Måste man ha svenskt nummer för Swish?

Frågad av: Stanley Sundberg  |  Senaste uppdatering: 18 juli 2022
Betyg: 4.9 av 5 (27 betyg)

4. Går det att swisha till utländska telefonnummer? – Så länge personen finns som möjlig mottagare i Swish-appen går det att swisha till ett utländskt telefonnummer. Det förutsätter att personen i fråga har en svensk bank, eftersom Swish än så länge bara finns i Sverige.

Se hela svaret på hemtrevligt.se

Kan man ha Swish utan mobilnummer?

Du kan swisha pengar till personer, företag, föreningar och organisationer. Det enda du behöver är mottagarens mobilnummer (privatpersoner) eller swishnummer (företag, organisationer och föreningar).

Se hela svaret på konsumenternas.se

Är Swish svenskt?

Swish (uttalas [swɪʂː] eller [svɪʂː]) är en mobilapplikation för överföring av pengar inom Sverige, vilken lanserades i december 2012 av Getswish AB. Applikationen möjliggör omedelbara betalningar mellan bankkonton genom till kontonummer kopplade mobilnummer. Betala enklare. Statistik från 2020 års bokslut.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad krävs för att ha Swish?

Du ansluter dig till Swish via internetbanken eller appen. Där kopplar du ihop ditt bankkonto med ditt mobilnummer. När du gjort detta kan du börja ta emot pengar via ditt mobilnummer. För att kunna skicka pengar behöver du även ladda ner Swish-appen "Swish Betalningar" och Mobilt BankID.

Se hela svaret på swedbank.se

Kan en norsk ha Swish?

Jag har ett utländskt mobilnummer, kan jag ansluta mig till Swish med det? Bankerna har olika regler vad gäller att ansluta utländska mobilnummer till Swish, så det bästa är att du kontaktar din bank för att se hur just de gör.

Se hela svaret på swish.nu

Yes, you CAN have SWISH with a non-Swedish Telephone Number!

34 relaterade frågor hittades

Kan man fejka en Swish?

Bedrägeriet går ut på att en kund visar upp en webbsida, som speglar en fejkad bekräftelsevy av en skickad Swish-betalning. Vi på Swish arbetar aktivt med att stänga ner sajter som möjliggör dessa fejk-appar och vi har även dialog med banker, polisen och Svensk Handel gällande dessa bedrägeriförsök.

Se hela svaret på svenskhandel.se

Kan man swisha till andra länder?

Appen går samman med sju internationella mobila betallösningar för att bilda organisationen European Mobile Payment Systems Association, Empsa. Systemet kommer göra det möjligt att betala med Swish i Belgien, Tyskland, Österrike, Finland, Danmark, Portugal, Schweiz och Norge.

Se hela svaret på mediaprosperity.se

Kan man swisha pengar till Danmark?

Att du är utomlands påverkar inte möjligheten att swisha. Däremot kan viss kostnad för datatrafik tillkomma när du är utomlands.

Se hela svaret på swish.nu

Kan man swisha till Vipps?

Länderna som samarbetar är Belgien, Tyskland, Österrike, Danmark, Finland, Portugal, Sverige, Norge och Schweiz. Det betyder att en swishare ska kunna göra en överföring med sin mobil genom EMPSA-appen till någon med exempelvis Vipps eller MobilePay.

Se hela svaret på credi.se

Kan man swisha mer än 150000?

Lägg till en tillfällig beloppsgräns

Du kan lägga till en tillfällig beloppsgräns på upp till 150 000 kronor som är giltig i ett dygn. Du gör det i internetbanken eller i appen under Övriga tjänster - Swish.

Se hela svaret på swedbank.se

Vem har kommit på Swish?

I år fyller den svenska uppfinningen Swish tio år. Sigtunabon Edvind Nygaard var en av dem som kläckte idén till betallösningen. I april 2009 samlades nio personer i ett mötesrum på Bankföreningens kontor i Stockholm.

Se hela svaret på unt.se

Kan man swisha från Finland till Sverige?

Betala över landsgränserna – MobilePay och svenska Swish med i nytt europeiskt samarbete. Nio europeiska plattformar för mobilbetalning inleder samarbete för att på sikt möjliggöra mobilbetalningar över landsgränserna. Från Finland deltar MobilePay.

Se hela svaret på hbl.fi

Hur många har Swish i Sverige?

Sedan starten 2012 har 2,3 miljarder betalningar genomförts via Swish, och av de 7,6 miljoner anslutna personerna är fler än 7 miljoner aktiva varje månad.

Se hela svaret på swish.nu

Kan man ha 2 Swish på samma telefon?

Du kan ha tre olika mobilnummer anslutna till Swish. Varje mobilnummer du ansluter till Swish kräver en egen enhet.

Se hela svaret på swish.nu

Hur Swichar man?

Hur swishar jag?
  1. Öppna appen och skriv in mottagarens mobilnummer, swishnummer eller välj rätt person bland dina sparade favoriter eller från din kontaktbok i mobilen.
  2. Fyll i det belopp du vill skicka samt om vi vill lämna ett meddelande. ...
  3. Godkänn betalningen med Mobilt Bank-ID.

Se hela svaret på expressen.se

Hur gör man med Swish när man byter nummer?

Om du vill byta mobilnummer behöver du först avsluta ditt Swish-avtal och sedan lägga upp ett nytt avtal med det nya mobilnumret. I nätbanken väljer du "Betalningar" i den övre menyn följt av "Hantera Swish". Tryck därefter på knappen "Avsluta Swish" och lägg sedan upp ett nytt avtal med det nya mobilnumret.

Se hela svaret på nordea.se

Kan man använda MobilePay i Sverige?

När man väljer att betala med MobilePay i en app eller webbshop, blir man ombedd att ange sitt telefonnummer för att sedan bli vidareskickad till MobilePays app. Här loggar man in med sin pinkod och bekräftar betalningen med ett swipe. Därefter blir man skickad tillbaka till webbshoppen och får en orderbekräftelse.

Se hela svaret på clearhaus.com

Kan svenskar använda MobilePay?

MobilePay är den populäraste digitala plånboken i Danmark och Finland med mer än 5 miljoner användare. Lösningen täcker alla användares betalningsbehov, inklusive enkla onlinebetalningar. Användare bara sveper och betalar, det behövs inga kort- eller kontouppgifter.

Se hela svaret på adyen.com

Vad heter Swish på norska?

Vipps är motsvarigheten till svenska Swish.

Se hela svaret på di.se

Vad heter Swish på danska?

De europeiska mobila betalningslösningarna ”Bancontact Payconing Company” (Belgien), ”Bluecode” (Tyskland, Österrike), ”MobilePay” (Finland, Danmark), ”SIBS/MB WAY” (Portugal), ”Swish” (Sverige), ”TWINT” (Schweiz) och ”VIPPS” (Norge) har gått samman och gemensamt bildat European Mobile Payment Systems Association ( ...

Se hela svaret på swish.nu

Hur många länder har Swish?

Appen går samman med sju internationella mobila betallösningar för att bilda organisationen European Mobile Payment Systems Association, Empsa. Med det kommer Swish att gå att använda i sju länder.

Se hela svaret på expressen.se

Kan man swisha till Mobile Pay?

Nordiska Swish-motsvarigheter går samman. Dock ej Swish. Feber / Samhälle. Danske Bank, finska OP Financial Group och det norska konsortiet av banker bakom Vipps har ingått ett avtal för att slå samman de tre ländernas motsvarigheter till den svenska mobilbetalningsleverantöreren Swish (Mobilepay, Vipps samt Pivo).

Se hela svaret på feber.se

Varför finns inte Swish utomlands?

Hittills har de inte varit möjligt att använda Swish utomlands men i ett pressmeddelande från Swish kan vi läsa att sju av Europas största betalningslösningar nu har bildat organisationen EMPSA, European Payment Systems Association.

Se hela svaret på hogia.se

Vad heter Swish på finska?

Mobilappen som just nu går under arbetsnamnet Siirto ska under nästa år tillämpas av Nordea och Andelsbanken på Åland, liksom Danske Bank i riket. Appen fungerar på samma sätt som den i Sverige så populära appen Swish som lanserades i december 2012 och redan används av halva Sveriges befolkning.

Se hela svaret på alandsradio.ax

Vad heter Swish på spanska?

Bizum är en bra lösning om man ska göra små överföringar mellan vänner och familj eller andra vars telefonnummer du redan har i din telefon, och om du inte orkar göra en bank- eller PayPal-överföring. Bizum är en 100 procent spansk tjänst som lanserades på marknaden 2016.

Se hela svaret på ensueco.com
Föregående artikel
Får man ob på lov?
Nästa artikel
Finns det post på lördagar?