Vad ingår i en Hundförsäkring?

Frågad av: Gull Nilsson  |  Senaste uppdatering: 8 februari 2022
Betyg: 4.2 av 5 (61 betyg)

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och skadar sig. Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Se hela svaret på if.se

Vad ingår inte i en Hundförsäkring?

Hur gammal får hunden vara

Om din hund blir sjuk under den tiden gäller inte försäkringen. Om din hund blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall kan du få ersättning från hundförsäkringen för veterinärvårdskostnaderna. Behandling och vård måste utföras av en legitimerad veterinär.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad ingår i Agria försäkring?

Försäkringen ersätter kostnader för plötsliga och oväntade händelser. Därför gäller den inte för skador och sjukdomar som funnits eller börjat utvecklas före det att försäkringen tecknades. Försäkra därför ditt djur tidigt och var noga med att inte göra ett uppehåll i försäkringen.

Se hela svaret på agria.se

Vad täcker Agria Hundförsäkring?

En veterinärvårdsförsäkring ger ersättning hos veterinären vid skada och sjukdom. Välj mellan Agrias Hundrasförsäkring eller Agria Veterinärvård. Livförsäkring ger ersättning om din hund dör, behöver avlivas, springer bort eller blir stulen. Tilläggsförsäkringar gör din försäkring ännu bättre.

Se hela svaret på agria.se

Vad ingår i min Hundförsäkring Folksam?

Hundförsäkring. Om din hund skadas eller blir sjuk, betalar vi kostnaderna för undersökning, behandling och vård som utförs av veterinär. Du får också ersättning för medicin och förband som veterinären använder vid behandlingen. Ersättning lämnas inte för andra läkemedel, inte heller för transporter och resor.

Se hela svaret på folksam.se

Dykande hundar - Folksam

43 relaterade frågor hittades

Vad ingår i Folksam djurförsäkring?

Försäkrar du ditt djur hos oss får du tillgång till följande tjänster, tips och rabatter.
 • Våra djurombud.
 • Veterinärbesök i mobilen.
 • Guide till dina rabatter.
 • Skadeförebyggande för djur.
 • Nyhetsbrevet Hästfolk.

Se hela svaret på folksam.se

Vad ingår i Folksam Kattförsäkring?

Om din katt skadas eller blir sjuk, betalar vi kostnaderna för undersökning, behandling och vård som utförs av veterinär. Du får också ersättning för medicin och förband som veterinären använder vid behandlingen. Ersättning lämnas inte för andra läkemedel, inte heller för transporter och resor.

Se hela svaret på folksam.se

Hur mycket täcker en Hundförsäkring?

Veterinärvårdsbeloppet avgör hur mycket ersättning du kan få per försäkrings år om hunden skulle råka ut för en sjukdom eller olycka. Därefter ersätter inte försäkringen kostnaden för att uppsöka en veterinär. Veterinärvårdsbelopp som går att välja bland försäkringsbolagen är mellan 20 000 kr – 120 000 kr.

Se hela svaret på xn--frskrahunden-icb3w.se

Hur mycket betalar Agria?

Exempel hund och kattförsäkring:

Om du har en besöksspecifikation från veterinären på 15 000 kronor betalar du 4 843 kronor av kostnaden. 3 050 kronor i fast självrisk och 15 procent av 11 950 kronor (15 000-3 050=11 950) vilket blir 1 793 kronor. Exemplet gäller om du valt 3 050 kronor i fast självrisk.

Se hela svaret på agria.se

Varför Agria?

Helt problemfritt. Har aldrig haft några som helst problem med Agria. Har 4 katter försäkrade. Snabb handläggning och supertrevligt ombud för mitt område.

Se hela svaret på se.trustpilot.com

Vad ingår i Djurförsäkring?

Djurförsäkringar består framför allt av en veterinärvårdsförsäkring som ersätter kostnader om ditt djur blir skadat eller drabbas av en sjukdom. Utöver veterinärvård kan du också teckna en livförsäkring som ger ersättning om djuret dör före en viss ålder eller måste avlivas.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad kostar en försäkring för katt?

En kattförsäkring kostar mellan 70 och 200 kronor i månaden. För att få ett exakt pris för just din katt är det snabbaste och enklaste sättet att räkna på en offert hos ett försäkringsbolag.

Se hela svaret på manypets.com

Vad kostar det att försäkra en cocker spaniel?

Det innebär att kostnaden för att försäkra en hund blir mellan ca 1 200 – 5 000 kr om året.

Se hela svaret på billiga-forsakringar.nu

Hur länge ska man ha hunden försäkrad?

Normalt gäller en försäkring ett år i taget. Många försäkringsbolag erbjuder försäkringar med en fast och en rörlig självrisk. Procentsatsen på den rörliga självrisken kan normalt väljas.

Se hela svaret på anicura.se

Hur länge kan man ha sin hund försäkrad?

Den gäller sedan till hunden är 8 eller 10 år, beroende på ras. Det vanligaste är 10 år. Varje år, från att hunden är 7 år, sänks livbeloppet med 20 %. Som lägst kan det vara 5000 kr innan det helt upphör.

Se hela svaret på xn--hundfrskring-mcb3w.nu

Måste man ha sin hunden försäkrad?

Behöver man hundförsäkring? Det finns ingen lag som säger att du måste ha en hundförsäkring men i Sverige väljer ändå 9 av 10 hundägare att skaffa en. Anledningen är att veterinärkostnader lätt blir dyra. En hundförsäkring skyddar dig mot estora oväntade kostnader som kan vara svåra att betala direkt ur fickan.

Se hela svaret på parapedia.se

Har Agria Direktreglering?

Vi på Agria kan betala dina kostnader direkt till djursjukhuset eller kliniken. Direktreglering är när du som kund överlåter till kliniken att ansöka om ersättning i ditt ställe. Vi betalar då ersättningen direkt till kliniken. ... Denna kostnad betalar du på plats direkt på kliniken innan du åker hem med ditt djur.

Se hela svaret på agria.se

Hur lång är en Självriskperiod?

Hur lång din självriskperiod är beror på vilket djurslag det gäller: Häst: 150 dagar. Hund och katt: 125 dagar. Smådjur: 90 dagar.

Se hela svaret på sveland.se

Hur lång tid tar Direktreglering?

Många djur är idag försäkrade. Det vanliga är att djurägaren betalar hela summan direkt på djursjukhuset och sedan skickar kvittot till försäkringsbolaget. Det brukar då ta ett par veckor innan det att du får pengar tillbaka. Är ditt djur försäkrat kan vi även hjälpa dig att göra en så kallad direktreglering.

Se hela svaret på anicura.se

Vad betalar ni i Hundförsäkring?

Exempel med fast och rörlig självrisk:

Låt oss säga att du har en hundförsäkring med fast självrisk på 2 900 kronor och rörlig självrisk på 25 %. ... Sen tillkommer 25 % av den resterande kostnaden, dvs 25 % av 11 100 kronor vilket är 2775 kronor. Din totala kostnad blir alltså 2900 + 2775 = 5675 kronor.

Se hela svaret på svedea.se

Vilka hundraser är billigast att försäkra?

Raserna som är billigast att försäkra:
 • Lancashire Heeler.
 • Skye Terrier.
 • Finsk Spets.
 • Tibetansk spaniel.
 • Siberian Husky.
 • Jämthund.
 • Norrbottenspets.
 • Norsk Buhund.

Se hela svaret på xn--frskraminhund-dfb1y.se

Vad kostar det att försäkra en labrador?

Hur mycket försäkringarna kostar beror även på var man bor. Om man bor i Stockholm, som är dyrast i landet, kostar en labradorhane 2 174 kronor per år att försäkra hos Agria. I Örebro kostar samma försäkring 2 064 kronor och i Umeå 1 840 kronor. DET ÄR OCKSÅ stor prisskillnad mellan raser.

Se hela svaret på radron.se

Vad ingår i min Kattförsäkring?

Med både liv- och veterinärvårdsförsäkring får din katt ett heltäckande försäkringsskydd. En kattförsäkring består ofta av en veterinärvårdsförsäkring som kan ersätta kostnader för undersökning och behandling om katten blir sjuk eller skadas vid ett olycksfall.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Vad ingår i dolda fel försäkring hus?

Försäkringen ger dig som säljare ett visst skydd mot köparens eventuella krav på grund av dolda fel. Skyddet består primärt i att försäkringsbolaget åtar sig att utreda ditt ansvar som säljare. Försäkringsbolaget kan sedan företräda dig om du hamnar i tvist med köparen och om tvisten går till domstol.

Se hela svaret på konsumenternas.se

Är Folksam Kattförsäkring bra?

Omdöme Folksam Kattförsäkring

Folksam erbjuder ett genomtänkt grundskydd i sin kattförsäkring Bas men Stor ger ett mer omfattande skydd. Livförsäkring kan väljas som tillägg till din veterinärvårdsförsäkring vilket är positivt. En nackdel är bunden rörlig självrisk till 25 % och relativt hög fast självrisk.

Se hela svaret på xn--frskrio-7wa3n.se
Föregående artikel
När får barn flytningar?
Nästa artikel
Är Chiliplantor perenna?