Hur ser man om någon har betalningsanmärkning?

Frågad av: Adina Arvidsson  |  Senaste uppdatering: 11 februari 2022
Betyg: 4.3 av 5 (72 betyg)

I Ratsitkatalogen finns alla personer med och där kan man läsa om en person har betalningsanmärkning eller inte utan att kopia till omfrågad skickas ut. I Ratsitkatalogen framgår även vilken inkomst personer har. Man kan även köpa en kreditupplysning här på Ratsit och då går det ut kopia till den omfrågade.

Se hela svaret på ratsit.se

Är skulder hos Kronofogden offentliga?

En skuld som har funnits hos oss för utmätning kan omfattas av sekretess. Då är uppgiften inte längre offentlig och vi lämnar inte ut den. Uppgifter om annat, exempelvis vräkning (avhysning), kan också vara sekretessbelagda.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur kan man se om någon har betalningsanmärkningar?

Du kan beställa ett registerutdrag om du vill veta ifall någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post. adressen dit du vill att vi skickar utdraget.

Se hela svaret på kronofogden.se

Kan man ta reda på om någon har skulder hos Kronofogden?

Vill du ha koll på dina skulder och krav på att betala eller göra något (förelägganden) ska du använda vår e-tjänst "Mina skulder och förelägganden". Är kravet korrekt, fastställer vi kravet och att du är skyldig att betala. ...

Se hela svaret på kronofogden.se

Kan man ringa Kronofogden anonymt?

Ring oss på 0771-73 73 00

När du ringer till oss möts du av en automatisk röst. Rösten ber dig beskriva vad du vill ha hjälp med.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vad händer om du inte betalar din faktura i tid? (Film #1)

28 relaterade frågor hittades

Hur kontaktar man Kronofogden?

Kontakta oss
 1. Ring oss: 0771–73 73 00. Öppet: mån–fre 08.00–16.00.
 2. Mejla oss: Ställ din fråga.
 3. Fler kontaktuppgifter: Kundservice svarar.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vilka inkassobolag har jag skuld hos?

Det finns tyvärr inget nationellt register för vilka skulder du har hos inkassoföretag. De skulder du har hos Kronofogden går att begära ut från myndigheten.

Se hela svaret på lawline.se

När försvinner en skuld hos Kronofogden?

De flesta skulder till staten preskriberas efter fem år. Men Skatteverket kan begära att preskriptionstiden ska förlängas när det gäller skatteskulder.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur ser man om någon har skulder?

För skulder finns det något som kallas skuldupplysning. Genom att kontakta Kronofogden kan man få veta om någon har en obetald skuld hos dem. Det krävs dock att den som vill ha reda på denna information har exempelvis ditt personnummer.

Se hela svaret på familjensjurist.se

Hur får jag reda på när min betalningsanmärkning försvinner?

För privatpersoner försvinner betalningsanmärkningar vanligtvis tre år efter den dag som anmärkningen registrerades. För företagare ser det lite annorlunda ut, då kan anmärkningen finnas kvar i fem år.

Se hela svaret på hallakonsument.se

Hur länge syns betalningsanmärkning företag?

Det finns ingen bestämmelse som säger när en betalningsanmärkning om en juridisk person ska gallras. Betalningsanmärkningar brukar dock gallras efter fem år. Uppgifter om ansökan om betalningsföreläggande brukar gallras två år efter utgången av det år då ansökan gjordes.

Se hela svaret på imy.se

Kan man göra upp en avbetalningsplan med Kronofogden?

Vi har ingen möjlighet att besluta om avbetalningsplan eller uppskov för enskilda skulder. Kan du eller ditt företag inte betala skulden till privatpersoner eller företag – kontakta den du eller företaget är skyldig pengar eller hens ombud.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur vet man om man har hamnat hos Kronofogden?

Hur får du reda på om du har en anmärkning? Vill du veta om du har en betalningsanmärkning ska du ta kontakt med ett av kreditupplysningsföretagen. Integritetsskyddsmyndigheten har en lista över alla kreditupplysningsföretag.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vem utfärdar Skuldfrihetsintyg?

Aktuellt skuldfrihetsintyg som utfärdas av Kronofogdemyndigheten.

Se hela svaret på statsbidrag.socialstyrelsen.se

Kan en skuld avskrivas?

En skuld kan preskriberas efter en viss tid om borgenären inte krävt dig på skulden eller inte avbrutit preskriptionstiden (s.k. preskriptionsavbrott). ... Att preskriptionen avbryts innebär att en ny preskriptionstid börjar gälla från dagen för avbrottet (5 § Preskriptionslagen).

Se hela svaret på lawline.se

Hur blir man av med skuld hos Kronofogden?

 1. Ta ställning och agera på ett krav. Svara att du tagit emot kravet med mottagningsbeviset. Någon vill att du ska betala. ...
 2. Kravet är fastställt – du ska betala eller göra något. Betala en skuld. ...
 3. Skuldsanering. Kronofogdens skuldsaneringstest. ...
 4. Konkurstillsyn. Dina anställda kan ansöka om lönegaranti.

Se hela svaret på kronofogden.se

Kan man få sina skulder avskrivna?

Möjlighet till avskrivning

En möjlighet du har att få din skuld avskriven är att kontakta företaget i fråga och berätta hur din situation ser ut och omständigheterna kring tillkommandet av skulderna. Företaget kan då i vissa fall välja att korrigera skulden.

Se hela svaret på familjensjurist.se

Hur vet man om man är hos inkasso?

Du har rätt att beställa ett registerutdrag ur vårt kreditupplysningsregister. Detta måste du göra skriftligt och du måste själv underteckna brevet till oss. Ett registerutdrag innehåller information om eventuella betalningsanmärkningar som finns registrerade hos oss och skuldsaldo hos Kronofogden.

Se hela svaret på sergel.se

Hur ser man sina inkassokrav?

Hur ser ett inkassokrav ut? Det finns tydliga krav vad ett inkassokrav ska innehålla. I kravet ska det framgå att du ska betala ett belopp för ett avtal du ingått där förfallodatumet har passerat. I inkassokravet finns även information om att du kan bestrida kravet om du anser att det är felaktigt.

Se hela svaret på lanapengar.expressen.se

Hur ser jag alla mina inkasso?

Om du är osäker på om du har alla räkningar samlade kan du också kontakta de företag, inkassobolag och banker där du kan ha några skulder. Kundservice brukar oftast vara väldigt hjälpsamma med att ta fram aktuella skulder hos företaget.

Se hela svaret på zmarta.se

Hur skriver man en rättelse till Kronofogden?

Hur gör du för att begära rättelse?
 1. ditt personnummer eller organisationsnummer.
 2. information om vilka uppgifter du vill få rättade.
 3. omständigheter som gör att du tycker att uppgifterna är felaktiga eller missvisande.
 4. kvitton eller andra handlingar som bevisar detta.
 5. en förklaring av om skulden är betald eller återkallad.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vad är ett utslag hos Kronofogden?

Har du eller ditt företag fått ett krav på att betala eller göra något (ett föreläggande)? Om du varken betalar, gör det som står i kravet eller invänder, beslutar vi att du är skyldig att betala eller göra det som står i kravet. Beslutet (utslaget) kan jämföras med en dom.

Se hela svaret på kronofogden.se

När kommer Kronofogden hem till en?

Vi försöker alltid utmäta det som är av minst skada för dig eller företaget. Det första vi utmäter är kontanter, pengar på banken, aktier, skatt som du eller ditt företag ska få tillbaka eller din lön. Du kan alltid berätta för oss om du har egendom som du vill att vi utmäter och säljer för att betala dina skulder.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur går det till när man hamnar hos Kronofogden?

Om skulden inte betalas eller bestrids i tid och registreras innan slutdatumet fastställs skulden genom ett utslag från Kronofogden och då registreras det automatiskt en betalningsanmärkning som sedan finns kvar i tre år för en privatperson. För ett företag (AB, KB, HB) finns en betalningsanmärkning kvar i fem år.

Se hela svaret på minuc.se

Kan jag bli sambo vid skuldsanering?

Skuldsanering som sambo/gift

Skuldsaneringen gäller bara för den som ansöker och äger skulden. Det här innebär att din partner eller sambos ekonomi inte påverkas. En del som kan påverkas är själva skälighetsbedömningen för skuldsaneringen beroende på familjemedlemmarnas inkomster eller tillgångar.

Se hela svaret på icabanken.se
Föregående artikel
Vad är skatten på sålda aktier?
Nästa artikel
Hur ställer man in en frostvakt?