Kan en verkstad släcka en tvåa?

Frågad av: Gunnel Berglund  |  Senaste uppdatering: 22 februari 2022
Betyg: 4.2 av 5 (59 betyg)

För att en verkstad ska kunna släcka tvåor måste reparationsarbetet vara utfört på den verkstaden. När felet är åtgärdat kontrolleras bilen antingen av en kontrollant på verkstaden eller genom våra samarbeten med externa besiktningsorgan. Efter detta markeras bilen som godkänd och du får tillbaks den.

Se hela svaret på bilbolaget.nu

Vilka får släcka tvåor?

Slipp ombesiktning - låt oss åtgärda besiktningsanmärkningen

Du slipper lägga ner tid och extra pengar på att åka till bilbesiktningen för att göra ombesiktning. Det är bara verkstäder som är ackrediterade av Swedac som får släcka tvåor, vilket våra aktuella verkstäder självklart är.

Se hela svaret på autoexperten.se

Vad händer om man får en tvåa på besiktningen?

Om du får en tvåa så skall denna åtgärdas och du skall göra en efterkontroll, vilket kostar pengar. Men om du istället gör en enkel kontroll innan så kan du slippa detta. Nu finns inte ettor och tvåor längre, utan saker som måste åtgärdas, vanligtvis kallad tvåa, med eller utan återbesök.

Se hela svaret på hittabilbesiktning.se

Kan man göra ombesiktning på annan station?

Måste efterkontrollen utföras på samma station som den periodiska besiktningen är gjord hos? ... Den periodiska besiktningens efterkontroll kan också utföras på en annan station än var den ursprungliga besiktningen är gjord.

Se hela svaret på a-katsastus.fi

Vad gäller vid efterkontroll?

En efterkontroll behövs när bilen inte blivit godkänd i besiktningen. Detta innebär att ditt fordon inte får användas mer än nödvändigt fram tills det att den blivit godkänd i en besiktning. Fordonet måste besiktas på nytt för att bilen ska få lov att brukas normalt. Vid allvarliga fel kan även körförbud utfärdas.

Se hela svaret på opus.se

SLÄCKER MOTORLAMPAN MED BILTEMAS FELKODSLÄSARE

15 relaterade frågor hittades

Hur många gånger får man göra efterkontroll?

Har du inte gjort en efterkontroll inom 30 dagar får fordonet körförbud. Har du gjort tre underkända efterkontroller i rad måste du återkomma för en efterkontroll inom en vecka, annars inträder körförbud automatiskt.

Se hela svaret på besikta.se

Kan man besikta bilen när som helst?

Kan jag besikta bilen när jag vill? Enligt de nya besiktningsreglerna så kan du besikta när du vill inom en 14 månaders period räknat från din senaste kontrollbesiktning.

Se hela svaret på besikta.se

Vad betyder 2or?

Låt Bilbolaget utföra efterkontrollen och intyga åtgärden, det vill säga ”släcka 2:or”. Det betyder att du inte behöver åka tillbaka till besiktningsföretaget vilket gör att du sparar tid.

Se hela svaret på bilbolaget.com

Kan man få nya 2or på efterkontroll?

Ja, den som utför efterkontrollen får ändra bedömningen om den föregående visar sig vara fel.

Se hela svaret på mestmotor.se

Vad ger Ombesiktning?

Vid efterkontroll begränsas kontrollen främst till tidigare anmärkningar. Upptäcker besiktningsteknikern nya allvarliga fel eller följdfel från reparationen underkänns fordonet på nytt. Enklare fel som upptäcks meddelas muntligt.

Se hela svaret på opus.se

Vad krävs för godkänd besiktning?

Vi kontrollerar reflexer, backspeglar och de lampor som är viktiga för trafiksäkerheten som till exempel strålkastare, blinkers och bromsljus. Dessutom undersöker vi motorutrymmet och kontrollerar att det inte läcker bränsle. Det måste även finnas en varningstriangel i fordonet så ta gärna fram den innan besiktningen.

Se hela svaret på bilprovningen.se

Kan Mekonomen släcka 2 or?

Om du får nedslag på bilbesiktningen så behöver du inte boka en ny tid och åka tillbaka dit för att få dina brister godkända. Flera av Mekonomens verkstäder är ackrediterade och kan åtgärda dessa fel och samtidigt rapportera in dem direkt till Transportstyrelsen.

Se hela svaret på mekonomen.se

Hur vet man om en bilverkstad är auktoriserad?

MECA-verkstäderna har kunskaperna och rätten att genomföra precis samma service eller reparation som biltillverkarens auktoriserade verkstad – även under din bils garantitid. MECA-verkstadens stämpel i serviceboken är lika mycket värd som den märkesauktoriserades.

Se hela svaret på meca.se

Vem utför oftast denna ackreditering av fordonsverkstäder i Sverige?

Ett av Sveriges ledande certifieringsorgan, Qvalify AB, är nu redo att utföra revision och godkännande (Årlig kontroll) av fordonsverkstäder enligt den nya kvalitetsstandarden Godkänd Bilverkstad.

Se hela svaret på motormagasinet.se

Vad kostar en bilbesiktning på carspect?

Normalpriset hos Carspect är dock 445 kr vid förbetalning medan det kostar 465 kr om du betalar på plats. DEKRA, som är den minsta aktören på vår lista, tar från 329 kr för en besiktning. Men det priset gäller bara på ett begränsat antal stationer och tider och kräver dessutom förskottsbetalning.

Se hela svaret på privataaffarer.se

Får man köra en bil med körförbud?

Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Vad ingår i en besiktning av bil?

Vi kontrollerar lampor som varnar för olika fel. Även ratten och förarsätet samt alla bilbälten, vindruta, dörrar och eventuell lastsäkringsutrustning samt gasinstallation besiktas. Vi noterar också bilens mätarställning. Är fordonet utrustat med krockkudde på passagerarsidan ska det finnas ett varningsmärke synligt.

Se hela svaret på opus.se

Hur länge gäller en besiktning av bil?

första gången senast 36 månader efter att fordonets togs i trafik för första gången. andra gången 24 månader efter den första besiktningen. därefter ska fordonet besiktas senast 14 månader efter föregående kontrollbesiktning.

Se hela svaret på opus.se

Hur många tvåor innan körförbud?

Om du kommer in en tredje gång och fortfarande har felen så får du automatiskt körförbud på bilen. Får man en 3a så får man däremot körförbud direkt och måste bärga hem bilen. Får man en 3a så får man däremot körförbud direkt och måste bärga hem bilen.

Se hela svaret på mestmotor.se

När ska man gå på efterkontroll?

Efter förlossningen

När du har kommit hem från BB kan du ringa barnmorskemottagningen och boka en tid för efterkontroll. Den brukar göras mellan en och tolv veckor efter förlossningen.

Se hela svaret på 1177.se

Är Ombesiktning gratis?

Priset för en efterkontroll varierar beroende på vilket slag fordon du har. Gemensamt för alla efterkontroller är att det kan vara bra att ta en extra titt på fordonet de punkterna som du kontrollerade innan besiktningen.

Se hela svaret på bilprovningen.se
Föregående artikel
Vad händer vid dödsfall på äldreboende?
Nästa artikel
Varför tillsätts estrar i läsk och godis?