När behöver hunden pass?

Frågad av: Kenneth Falk  |  Senaste uppdatering: 28 mars 2022
Betyg: 4.5 av 5 (64 betyg)

Vid besök i andra länder måste din hund ha ett individuellt hundpass (ett EU-pass för sällskapsdjur), där id-nummer, vaccineringar och behandlingar skrivs in. Vänd dig till en veterinär för att få ett pass till din hund.

Se hela svaret på skk.se

Måste hunden ha pass?

Hundar ska ha ett EU-pass för sällskapsdjur. Det här gäller: Det är bara en veterinär som får utfärda passet. Veterinären skriver in hundens id‑uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i passet.

Se hela svaret på jordbruksverket.se

När kan man skaffa pass till hund?

Hunden eller katten ska även ha en giltig vaccination mot rabies och EU-passet utfärdas vanligtvis i samband med att djuret får sin första vaccination mot rabies.

Se hela svaret på anicura.se

Vad krävs för resa med hund?

Du behöver ett eget pass till din hund. För att få det måste hunden vara ID-märkt och för resa med hund inom EU behöver ditt djur även vaccineras mot rabies. En veterinär utfärdar passet och undertecknar de vaccinationer, avmaskningar och hälsokontroller som krävs för respektive land.

Se hela svaret på evidensia.se

Vad kostar det att ta med hund utomlands?

Priset varierar mellan flygbolagen, destinationen och beroende på om hunden får resa i kabinen eller om den måste åka i lastrummet. För hundar som tillåts flyga i kabinen kan det kosta mellan 200-1 000 kronor. Ska den flyga i lastutrymmet kan det kosta från 350 kronor upp till 3 000 kronor.

Se hela svaret på if.se

Så får du hunden att sluta dra i kopplet (Nyhetsmorgon)

18 relaterade frågor hittades

Får man ta med hund till USA?

När du reser till USA måste du gå igenom tullen med hunden. Förutom att ha intyg från din veterinär och bevis på vaccination, måste du fylla i ett formulär som heter CPB-7501. Detta innehåller grundläggande kontaktinformation till dig och en rad frågor om din hund.

Se hela svaret på saija.se

Vad krävs för att ta med hund till Norge?

Hundar, katter och illrar måste vara över tre månader vid införsel på grund av ålderskravet vid rabiesvaccinering. Ett undantag är hundar, katter och illrar som vistats lagligt i Sverige. De behöver ingen rabiesvaccinering och kan därmed vara yngre. Alla djur ska vara id-märkta och ha EU-godkänt husdjurspass.

Se hela svaret på norden.org

Hur länge håller rabiesvaccin på hund?

Rabies finns för närvarande inte Sverige och för att vi ska kunna hålla borta sjukdomen från Sverige är det viktigt att hundar som förs ut och in ur landet är vaccinerade mot rabies. Vaccinet vi använder oss av på Veterinärkliniken är Nobivac Rabies, med detta preparat ska hunden vaccineras vart tredje år.

Se hela svaret på zootopiavet.se

Får man ta med hunden på tåget?

Djur får följa med i 2 klass och du bokar särskild plats i avdelning Djur tillåtet. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen. ... Reser du med dagtåg kan du ta med dig två sällskapsdjur utan kostnad så länge de får plats på golvet vid din sittplats.

Se hela svaret på sj.se

Vad kostar ett hund pass?

Priset på passet varierar efter veterinärens normala besöksavgift, samt eventuell vård som måste ges innan passet utfärdas. Den sammanlagda kostnaden brukar ligga kring 1.500 - 2.000 kronor.

Se hela svaret på barnsemester.se

Hur ofta rabiesvaccin hund?

Grundvaccin mot rabies består av en till två sprutor. Resa får ske först 21 dagar efter att grundvaccinationen är klar. Hur ofta du behöver fylla på din hunds rabiesvaccination är olika beroende på rabiesvaccin. Därför är det viktigt att du själv håller koll på när det är dags för påfyllnad.

Se hela svaret på agria.se

Hur länge varar Hundpass?

Om din hund ska resa utomlands måste den ha ett individuellt hundpass, där ID-nummer, vaccineringar och behandlingar skrivs in. Ett sådant kan din veterinär skriva ut. Om hunden är eller har varit sjuk eller skadad, kan det ta upp till 6 månader att få ett EU-pass utfärdat. Ett hundpass kostar runt 700 kronor.

Se hela svaret på harligahund.se

Får man ta med sig hunden till Spanien?

Resa med hund sällskapsdjur till Spanien. ... För att ta med ett sällskapsdjur till Spanien under semestervistelse måste detta ha ett microchip och vara registrerad i ditt namn. Det behöver också ett europeiskt pass och det ska vara vaccinerad mot rabies tidigast 3 veckor och senast 12 månader innan ankomsten.

Se hela svaret på swedenabroad.se

Hur länge gäller rabiesvaccin?

Om du får två nya doser när du blir utsatt för smitta räcker dina två tidigare doser livslångt.

Se hela svaret på 1177.se

Hur länge håller vaccin mot kennelhosta?

Rekommendationen är att hunden vaccineras igen vid ett års ålder. Därefter vaccinera med ett intervall på 2-3 år. Vaccin mot kennelhosta ska ges varje år.

Se hela svaret på modernadjurforsakringar.se

Hur mår hunden efter vaccination?

Det kan förekomma lindrig irritation vid injektionsstället efteråt, men om hunden får allvarligare biverkningar såsom nedsatt allmäntillstånd, svullnad i huvudområdet eller andra delar av kroppen, eller mag-tarmstörning, är det viktigt att uppsöka veterinär snarast.

Se hela svaret på anicura.se

Vilka hundraser får man inte ha i Norge?

Det kan vara bra att känna till att en del hundraser som anses vara potentiellt farliga är förbjudna i Norge. Det gäller även korsningar där dessa hundraser ingår. Några av de raser som är förbjudna idag är Pitbullterrier, Amerikansk staffordshire terrier och Dogo argentino.

Se hela svaret på firstvet.com

Får man ta med Amstaff till Norge?

Det är förbjudet att ta med Pitbullterrier, Amerikansk staffordshire terrier, Fila brasilerio, Toso inu, Dogo argentino, eller blandraser där dessa ingår, till Norge. ... Din hund måste ha ett EU-pass. Detta får du hos veterinären.

Se hela svaret på hundutstallning.se

Får man ta med sig hunden till Danmark?

Du kan resa med din hund, katt eller iller i icke-kommersiellt syfte från ett EU-land, samt Norge och Island till Danmark om följande krav uppfylls: Du reser själv tillsammans med djuret. ... Djuret har en giltig rabiesvaccination. Vaccinationen ska ha skett minst 21 dagar före avresan till Danmark.

Se hela svaret på norden.org

Vad gäller för att ta med hund till Finland?

Hund, katt eller tamiller med passagerare
  1. Identitetsmärkning. Sällskapsdjuret ska ha en identitetsmärkning i form av ett individuellt mikrochip. ...
  2. Rabiesvaccinering. Djuret måste vara vaccinerat mot rabies. ...
  3. Behandling mot ekinokockos. ...
  4. Pass för sällskapsdjur.

Se hela svaret på norden.org

Vilka flygbolag tillåter katt i kabinen?

Husdjur i kabinen: En liten katt eller hund får tas med in i kabinen i Economy Class på de flesta KLM-flygningar och i Business Class på de flesta KLM-flygningar inom Europa. Djuret ska sitta i en resväska för djur, maxmått: 46 (längd) x 28 (bredd) x 24 (höjd) cm. Total vikt max 8 kg (djur + väska).

Se hela svaret på skyscanner.se

Hur transporteras hundar på flyg?

Du kan ta med upp till två friska husdjur i en godkänd bur/väska. Ditt husdjur måste vara minst åtta veckor. Om den är yngre än 14 veckor behöver du ett intyg från en veterinär som bekräftar att den klarar transporten. Endast små katter och hundar är tillåtna i kabinen.

Se hela svaret på sas.se

Vad kostar det att ta med hunden på flyget?

Kostnader för att transportera ditt husdjur i kabinen: 550 - 750 SEK (online) 600 - 800 SEK (flygplatsen)/djur, per väg. Små katter eller hundar kan resa i kabinen på flygningar inom Schengen och/eller EU .

Se hela svaret på norwegian.com
Föregående artikel
Hur står du ut ur mängden vid en arbetsintervju?
Nästa artikel
Hur lång tid tar det för hostmedicin att verka?