När blommar Björkspirean?

Frågad av: Hans-Erik Norberg  |  Senaste uppdatering: 1 februari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (50 betyg)

En vackert rundad, liten buske med tätt grenverk. Blommar rikligt med vita blommor i juni och får härlig röd höstfärg.

Se hela svaret på eplanta.com

När blommar brudspirea?

Norsk brudspirea blommar med ett fantastiskt vitt flor i apr/maj. Lämpar sig bäst som friväxande men kan också användas som klippt häck.

Se hela svaret på wexthuset.com

När ska man klippa Björkspirea?

Själva beskärningen eller klippning av björkspirea bör ske på vårvintern samt även under jas-perioden, tiden mellan juni och september.

Se hela svaret på plantagen.se

Hur hög blir en Björkspirea?

Mycket härdig. Björkspirea ska beskäras efter blomning. Höjd ca 80-100 cm.

Se hela svaret på hortogreen.com

När ska man klippa ner spirea?

Vårblommande häckar som spirea, rosenmandel och forsythia är synd att beskära om våren. Vänta hellre till midsommar för att inte gå miste om blomningen. Växter som savar under våren är bäst att beskära under JAS-perioden (juli, augusti och september).

Se hela svaret på plantagen.se

Webbinarium: Blommande åkerkanter gynnar pollinerare och grödor

39 relaterade frågor hittades

När klippa ned Ölandstok?

Om du önskar en frodig Ölandstok under sommaren kan du klippa ner den ordentligt under vårvintern, och lämna ungefär en decimeter ovanför marken. Den växer då upp igen under sommaren och ser snygg och välansad ut. Denna form av föryngring kan utföras ungefär vart tredje eller vart femte år.

Se hela svaret på wasatradfallning.se

När ska man klippa ner Ölandstoken?

Om (ölands)tok blir risig kan man föryngringsbeskära, och detta görs antingen vårvinter eller sensommar (JAS-månaderna). Man kapar helt enkelt ca 10-15 cm från marken. Det går också bra att gallra ur risiga grenarna till denna höjd.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur tätt ska man plantera Björkspirea?

En fin, liten häck med stabilt växtsätt som tål snöbelastning och blåsiga lägen. Lättodlad. Planteras med ett avstånd på cirka 80-100cm för friväxande häck.

Se hela svaret på blomsterlandet.se

Hur hög blir norsk spirea?

Spirea som häckväxt

Dessa typer av spirea används främst som friväxande häck. Både brudspirea, girlandspirea och norsk spirea blir mellan 1,5 och 2 meter höga och passar perfekt som inramning till en villaträdgård. Eftersom den inte behöver beskäras regelbundet är den också väldigt lättskött.

Se hela svaret på blomsterlandet.se

Hur hög blir en Spireahäck?

I Granngårdens sortiment finns olika sorters Spireahäckar som "Little Princess", Brudspirea, Klasenspirea och Rosenspirea. Vi leverar häckplantorna i höjder 15-100 cm. Som fullvuxen varierar Spirean i höjd beroende på sort, de kan bli från 0,5-2,5 meter höga.

Se hela svaret på granngarden.se

När ska man klippa ner norsk brudspirea?

Norsk brudspirea blommar med ett fantastiskt vitt flor i apr/maj. ... Som klippt häck ska den beskäras direkt efter blomning för att säkerställa knoppbildning.

Se hela svaret på golvshop.se

När ska man klippa?

Under våren ska du beskära rosor, klängväxter som klematis och buskar som blommar på årets nya skott, så kallade årsskott. Känsliga träd och buskar bör alltid beskäras under JAS-månaderna (juli, augusti och september) och stenfrukt som plommon och körsbär på hösten efter skörd.

Se hela svaret på weibulls.com

När ska man klippa Hassel?

Det finns flera råd om hur och när man ska beskära hassel beroende på vad man vill åstadkomma. Besök olika trädgårdsforum på nätet. Bästa tiden för beskäring är mellan oktober och mars.

Se hela svaret på sodra.com

När blommar Rosenspirea?

Själva blomningsperioden är ganska lång, mellan juli och september, och de blommor som växer går i mörkröda, lila och skära färger.

Se hela svaret på plantagen.se

När blommar Ölandstoken?

Blomningstiden är nog det bästa på denna sort, den blommar från maj till september. Detta har gjort att den även används permanent i lådor. Ölandstokarna trivs både i sol och halvskugga. De trivs bäst i fuktig näringsrik jord och de är mycket torktåliga.

Se hela svaret på blekingeplantan.se

Varför blommar inte Spirean?

Ljusförhållanden: Soligt läge är gynnsamt för både blomning och fin bladfärg, men halvskugga går också bra. Jord: Spireor ställer inga stora krav på jordmån, men föredrar en väldränerad men fuktighetshållande jord. ... Eftersom Spirean blommar på årsskotten, görs detta lämpligen tidigt på våren.

Se hela svaret på odla.nu

Hur snabbt växer norsk brudspirea?

Alla plantorna tog sig snabbt och började blomma efter två veckor. Medelstor friväxande buske för odlaren som önskar plantera en praktfull häck med överdådig blomning. Blomningen är...

Se hela svaret på bauhaus.se

Hur snabbt växer brudspirea?

De vanligaste är brudspirea (s x arguta) och bukerettspirea (s x vanhouttei). De tar några år på sig att bli en meter igen om man föryngringsbeskär dem.

Se hela svaret på forum.odla.nu

Kan man klippa ner brudspirea helt?

Du kan klippa brudspirea precis när som helst! Den är mycket oöm. Men vill du ha den blommandes i år väntar du till efter blomningen. Tänk på att vattna den efter en hårdklippning.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur snabbt växer Björkspirea?

Tillväxt: 15-25 cm per år upp till ca 0,8 meter, sedan långsammare. Livslängd: Minst 50 år. Vår: Björkspirea slår ut medeltidigt med klargröna blad, som kommer en bit nedanför fjolårets torra blomställningar.

Se hela svaret på biofilia.se

När plantera Smultronschersmin?

Plantering: Vår eller höst. Krukodlade exemplar kan även planteras på sommaren om man är noga med vattningen.

Se hela svaret på biofilia.se

Kan man föröka spirea?

Man kan föröka spirea med avläggning, alltså genom att böja ned grenar som man förankrar i jorden där de får rota sig. När de rotat sig klipper man av skottet från huvudgrenen och har därmed en ny planta. Örtartade sticklingar går också bra.

Se hela svaret på www2.kolonitradgardsforbundet.se

När ska man klippa Vinbärsbuskar?

Bästa tiden att beskära är på hösten eller under tidig vår innan knopparna börjat växa.

Se hela svaret på bygghemma.se

När ska man klippa hallon?

Sommarhallon kan du beskära direkt efter skörd. Då tar du bort de skott som burit frukt. Man ser att nya skott vuxit upp under sommaren – de är ljusare och tjockare – de ska stå kvar för att ge bär nästa sommar. Det är inte hela världen om du glömmer att beskära dem på sensommaren, det går lika bra på våren.

Se hela svaret på alltomtradgard.expressen.se

När ska Jasminbuskar klippas?

Schersminer kan ofta upplevas som risiga och bör därför gallras varje år för att blomma rikligt och bli täta. Beskärning av schersmin görs direkt efter blomningen. Vid behov kan äldre grenar gallras bort under vårvintern.

Se hela svaret på alltomtradgard.expressen.se
Föregående artikel
Hur varm blir en förbränningstoalett?
Nästa artikel
Hur många har blodgrupp O Rh negativ?