Vad är en bra lön Reddit?

Frågad av: Filip Nordström  |  Senaste uppdatering: 22 februari 2022
Betyg: 5 av 5 (2 betyg)

Minst 50k för att ha det riktigt bekvämt ekonomiskt. Skala upp eller ned med 20% eller så beroende på om du bor i en dyrare eller billigare stad. Poängen är väl att "en bra lön" har väldigt lite att göra med hur mycket man tjänar jämfört med andra, och mycket mer med hur ens lön är i relation till ens livssituation.

Se hela svaret på reddit.com

Vad är en bra lön i Stockholm?

Om vi jämför kvinnors och mäns medellöner i de olika sektorerna ser vi att manliga tjänstemän inom privat sektor har den högsta medellönen, runt 47 600 kronor. Minst tjänar kvinnliga arbetare i privat sektor med en medellön på 27 300 kronor.

Se hela svaret på scb.se

Vad tjänar en Solcellsmontör?

En Solcellsmontör i Sverige tjänar i snitt 35 600 kr i månadslön.

Se hela svaret på ratsit.se

Hur är det att jobba som Solcellsmontör?

En solcellsmontör behöver ha breda praktiska och teoretiska kunskaper inom energiområdet, samt mycket god teknisk allmänbildning och datorvana. All tidigare utbildning och erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel om du ska utbilda dig till solcellsmontör, solcellstekniker eller solcellsprojektör.

Se hela svaret på framtid.se

Hur mycket tjänar en Ventilationsmontör?

Efter några år i yrket har man som ventilationsmontör en månadslön på ca 30 000 kronor och medellönen ligger på ca 33 000 kronor i månaden. Moderna ventilationssystem omfattar allt från estetik till brandskydd och utvecklingen går mycket fort framåt.

Se hela svaret på vent-montor.nu

Löneförhandling? Så får du rätt lön från början!

42 relaterade frågor hittades

Vad ska en 18 åring ha i lön?

Från och med 17 år: 16 798 kr per månad eller 97,09 kr per timme. Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme. Från och med 19 år: 18 985 kr per månad eller 109,74 kr per timme. Minimilönerna för perioden 1 april 2022 till och med 31 mars 2023 fastställs av parterna i mars 2021.

Se hela svaret på arbetsgivaralliansen.se

Vad är en bra ingångslön?

Ett bra exempel på detta är ingångslönen för civilingenjörer och högskoleingenjörer. Fackförbundet Sveriges Ingenjörer rekommenderar att man ska kräva en ingångslön på minst 33 300 kr/månad för civilingenjörer och 31 200 kr/månad för högskoleingenjörer.

Se hela svaret på fackforbundsguiden.se

Är 40000 kr En bra lön?

Att jobba för en lön på över 40 000 kronor i månaden behöver inte vara så svårt som man kan tro. Några av de hetaste yrkena kräver bara några få månaders studier – och även en gymnasieutbildning kan ta dig långt.

Se hela svaret på nyheter24.se

Är lön på 25000 bra?

Så säg att en erfaren (jobbat 3+ år) heltidsarbetare bör ha 25000 i lön så har man minst det grundläggande behovet avklarat. ... Många undersökningar visar att lönen faktiskt inte är det viktigaste för de flesta. Roliga arbetsuppgifter, resurser, respekt, ansvar, tillit, bra chefer, flextid, frihet, fler semesterdagar.

Se hela svaret på tradevenue.se

Är 53000 bra lön?

Tjänar du mer än 7,5 inkomstbasbelopp vilket motsvarar en lön på 44 375 kronor i månaden eller en årslön på 532 500 kr (år 2022) så har det i de flesta tjänstepensionsavtalen betydelse för hur mycket pengar din arbetsgivare sätter av till din framtida pension.

Se hela svaret på minpension.se

Är 70000 En bra lön?

En genomsnittlig VD i Sverige tjänar 74 0000 kr/mån

Tex tjänar en genomsnittlig VD i Sverige i min ålder i snitt 74 000/månad (källa SCB). Och därtill kommer troligtvis ett ansvar jag inte skulle vara beredd att ta, hur mycket pengar det än skulle generera.

Se hela svaret på rikakvinnor.se

Vad ska man ha i lön?

Det finns flera olika sätt att ta reda på vilken lön som är rätt för dig. Prata med dina arbetskamrater om vilken lön ni har. Ta kontakt med din sektion, de kan ta fram löneuppgifter för din arbetsplats. Ring Kommunal Direkt telefon 010-442 70 00.

Se hela svaret på kommunal.se

Är 22000 En bra lön?

I Stockholm får du behålla 17 714 kr av 22 000 kr i lön efter skatt, din arbetsgivare betalar även en arbetsgivaravgift på 6 912 kr. ... Utöver detta brukar många arbetsgivare även sätta undan några procent av lönen till tjänstepension, samt eventuella försäkringar.

Se hela svaret på statsskuld.se

När får man ingångslön?

Det betyder att om du till exempel börjar din anställning den 1 januari och har månadslön, så är det vanligt att du får den första lönen utbetald den 25 januari.

Se hela svaret på unionen.se

Hur länge har man ingångslön?

Första lönen lever kvar

En viktig sak att komma ihåg är att din första förhandlade lön kommer att vara med dig länge, vanligtvis tills du byter jobb. Lägre ingångslön kommer att märkas vid nästkommande löneförhandling då din arbetsgivare utgår från en viss procentuell ökning på din nuvarande lön.

Se hela svaret på lonestatistik.se

Vilken civilingenjörsutbildning ger högst lön?

Högst snittlön bland civilingenjörerna, 52 600 kronor, har civilingenjörer inom elektroteknik i Stockholm. Samma grupp av ingenjörer har lägst snittlön i Mellersta Norrland, 44 300 kronor. Den norrländska elektronikingenjör som väljer att flytta till Stockholm kan alltså räkna med ett lönelyft på uppemot 20 procent.

Se hela svaret på kollega.se

Vilket sommarjobb tjänar man mest på?

1. Bäst betalda sommarjobbet. Årets bäst betalda sommarjobb är utan tvekan rollen som vd hos Adecco. Ja, du läste rätt! Under en månad får en person ta sig an rollen som vd för ett av Sveriges största bemanningsföretag.

Se hela svaret på nyheter24.se

Vad har en receptionist i lön?

Marknadslönen 2021 för receptionist ligger mellan 25 000 och 31 000 kronor per månad. Tar emot besökare och gäster, informerar och hänvisar till plats, lokal och person, sköter in- och utpassering, kopplar telefonsamtal. I mindre verksamheter kan även andra arbetsuppgifter ingå, jämför med till exempel assistent.

Se hela svaret på unionen.se

Hur mycket ska en 15 åring tjäna?

För att få någon riktlinje angående lön så kan 15-åringar just nu tjäna någonstans mellan 50-80 kronor per timme. Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att komma överens om mindre. Var beredd att förhandla om lönen!

Se hela svaret på sommarjobb.me

Hur mycket tjänar man som VVS montör?

En medellön för rörmokare ligger på runt 35 000 kronor i månaden. Det kan vara lite mer om du jobbar inom den privata sektorn.

Se hela svaret på malardalenvvs.se

Hur mycket tjänar man som projektledare?

Marknadslönen 2021 ligger mellan 35 000 och 60 000 kronor per månad. Läs mer hur du kan påverka din lön. Att vara projektledare handlar i huvudsak om att planera, styra, kalkylera och genomföra projekt till fastställd tid, kostnad och kvalitet.

Se hela svaret på unionen.se

Hur mycket tjänar man som plåtslagare?

Efter några år i yrket, avlagt yrkes-prov och yrkesbevis har man som plåtslagare en månadslön på ca 30 000 kronor. Medellönen för en plåtslagare ligger sedan på ca 34 000 kronor i månaden.

Se hela svaret på platslagare.nu

Vad tjänar en Montageledare?

42 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Se hela svaret på yrkeskollen.se
Föregående artikel
Hur länge sover en fluga?
Nästa artikel
Varför sover tjejer utan BH?