Kan man få Mecenatkort utan CSN?

Frågad av: Johannes Pettersson  |  Senaste uppdatering: 31 januari 2022
Betyg: 4.8 av 5 (3 betyg)

Mecenat-kort gäller både för studerande med CSN och utan. Har du ej CSN och är registrerad elev hos NTI så kan du skicka meddelande direkt till Administrationen via ditt elevrum och beställa ett kursintyg gällande dina aktuella studier.

Se hela svaret på supportforum.nti.se

Vad krävs för att få ett Mecenatkort?

För att vara berättigad till Mecenatkortet måste du vara registrerad (aktiv) studerande på en utbildning som berättigar till studiestöd från CSN. Du behöver inte själv ta studiestöd, utan det är utbildningens status som avgör. Omtentor och gamla kurser räknas ej om du inte är omregistrerad.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Är mecenat kopplat till CSN?

Du kan ansöka om korten från Studentkortet eller från Mecenat Med appen WeStudents kan du logga in med ditt mobila BankID och få erbjudanden för dig som studerar. CSN förmedlar sedan år 2012 inte några rabattkort för studenter.

Se hela svaret på csn.se

Vad är studieintyg mecenat?

Ett Registreringsintyg visar att du är en aktiv registrerad student så det verifierar att du är berättigad till ett Mecenatkort. Det visar också att du har rätt till rabatten hos lokaltrafiken under förutsättning att studieomfattningen är tillräcklig.

Se hela svaret på help.mecenat.com

När börjar mecenat gälla?

Nya kort för VT22 börjar utfärdas ca 12/1. Innan dess kan du inte få ett Mecenatkort för vårterminen.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Jag fyller 18 år. Hur får jag studiebidraget till mitt eget konto?

32 relaterade frågor hittades

Hur lång tid tar det att få Mecenatkort?

Om du har gjort en ansökan och den blir godkänd kommer du få ett aktiveringsmejl skickat till dig inom 1-3 arbetsdagar. Om du är kårmedlem kommer vi skicka ett aktiveringsmejl så fort vi fått in informationen från kåren.

Se hela svaret på support.studentkortet.se

När går mitt Mecenat kort ut?

Mecenatkortet utfärdas på nytt varje termin. Det är för att vi behöver verifiera på nytt att du är aktiv registrerad student för att du ska få tillgång till studentrabatterna.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Vad är man om man är student?

En student är en person som läser vid universitet eller högskola, men beteckningen används även om den som med hängivenhet ägnar sig åt att lära ett visst ämne och därmed anses studera detta. Ordet kan också avse en person som tagit studenten/studentexamen, det vill säga gått ut från gymnasiet.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Hur visar man att man är student?

Du får din studentlegitimation ca 1-2 veckor efter att du registrerat dig och betalat medlemsavgiften. Det finns två företag, Studentkortet och Mecenat, som administrerar studentlegitimation. Som medlem i Kåren får du båda korten och båda är lika giltiga som studentlegitimation men innehåller olika rabatter.

Se hela svaret på malmostudenter.se

Hur visar jag att jag är student?

Student-ID är ett unikt nummer som du har i Mecenats system. Det skickas till dig i välkomstmailet du får från oss. Har vi inte din mailadress (antingen från din skola/din studentkår eller från dig sedan tidigare) så skickas ett brev med Student-ID till dig.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Kan man ha både Studentkortet och mecenat?

Nu kan du få både Studentkortet STUK och Mecenatkortet som ett digitalt kort i mobilen. Du slipper alltså knöka plånboken full med ytterligare två kort.

Se hela svaret på malmostudenter.se

Hur många poäng för Mecenat?

På Universitet/Högskola motsvarar detta minst 15 hp. På Vuxenutbildning (t. ex. Komvux) motsvarar detta minst 200 poäng.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Är man student på Komvux?

Du som studerar på Komvux, Folkhögskolan eller Yrkeshögskola och tar studiemedel samt läser på minst 50% får automatiskt uppgifter om hur du laddar ner ditt digitala Studentkort via post/digital brevlåda så fort vi fått in dina uppgifter från CSN.

Se hela svaret på support.studentkortet.se

Hur får man studieintyg Komvux?

Nu kan du enkelt göra en beställning av studieintyg. Fyll i formuläret nedan och klicka på “Skicka” när du är klar. Handläggningstiden är som högst fem arbetsdagar. Information som du lämnar in raderas automatiskt när uppgifterna har behandlats.

Se hela svaret på abfvux.se

Hur får man mecenat?

Om ditt Mecenatkort kommer bort (eller blir avmagnetiserat) kan du beställa ett nytt kort av oss om du behöver ett fysiskt kort. Här kan du se ditt kort och beställa ut ett fysiskt exemplar av det om det behövs. Kortet skickas till den postadress vi har registrerad på dig.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Hur får man sin studentrabatt?

Mecenatkortet. Mecenatkortet ges ut kostnadsfritt till studerande från första årskurs på gymnasiet fram till examen från universitet eller högskola. Har du CSN bidrag eller lån skickas kortet till dig automatiskt. Studerar du utan CSN måste du be om ett studieintyg från skolans expedition för att ansöka om kortet.

Se hela svaret på studiumgbg.se

Vem har rätt till Studentkortet?

Kraven som ställs för att du ska få rabatten på ditt Studentkort är att du på en termin studerar minst 50% under minst 10 veckor på en studiemedelsberättigad utbildning: På Universitet/Högskola motsvarar detta minst 15 högskolepoäng. På Komvux (vuxenutbildning) motsvarar detta minst 200 poäng.

Se hela svaret på support.studentkortet.se

Hur mycket måste man studera för att få studentrabatt?

För att ta del av studentrabatten måste du studera minst 10 veckor sammanhängande med en studietakt på minst 50 % under terminen (15 Högskolepoäng/termin) och ha studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Studentkortet/stuk.co som app.

Se hela svaret på vasttrafik.se

Vad menas med studentrabatt?

Studentrabatterna är till för studenter som har en lägre inkomstkälla. Dessa rabatter hjälper studenter att klara sin ekonomi bättre. Studenter har studiebidrag och även studielån men dessa är oftast inte tillräckliga och då är det bra om man kan få rabatter på olika saker och ting.

Se hela svaret på studentgrossisten.se

Vad kallas en nyantagen student?

Studiestart. Kallas den period som nyantagna studenter deltar i de första veckorna. Syftet är att man ska lära känna varandra och ha roligt tillsammans. Alla deltar givetvis på de aktiviteter de vill och känner för.

Se hela svaret på ltu.se

Var finns utbildningar?

På Studentum finns idag information om 7629 utbildningar från universitet, högskolor, Yh-utbildningar, folkhögskolor, yrkesutbildningar, distansutbildningar, Komvux/Vuxenutbildningar, språkreseanordnare och skolor i utlandet.

Se hela svaret på studentum.se

Har jag Mecenatkort?

Här kan du se om det finns ett eller flera giltiga kort registrerade på din profil, vilken termin de avser och vilken giltighetstid de har. Klicka på kortet så kan du se när och hur inloggningsuppgifter till det digitala kortet skickas till dig. Får du ett fysiskt kort så ser du när det kommer.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Vad är ett Mecenatkort?

Vad är Mecenat? Mecenatkortet kan användas av alla som studerande vid universitet, högskola, gymnasium, komvux och folkhögskolor. Du får inget Mecenatkort om du går utbildningar som inte är studiestödsberättigade. Kortet gäller exempelvis inte de som går i grundskolan, SFI, eller en arbetsmarknadsutbildning.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Hur uppdateras Mecenat?

Vissa telefoner kräver att du loggar ut och loggar in igen för att datan i Mecenatappen ska uppdateras. Visas fortfarande inte Mecenatkortet efter att du loggat ut och loggat in kan du behöva avinstallera appen, installera den på nytt och logga in.

Se hela svaret på help.mecenat.com

Kan man ta studielån på komvux?

Fram till och med vårterminen det år du fyller 20 år när du studerar på komvux eller folkhögskola så kan du få bidrag genom studiehjälpen. Det finns både studiebidrag och andra bidrag, och det är samma som på gymnasiet.

Se hela svaret på csn.se
Föregående artikel
Varför får man plötsligt högt blodtryck?
Nästa artikel
Vad krävs för att tappa vårdnaden?