Kan man Vitlasera furugolv?

Frågad av: Beatrice Åkesson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.4 av 5 (49 betyg)

Du kan i princip vitlasera parkettgolv, furugolv, grangolv och alla andra trägolv, men det vanligaste är att vitlasera furugolv. Resultaten varierar också beroende på material så kolla gärna upp hur just det material du har på golvet ser ut med vitlasering.

Se hela svaret på k3golv.se

Kan man Vitlasera ekparkett?

Du kan slipa ditt trägolv och ljusa upp det med vitpigmenterad lack, vitvax eller vitolja. Ekparketten likväl som furugolvet kan behandlas i en klassisk vitlaserad ton. Lägg till en borstad yta och ge ditt vitpigmenterade trägolv/parkett en rustik och varm känsla.

Se hela svaret på bona.com

Kan man luta ekparkett?

Luta trägolv

Man kan använda sig även av olika färgad lut för att få djupare och jämnare infärgningar på furugolv eller vid färgning av parkett och massiva ek golv, som skall toppbehandlas med olja eller hårdvaxolja. Det går inte att lacka på ett lutat golv pga PH halten i luten.

Se hela svaret på pjparkettgolv.se

Kan man betsa parkettgolv?

Betsning är kanske vanligast på möbler men fungerar även utmärkt till trägolv. Bets eller träbets som det också kallas färgar in träet i önskad nyans utan att ytan påverkas i övrigt. ... Du kan färga in både parkettgolv och massiva trägolv med bets och alla typer av träslag låter sig betsas.

Se hela svaret på golvsliparnastockholm.nu

Hur behandlar man furugolv?

En vanlig metod att ytbehandla furugolv är att såpskura det. Att skura med såpa och kallt vatten är en klassisk metod som gör golvet mycket hållbart och lätt att underhålla. Det tar dock några år att få fram ett riktigt så kallat skurgolv, och kräver att man upprepar processen flera gånger.

Se hela svaret på golvsliparnastockholm.nu

Golv | Isabelle flyttar | Isabelle McAllister

23 relaterade frågor hittades

Hur behandla Grangolv?

Vare sig det är ett gammalt grangolv eller ett nytt furugolv skall golvet vara finslipat och välstädat innan behandlingen påbörjas. Använd Faxe lut original. Det finns även vitpigmenterad lut som gör golvet något vitare, men har en tendens att lämna kvar rödaktiga pigment i golvet.

Se hela svaret på byggfabriken.com

Hur behandlar man ett slipat trägolv?

Lack är den vanligaste metoden för behandling av både parkett och trägolv. Lackat kan även titulera sig som det mest slitstarka alternativet för behandling av trägolv. Lacket lägger sig nämligen ovanpå träet vilket ger dig ett kraftigt skydd.

Se hela svaret på doneservices.se

Kan man olja parkettgolv?

Ett oljat parkettgolv kräver inledningsvis något mer underhåll än ett lackat golv, men ger i utbyte en slitstark och behaglig yta, där träets ådring och struktur vackert framgår. Ev repor eller andra skador är enkelt att laga upp genom att förbättra med lite olja eller slipa bort och efterbehandla med olja.

Se hela svaret på parkettspecialisten.se

Kan man måla på lackat golv?

Målarfärg

Du behöver inte slipa ditt lackade golv först – om inte lacken krackelerat och spruckit – utan bara målartvätta, grundmåla och toppstryka. Men ett oljat golv bör du slipa. Var noga med att använda samma system och glöm inte att tvätta bort all målartvätt innan du målar.

Se hela svaret på colorama.se

Kan man måla på parkett?

Måla trägolv eller parkettgolv

Du kan måla parkettgolv och massiva trägolv, bara du förbereder golvet noggrant. Börja med att tvätta det noga med målartvätt och slipa det med först grovt och sedan fint slippapper för att den nya färgen ska få ordentligt fäste.

Se hela svaret på pergogolv.se

Vad kostar det att lägga Fiskbensparkett?

Fiskbensparkett – Är förmodligen det mest klassiska mönster vi har lagt i Sverige genom åren. Detta tillvägagångssätt är en klassiker av en anledning, det är väldigt snyggt! Att följa ett fiskbensmönster är arbetsintensivt och därför kostsamt. Du kan räkna med att det kostar 1500–1700 kr/kvm.

Se hela svaret på leadme.se

Kan man Olja ett lackat golv?

Oljebehandling ger träet en vacker och matt yta, men oljan ska poleras ner i ytan. Du kan oljebehandla ett nytt golv. Du kan behandla ett tidigare oljat golv som har tvättats med trärens och du kan oljebehandla ett gammalt golv som har tvättats och slipats. Alla tre exemplen ger en jämn och snygg yta.

Se hela svaret på gds.se

Vilken lack till parkettgolv?

I hemma miljö rekommenderar vi Novia ifrån BONA. Novia finns i halvmatt/sidenmatt eller matt glans. För dig som vill ha en lack som bibehåller trägolvets naturliga look rekommenderar vi Bona Naturale, som i stort sett inte färgar golvet någonting utan golvet ser ut och känns som om det var obehandlat.

Se hela svaret på pjparkettgolv.se

Kan man Vitlasera Ek?

För och efterbilder på ett ekbord som vi vitlaserat. Så här enkelt kan du få en ny look på dina möbler. Börja med att slipa bort ev lack, och om det är oljebehandlat sedan tidigare är det särskilt viktigt att du får bort alla rester, annars fäster lasyren inte. ... Lacka sedan med Natural Woods trälack glans 20 två gånger.

Se hela svaret på facebook.com

Kan man vitolja oljad ek?

På Miljögårdens möbler som har oljade ytor är det en helt vanlig linolja som används. ... Underhåll av vitolja: Oljan har samma egenskaper som linolja men i vitoljan är det iblandat vitt pigment som gör att ytan får en ljusare karaktär.

Se hela svaret på miljogarden.se

Hur behandlar man ekparkett?

Behandla lackade parkettgolv

Dammsug noggrant och fukttorka med Kährs Cleaner. Är det hårt smutsat kan du använda Kährs Remover. När golvet är rent och torrt använder du vår lackrefresher – det finns olika refresher-produkter i vårt sortiment som passar både högglanslackade och ultramattade ytor.

Se hela svaret på kahrs.com

Kan man måla om golv?

Parkettgolv och tidigare lackade trägolv ska slipas innan målning. Har du ett målat betonggolv så skrapar du bort all lös färg med en stålborste innan du tvättar. Ett obehandlat betonggolv måste vara helt torrt på ytan och ha härdat i minst en månad innan målning.

Se hela svaret på beckers.se

Kan man måla golv?

Bäst är det att måla på golv i trä, betong eller linoleum. Där fäster färgen bra och du får ett snyggt resultat. Det kan dock vara svårt att skilja på linoleum och plastmatta. Ett tips är då att skära lite i mattan på ett ställe där golvet inte syns.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man måla golv i badrum?

Det du behöver för att måla badrumsgolvet är; en måleritvätt, sandpapper, färg och pensel. Inget mer. Och eftersom badrum normalt sett är ganska små brukar det inte krävas särskilt mycket färg vilket gör att det blir rätt så billigt att måla badrumsgolvet.

Se hela svaret på storyopolis.com

Kan man använda ångtvätt på parkettgolv?

Ånga för parketten

När du använder en ångtvätt på din parkett slipper du använda lika mycket vatten som du hade gjort med en mopp och en hink. ... Istället kan du enkelt fästa en mikrofibertrasa på din ångtvätt eller ångmopp, och denna kan senare smidigt tvättas i tvättmaskinen på 60 grader.

Se hela svaret på elgiganten.se

Vilken olja parkettgolv?

Oljat golv: Var försiktig eftersom starka fläckborttagningsmedel och hård gnidning kan påverka eventuell infärgning. Olja in den rengjorda ytan med Kährs Satin Oil.

Se hela svaret på kahrs.com

Hur olja parkettgolv?

HUR OLJAR DU GOLVET?
  1. Rengör och torka golvet.
  2. Välj ett område och häll mycket.
  3. Använd nal för att fördela oljan.
  4. Ge oljan 30 minuter att dra ut och torka av överskottet. Använd tyg.
  5. Polera oljan i golvet. ...
  6. Vänta 24 timmar efter att du har gått på golvet.

Se hela svaret på parkettbutik.se

Hur behandlar man gamla trägolv?

Golvet ska mättas med såpan som ska torka in. Därefter ska golvet våttorkas med kallt vatten. Den intorkade såpan bildar ett hårt tvållager i träets ytstruktur som ger hårdhet och verkar smutsavvisande. Vid våttorkning med kallt vatten avgår en del av såpan och fungerar som rengöringsmedel.

Se hela svaret på sekelskifte.se

Måste man slipa gamla trägolv?

Slipning av gamla trägolv ruggar upp och förstör den hårda och tåliga ytan. Golvet blir mjukt av slipning och det tar många år att få upp en hård och vacker skuryta igen. Slipa därför aldrig gamla fina skurgolv!

Se hela svaret på gysinge.com

Måste man lacka trägolv?

När ett trägolv använts flitigt under flera år behöver den skyddande lacken bättras på i en eller flera omgångar. Om golvet är mycket repigt eller hårt slitet är det god ide att dessutom låta slipa om ytan. ... Lacken skyddar träet från smuts, repor och färgförändringar.

Se hela svaret på dinbyggare.se
Föregående artikel
Vad har hänt i Tyskland?
Nästa artikel
Hur länge kan ett spädbarn sova i sträck?