Hur mycket vikt klarar en vägghängd toalett?

Frågad av: Lars-Erik Berggren  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.5 av 5 (20 betyg)

Hur många kilo klarar en vägghängd toalett av? Det är stålramen som toalettstolen monteras i som avgör hur mycket vikt toaletten tål, den brukar klara vikter upp mot 400 kilo.

Se hela svaret på bygg.se

Hur mycket plats behöver en vägghängd toalett?

Krav. – En vägghängd toalett kan du enkelt installera både i nya och befintliga badrum. Det enda du behöver är ett djup från vägg på minst 14 cm. I befintliga badrum kan man bygga en halvvägg och placera Triomonten bakom den, då förstör man inte befintligt tätskikt, berättar Stefan.

Se hela svaret på bad-varme.se

Hur mycket väger en toalett?

En toalett med cistern väger normalt runt 30 kg medan en vägghängd väger runt/strax under 20 kg.

Se hela svaret på teknikifokus.se

Hur mycket vikt klarar en toalettstol?

Det är stålramen som toalettstolen monteras i som avgör hur mycket vikt toaletten tål, den brukar klara vikter upp mot 400 kilo.

Se hela svaret på bygg.se

Hur lossa limmad toalettstol?

Är den limmad får du använda verktyg för att lossa den, exempelvis tunn ståltråd eller en tunn kniv. Lossa slutligen toalettstolen från rörledningen med hjälp av skiftnycklar eller polygrip. Därefter lyfter du upp toalettstolen från sin plats och förflyttar den.

Se hela svaret på k-rauta.se

Instruktionsfilm om montering av triomont fixtur samt vägghängd toalett SWE

16 relaterade frågor hittades

Vad krävs för vägghängd toalett?

För att installera en vägghängd toalett behöver du en så kallad fixtur, alltså en vattentank som byggs in i väggen. Du behöver också en spolknapp och själva porslinet. Den vägghängda toaletten består alltså av tre separata delar.

Se hela svaret på badrumsgruppen.se

Hur stort ska ett duschutrymme vara?

Utrymme för tvättställ: Bredd ca 90 cm, djup ca 110 cm. Utrymme för dusch: Bredd ca 80 cm, djup ca 80 cm.

Se hela svaret på vedum.se

Hur mycket plats framför toalettstol?

Standarddjupet på en toalett är 700 mm. Framför toaletten behöver du minst 600 mm spelrum. En standard dusch är 900x900 mm.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur mycket yta behöver en toalett?

En vanlig standard-wc behöver 70-80 cm i bredd och runt 110-120 cm djup inklusive det utrymme som krävs framför wc:n. Andra mått som är viktiga är att det är minst 60 mm mellan vägg och avloppsrörets bakkant. För att inte få svårstädade prång bakom toan är det bra att inte vara för utrymmessnål.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur långt från vägg toalett?

toalettstolens framkant placeras ca 70 cm från vägg, och kompletteras med ryggstöd ca 50 cm från framkant. det är de måttförhållanden som råder vid vanlig toalettstol som svensk standard utgår ifrån och som kan uppnås med vägghängd toalett om cisternen är utanpåliggande.

Se hela svaret på sollentuna.se

Hur långt från vägg ska avlopp toa?

Avståndet mellan avloppsrör, avloppsstosar eller genomföringshylsor och vägg ska vara minst 60 mm. Avståndet mellan avloppsrör, avloppsstosar eller genomföringshylsor ska vara minst 100 mm.

Se hela svaret på gvk.se

Hur stor bör en duschhörna vara?

En dusch bör vara minst 65-70 centimeter i bredd och djup, helst 80 x 80. Underskåp vid tvättställ bör ha 90 centimeter fri plats framför så att dörrar och lådor kan öppnas.

Se hela svaret på viivilla.se

Hur stor duschhörna behöver man?

Ju större desto bättre och bekvämare (inom vissa rimliga gränser), men för det mesta blir det en kompromiss mellan hur gott om utrymme man vill ha i duschen och hur mycket plats duschhörnan får ta av badrummets yta. Den rekommenderade ytan för en dusch är: Minst: 65 – 70 cm bredd och djup. Helst: Minst 80 x 80 cm.

Se hela svaret på byggzon.se

Hur mäter man en duschhörna?

Det är viktigt att duschhörnet monteras i ett hörn som har en 90° vinkel. Mät därefter upp 900 mm från hörnet till bägge sidor. Detta är mittpunkten för de 2 väggprofilerna av aluminium (nr. 1).

Se hela svaret på bauhaus.se

Hur bygga in WC fixtur?

Förankra fixturen ordentligt på befintligt våtskikt och se till att vatten och avlopp dras fram på rätt sätt. Ett vanligt inbyggnadsmått är mellan 200-250mm. Bygg sedan in fixturen bakom en vägg eller låda av våtrumsskiva. Täck sedan med önskat ytskikt ( kakel, våtrumsmatta eller dylikt).

Se hela svaret på hornbach.se

Hur mycket bygger en fixtur?

Hur mycket bygger fixturen på djupet? – Den kräver liten plats, totalt bygger den 160 mm.

Se hela svaret på byggfaktadocu.se

Hur byter man vägghängd toalett?

Montera ner vägghängd toalett
  1. Stäng av vattnet och koppla bort vattentillförseln.
  2. Töm cisternen genom att ta ut den.
  3. Skruva loss skålen och ta bort den från väggen.
  4. Ta bort skalväggen eller ta dig in bakom väggen som toaletten hänger på.
  5. Skruva loss cisternen och monteringen från väggen och ta bort det från avloppet.

Se hela svaret på vvsochbad.se

Hur bred duschvägg?

En standardhörna är 90×90 cm stor, men vi ser en tendens till att ytorna ökar i storlek – det är vardagslyx med svängrum. Om du bara har plats för en 70 cm bred dörr på ena sidan – välj då en 90 eller 100 cm bred på andra sidan som kompenserar.

Se hela svaret på badrumsdrommar.se

Vilka är de bästa Duschväggarna?

Vinnaren i prisvärdsegmentet är Gelia Aqualine Imber. Detta halvrunda duschhörn i klarglas består av två väggar. Duschhörnet har en förkromad ram och svängbara dörrar med en inbyggd lyftfunktion. Båda delarna kan fällas in mot väggen, vilket gör att man kan spara en hel del plats i badrummet.

Se hela svaret på fixhemma.se

Vilken höjd ska ett handfat sitta på?

Bestäm höjden på badrumsmöbelns handfat och markera den på väggen. Vi rekommenderar en höjd på 85–93 cm. Markeringarna på väggen bör vara exakta så att du är säker på att badrumsmöbeln kommer att placeras rakt.

Se hela svaret på kvik.se

Vilket är det minsta Avståndet en Rörgenomföring får ha från vägg eller golvs tätskikt?

Vid rörgenomföringar i vägg:

Avståndet mellan rör och tätskiktet på angränsande vägg eller golv ska vara minst 60 mm. Rör ska sticka ut cirka 60 mm från väggens tätskikt. Alla rör ska vara monterade vinkelrätt (90⁰) mot väggen.

Se hela svaret på gvk.se

Hur mycket ska ett avloppsrör sticka upp?

Hur högt ska det sticka upp över golv? För att praktiskt kunna kränga en golvmatta/plastmatta över det lodräta röret önskas ett uppstick av minst 30 mm över den golvnivå mattan monteras på. Samtidigt får röret inte sticka upp mer än 60 mm för då blir det svårt att få mattan över röret.

Se hela svaret på gvk.se

Måste man ha utanpåliggande rör i badrum?

I bad- eller duschrum ska inga rörgenomföringar finnas i golv med tätskikt förutom avlopp och golvbrunn. I plats för bad eller dusch får det endast finnas golvbrunn. Rörgenomföringar i golv i tvättstuga, apparatrum eller i annat utrymme med vattenvärmare, värmepump eller liknande kan utföras med en genomföringshylsa.

Se hela svaret på sakervatten.se

Hur planerar man ett badrum?

Hur planerar man ett badrum? När du har bestämt dig för material och stil kan du börja mäta upp utrymmet så att du enklare kan få en bild av vilka möbler som passar och var dessa kan placeras. Notera var badrummets rörinstallationer såsom handfat, toalett, badkar och dusch finns. Rita även in eventuella element.

Se hela svaret på k-rauta.se
Föregående artikel
Vilken fogmassa ska man välja?
Nästa artikel
Hur gör man med papiljotter?