Kan man ta reda på om någon har skulder?

Frågad av: Ragnhild Engström  |  Senaste uppdatering: 28 februari 2022
Betyg: 4.4 av 5 (71 betyg)

Du kan beställa ett registerutdrag om du vill veta ifall någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post. adressen dit du vill att vi skickar utdraget.

Se hela svaret på kronofogden.se

Är skulder hos Kronofogden offentliga?

En skuld som har funnits hos oss för utmätning kan omfattas av sekretess. Då är uppgiften inte längre offentlig och vi lämnar inte ut den. Uppgifter om annat, exempelvis vräkning (avhysning), kan också vara sekretessbelagda.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur ser man om någon har skulder?

För skulder finns det något som kallas skuldupplysning. Genom att kontakta Kronofogden kan man få veta om någon har en obetald skuld hos dem. Det krävs dock att den som vill ha reda på denna information har exempelvis ditt personnummer.

Se hela svaret på familjensjurist.se

Kan man kolla upp om någon har betalningsanmärkning?

Hur får du reda på om någon har en obetald skuld registrerad hos oss? Har du person- eller organisationsnummer för den du vill få en skuldupplysning på kan du kontakta oss på Kronofogden.

Se hela svaret på facebook.com

Hur kan man se alla sina skulder?

Om du har skulder som gått till Kronofogden så kan du se ditt totala skuldsaldo på deras hemsida under Mina sidor. Läs även om hur du gör en gratis kreditupplysning på dig själv för att se om du har några betalningsanmärkningar.

Se hela svaret på zmarta.se

Rekordmånga ansöker om skuldsanering - så bedömer Kronofogden - Nyhetsmorgon (TV4)

27 relaterade frågor hittades

Har massa skulder?

Ansök om en skuldsanering

Om du är rejält skuldsatt, dvs har en massa skulder hos kronofogden, och eventuellt även hos inkasso sedan flera år tillbaka, så kan du ansöka om en skuldsanering. Om din ansökan godkänns innebär det att du får en femårig avbetalningsplan som du måste följa sedan blir du skuldfri.

Se hela svaret på financer.com

Hur kan jag se mina betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkning. Det enklaste sättet att ta reda på om du har några betalningsanmärkningar är att beställa Min Upplysning, din egen kreditupplysning. Eller att skaffa Kreditkollen - då har du obegränsad med tillgång till din kreditupplysning och mycket mer.

Se hela svaret på minuc.se

Kan man göra upp en avbetalningsplan med Kronofogden?

Vi har ingen möjlighet att besluta om avbetalningsplan eller uppskov för enskilda skulder. Kan du eller ditt företag inte betala skulden till privatpersoner eller företag – kontakta den du eller företaget är skyldig pengar eller hens ombud.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vad händer om man får ett brev från Kronofogden?

Om du fått brev med ”skuld att betala”, så innebär det att du har en obetald skuld till någon och de har begärt hjälp från Kronofogden för att få betalt. På det brev du får hem så kommer det att stå en sista betalningsdag. ... För att driva in skulden så kan Kronofogden göra en utmätning.

Se hela svaret på viaconto.se

När får man ta lån efter Kronofogden?

För att få ett bolån beviljat trots skuld hos Kronofogden måste man kunna bevisa att man har en stadig inkomst och för tillfället har goda förutsättningar för att betala av sina fasta betalningar och räkningar, samt på topp av det även kunna hantera ett lån och betala tillbaka det i tid.

Se hela svaret på moni365.com

Vad är ett skuldsaldo?

Skuldsaldo avser oreglerad skuld eller skulder som är registrerade hos Kronofogdemyndigheten och avseende både allmänna och enskilda mål.

Se hela svaret på uc.se

Kan man se vem som har skuld hos Kronofogden?

Du kan beställa ett registerutdrag om du vill veta ifall någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post. adressen dit du vill att vi skickar utdraget.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vem kan se att jag har skuldsanering?

Dina borgenärer har möjlighet att svara på förslaget. Sedan får du och dina borgenärer ett slutligt beslut av oss där det framgår hur din skuldsanering ska gå till. Du betalar dina skulder enligt en betalningsplan.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vem utfärdar Skuldfrihetsintyg?

Aktuellt skuldfrihetsintyg som utfärdas av Kronofogdemyndigheten.

Se hela svaret på statsbidrag.socialstyrelsen.se

Hur kan man undvika att få en betalningsanmärkning om man fått ett föreläggande?

För att undvika en betalningsanmärkning ska du betala det som står i räkningen direkt till företaget. Det är inte Kronofogden som ska ha betalt. Kom ihåg att du även ska betala ränta och kostnader.

Se hela svaret på ikanobank.se

Hur lång tid tar det att få brev från Kronofogden?

Det tar en till tre vardagar.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vad händer när Kronofogden kopplas in?

När en skuld hamnar på inkasso startar en process. Betalas skulden direkt, inklusive de kostnader som lagts till, avslutas ärendet. Om den inte gör det kan olika myndigheter kopplas in, exempelvis tingsrätten och Kronofogden.

Se hela svaret på intrum.se

Kan man betala till Kronofogden?

Använd bankgiro 756-2036. Skriv ditt person- eller organisationsnummer som referens. Om du betalar åt någon annan, skriv den skuldsattas person- eller organisationsnummer. Vill du endast betala en av dina skulder, måste du ange skuld- eller diarienummer som visar vilken skuld din betalning gäller.

Se hela svaret på kronofogden.se

Hur lägger man upp en avbetalningsplan?

Lär dig hur du sätter upp en avbetalningsplan med vår guide!
...
Hur du tar dig ur skuldfällan med en avbetalningsplan
  1. Bestäm en strikt budget och håll dig till den. ...
  2. Kapa kostnaderna. ...
  3. Gör dig av med små skulder först. ...
  4. Fortsätt beta av krediter – och ansök om att slå ihop resten av lånen.

Se hela svaret på enklare.se

Vad händer om man inte kan betala avbetalningar på ett avbetalningsköp?

Utmätning innebär att gäldenärens egendom tas i beslag av kronofogden för att säkerställa betalning för ditt anspråk samt de kostnader som förfarandet medför. Om gäldenären är på obestånd och inte kan betala kan det hela rendera i ett konkursförfarande.

Se hela svaret på lawline.se

Hur länge syns betalningsanmärkning företag?

Det finns ingen bestämmelse som säger när en betalningsanmärkning om en juridisk person ska gallras. Betalningsanmärkningar brukar dock gallras efter fem år. Uppgifter om ansökan om betalningsföreläggande brukar gallras två år efter utgången av det år då ansökan gjordes.

Se hela svaret på imy.se

Hur får jag reda på när min betalningsanmärkning försvinner?

Hej, För privatpersoner försvinner betalningsanmärkningar vanligtvis tre år efter den dag som anmärkningen registrerades. För företagare ser det lite annorlunda ut, då kan anmärkningen finnas kvar i fem år.

Se hela svaret på hallakonsument.se

Hur lång tid tar det innan pricken försvinner från kronofogden?

Det är kreditupplysningsföretagen som ger betalningsanmärkningar så kallad prick och för privatpersoner tas de vanligtvis bort efter tre år. Om skulden betalas efter att Kronofogden har meddelat ett utslag kommer en anmärkning ändå att registreras.

Se hela svaret på hallakonsument.se

Vem betalar skulderna vid skuldsanering?

Borgensansvar och gemensamt ansvar för skulder

Om du fått skuldsanering och någon gått i borgen för dig, har denna person kvar sitt betalningsansvar. Hen får betala resten av skulden, som du inte kan betala.

Se hela svaret på kronofogden.se

Vad händer om skuldsanering upphävs?

Borgenärerna kan begära att skuldsaneringen avslutas (upphävs) har fått det väsentligt mycket bättre ekonomiskt under din skuldsanering utan att ansöka om omprövning.

Se hela svaret på kronofogden.se
Föregående artikel
Vad kan man göra för att få stånd?
Nästa artikel
Är stamceller lagligt?