Hur mycket pengar drar Liseberg in på en dag?

Frågad av: Christel Lundgren  |  Senaste uppdatering: 31 januari 2022
Betyg: 4.4 av 5 (55 betyg)

För varje dag som man har stängt under högsäsongen tappar nöjesparken omkring 10 miljoner kronor i intäkter. Om man slår ut summan på de vanliga öppettiderna under en sommardag handlar det om över 800 000 kronor i timmen.

Se hela svaret på gp.se

Hur mycket tjänar Liseberg?

Eller med andra ord – under hela förra året omsatte Liseberg 43 miljoner kronor. Förlusten före skatt uppgick 2020 till 553 miljoner kronor, vilket kan jämföras med vinstresultatet på 199 miljoner för verksamhetsåret 2019.

Se hela svaret på gp.se

Hur många tar Liseberg in på en dag?

Det är en försiktig ökning som görs, ca 950 platser per dag vilket innebär en ökning på knappt 12% jämfört med de senaste veckorna. Det är långt ifrån besöksantalet en vanlig sommardag ett vanligt år som brukar ligga på 25-30 000.

Se hela svaret på liseberg.se

Hur mycket pengar får Liseberg på ett år?

Det skapar en stabilitet för affären och gör Liseberg mindre väderberoende, säger Andreas Andersen. Lisebergs turistekonomiska betydelse för destination Göteborg fortsatte att öka under år 2019 och beräknas uppgå till 3 500 miljoner kronor, en ökning jämfört med 2018 med cirka 3 procent.

Se hela svaret på travelnews.se

Hur mycket har Liseberg gått back?

”De europeiska parkerna var öppna under 2020 med en branschstandard på mellan fyra och tio kvadratmeter per gäst”, skriver vd:n i ett pressmeddelande. Liseberg har redan gått en halv miljard back 2020.

Se hela svaret på travelnews.se
34 relaterade frågor hittades

Hur mycket har Liseberg förlorat?

Hur mycket pengar förlorar Liseberg 2020? – Vi tappar cirka 1,2 miljarder i omsättning. Och gör ett negativt resultat på ca. 500 mkr.

Se hela svaret på besoksliv.se

Hur ägs Liseberg?

Våra ägare. Liseberg AB är, bortsett från två preferensaktier, helägt dotterbolag till Göteborg & Co Träffpunkt AB som är direkt helägt av Göteborgs Stadshus AB som i sin tur är helägt av Göteborgs Stad.

Se hela svaret på liseberg.se

Hur mycket tjänar Gröna Lund på ett år?

Kronjuvelen i imperiet: Gröna Lund

Kronjuvelen i nöjesparksimperiet är Gröna Lund. 2016 omsatte parken drygt 600 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 80,8 miljoner kronor.

Se hela svaret på expressen.se

Hur mycket drar Gröna Lund in?

Nu har Gröna Lund öppnat sina portar igen efter att ha haft stängt i 576 stängda dagar. Den största nyheten är den nybyggda berg-och dalbanan som kostat nöjesparken 430 miljoner kronor och tagit tre år att bygga.

Se hela svaret på byggfakta.today

Vilken attraktion är äldst på Liseberg?

Den äldsta befintliga attraktion på Liseberg är Kristallsalongen som hade premiär 1962. Lisebergstornet, som sedan 2011 är basen i åkattraktionen Atmosfear, är en av Göteborgs högsta byggnader med sina 116 meter (146 meter över havet).

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Hur många tas in på Liseberg?

Till och med augusti har Liseberg tagit emot 706 025 gäster, vilket i snitt innebär 8 200 gäster per dag.

Se hela svaret på goteborg.se

Hur många får vara på Liseberg 2021?

Sommaren 2021 kunde Liseberg öppna igen efter att coronapandemin tvingat nöjesparken att stänga under hela fjolåret. Besökstaket har legat på cirka 7 000 samtida gäster. Nu sänks det till 6 000.

Se hela svaret på svt.se

Hur många personer tar Liseberg in 2021?

– Vi har som organisation väldigt svårt att hänga med och växla upp så snabbt, säger Andersen. Men man kommer ändå att växla upp till viss del. Under höstsäsongen, från den 2 oktober, kommer man att tillåta 12 000 personer i parken samtidigt.

Se hela svaret på expressen.se

Hur mycket förlorar Liseberg 2020?

Näringsförbudet som drabbade de svenska nöjesparkerna 2020 blev ett våldsamt slag mot Lisebergs ekonomi. När året summeras är det med en omsättningsförlust på 1,26 miljarder kronor och ett negativt resultat på över en halv miljard.

Se hela svaret på liseberg.se

Hur mycket tjänar Gröna Lund?

Gröna Lunds omsättning uppgick till 671,3 (667,0) mkr ,vilket är ett omsättningsrekord och en ökning med 1 % mot föregående år. Rörelseresultatet uppgick till 62,9 (87,1 ) mkr motsvarade en rörelsemarginal på 9 % (13 %).

Se hela svaret på parksandresorts.com

När öppnar Gröna Lund Corona?

Den 2 juni öppnar Gröna Lund och hela verksamheten är anpassad efter Folkhälsomyndighetens regler och föreskrifter. Vi öppnar endast för ett begränsat antal gäster per dag och alla biljetter måste förbokas online. Biljetterna släpps till försäljning under vecka 20.

Se hela svaret på mynewsdesk.com

Vem är ägare till Gröna Lund?

Gröna Lund är en del av upplevelsekoncernen Parks and Resorts tillsammans med Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland.

Se hela svaret på gronalund.com

Vad gör en Tivolivärd?

TIVOLIVÄRD - KIOSK Rollbeskrivning: I denna roll arbetar du med tillverkning och försäljning av popcorn, sockervadd, glass och godis m.m. Du ansvarar för en egen kassa samt för att redovisa denna. För att trivas i denna roll är det viktigt att du tycker om att arbeta i ett högt tempo.

Se hela svaret på docplayer.se

Vem äger Kolmårdens djurpark?

Ägare & Partners

Kolmårdens Djurpark och Vildmarkshotellet ägs av Parks and Resorts Scandinavia AB. I koncernen ingår även Furuviksparken, Gröna Lund och Skara Sommarland.

Se hela svaret på kolmarden.com

Hur är det att jobba på Gröna Lund?

Kontakta oss gärna på rekryteringen om du har några frågor eller funderingar gällande din ansökan. Vårt telefonnummer är 010-708 94 00 och vår mejladress är rekrytering@parksandresorts.com. Kom ihåg, var dig själv! Om du har kommit så här långt är det stor chans att det är just dig vi letar efter.

Se hela svaret på gronalund.com

Vilken bransch är Liseberg?

Liseberg är ett kommunalt aktiebolag, men har inte någon skattefinansierad verksamhet. Bolaget har ett tydligt uppdrag från sina ägare att främja besöksnäringen i Göteborg. Man verkar i en kommersiell värld med global konkurrens, men ska samtidigt tillämpa självkostnadsprincipen.

Se hela svaret på goteborg.se

Är Liseberg kommunal?

Kommunal har träffat en överenskommelse om nytt kollektivavtal gällande löner och allmänna anställningsvillkor med Arbetsgivaralliansen, Liseberg. Det nya avtalet rör alla anställda på Kommunals avtalsområde på Liseberg. Kollektivavtalet gäller från den 1 augusti 2020 till och med den 31 december 2022.

Se hela svaret på kommunal.se

Vem äger restaurangerna på Liseberg?

Idag drivs Liseberg på helt kommersiella villkor. Vi ägs av GKF, som i sin tur ägs av Göteborgs Stad. Liseberg har inga kommunala bidrag, omsätter nästan en miljard kronor, har ett kassaflöde på närmare 150 miljoner kronor och ett resultat före skatt på mellan 40 och 80 mkr om året.

Se hela svaret på lisebergblogg.se

Vad förlorar Liseberg per dag?

För varje dag som man har stängt under högsäsongen tappar nöjesparken omkring 10 miljoner kronor i intäkter. Om man slår ut summan på de vanliga öppettiderna under en sommardag handlar det om över 800 000 kronor i timmen.

Se hela svaret på gp.se
Föregående artikel
Hur länge håller öppnade inlagda rödbetor?
Nästa artikel
Vad gör kattmynta med katten?