När får barn flytningar?

Frågad av: Patrick Lundgren  |  Senaste uppdatering: 8 februari 2022
Betyg: 4.8 av 5 (48 betyg)

Insidan av slidan är täckt med ett sekret. När sekretet lämnar slidan kallas det för flytningar. Barn har vanligtvis inte flytningar från slidan förrän strax före första mensen. Flytningar som inte är missfärgad eller illaluktande går oftast över av sig själva.

Se hela svaret på 1177.se

Vilken ålder börjar flytningar?

Flytningar från slidan börjar komma när du är i puberteten, oftast innan den första mensen. Flytningar kan vara ett tecken på att du snart kommer att få mens. Sen har du flytningar resten av livet, men de minskar när du blir äldre.

Se hela svaret på umo.se

Var kommer flytningar ifrån?

Flytningar från slidan. Flytningar är en slemmig, vitaktig eller genomskinlig vätska som kommer från slidan. Flytningarna förändras vid kontakt med luften och får då en ljusgul till brunaktig färg. Flytningar brukar lukta lite syrligt, ungefär som filmjölk.

Se hela svaret på 1177.se

Kan pojkar få flytningar?

Flytningar från penisen är nästan alltid ett tecken på en infektion. Det kan till exempel bero på en könssjukdom, om du har haft oskyddat samlag med någon. Kontakta en ungdomsmottagning, hud- och könsmottagning eller vårdcentral för bli undersökt om du får flytningar från penisen.

Se hela svaret på umo.se

Hur luktar flytningar vid graviditet?

– Du kanske får fler flytningar, de blir tjockare eller tunnare men de ska inte lukta illa. Om du är gravid och har illaluktande flytningar bör du tala med en läkare eller barnmorska. Om du upplever en ammoniakliknande lukt är det troligtvis urinet som luktar.

Se hela svaret på kry.se

ALLT OM FLYTNINGAR - SVARAR ERA FRÅGOR

26 relaterade frågor hittades

Vilken färg har flytningar när man är gravid?

När hormonerna förändras under graviditet är det vanligt att få mer flytningar från underlivet. Flytningarna är ofta vita i färgen och luktfria.

Se hela svaret på kronansapotek.se

Varför luktar det illa efter samlag?

Bakteriell vaginos kännetecknas av illaluktande flytningar i slidan. Det luktar ofta särskilt illa i underlivet efter samlag eller menstruation. Flytningarna beror på en bakteriell obalans i slidan som är vanlig hos kvinnor i fertil ålder. Besvären kan gå över av sig själva, men kräver ibland läkemedelsbehandling.

Se hela svaret på kry.se

När är en kille könsmogen?

För tjejkroppar brukar puberteten börja när de är mellan 8 och 13 år och för killkroppar mellan 11 och 14 år. Men det kan hända både tidigare och senare. Du kan inte själv styra om du kommer i puberteten tidigt eller sent. Hur gammal du är när du kommer i puberteten är till stor del ärftligt.

Se hela svaret på umo.se

Vad är flytningar gjort av?

Flytningar är vätska från slidan blandat med döda celler från livmoderhalsen. Vätskan strömmar ständigt genom slidan och därför kommer också flytningar på kontinuerlig basis. Det handlar om ett sekret som bevarar fukten i dina slemhinnor i slidan.

Se hela svaret på australian-bodycare.se

Hur länge växer en kille?

Pojkarna uppnår sin slutlängd i arton- till nittonårsåldern. Ett barn med tidig pubertet kan emellertid ha vuxit färdigt redan i femtonårsåldern medan tillväxten kan fortsätta efter 20-års åldern för ett barn med utpräglat sen pubertet.

Se hela svaret på endodiab.barnlakarforeningen.se

Är flytningar tecken på mens?

Flytningar håller slidan ren, skyddar mot infektioner och gör att slemhinnorna i slidan hålls fuktiga. Det är vanligt att få flytningar när du kommer in i puberteten och det kan vara ett tecken på att du snart kommer att få din mens.

Se hela svaret på unizonjourer.se

Hur känns slidöppningen?

Slidväggen består av tvärgående slemhinneveck, ungefär som på ett dragspel, och runt dessa finns muskler. Slidväggarna ligger mot varandra men när man blir sexuellt upphetsad rätas vecken ut och slidan förlängs och vidgas. Vid slidmynningen finns en svällkroppsvävnad som kan kännas skön att stimulera.

Se hela svaret på rfsu.se

Får man flytningar av p piller?

Under användning av p-piller minskar mängden flytningar vanligen. Under graviditet ökar mängden flytningar. Ökade flytningar, klåda och sveda är vanliga symtom som kan förknippas med en infektion i underlivet eller slidan, men symtomen kan också bero på många andra orsaker.

Se hela svaret på yths.fi

Vilken ålder är det normalt att få mens?

När får jag mens? I vilken ålder mensen kommer skiljer sig från person till person. De flesta brukar få mens någon gång i 12-14-årsåldern. Du kan få mens mellan att du är 9 eller 16 år utan att det är något som är fel.

Se hela svaret på umo.se

När ska jag få min mens?

Någon gång i puberteten börjar äggen mogna och den första ägglossningen sker. Två veckor efter ägglossningen kommer första mensen. Perioden mellan mensens första dag och nästa mens första dag kallas menscykel. Menscykeln brukar vara mellan 21 och 35 dagar.

Se hela svaret på 1177.se

Kan barn få svamp i underlivet?

Orsak och symptom vid svampinfektion hos barn

Ibland börjar de växa och skapar då en svampinfektion. Det är en av de vanligaste infektionssjukdomarna. Svampinfektioner kan uppträda under hela livet, hos spädbarn och hos äldre människor.

Se hela svaret på mindoktor.se

Hur är flytningar efter ägglossning?

Under follikelfasen blir flytningarna mer mjuka igen och kan upplevas våta och vattniga. I slutet av follikelfasen blir flytningarna igen lite tjockare men förblir klara i färg Det är ju du är mest fertil. Efter ägglossningen är flytningarna torra och klibbiga tills menstruationen börjar igen.

Se hela svaret på fertilily.com

I vilken ålder kan killar få utlösning?

Sädesuttömning (utlösning)

Det är vanligast att få sin första sädesuttömning någon gång mellan 12 och 14 år, men det är olika. Sädesuttömningen är ett tecken på att man är könsmogen och kan göra en kvinna gravid (med barn). Den brukar komma när man onanerar eller på natten när man drömmer.

Se hela svaret på kpwebben.se

Vad händer när killen kommer in i puberteten?

Under puberteten börjar det växa hår i armhålorna och runt könsorganet. Man kan få mer hår på benen och armarna, rumpan, mellan skinkorna, på bröstet och ryggen. Många får mer hår i ansiktet, på över- läppen och kinderna. Om man har en killkropp kan man få mustasch och skägg.

Se hela svaret på rfsu.se

Vilken ålder börjar man lukta svett?

Hos båda könen börjar binjurebarken producera androgena hormoner vid 7-8 års ålder. Detta brukar kallas adrenarke och ger mer eller mindre uttalade ”hudpubertets”-tecken med stimulation av talg- och så kallade apokrina svettkörtlar så att barnen kan få kvisslor och börja lukta vuxensvett.

Se hela svaret på endodiab.barnlakarforeningen.se

Hur får man bort dålig lukt från underlivet?

Bakteriell vaginos behandlas med läkemedel på recept som hämmar eller dödar bakterier. Dessa kallas också för antiseptika och antibiotika. Det finns två olika sätt som du kan ta läkemedlen: Du kan använda slidkräm eller vagitorier, det vill säga läkemedel som du för in i slidan.

Se hela svaret på 1177.se

Varför luktar mitt Kiss illa?

Uttorkning kan orsaka en stark urindoft

När du dricker för lite vatten blir urinen mer koncentrerad, vilket påverkar både färgen och lukten. Om urinen är mörk och luktar starkt kan det vara ett tecken på uttorkning. Väldigt koncentrerad urin på grund av ett lågt vätskeintag luktar oftast väldigt starkt.

Se hela svaret på tena.nu

Varför har jag illaluktande flytningar?

När du får illaluktande flytningar har en obalans uppstått i underlivets bakterieflora. Bakterier finns alltid där, men när mjölksyrebakterierna minskar i antal kan de dåliga bakterierna ta över, och då uppstår problemen. Tillståndet brukar kallas bakteriell vaginos.

Se hela svaret på mindoktor.se

Hur ser flytningar ut innan gravid?

Kring ägglossningsdagen, när fertiliteten är som högst, kan du få flytningar som har en äggviteliknande eller vattnig konsistens. Flytningar i den här fasen är klara till färgen och mycket elastiska med ett högre vatteninnehåll. Det kallas ibland för äggvitesekret.

Se hela svaret på help.naturalcycles.com

Hur vet man om det är fostervatten?

Det blir lättare för fostret att röra sig när det finns vatten runt. Det gör så att livmodern inte trycker direkt mot fostret. Fostervattnet har ingen färg men är lite grumligt. Det har en lukt som påminner om hav och tång.

Se hela svaret på 1177.se
Föregående artikel
Vad gäller vid överlåtelse av lokal?
Nästa artikel
Vad ingår i en Hundförsäkring?