Hur svår är matte 3?

Frågad av: Erika Olofsson  |  Senaste uppdatering: 13 februari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (3 betyg)

Du som har läst enligt det gamla systemet och vill läsa mer matematik måste bestämma lämplig nivå. Kursinnehållet har generellt sett blivit svårare i de nya kurserna. Därför kan det vara klokt att "går ner" en nivå. ... Att då börja direkt med Matematik 3b eller 3c är svårt utan att först läsa 2b eller 2c.

Se hela svaret på vuxenutbildning.kungsbacka.se

Hur mycket svårare är matte 3c än 3b?

Matematik C har fått två nya kurser efter sig enligt läroplanen 2011, och de två kurserna har två olika svårighetsgrader som riktar sig mot sina program på gymnasiet. De nya kurserna heter Matematik 3b och Matematik 3c. Där 3b är den lättare versionen och 3c är den svårare.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Måste man ha matte 3?

Du måste ha minst E i Matte 1,Svenska 1,2,3, Engelska 5 och 6 och på Gymnasiearbetet. I övriga ämnen så är det okej att ha F så länge det inte är mer än 250 poäng.

Se hela svaret på gymnasium.se

Är det värt att läsa matte 3?

Alla brukar läsa matte 1 i gymnasiet, oavsett program men har du inte läst någon matte alls är det bäst att börja på matte 1. Matte 3 bygger på att du har kunskaperna från matte 1 och 2, och matte 2 krävs för behörighet till matte 3. Kurserna behöver inte ta lång tid när du bara fokuserar på matten.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vad är matte 3 bra för?

Sammanfattning Matematik 3 är främst till för att ge dig en överblick över kursen. Den är till hjälp vid repetition inför prov eller inför att du ska läsa Matematik 4.

Se hela svaret på eddler.se

LIVESÄNDNING MATEMATIK 3: Repetition av hela kursen!

31 relaterade frågor hittades

Vad motsvarar matte 3?

Idag finns det två olika matematikkurser som motsvarar den gamla matematik C. Vilken du ska välja beror på vilken linje du läste i gymnasiet. Matematik 3b = ekonomisk, estetisk, humanistisk eller samhällsvetenskaplig linje. Matematik 3c = naturvetenskaplig eller teknisk linje.

Se hela svaret på studentum.se

Hur klarar man Matte 3?

Förståelse för vad ett rationellt uttryck är.
...
Rationella uttryck
  1. Bryt ut gemensam faktor om sådan finns.
  2. Använd konjugatregeln eller kvadreringsreglerna baklänges.
  3. För högre betyg: Bryt ut (-1).
  4. För högre betyg: Faktorisera med hjälp av pq-formeln.

Se hela svaret på vidma.se

Kan man läsa matte 3c efter matte 2b?

Till några få högskoleutbildningar är behörighet just Matematik 3c (och inte 3b) då är man tvungen att läsa det avancerade spåret, men annars så brukar det ge samma behörighet om man läser b eller c spår i matte. Spåren går ihop efter nivå 3, och det finns ingen skillnad i Matte 4 och 5.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vilka betyg räknas till högskolan?

Så här räknas betygen
  • Betyg i alla kurser som ingår i din examen och betyg som du kompletterat för grundläggande och särskild behörighet räknas med. ...
  • Betyg i utökade kurser som krävs för behörighet räknas med i jämförelsetalet.
  • Meritpoäng för meritkurser i moderna språk, engelska och matematik läggs till.

Se hela svaret på antagning.se

Vad kan man bli om man läser matte 3b?

Sedan är det många universitet- högskoleutbildningar som kräver mer än grundläggande behörighet, detta kallas för särskild behörighet. Denna särskilda behörighet kan tex. handla om biologi/kemi/fysik/matte kurser om man vill bli läkare eller matte och samhällskunskap kurser om man vill bli ekonom osv.

Se hela svaret på gymnasium.se

Vilka utbildningar kräver matte 3?

Hej, Om matte 3 är viktigt eller inte beror på vilka utbildningar du vill söka. Du får kolla på behörighetskraven till de utbildningar som du är intresserad av. Matte 3 och ibland 4 krävs generellt för tekniska och naturvetenskapliga utbildningar.

Se hela svaret på gymnasium.se

Kan man gå ut gymnasiet med FI matte 3?

Så matte 3 är inte ett krav för att få examen eller grundläggande högskolebehörighet. Du bör ändå prata med din skola om vad du kan göra för att klara kursen.

Se hela svaret på gymnasium.se

Hur många får FI matte 3b?

För matematik 1B är det 83 procent av eleverna som har fått minst provbetyget E. För matematik 2B är det 51 procent av eleverna som har fått minst provbetyget E och för matematik 3B är det 68 procent av alla elever som har fått minst provbetyget E.

Se hela svaret på skolverket.se

Vad är skillnaden på Matematik 3b och 3c?

Matematik C har ersatts av matematik 3b och 3c vilka ger behörighet för många högskolestudier. Kursen bygger på matematik 2b och 2c. De finns två inriktningar: 3b som vänder sig till ekonomiska och humanistiska ämnesområden och 3c som vänder sig till naturvetenskapliga och tekniska ämnesområden.

Se hela svaret på kunskapsforbundet.se

Vad betyder matte 3b?

Matematik 3b är en fortsättningskurs efter Matematik 2b. De kurser som är markerade med ”b” riktar sig i första hand till dig som läser gymnasiekurser inför fortsatta studier inom samhällsvetenskap, ekonomi och humaniora. Kursen Matematik 3b ger dig kunskaper om: Algebra (fördjupande kunskaper).

Se hela svaret på hermods.se

Vad motsvarar Samhällskunskap 1b?

Samhällskunskap A motsvarar Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1 + Samhällskunskap 1a2. Samhällskunskap B motsvarar Samhällskunskap 2. Samhällskunskap C motsvarar samhällskunskap 3.

Se hela svaret på kalix.se

Hur många kurser räknas med i betyg?

Tänk på att du kan ha betyg i flera kurser matematik specialisering med olika innehåll och att upp till tre kurser kan ge meritpoäng. Tre kurser matematik specialisering ger sammanlagt 1,5 meritpoäng.

Se hela svaret på gymnasieguiden.se

Hur många gymnasiepoäng behövs för högskola?

Du som har slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan har grundläggande behörighet till högskolestudier om du har lägst betyget Godkänt i: minst 2 250 gymnasiepoäng. Engelska A/Engelska 5 (eller högre nivå) Matematik A/Matematik 1 (eller högre nivå)

Se hela svaret på antagning.se

Vilka betyg räknas till gymnasiet?

Du söker till gymnasieskolan med betygspoängen av dina 16 bästa betyg. Om du har betyget i moderna språk inom ramen för språkval, räknas det betyget som 17-de betyget. I sådant fall söker du med poängen av dina 17 bästa betyg, där 17-de betygen får endast vara det betyget som du fick i Moderna språk.

Se hela svaret på gymnasieguiden.se

Kan man läsa matte 3c efter matte 2a?

Efter Matematik 2a kan du läsa Matematik 3b /inte 3c/ - enligt formella regler i alla fall.

Se hela svaret på fragasyv.se

Kan man läsa matte 3b efter 2a?

det går bra att med godkänt betyg i matematik 2a läsa matematik 3b.

Se hela svaret på fragasyv.se

Kan man läsa matte 3c efter matte 3b?

Att läsa matte 3c på komvux kan bli svårt att få plats på pga komvux anser att matte 3b och 3c är "samma kurs". Skillnaden mellan 3b och 3c är inte så stor och du kan kanske bedriva självstudier och göra Prövning sedan, för att få godkänt betyg i matt 3c.

Se hela svaret på fragasyv.se

Hur ska jag klara av matte 2a?

Fundera medan du läser, ställ dig själv frågor om texten. Att försöka lära sig saker utantill, som man inte förstår, är meningslöst i matematik. Det är förståelsen som är det viktiga. Du måste förstå det du lär dig, på riktigt.

Se hela svaret på pluggakuten.se

Vad händer om man inte klarar matte 3b?

Hej, Du får din examen även om du inte klarar matte 3 så länge du inte har underkänt i flera andra kurser. Det kommer då finnas utbildningar du inte kan söka till eftersom de kräver just den kursen. Så det är n bra idé att prata med din mattelärare om vad du kan göra ifall du inte skulle bli godkänd.

Se hela svaret på gymnasium.se

Hur ska jag klara matte 2b?

Kursen Matte 2b bygger på (förutsätter) kunskaper från Matte 1, som i sin tur bygger på kunskaper från grundskolematten. För att du ska klara Matte 2b behöver du alltså ha kunskaper motsvarande grundskola och Matte 1. Det verkar som om varken du eller vi vet vilka delar av dessa förkunskaper du behöver fylla på med.

Se hela svaret på pluggakuten.se
Föregående artikel
Hur ser banken på blancolån?
Nästa artikel
När slutade Neolitikum?