Hur mycket vom Puppy?

Frågad av: Mats Lindgren  |  Senaste uppdatering: 11 februari 2022
Betyg: 4.2 av 5 (47 betyg)

För rätt utfodringsmängd så kan fram till att din hund nått ca 40% av förväntad vuxenvikt ge 4-5% av dess kroppsvikt i dagsranson. Från det att valpen uppnått 40% och till dess den uppnått 80% av vuxenvikt minskar man något till 3,5% av kroppsvikten. Därefter kan du ge din hund ca 2% av dess kroppsvikt per dag.

Se hela svaret på vomoghundemat.se

Hur mycket Färskfoder ska en hund ha?

Den generella doseringen för en vuxen, normalaktiv hund är 2% av kroppsvikten. Uträkningen är hundens vikt x 0,02, exempelvis 20 x 0,02 = 0,4, vilket innebär 400 gr mat/dag. Enkelt sett ser det ut såhär: 5 kg – 100 gr mat/dag.

Se hela svaret på pondusfoder.com

Hur mycket ska en valp äta Färskfoder?

Tänk att de vid 8 veckors ålder ska äta ungefär 10 % av sin kroppsvikt – det är ditt ungefärliga mål som uppfödare att nå. Håll koll på valparnas avföring så ser du snabbt om de får för mycket ben – då blir avföringen stenhård och smulig.

Se hela svaret på pondusfoder.com

Vilket är det bästa Färskfodret till hund?

 • 1 | Mush Vaisto – Bästa Färskfoder För Hund 2021. Passande även de mer kräsna hundarna. ...
 • 2 | Vom Puppy – Bästa Färskfoder för Hundvalpar. Innehåller allt en valp behöver. ...
 • 3 | Four Friends Köttkorv - Bästa Färskfoder För Hund Budget. Inget minimikrav på beställning. ...
 • 4 | VOM TASTE NÖT - Bästa Färskfoder För Aktivare Vänner.

Se hela svaret på produkttestarna.se

Vad är bäst färskfoder eller torrfoder?

Färskfoder kan vara ett bra alternativ till hundar som är lite svåra med maten. Dessa foder har ofta mer doft och smak än torrfoder och kan därför vara mer lockande.

Se hela svaret på evidensia.se

Jenny vom Kretzschauer Land Offspring IPO Puppy Training

35 relaterade frågor hittades

Vilket är det bästa Valpfodret?

Det här är våra utvalda vinnare av de mest populära valpfoder som vi bedömer som säkra och av hög kvalité.
 • Valpfoder Magnussons Junior. ...
 • Valpfoder MUSH Vaisto Puppy (Gris-Kalkon-Kyckling) ...
 • Valpfoder Acana Puppy Large Breed. ...
 • Valpfoder Orijen Puppy. ...
 • Valpfoder Pondus Junior. ...
 • Valpfoder MUSH Vaisto Puppy (Nöt-Ren-Lax)

Se hela svaret på domesticerat.se

Hur mycket mat ska jag ge min valp?

När man utfodrar med råfoder är riktlinjen för en fullvuxen hund cirka 2 % av kroppsvikten i råfoder per dag, fördelat på en eller två måltider. En valp som ännu växer på höjden behöver något mer, cirka 5–10 % av sin nuvarande kroppsvikt per dag, fördelat på minst två måltider.

Se hela svaret på mushbarf.com

Hur mycket mat till 4 månaders valp?

En valp på åtta veckor bör äta 3-4 gånger om dagen. Måltiderna ska vara jämnt fördelade. När valpen blivit fyra månader behöver du inte servera fler än tre mål per dag. Vid cirka tio månaders ålder kan du övergå till två mål om dagen.

Se hela svaret på agria.se

Hur mycket ska en tax äta?

Mängden mat som din hund behöver varierar som sagt beroende på ålder, storlek, aktivitetsnivå och ras. Ett generellt mått är allt mellan 2dl till 1 liter beroende på hund. I allmänhet bör vuxna hundar äta 2-3% av deras kroppsvikt och matas två gånger om dagen, en måltid på morgonen och en på kvällen.

Se hela svaret på dogg.se

Hur mycket torrfoder ska en valp äta?

Under denna tid behöver deras organ en stor mängd näringsämnen. Till en början förser tikens mjölk dem med det de behöver, men från tre månaders ålder ska den fasta maten täcka behovet. Formeln för valpar med små raser är: 0,66 MJ x kg0,75 kroppsvikt. Valpar av större hundraser kräver dock: 0,75 MJ x kg0,75 kroppsvikt.

Se hela svaret på zooplus.se

Hur mycket ska en amstaff valp äta per dag?

Utgå ifrån den doseringsmängd mat som rekommenderas på foderpåsen för din hunds aktuella vikt/ålder. Om hunden blir lite rund eller växer snabbt kan du minska lite på fodermängden. Om den blir smal får du öka lite.

Se hela svaret på veterinaren.nu

Kan man ge färskfoder till valp?

Färskfoder, BARF och hemkokt mat

Om man ger färskfoder eller BARF till sin valp bör man vara medveten om att maten är rå, och att den kan innehålla bakterier som kan göra oss människor sjuka (och ibland även hunden), har man småbarn hemma så behöver man se till att barnet inte kommer åt att äta på hundens mat.

Se hela svaret på firstvet.com

Hur mycket Mush ska min hund ha?

Hur mycket MUSH ska jag ge? En vuxen hund behöver ca 2 % av sin kroppsvikt per dag. Små hundraser äter ofta 3 % av sin kroppsvikt per dag, och riktigt hårt tränande hundar kan behöva upp till 5 %. Se och känn på hundens hull: sett uppifrån ska din hund ha en tydlig midja.

Se hela svaret på mushbarf.com

Hur mycket ska en hund väga?

Veterinären kan informera dig om hundens idealvikt utifrån dess kön, ras och ålder. Om hunden väger mellan 15 och 20 procent över sin idealvikt klassificeras det som fetma. Till exempel anses en hund med en idealvikt på 50 kg vara fet om den väger 60 kg.

Se hela svaret på royalcanin.com

Hur mycket mat ska en bichon havanais?

När din valp är runt 4-6 månader räcker det med två mål /dag. din havanais äta ca 2 dl /dag fördelat på två mål om dagen. Det finns stora skillnader i valpens och den vuxna hundens energi- och näringsbehov. fysiskt inte kan få i sig mycket mat.

Se hela svaret på bichonhavanais.se

Hur mycket mat bör man ge en cockerspaniel?

Vid 8 veckors ålder räcker det om valpen äter 3 gånger om dagen. Det ska den göra till tandömsningen vid 4 -5 månaders ålder. Då kan man minska till 2 mål om dagen. Blanda till varje mål cirka 1,5 dl torrfoder med lika mycket varmt vatten.

Se hela svaret på linesam.com

Hur mycket ska en pomeranian äta?

En Pomeranian skall äta ca. ½ dl-3/4dl torrfoder / dag som vuxen beroende på dess egen vikt och hur mycket den rör på sig. Alltså mängden foder skall inte ökas från det den är valp till vuxen. Får hunden något annat tillägg så skall mängden foder minskas.

Se hela svaret på dognews.se

Vad är bra för hundar att äta?

Här har vi listat ingredienser som är helt okej att ge till din hund.
 • Persilja. Hundar har naturligt inte den mest väldoftande andedräkten. ...
 • Ärtor. Ärtor innehåller mineralerna kalium och fosfor, samt vitamin B, vilket både människor och hundar behöver. ...
 • Fänkål. ...
 • Morötter. ...
 • Missa inte vår foderrådgivning.

Se hela svaret på buddypetfoods.com

Vilket torrfoder till hund är bäst?

Bäst i test är Orijen Adult dog. Bra köp är Pedigree Vital Protection Adult oxkött.

Se hela svaret på radron.se

Vad tycker ni om Pedigree?

Pedigrees Vital Protection Adult Oxkött är ett Bra köp, det kostar bara 6 kronor om dagen. Vi hittade mögelgifter i 4 foder, 3 gifter som kommer från dålig hantering av majs och spannmål. Sådant ska inte förekomma.

Se hela svaret på radron.se

Vilka säljer Carrier hundfoder?

Carrier hundfoder återförsäljare
 • Vetzoo.
 • Granngården.
 • Dogman.

Se hela svaret på hundfodret.se

Är torrfoder dåligt?

Torrfoder innehåller också massor av onödiga tillsatser och belastar njurarna väldigt mycket. De vanligaste problemen hos katter är ju njurproblem och urinvägsproblem, vilket kommer av utfodring av torrfoder... Veterinär Erik Lundberg svarar: Tyvärr orsakar inte dagens torrfoder njur- och urinvägsproblem.

Se hela svaret på hemtrevligt.se

Vad är torrfoder hund?

Ur högklassigt torrfoder får hunden enkelt i sig alla näringsämnen den behöver och många torrfoder innehåller också ämnen som är särskilt bra för till exempel leder, päls, hud, urinvägar och tarmar. ... I vårt breda sortiment hittar du ett lämpligt torrfoder för varje hunds individuella behov!

Se hela svaret på arkenzoo.se
Föregående artikel
Vad betyder ordet särskilt?
Nästa artikel
Är kondom ett preventivmedel?