilläggsförsäkring är en försäkring som ger utökat skydd för speciella händelser eller skador som inte täcks av grundskyddet i försäkringen. Tilläggsförsäkringar tecknas alltid tillsammans med en grundförsäkring.

Se hela svaret på insplanet.com

Vad är en riskförsäkring?

En livförsäkring är inte ett sparande utan en så kallad riskförsäkring. Du betalar löpande en premie för ett visst försäkringsbelopp, som du väljer själv. När du dör betalas det ut ett engångsbelopp till dem du skrivit in som förmånstagare, förutsatt att försäkringen fortfarande gäller.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Hur fungerar en privat försäkring?

En sjukvårdsförsäkring är en försäkring som antingen din arbetsgivare eller du själv kan teckna. Den ger dig tillgång till sjukvårdsrådgivning, vårdplanering och specialistvård, men också förebyggande insatser och rehabilitering. Försäkringen kan också ersätta kostnader för medicin och eftervård.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Kan man se om bilen är försäkrad?

Hur ser man om sin bil är försäkrad? Enklaste sättet att kontrollera om sin bil är försäkrad är att logga in på Transportstyrelsens Mina sidor. Logga in med din e-legitimation här. Genom Transportstyrelsen får du reda på om bilen är försäkrad och via vilket försäkringsbolag.

Se hela svaret på hittaforsakring.nu

Hur många försäkringar kan man ha?

Nej. När det gäller ditt liv och hälsa kan det faktiskt vara vettigt att betala för flera försäkringar. – Det finns ingen begränsning för hur många livförsäkringar du får ha. Att ha flera ger mer ersättning till dina anhöriga om du skulle avlida.

Se hela svaret på kollega.se

Kan man försäkra bilen på någon annan?

I försäkringsvillkoren står det att försäkringen bara gäller för den som faktiskt äger bilen. Ägare är den som verkligen äger fordonet och har ett intresse av att försäkra det. Med ägare menas den som drabbas ekonomiskt vid en skada och kan bestämma om fordonet till exempel ska säljas.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad menas med Akutersättning?

Om din olycksfallsskada medför läkarvård och minst åtta dagars akut sjuktid i följd får du också engångsersättning enligt en tabell beroende på vilken kroppsskada det gäller. Det är till exempel 3 000 kronor vid lårbensbrott, 2 000 kronor vid hjärnskakning och upp till 25 000 kronor vid förlamning av armar och ben.

Se hela svaret på folksam.se

Har man olycksfallsförsäkring genom jobbet?

Olycksfall på arbetet

Den lagstadgade försäkringen gäller då, men om din arbetsgivare har kollektivavtal gäller även Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA . Ersättningskollen visar både lagstadgad och kollektivavtalad ersättning vid sjukdom eller arbetsskada.

Se hela svaret på unionen.se

Vad ingår i sjuk och olycksfallsförsäkring?

Trygghet om du drabbas av olycksfall eller allvarlig sjukdom

Vår olycksfallsförsäkring ger dig skydd vid olycka, och vår kombinerade olycksfalls- och sjukförsäkring ger dig ersättning vid både olycka och sjukdom. Båda försäkringarna är utan självrisk och gäller dygnet runt. Försäkringsavtal är ett årsavtal.

Se hela svaret på lansforsakringar.se

När gäller inte olycksfallsförsäkring?

De flesta vuxen olycksfallsförsäkringar upphör dock vid 65 års ålder och går inte att nyteckna efter 55 års ålder. Vill du köpa en olycksfallsförsäkring efter 55 års ålder fråga efter en seniorförsäkring (även kallad 55+ försäkring) som gäller livet ut.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Har jag någon olycksfallsförsäkring?

Hos många försäkringsbolag kan du logga in och se vilka försäkringar du har hos dem. Titta i sparade brev eller mejl efter avtal eller kontoutdrag senaste året, i fall du inte kommer ihåg vilka försäkringar du själv tecknat. De kan ha skickats som vanlig fysisk post, mejl eller till en digital brevlåda, som Kivra.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Får man pengar om man skadar sig?

Om du blivit skadad i trafiken, i vården eller om någon har skadat dig med vilja eller av vårdslöshet kan du ha rätt till skadestånd. Detsamma gäller om du skadar dig på grund av att till exempel kommunen inte sandat när det är ishalka eller när en butik inte varnat för nivåskillnad i golvet i en butik.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vilken hemförsäkring är bäst och billigast?

Hedvig är den billigaste hemförsäkringen i Tryggvis prisexempel där försäkringen kostade 99 kr/mån för basalternativet. I försäkringen ingår också alltid allrisk (drulle) vilket är ovanligt vid den prisnivån.

Se hela svaret på tryggvi.se

Vad är bästa hemförsäkringen?

Den bästa hemförsäkringen 2022 är enligt Expressen Bäst-i-Test Hedvig (Budget), ICA Hemförsäkring (Ekonomi) och Moderna Försäkringar (Premium). Kriterierna i testet var skydd, utbud och pris. De allra bästa hemförsäkringarna har ett skydd som är både brett men även uppdaterat, så att det speglar den samtid vi lever i.

Se hela svaret på xn--bsthemfrskring-5hbi71a.se

Vilket försäkringsbolag är bäst för bil?

Bäst bilförsäkring
 • ICA Försäkring. Bäst i test. 20% billigare snittpris. Fast pris i 5 år. Allrisk (Drulle): Ingår (halv & hel) ...
 • Allrisk (Drulle): – Maskin: 8 år eller 10 000 mil. Krishjälp: Ja. Trafikolycksfall: ...
 • Allrisk (Drulle): Ingår (halv & hel) Maskin: 10 år eller 12 000 mil. Krishjälp: – Trafikolycksfall:

Se hela svaret på xn--bstbilfrskring-5hbi71a.se

Vad ingår i Bostadsrättstillägget?

Bostadsrättstillägget är en tilläggsförsäkring och den gäller till exempel för egendom som tillhör bostadsrättsföreningen men som du är underhållsskyldig för. Några exempel på det är ytskikt och rördragning i badrummet eller läckage från tvättmaskin eller diskmaskin som skadar bostadsrättsföreningens egendom.

Se hela svaret på ekonomifokus.se
Föregående artikel
Är det vanligt att kräkas vid IBS?
Nästa artikel
Vilka är Nordeas bästa fonder?