Vad är Prolink?

Frågad av: Ann-Louise Lundberg  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.7 av 5 (2 betyg)

Vad är PROLINK? Prolink är ett nytt bindningssystem från Salomon som suddar ut gränsen mellan Salomon och Rottefella. Det blir nu möjligt att åka Salomonskor på Rottefella NNN bindningar och det går bra att åka skor med Rottefella NNN sula på Salomon Prolink Bindningar.

Se hela svaret på polder.se

Hur fungerar Salomon prolink?

Prolink-, NNN®- och Turnamic®-bindningar och pjäxor fungerar alla tillsammans. SNS-bindningar bygger på sitt eget unika system och är bara kompatibla med SNS-pjäxor. Nuförtiden finns också möjligheten att ändra bindningens position på skidan.

Se hela svaret på salomon.com

Vad är bindning längdskidor?

Det finns två system av bindningar för längdskidor att välja mellan. Det ena är Rottefellas NNN-system och det andra är Salomons SNS. Det är viktigt att du väljer bindning efter den längdsko som passar dig bäst. Bindningssystemen är lika bra, så du bör utgå från vilken längdsko som känns bäst på foten.

Se hela svaret på lannasport.se

Vilka pjäxor passar till Prolink?

Fischer & Rossignol

Turnamic Från Rossignol och Fischer kom 2017 och passar alla pjäxor som passar till Rottefella och Prolink. Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt pjäxor med ProLink som är Atomic efter 2017 och fler och fler av Salomons pjäxor har Prolink.

Se hela svaret på skistart.com

Vad betyder SNS bindning?

Salomons bindningar med SNS-systemet har samma skruvhål som Prolink. Det gör det lätt att byta mellan dessa bindningssystem. Inga nya borrhål behövs. ... Rottefella, Prolink (Salomon/Atomic) och Turnamic (Fischer/Rossignol) har alla en mängd varianter av bindningarna som du alla hittar här.

Se hela svaret på blogg.skistart.com

A Brief Introduction to PROLiNK

15 relaterade frågor hittades

Vad är SNS pjäxor?

Salomon SNS - Fastskruvad i skidan. Passar till skor från Salomon, Atomic och Oneway. ... Passar till skor från Salomon som heter Prolink, Alpina, Fischer, Rossignol och Madshus. Alltså 100% kompatibelt med Rottefella och Turnamic.

Se hela svaret på polder.se

Vad är IFP bindning?

IFP-settet är förbindelsen mellan skidor och bindningar och tillåter dig lätt att justera bindningen framåt och bakåt. En position långt fram ger mer fäste, medan en position långt bak ger mer glid.

Se hela svaret på skatepro.se

Vilka bindningar passar pjäxor?

Bindningar med gåläge

Hybrid- och freeridebindningar passar med alla vanliga alpinpjäxor och har ett gåläge som gör det möjligt att hika en bit utan att behöva ta av sig skidorna.

Se hela svaret på skistar.com

Har Skidbindning?

Skidbindning är en anordning med vilken man fäster en skida vid pjäxan. Det finns åtskilliga typer av skidbindningar för olika ändamål, och de har varierat i utförande genom åren. Till exempel finns skidbindningar för utförsåkning, längdskidåkning, telemark, snowboard med mera.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad är skillnad på SNS och nnn bindning?

SNS är Salomons typ, NNN är Rottefella. SNS har en ca. 2 cm bred kanal under skon, och motsvarande upphöjning på bindningen. Den gamla SNS typen har en pinne och heter profil.

Se hela svaret på skidforum.se

Var ska bindningen sitta längdskidor?

På klassiska skidor skall bindningen normalt monteras vid balanspunkten.

Se hela svaret på skidforum.se

Vilken bindning till rullskidor?

Generellt finns tre olika standardsystem för bindningar till rullskidor: Rottefellas NNN, Salomons SNS, Fischers och Rossignols Turnamic, och Salomons Prolink. ... Givetvis ingår monteringen av bindningen utan extra kostnad om du köper både rullskidor och bindning.

Se hela svaret på skistart.com

Hur fungerar bindning?

Bonding innehåller kompositharts eller porslins-/kompositfasad för att täcka ytan på fläckade tänder och ge en fin, jämn yta på skadade eller missformade tänder. Det finns två grundläggande tekniker för bonding: Bonding med komposit. Först minskas framsidan på tanden något så att den ”nya” tanden inte ser klumpig ut.

Se hela svaret på colgate.se

Hur funkar längdskidor?

Det är viktigt att längdskidorna har ett spann som passar dig. Spannet är mittendelen av skidan som du trycker ner i snön för att få fäste – fästzon. –Är skidan för hård orkar du inte trycka ner den i snön och du får bakhalt. Om den är för mjuk släpar spannet i snön och ger sämre glid.

Se hela svaret på friluftsframjandet.se

Hur fungerar Kabelbindning?

Den mest klassiska formen av bindning är kabelbindningen, där en metallkabel löper runt hälen på pjäxan, vanligen i ett spår i klacken, och tvingar in den främre delen av pjäxan, där den hålls på plats av en metallkonstruktion. Konstruktionen kan inte släppa av sig själv, vilket gör att risken för skador är stor.

Se hela svaret på lillafrokenhurtig.se

Vilken din på bindningar?

DIN: DIN (Deutsches Institut für Normung) är en branschstandard som anger hur mycket kraft som krävs för att en bindning ska lösa ut. Det står i direkt relation till kroppsvikt och storlek på pjäxan. Ju högre vikt och mindre pjäxor man har desto högre på DIN-skalan hamnar man.

Se hela svaret på skistore.se

Vilken bindning är bäst längdskidor?

Båda systemen och bindningarna har sina fördelar. Fastskruvade ligger närmare skidan och snö vilket ger en bättre åkkänsla. Flyttbara skidbindningar ger dig, oftast enkelt, möjlighet att förbättra glidet eller fästet med att flytta din skidbindning fram eller bak på skidan.

Se hela svaret på polder.se

Vilka bindningar all mountain?

Freeridebindningar (utan givet bindningssystem) passar för all typ av skidåkning, från park till puder. Dessa kan monteras på alla skidor som inte redan har ett bindningssystem färdigt på skidan. Dessa bindningar är vanligtvis i plast men det finns även vissa modeller som har metall i sig.

Se hela svaret på skidshop.se

Vilka Längdpjäxor?

Se mer om vad du ska tänka på vid köp av längdutrustning i filmen Längdspecial.
  • Pjäxa för längdskidåkning, CX Nocturne Prolink från Salomon. ...
  • Active Pro, pjäxa för längdskidåkning från McKinley. ...
  • Pjäxa för längdskidåkning, Comp Classic från Alpina. ...
  • Pjäxor för längd, RRC10 Nocturne Prolink Salomon.

Se hela svaret på intersport.se

Hur monterar man bindningar på längdskidor?

1 skruv i främre delen av bindningen, 2 skruvar strax under tån, sen sätter man dit själva "styrskenan". Denna "skjuts" över de 2 skruvarna. Sen sitter det en sista skruv i bakänden på styrskenan (2 om det är en automat). Lätt fixat att montera dit själv.

Se hela svaret på skidforum.se

Hur byta man bindningar på skidor?

  1. Ange pjäxans sulmått genom att lätta på spärren på respektive bindning och ställ in bindningen efter pjäxans millimeter-angivelse.
  2. Sätt fast pjäxan i bindningen för att kontrollera att pjäxan sitter bra.
  3. Ställ in din vikt på både fram- och bakdel av bindningen genom att vrida på justeringsskruven med en skruvmejsel.

Se hela svaret på skistar.com

Vilken längd på längdskidor ska man ha?

För att beräkna rätt längd på dina skidor för klassisk stil bör du ta din egen kroppslängd och lägga till 15 till 20 centimeter, men också ta hänsyn till din vikt och tekniska förmåga.

Se hela svaret på salomon.com

Vad ska man ha för längd på Skateskidor?

Skateskidor ska generellt vara 10 till 15 centimeter kortare än klassiska skidor. En vanlig missuppfattning är att det bara är kroppslängden som ska avgöra valet av skidlängd (som för utförsåkning). Faktum är att det främst är åkarens vikt som avgör längden på skidorna; både för klassiskt- och skate.

Se hela svaret på salomon.com

Hur sätter man i pjäxan i Längdskidan?

Kliv i bindningarna

Lägg ner skidorna på snön och öppna bindningarna genom att dra öppningsmekanismen. Placera metallbygeln i tån på pjäxan i därför avsett utrymme i bindningens tådel. Bygeln ska enkelt haka i bindningen. Om det inte fungerar så kan du rensa sulan och bindningen från kvarvarande snö och is.

Se hela svaret på salomon.com

Hur justera rottefella?

Justera fäste och glid medan du åker.

Med Movetillsats kan du flytta bindningen framåt eller bakåt utan att ta av skidorna. Fästvallade eller skinskidor kan optimeras medan du är ute i spåret. Flytta fram bindningen för bättre fäste. Flytta bak den för bättre glid.

Se hela svaret på m-ski.se
Föregående artikel
Är Xanor bra?
Nästa artikel
Kan muskler växa utan träningsvärk?