Kan man köpa kontantkort utan personnummer?

Frågad av: Jean Dahlberg  |  Senaste uppdatering: 7 juli 2022
Betyg: 4.1 av 5 (47 betyg)

Nej, du kan inte beställa ett kontantkort utan personnummer. När du beställer ett kontantkort på en operatörs hemsida måste du alltid ange ditt personnummer. Operatörerna kräver ditt personnummer av praktiska- och säkerhetsskäl.

Se hela svaret på kontantkort.se

Måste man registrera vid köp av kontantkort?

Kontantkort som är i bruk vid ikraftträdandet ska som huvudregel registreras senast den 1 februari 2023. I lagrådsremissen föreslås också ändrade regler om utlämnande av uppgifter om elektronisk kommunikation till brottsbekämpande myndigheter.

Se hela svaret på regeringen.se

Kan man fortfarande köpa kontantkort?

Regeringen har föreslagit att man från och med den 1 januari 2022 ska vara tvungen att registrera nya kontantkort. Den lagen verkar dock inte ha börjat gälla än. Men det är alltså möjligt att man i framtiden måste registrera kontantkortet när man köper ett.

Se hela svaret på kontantkort.se

Måste jag registrera SIM kort?

Nej, du måste inte registrera ditt kontantkort för att det ska fungera. Det kan dock vara bra att göra. Hos många operatörer får du fördelar av att ha registrerat ditt kontantkort.

Se hela svaret på telepriskollen.se

Varför ska man registrera kontantkort?

Fördelar med att registrera kontantkort

Om du tappar bort din mobil kan du behålla ditt nummer. Du kan välja att göra ditt nummer hemligt. Kontakta kundservice så hjälper de dig. Om du tappar bort din mobil så kan du spärra ditt kort för att behålla den laddning som finns på kortet.

Se hela svaret på telenor.se

Applying for Swedish Person Number (personnummer) was EASY, but getting it can be tough...?

29 relaterade frågor hittades

Måste man registrera Comviq kontantkort?

Från och med 1 augusti kommer alla nya kontantkort behöva registreras för att de ska kunna användas. Du som har ett äldre kontantkort måste registrera kortet senast 1 februari 2023 för att inte riskera att det ska spärras. Registrera redan idag och få dubbel surf på dina tre nästa 30 dagars tankningar!

Se hela svaret på comviq.se

Hur mycket kostar ett kontantkort?

När kontantkortet går ut gäller istället basprislistan. Här kostar samtal 1,99 kronor i minuten plus en startavgift på 69 öre. Sms kostar 1,99 kronor och surf kostar 19 kronor per MB. Om du köper till 1 gigabyte surf hos Tre kostar det 49 kronor och gäller precis som övriga kontantkort i 30 dagar.

Se hela svaret på pcforalla.idg.se

Hur aktiverar man kontantkort?

När du vill aktivera ditt nya simkort gör du det genom att sätta det i din mobil, modem, router, surfplatta eller dator. Ditt kontantkort aktiveras automatiskt när du placerar det i simkortsfacket i din enhet. För att ditt kontantkort ska fungera i utlandet måste du först ha ringt med det i Sverige.

Se hela svaret på telenor.se

Kan man ha Bank ID på telefon med kontantkort?

Ett mobilabonnemang eller ett registrerat kontantkort i mobilen krävs för att man ska kunna använda tjänsten.

Se hela svaret på mobil.se

Hur länge håller ett kontantkort?

De flesta operatörer har 12 månaders giltighetstid efter att du senast laddade kontantkortet. Det innebär att du måste ladda ditt kontantkort minst en gång om året för att det ska fortsätta gälla.

Se hela svaret på kontantkort.se

Var kan jag köpa kontantkort?

På Pressbyrån kan du köpa mobiltelefon med Comviqabonnemang. Hos oss finner du påladdning till mobilen samt startpaket från nästan alla stora operatörer. Med kontantkort slipper du abonnemangsavgifter och bindningstid. Operatörerna vi tillhandahåller är följande: Comviq, Telia, Lyca, Telenor och Tre.

Se hela svaret på pressbyran.se

Kan man köpa kontantkort på Circle K?

Skaffa ett mobilabonnemang, beställ ett kontantkort (och fyll på det såklart), köp en mobil och mycket mer. Självklart kan du även besöka någon av våra 19 000 återförsäljare, som Pressbyrån, 7-Eleven, ICA, Coop, Netto, Circle K, OKQ8, Teknikmagasinet och ATG.

Se hela svaret på comviq.se

Finns kontantkort kvar?

Finns det kontantkort med fri surf? Kontantkort med fri surf kan du bara köpa om du redan har kontantkort hos Comviq eller Halebop, och de räcker bara i enstaka dagar. Tyvärr finns det inga andra kontantkort för mobilen med fri, eller obegränsad surf i nuläget.

Se hela svaret på kontantkort.se

Varför fungerar inte mitt kontantkort?

Prova att starta om din telefon eller att sätta den i flygplansläge och sedan tillbaka igen. Det gör man för att telefonen ska uppdateras mot nätet. Har du provat SIM-kortet i någon annan telefon och det fungerade då vet du att det är telefonen som är trasig och behöver lagas eller bytas ut.

Se hela svaret på comviq.se

Kan man ha Swish om man har kontantkort?

Ett stort problem ligger i att bedragarna ofta har oregistrerade kontantkort, vilket innebär att du inte kan få reda på vem som äger kontantkortet. Ett nytt BankID kan skapas i ditt namn. Tidigare försök har gjorts att själv swisha en liten summa till numret för att då kunna se namn på vem man swishar till.

Se hela svaret på kontantkort.se

Vad är det för skillnad på BankID och mobilt BankID?

Vad är skillnaden mellan mobilt bank-ID och bank-ID? Mobilt bank-ID är en app som du laddar ner på din mobiltelefon eller surfplatta. Bank-ID på fil hämtar du via din internetbank och används på din dator. Det finns även bank-ID på kort, som kräver en kortläsare som ansluts till din dator som din bank förser dig med.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man skaffa BankID utan att gå till banken?

BankID utan bank

Om du inte är kund hos någon av bankerna finns alternativet att skaffa ett ID-kort hos Skatteverket. Då får du nämligen ett BankID inbakat ifrån Telia på kortet. Följande krav gäller för att skaffa ID-kort hos Skatteverket: Du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Se hela svaret på financer.com

Kan inte aktivera SIM-kort?

Sätt in simkortet i enheten

När du vet att du har ett simkort i rätt storlek placerar du det i din enhet och startar enheten. Hos en del operatörer är det allt du behöver göra för att aktivera simkortet. Tips! Skulle kortet inte aktiveras kan du testa att starta om din enhet.

Se hela svaret på simkort.se

Hur ska aktivera Comviq?

Aktivering av det nya SIM-kortet sker automatiskt 10 dagar efter din beställning. Du kan själv aktivera ditt SIM-kort i förväg, på Mitt Konto. Valt ett nytt nummer? Ditt SIM-kort kommer vara aktivt när du tar emot det.

Se hela svaret på comviq.se

Kan inte aktivera kontantkort Comviq?

Ditt nya SIM-kort aktiveras automatiskt efter att du satt in det i din mobil. Har ditt nya SIM-kort inte kommit igång inom 15 minuter, prova att starta om mobilen. Om du inte sätter in det nya SIM-kortet i en mobil inom 30 dagar från att du fått det kommer det sluta att fungera, och du måste beställa ett nytt.

Se hela svaret på comviq.se

Är kontantkort gratis?

Startpaketet kostar ingenting och du väljer själv om du vill behålla ditt nuvarande nummer eller skaffa ett nytt. Du får hem ett simkort med ditt telefonnummer. För att kortet ska fungera måste du ladda kontantkortet med valfri laddning på telia.se/ladda.

Se hela svaret på telia.se

Vilket är det billigaste kontantkortet?

Förstaplatsen som artikelns billigaste kontantkort är en delad mellan Telia, 3 och Comviq. Telias Ladda enkel kostar i sitt billigaste utformande 50 kronor i månaden. Då kostar allt extra! Efter 30 dagar behöver du inte fylla på med ett nytt kontantkort, dock blir avgifterna för samtal och sms högre.

Se hela svaret på pcforalla.idg.se

Vad kostar ett kontantkort Telenor?

1. Priser giltiga i angiven tidsperiod efter laddning. Därefter för eventuellt kvarvarande saldo gäller startavgift 0,99 kr/samtal, samtalstaxa 0,69 kr/min, sms/mms 0,69 kr/st, samtal till Röstbrevlåda 0,69 kr/min, Videosamtal 0,69 kr/min, surf 19 kr/påbörjad 100 MB/dag.

Se hela svaret på telenor.se

Hur ofta måste man ladda kontantkort Comviq?

Om kortet inte tankas inom 12 månader blir det ogiltigt och numret kan inte aktiveras igen. Innestående pengar på saldot går då förlorade. Om du aldrig tankat ett kort hittar du giltighetstiden för numret på startpaketet som ditt kontantkort levererades i. Ett mobilabonnemang är giltigt så länge det betalas.

Se hela svaret på comviq.se

Hur vet man om ett kontantkort är registrerat?

Fyll i personnummer, mobilnummer och icc-nummer

Icc är simkortets serienummer och innehåller 20 siffror som du hittar på ditt simkort. Tryck på Nästa. Granska dina val och godkänn genom att klicka på Registrera. En bekräftelse visas på att du har registrerat ditt kontantkort.

Se hela svaret på telia.se
Föregående artikel
Vad kan man göra för att få bättre balans?
Nästa artikel
Hur länge kan kyckling ligga i rumstemp?