Vad är Servicelampa?

Frågad av: Ingalill Ivarsson  |  Senaste uppdatering: 21 juli 2022
Betyg: 4.3 av 5 (66 betyg)

Röd servicelampa lyser
Stanna bilen omedelbart och kontakta en bärgare. Att köra vidare kan vara direkt skadligt för bilens motor och i värsta fall kan bilen helt gå sönder. Hur tar jag mig vidare? Ingen fara även här arbetar vi med alla försäkringsbolag och tar bilen till närmsta verkstad.

Se hela svaret på arebargarn.se

Hur länge kan man köra när service lampan är tänd?

Men annars blir väl svaret: köra kan du göra hur länge som helst, frågan är hur länge bromsarna fungerar :) Jag bytte bromsvätskan fr säkerhets skull och han på verkstaden sa att de tagit till några extra mil så att de ska vara lugn även om man inte får tid direkt.

Se hela svaret på autopower.se

När börjar Servicelampan lysa?

Men ska servicelampan börja lysa för service efter så pass kort tid, från augusti till maj är det typ 9 månader.

Se hela svaret på forum.saabturboclub.com

Hur stänger man av service lampan?

Gör så här: håll knappen för trippmätarens nollställning intryckt. Slå på tändningen. Efter tio sekunder stänger du av tändningen och släpper knappen. Slå på tändningen – nu är lampan släckt.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Hur gör man service på bilen?

Servicen kontrollerar oljenivån, fyller på vid behov eller byter ut den. Oljefiltret kontrolleras och byts ut om nödvändigt. Spolarvätska, kylarvätska och styrservoolja kontrollers även och fylls på.

Se hela svaret på autobutler.se

How To: Reset Service Light/Warning Mercedes 2016

18 relaterade frågor hittades

Kan man göra service på bilen själv?

Kan man göra service på sin bil själv eller är det bäst att lämna in den till en verkstad? Vårt enkla svar är: Ja, du kan absolut göra din service själv och nej, du behöver inte lämna in bilen och låta någon annan göra servicen.

Se hela svaret på teknikensvarld.expressen.se

Vad ingår i en service på bilen?

Checklista: Vad ingår i en bilservice
 • Byte av tändstift. Tändstiften byts vid vissa mil på bilar som har sådana. ...
 • Kamremsbyte. Om din bils kamaxlar drivs av en kamrem så ska denna bytas ut vid specifika intervaller enligt biltillverkarens rekommendationer. ...
 • Byte av vattenpump. ...
 • Byte av torkarblad.

Se hela svaret på autoexperten.se

Hur får man bort dags för service?

Tryck in och håll inne nollningen till trippmätaren och vrid sedan nyckeln till läge II. Lampan blinkar ett par gånger, släpp knappen och stäng sedan av tändningen.

Se hela svaret på garaget.org

Hur man släcker Servicelampan på V70?

Gör så här för att släcka den irriterande servicelampan:
 1. 1) Tryck in knappen som nollställer trippmätaren. Håll den intryckt.
 2. 2) Slå på tändningen och vänta tio sekunder. Knappen börjar att blinka.
 3. 3) Släpp knappen till trippmätaren.
 4. 4) Stäng av tändningen.
 5. 5) Slå på tändningen. Klart!

Se hela svaret på bilmodeller.se

Hur släcker man Servicelampan på Volvo s70?

-Tryck in och håll kvar nollställningsknappen för tripmätaren. -Tändningsläge II. -När nollställningsknappen för tripmätaren har varit intryckt i 10 sekunder så börjar SRL-lampan blinka.

Se hela svaret på garaget.org

Får en bil köras vidare sedan Servicelampan tänds?

Röd servicelampa lyser

Att köra vidare kan vara direkt skadligt för bilens motor och i värsta fall kan bilen helt gå sönder. Hur tar jag mig vidare? Ingen fara även här arbetar vi med alla försäkringsbolag och tar bilen till närmsta verkstad.

Se hela svaret på arebargarn.se

Varför lyser inte Servicelampan?

Du bör kolla med serviceverkstaden vad som är gjort och kräva papper på det. Om allt är utfört enligt serviceplanen på en seriös bilverkstad kan man där nollställa servicelampan. Är bilförsäljaren också seriös ska han hjälpa dig att få klarhet i att allt som behövs är gjort!

Se hela svaret på vibilagare.se

Hur ser Servicelampan ut?

Servicelampan lyser​ gult (utropstecken i triangel): När den här varningslampan lyser betyder att det är dags för att ​lämna in bilen på service​. Varningslampan för ​spolarvätska ​lyser gult: Indikerar låg nivå på spolarvätskan. Fyll på mer!

Se hela svaret på club.autodoc.se

Hur många mil kan man köra över service?

Bilens serviceintervall är 3000 mil eller 12 månader. Bilen behöver alltså en årsbaserad service då man inte kommer upp i 3000 mil under perioden. Du kör 3500 mil varje år. Bilen behöver service vid 1500 mil eller var 12:e månad.

Se hela svaret på msverige.se

Vad händer om man gör service på bilen för sent?

Om du inte gör det i tid blir det körförbud. En trafikfarlig bil kommer inte att få godkänt vid kontrollbesiktningen. Det finns däremot ingen lag som säger att du måste serva bilen. Det gör du för att ha en säker och fungerande bil.

Se hela svaret på if.se

Måste man göra service på bilen varje är?

Bilen bör då lämnas in vid både första och andra tillfället som den passerat den rekommenderade serviceintervallen om 2500 mil. Med andra ord blir du alltså tvungen att serva den två gånger per år.

Se hela svaret på suzukibilar.se

Hur stänger man av Servicelampan Volvo V70 1999?

V70 99 - 02 = Håll in Trippknappen, tänning på, vännta tills servicelampan blinkar, släpp trippknappen, stäng av tänning. PÅ modeller där man trycker in trippmätar knappen, vänta tills service lampan blinkat 3 gånger, sen av med tändning och släpp knappen.....

Se hela svaret på mestmotor.se

Hur släcker man Servicelampan på Volvo xc60?

Under hela proceduren: Rör inga pedaler.
 1. Sätt i nyckeln i startlåset.
 2. Tryck snabbt en gång på Startknappen (radioläge).
 3. Tryck och håll in trippmätarens nollställningsknapp.
 4. Tryck och håll även in Startknappen (dvs utan att släppa trippmätarens nollställningsknapp).

Se hela svaret på jagrullar.se

Hur släcker man Servicelampan på Volvo S60?

Slå på radioläge, sedan trycker du in trippmätarknappen och håller den intryckt. Vrid på tändning och väntar tills servicelampan, alt. triangeln i mitten av instrumentet blinkat i 3 sekunder. Då släpper man trippmätarknappen och servicelampan är släckt.

Se hela svaret på mestmotor.se

Vad kostar stora servicen på V70?

En ny prisjämförelse visar hur den genomsnittliga servicekostnaden ser ut under de sex första åren för de tio mest sålda bilmodellerna under 2015. Av dessa är Volvo V70 dyrast i service, sammanlagt uppskattas en kostnad på 29 773 kronor de kommande sex åren.

Se hela svaret på vibilagare.se

Hur släcker man Servicelampan på en Volvo 850?

Volvo S60 2.5t (2005)

Tryck sen 1 gång på knappen, vänta sen tills lysdioden tänds. Tryck sen 5 gånger på knappen, vänta sen tills lysdioden tänds. Tryck sen 1 gång på knappen. När lysdioden blinkar flera gånger i följd är servicelampan återställd.

Se hela svaret på garaget.org

Hur släcker man Servicelampan på Saab 9 5?

Håll bromsen nedtryckt, slå på tändningen, vänta på check och alla meddelanden, cleara dom som kommer. Sedan håll inne CLEAR knappen, först kommer meddelandet CLEARED sedan SERVICE, då kan du släppa knappen. VIKTIGT är att bromsen hålls nere INNAN tänding slås på och HÅLLS nere till att man nollat servicen.

Se hela svaret på forum.saabturboclub.com

Vilken typ av Bilservice?

– Om det är svårt att bestämma vilken typ av service din bil behöver så kontakta en bilverkstad som kan hjälpa till. Ta fram alla servicedokument för bilen, till exempel serviceboken, så att bilverkstaden kan se vilken typ av service och reparationer som har gjorts på bilen.

Se hela svaret på vianor.se

Vad kostar det att lämna in bilen på service?

Att serva en nästan ny bil som precis har rullat från fabriken kostar runt 3 000 kronor. Senare i billivet landar servicen lätt på det dubbla. Det behöver inte vara så dyrt. Våra prisexempel indikerar att man ganska lätt kan spara flera tusenlappar per år.

Se hela svaret på teknikensvarld.expressen.se

Vad för service ska göras?

När ska bilen servas? Vilket servicebehov just din bil har beror på vilket bilmärke och modell du kör. Det beror också på årsmodell och hur långt den har gått. I bilens servicehandbok ser du vilka intervall som rekommenderas för din bil.

Se hela svaret på lasingoo.se
Föregående artikel
Hur många 30 åringar bor hemma?
Nästa artikel
Vad betyder fint hår?