Vad äter Daniel Ståhl?

Frågad av: Beata Bergqvist  |  Senaste uppdatering: 15 februari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (25 betyg)

Daniels måltider intas ofta i närheten av Arenastaden, i alla fall om vardagarna. - Jag äter sex gånger om dagen - frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och ett till mellanmål innan jag kvartar. Det blir ofta lite enklare käk på vardagarna och sedan lite mer fine dining på helgerna, säger Daniel.

Se hela svaret på upplev.vaxjo.se

Vad tar Daniel Ståhl i bänkpress?

Daniel Ståhl är en av friidrottsvärldens största stjärnor. Han är världens bästa diskuskastare och vann VM-guld 2019. Nu avslöjar stjärnan, som tränar i Växjö, vad han lägger upp på skivstången när han tränar. – I bänkpress har jag tagit 200 kilo.

Se hela svaret på vxonews.se

Hur tränar Daniel Ståhl?

Daniel Ståhl ska träna 25–35 procent mindre

Anledningen till nedgången i träningsdos är att inte slita ut Ståhl. För att han ska behålla sin plats som världsetta fram till OS i Paris 2024 handlar det istället om att bibehålla det han byggt upp.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Vad jobbar Daniel Ståhl med?

Om Daniel Ståhl

Jag har även en filosofie master-examen i socialt arbete. Som yrkesverksam har jag min bakgrund i hälso- och sjukvården som kurator där jag har träffat många personer med olika neurologiska sjukdomar samt olika former av funktionsnedsättning.

Se hela svaret på gu.se

Vad tjänar Daniel Ståhl?

Nu är de exakta bonussummorna i Duplantis kontrakt hemligstämplade, men Sportbladet kan avslöja även ett VM-brons hade gett mer i bonus än de 60 000 dollar som Daniel Ståhl fick för sitt guld. Betydligt mer. Vi talar miljonbelopp. Mondo erkänner själv att han hade maximal tur som blev proffs den här säsongen.

Se hela svaret på aftonbladet.se

DANIEL STÅHL & SVERIGES STARKASTE MAN LYFTER SÖNDER GYMMET!

27 relaterade frågor hittades

Hur långt har Daniel Ståhl kastat?

Daniel Ståhl inledde med ett monsterkast i sin sista tävling inför OS. Han drog iväg diskusen 71,40 meter. – Ja, det var ett bra sista träningspass inför OS, säger Daniel själv efteråt.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Vart bor Daniel Ståhl?

Daniel Arvid Paavali Ståhl bor i en villa i Järfälla med telefonnummer 073-783 54 77. Han bor tillsammans med bland annat Jan Ståhl. Hans födelsedag är den 26 augusti. Hans villa är värderad till ca 5 620 000 kr.

Se hela svaret på hitta.se

Vad heter Sveriges bästa diskuskastare?

Daniel Ståhl har under senare år befäst sin position som en av världens bästa diskuskastare, och under lördagseftermiddagen blev han den första svensken att ta ett OS-guld i diskus. Hans längsta kast, 68.90. går även in i historieböckerna som ett av mästerskapets längsta genom tiderna.

Se hela svaret på friidrott.se

Hur mycket lyfter Daniel Ståhl?

Här lägger Ståhl drygt 300 kilo på stången när han tränar marklyft. Det var Agne Bergvall som lockade Vésteinn Hafsteinsson till Växjö. Bland alla nya arenabyggen för fotboll, ishockey, innebandy, friidrott med mera skulle även svenskt kast få sin bas.

Se hela svaret på dn.se

Vad väger en Damdiskus?

En modern tävlingsskiva för herrar har en diameter på 22 cm och en vikt på två kilo. För damer är diametern 18,2 cm och vikten ett kilo. Kanterna är i regel av metall och de platta sidorna är av plast, glas- eller kolfiber och måste vara släta.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad väger en slägga i friidrott?

Slägga - OS

Damernas slägga väger 4 kilo medan herrarnas väger 7,26 kilo, exakt samma vikter som i kulstötning. Precis som i övriga kastgrenar går det i slägga ut på att kasta så långt som möjligt. Kastet är ett resultat av farten släggan får när utövaren roterar runt sin egen axel i hög hastighet.

Se hela svaret på spela.svenskaspel.se

Hur mycket väger en Herrdiskus?

Ett av områdena som genomgått övergripande förändringar är själva diskusen. Det finns två varianter; en för herrar och en för damer. Herrdiskusen väger exakt två kilo och mäter 22 centimeter i diameter medan damernas diskus väger hälften – ett kilo – och har en diameter på 18.2 centimeter.

Se hela svaret på spjutforum.se

Vad är världsrekord i diskus?

Världsrekordet innehas alltjämt av östtysken Jürgen Schult som 1986 hivade iväg diskusen 74.08 meter. Ståhl närmar sig sakta men säkert den noteringen. I juni 2019 slog 28-åringen till med ett monsterkast som mätte 71.86 i småländska Bottnaryd.

Se hela svaret på expressen.se

När kastar Daniel Ståhl?

– Men nu får han sin bonus och det är ett acceptabelt kontrakt som sträcker sig till slutet av 2022. Så det ska ingå bonusar även för Diamond League och VM och EM nästa sommar, säger Vesteinn. – Daniel är en av bara två kastare som fått kontrakt och det ska utvärderas när det går ut.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Vad tjänar en stavhoppare?

Enligt Aftonbladet tjänar nämligen Duplantis mellan 225 000 och 270 000 kronor – bara för att starta de stora tävlingarna. – Även om den här säsongen är speciell, så har efterfrågan varit stor på de tävlingar som arrangerats.

Se hela svaret på sportbibeln.se

Vad tjänar Angelica Bengtsson?

Angelica Bengtsson, 25, stavhopp

Deklarerad inkomst: 72 000 kronor under 2016.

Se hela svaret på aftonbladet.se

Vem sponsrar Daniel Ståhl?

Men för Daniel Ståhl är det annorlunda. Han blev som alla andra kastare i världen av med sin skosponsor Nike inför den här säsongen och stod utan sponsorstöd. Han fick till exempel inte en krona i bonus för sitt OS-guld i Tokyo, samtidigt som Mondo stod i ett miljonregn efter sitt.

Se hela svaret på aftonbladet.se
Föregående artikel
Kan man ta bort födelsemärken med laser?
Nästa artikel
Vem vann VM i fotboll 1994?