Hur ofta ska man Lasra underlivet?

Frågad av: Lilian Jakobsson  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 5 av 5 (16 betyg)

Normalt utförs behandlingarna för underliv med cirka 4 månaders mellanrum, detta för att håret växer i olika faser.

Se hela svaret på citylaser.se

Hur länge ska man vänta mellan laser?

Allt du behöver veta under din behandlingskur: Du ska vänta ca 4-8 veckor mellan behandlingarna & du kan bara raka dig mellan behandlingarna. Har du ryckt eller vaxat dig måste du vänta ännu längre. Du kan sola som vanligt.

Se hela svaret på sherrybeauty.se

Kan man Lasra sitt underliv?

Det är även viktigt att du använder produkter som är skonsamma och anpasade för just intimrakning. På så sätt kan du lättare undvika irriterad hud, röda prickar och inflammerade hårsäckar. Här följer några tips på hur du på bästa sätt rakar underlivet samt passande metoder för att ta bort könshår.

Se hela svaret på philips.se

Hur ofta behöver man göra laser?

Antalet behandlingar som krävs är dock individuellt vilket innebär att det ibland krävs fler. Behandlingarna ska göras med 6-8 veckors mellanrum på grund av att håret växer i cykler. När hårsäckarna är inaktiva innehåller de inget hår och därmed inget pigment vilket gör att lasern inte kan påverka dessa.

Se hela svaret på laserestetik.nu

Vad kostar det att Lasra underlivet?

Om vi tar som exempel laser på intima delar så kostar laser behandlingen hos oss efter 5 besök mellan 4000-7000 kronor totalt.

Se hela svaret på beautymedicalteam.se

MINA BÄSTA UNDERLIVS TIPS

42 relaterade frågor hittades

Hur blir jag hårfri?

Hårborttagning med laser passar allra bäst för personer med ljus hud och kraftig mörk hårväxt. Faktum är dock att genom val av olika typer av laser kan även andra hudtyper passa för behandlingen. Lasertyperna Alexandrite, Diode och Nd:YAG är tre vanliga sorter som används.

Se hela svaret på annmi.se

Hur gör jag för att få bort allt hår i underlivet?

A och O är bra grejer: en supervass rakhyvel och en rakkräm som lirar med din hudtyp. Sen ska du raka medhårs och inte mot hur håren växer. Var dunderförsiktig - små rispor och skärsår vill du undvika. Tänk också på att huden ska vara fuktig och du inte ska trycka hyveln för hårt mot huden.

Se hela svaret på libresse.se

Hur länge håller laser?

Beroende på vilken behandling du gör får du olika resultat. Hårborttagningen är oftast permanent efter 3-4 behandlingar. För övriga behandlingar behålls effekten längre med hjälp av god hudvård och användande av solskydd. De flesta behandlingar kan behöva upprepas vid behov, oftast efter cirka 1 år.

Se hela svaret på hudochhalsa.nu

Kan man raka sig mellan laserbehandlingar?

Väntar man för länge mellan behandlingarna, så kan håren gå ur den anagena fasen och då blir inte behandlingen lika effektiv och håren måste troligtvis behandlas igen. Mellan behandlingarna, så ska du inte raka, vaxa, noppa eller på annat sätt påverka din hårväxt.

Se hela svaret på acape.se

Måste man raka sig innan laser?

Behöver man förbereda sig på något sätt inför en behandling? Det är bra att raka eller klippa håret som ska tas bort för bästa resultat, med fördel samma dag eller dagen innan behandlingen.

Se hela svaret på shapeby.com

Vad är intima områden?

Med intimområdet menas vaginan, de yttre könsorganen det vill säga blygdläpparna samt huden kring urinröret, vaginan och ändtarmsmynningen. Det är bra att veta de egna problemområdena. Den behandlande läkare eller skötaren kan med hjälp av en spegel visa området till vilket behandlingen ska riktas.

Se hela svaret på hoito-ohjeet.fi

Kan man få cancer av laserbehandling?

Det är mycket viktigt att du inte tar bort pigmentfläckar med laser eller IPL, eftersom dessa kan vara tecken på en hudtumör. Att ta bort sådana fläckar med laser eller IPL kan försena en eventuell cancerdiagnos. Om du vill ta bort en pigmentfläck bör den alltid undersökas av en läkare först.

Se hela svaret på stralsakerhetsmyndigheten.se

Hur många procent rakar underlivet?

En sak är dock säker: alla kvinnor rakar inte sitt underliv. När jag tog hjälp av en mycket sexuellt erfaren manlig vän uppskattade han att runt 30-40 procent av Sveriges kvinnor i åldrarna 20-35 rakar sitt kön.

Se hela svaret på aftonbladet.se

När ramlar håret av efter laser?

Håren lossnar på det behandlade området efter ca 1-3 veckor, när den lilla hårresarmuskeln släpper resterna av det som ligger kvar i hårsäcken, då först kan man se det färdiga resultatet av en behandling. Vilande hårsäckar påverkas inte av behandlingen utan bildar nya hår som vanligt.

Se hela svaret på mazi.se

Får man duscha efter laser?

Du kan vanligtvis duscha redan dagen efter behandlingen. Såret skall i möjligaste mån lämnas ifred, sårtvätt behövs sällan. Såret är extra känsligt i början innan sårskorpan vuxit till. Detta innebär att man bör undvika att sminka eller smörja med hudkräm i öppet sår.

Se hela svaret på laserkirurgi.nu

Vad ska man tänka på efter laser?

Efter en laserbehandling – viktigt att tänka på

Var försiktig med att sätt igång blodcirkulationen. Med andra ord, undvik träning, bastubad och liknande aktiviteter under de första 24 timmarna efter behandling. Vid hårreducering är det viktigt att inte förstöra hårets växtcykel genom vaxning eller plockning av hår.

Se hela svaret på victusclinic.se

Hur många laserbehandlingar behövs för hårborttagning?

Generellt behövs 6-8 behandlingar, med ca 1 månads mellanrum mellan behandlingarna. Exakt hur många som behövs är svårt att säga, då det är olika från person till person, hårfärg, område som ska behandlas, samt hur kraftig hårväxt personen har.

Se hela svaret på olsenbeauty.com

Hur många laserbehandlingar behövs tatuering?

Antalet behandlingar som behövs beror på hur länge tatueringen suttit, antalet färger och hur djupt den trängt ner i huden. Det går inte i förväg att säga hur många behandlingar som behövs. Det kan variera mellan 6-12 behandlingar. Behandlingarna görs med 8-16 veckors mellanrum.

Se hela svaret på lasermottagningen.se

Hur länge håller en ögonlaser?

Resultatet av ett linsbyte en (RLE) varar livet ut. Har du genomgått en ögonlaser förhindrar det inte att synen fortsätter att utvecklas och du får på längre sikt ålderssynthet oavsett om du gjort ögonlaser eller ej.

Se hela svaret på memira.se

Är hårborttagning med laser permanent?

Laser är den metod som ger det bästa resultatet för permanent hårborttagning. Att lasra bort hår är den kraftigaste och mest effektiva behandlingen, även i jämförelse med IPL som inte är en lika.

Se hela svaret på nordiskakliniken.se

Är ögonlaser permanent?

När du har återhämtat synen efter din ögonlaserbehandling har hornhinnan stabiliserats och korrigeringen är nu permanent. Ögonen anpassas snabbt efter din nya syn. Din syn kan däremot bli drabbad av en oundviklig föråldringsprocess: ålderssynthet.

Se hela svaret på varda.se

Hur får man bort könshår permanent?

Hårborttagning underliv

Att ta bort hår i underlivet en väldigt populär behandling bland kvinnor men vi ser även på senare år att män väljer att ta bort sitt hår permanent med hjälp av laser. I de intima regionerna är det ofta individuellt hur mycket hår man vill ha och var, så därav är priset svårt att säga exakt.

Se hela svaret på citylaser.se

Får inte bort allt har när jag rakar?

Ofta beror det på att smuts och död hud blockerar porerna och hårsäckarnas öppning och en vanlig bov är misstag du gör i samband med hårborttagning. Om du drabbas av inåtväxande hårstrån ska låta bli att peta på dem och istället tvätta noga samt se över dina vanor under rakningen.

Se hela svaret på femina.se

Hur lång tid tar det för könshår att växa ut?

Könshår växer kontinuerligt men bara till en viss längd. Det kommer växa ut relativt fort, man brukar säga att det tar cirka 3-6 månader för det att växa ut fullt ut. Du behöver inte ångra dig, utan låt det växa ut. Om du tycker busken känns för stor kan du testa att klippa till det lite istället.

Se hela svaret på sverigesradio.se

Varför hår jag så mycket hår på benen?

Symtom på hirsutism

Vellushår är diskret hår som täcker majoriteten av kroppen medan terminalhår är tjockare, längre och mörkare. Vid hirsutism brukar platser med vellushår övergå till terminalhår. Några vanliga platser där ökad hårväxt kan uppstå är: Benen, framförallt insidan av låren.

Se hela svaret på doktorn.com
Föregående artikel
Vem har väjningsplikt?
Nästa artikel
Är hemsjukvård primärvård?