Kan man köpa Voi Scooter?

Frågad av: Kristian Eriksson  |  Senaste uppdatering: 2 maj 2022
Betyg: 4.6 av 5 (50 betyg)

Tänk på hur avundsjuka dina vänner kommer att bli när du berättar att du har en egen Voi scooter. Varje Voi x You har tjänat ett tidigare liv och har nu återvunnits och renoverats. Köp online idag med fri frakt.

Se hela svaret på voiscooters.com

Vad kostar en Voi?

Elsparkcykeln Voi är dyrare än lånecyklarna, med en startkostnad på tio kronor, därefter 1.50 kronor i minuten, och Lime är dyrare än Voi. Startkostnaden är samma, men sen tar Lime hela tre kronor per minut.

Se hela svaret på gronamobilister.se

Vilka elsparkcyklar är lagliga?

Så vilka regler gäller för elscooters? En elscooter, eller elsparkcykel, kategoriseras hos Transportstyrelsen inom kategorin ”elcykel utan pedaler”. En laglig elscooter 2021 har en motor på max 250 Watt och en maxhastighet på 20 kilometer i timmen.

Se hela svaret på xn--bst-i-test-q5a.se

Får man åka 2 på Voi?

Att åka två på en elsparkcykel är förbjudet.

Se hela svaret på mestmotor.se

Kan man åka Voi gratis?

Köp ditt Voi Pass i fliken "Plånbok" i Voi appen. Du kan avbryta och pausa Voi-passet när som helst. De första 45 minuterna av din resa är alltid gratis. Därefter gäller standardprissättningen för din stad.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Voi scooter long term rental

24 relaterade frågor hittades

Hur låser man upp en Voi gratis?

Tillsammans med några mjukvarupatchar, öppna för nedladdning på Github, ska det därefter gå att låsa upp elscooterns grundfunktionalitet. Det avslöjar engagerade diskussionstrådar på forumen Reddit och ScooterTalk från det senaste kvartalet. Vissa elscooteruthyrares hårdvara ska bara ta runt 10 minuter att ”omvandla”.

Se hela svaret på resume.se

Hur kör man Voi gratis?

Du kan direkt gå via länken för att komma till hemsidan för Voi. Där kan du registrera dig och ladda ner en app till din mobil. Därefter så kan du på igenom en snabb kurs i vad man bör tänka innan man hyr en scooter. Man belönas nämligen med gratis Voi credits som man kan använda för att få gratis åktur.

Se hela svaret på bastgratis.se

Är det olagligt att åka 2 på elsparkcykel?

Att skjutsa passagerare på elsparkcykeln är knappast lagligt, då fordonsreglerna säger att på en cykel eller en moped får inte samtidigt färdas flera personer än cykeln eller mopeden är byggd för. Elsparkcyklarna är i princip alltid byggda för transport av en person.

Se hela svaret på alltomelcyklar.nu

Får man vara 2 på elsparkcykel?

Kör du i mörker ska elsparkcykeln ha fram- och baklyse samt vara utrustad med reflexer. Om den som kör är yngre än 15 år krävs hjälm, men vi rekommenderar att alla som cyklar ska använda ett huvudskydd. Du får inte skjutsa någon på en elsparkcykel.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Är det olagligt att åka två på en elsparkcykel?

Du får köra på gångbanor men endast i gångfart (5–7 km/h). Det är olagligt att skjutsa andra då fordonet inte är konstruerat för detta. Företagen som hyr ut elsparkcyklar har i regel 18-årsgräns för att få köra.

Se hela svaret på familjen.trygghansa.se

Får man åka Voi full?

Det är inte tillåtet att framföra en elsparkcykel om du är för trött, sjuk eller påverkad av alkohol eller andra ämnen för att kunna cykla på ett betryggande sätt.

Se hela svaret på transportstyrelsen.se

Vilken modell använder voi?

Nu storsatsar och ska snart finnas i 150 städer. Samtidigt så har man byggt en helt egen elscooter, vilket gör det lite mer rimligt att få den här verksamheten att gå runt. De elsparkcyklar som finns i dag är i princip alla ombyggda Xiaomi M365 eller Ninebot ES2.

Se hela svaret på feber.se

Var får man åka elsparkcykel?

Var får man köra? Förutsatt att elsparkcykeln klassas som en cykel får det framföras på cykelbana och på väg om cykelbana saknas. När du kör på vägen ska vägrenen användas. Om du är över 15 år får du välja att cykla på körbanan även om det finns cykelbana om hastighetsbegränsningen på vägen är max 50 km/tim.

Se hela svaret på ntf.se

Hur mycket kostar det att åka elsparkcykel?

Vad kostar det att hyra? De flesta appar för elsparkcyklar tar 10 kronor för att låsa upp elscootern och sedan kostar det 1 – 3 kronor per minut beroende på bolag, stad och ibland även tid eller dag i veckan.

Se hela svaret på tiohotell.se

Hur långt kommer man på en Voi?

För tio minuter, vilket är vad det tar att åka två kilometer, blir kostnaden därmed 25-30 kronor. Det är klart premiumpriser jämfört med andra lånecykelsystem, särskilt som det inte går att välja dygns-, vecko- eller säsongsabonnemang. En enkel resa blir också snabbt dyrare än att åka kollektivt.

Se hela svaret på gronamobilister.se

Hur mycket tjänar man på att ladda Voi?

Hur mycket tjänar man på att ladda Voi? De som ansvarar för att ladda cyklarna och ställa ut dem där de kan komma till god användning kallas "hunters" och får lön utifrån hur många scootrar som laddas. Ersättningen ligger enligt Voi på 50-150 kronor per scooter. En laddning räcker i ungefär två mil.

Se hela svaret på alltsvarade.se

Hur många får man åka på Voi?

Det är förbjudet att åka mer än en person per Voi.

Se hela svaret på voiscooters.com

Hur samlas Elsparkcyklar in?

Vidare samlas elsparkcyklarna upp nattetid – ofta av bilar som drivs av fossilt bränsle. Man måste se till så att det inte går åt så mycket energi när man servar och laddar sparkcyklarna. Anders Roth menar också att man bör vara försiktigt med att säga att elsparkcykeln kan ersätta bilresan.

Se hela svaret på msverige.se

Kan man skjutsa på elcykel?

En Elcykel har verken åldersgräns eller krav på körkort. Det är inte tvunget att ha hjälm även om det är lämpligt att använda hjälm när du cyklar. Du får skjutsa ett barn under 10 år om du är över 15 år om lämplig plats för passageraren finns. Är du över 18 år får du skjutsa 2 barn på 6 år eller yngre.

Se hela svaret på cykelaffaren.se

Får man skjutsa barn på cykel?

Om det på cykeln finns lämpliga säten och skydd för ekrarna får man skjutsa ett barn, om man är över 15 år och den som skjutsas är under 10 år, eller två barn under 6 år om man är över 18 år.

Se hela svaret på ntf.se

Får man köra Voi på trottoar?

Du får faktiskt köra på trottoaren eller på gågata, men det är långsamt som gäller i så fall, inte snabbare än gångtakt. Hur är det med hjälm då? Det är bara ett krav om du är under 15 år. Däremot måste elsparkcykeln, liksom en vanlig cykel, ha broms och ringklocka, samt lysen om du kör i mörkret.

Se hela svaret på breakit.se

Får man köra sparkcykel på trottoaren?

En eldriven sparkcykel, sk el-scooter, räknas som cykel och ska därmed vara på cykelbana. Framförs el-scootern maximalt i gångfart får den köras på gångbana/trottoar om cykelbana saknas.

Se hela svaret på ntf.se

Hur startar man en Voi?

Innan du kan använda gasen behöver du lite fart. Kicka igång din resa genom att sparka din Voi i rullning, sedan är du på väg. Känn magin, var du än åker! När du har Voiat klart avslutar du enkelt din resa i Voi-appen så att nästa person kan använda elsparkcykeln.

Se hela svaret på voiscooters.com

Kan man åka Voi på natten?

Det är en bransch i utveckling och vi utvecklar nya funktioner hela tiden för att förbättra säkerheten, säger David Mothander. Men elsparkcykelföretaget Voi delar inte bilden av att ett nattligt förbud är rätt väg att gå. – Många nattjobbare inom restaurangbranschen och sjukvården använder våra sparkcyklar på nätterna.

Se hela svaret på svd.se

Hur trimmar man en Voi?

Voi svarar

Våra el-scootrar är begränsade till 20 km / timme och vi tolererar inte någon form av tredjeparts-manipulation av vår mjuk- och hårdvara. Precis som med andra fordon är det förarens uppgift att ta sig fram på ett ansvarsfullt sätt och följa trafikregler.

Se hela svaret på svt.se
Föregående artikel
Vilka kändisar bor på Öland?
Nästa artikel
När publiceras KPI?