Vad kostar det att få Apodos?

Frågad av: Ann-Charlott Sundberg  |  Senaste uppdatering: 25 februari 2022
Betyg: 4.8 av 5 (50 betyg)

En månadsavgift på 99 kr tas ut för tjänsten Apodos. Lägre månadsavgift som kampanjpris kan förekomma. För dosförpackade läkemedel betalar du endast för det antal tabletter som dispenseras.

Se hela svaret på apoteket.se

Vem betalar Apodos?

Då kontaktar Apodoskunden Apoteket Dos Kundservice och meddelar detta, så skickar vi doserna till den nya adressen. Avgift tillkommer t ex vid leverans utanför det egna landstinget. Vad kostar det för Apodos-kund? Det är regionen som upphandlar och betalar för tjänsten.

Se hela svaret på apoteket.se

Vad kostar Apotekstjänst?

Behållaren beställer hos oss via e-post till kundtjanst@apotekstjanst.se, eller genom att ringa vår kundtjänst på 010-221 69 70. Behållaren kostar 189kr inklusive moms (ingår ej i högkostnadsskyddet).

Se hela svaret på apotekstjanst.se

Vad kostar det att få dospåsar?

Själva tjänsten kostar inget extra. Det enda du betalar för är de läkemedel som ligger i dospåsarna. Priset är detsamma som om du hade köpt dom på ett apotek. Vi är kopplade till samma högkostnadsdatabas som resterande apotek och du får som vanligt frikort när du uppnått egenavgiftsbeloppet.

Se hela svaret på svenskdos.se

Vad kostar dosdispensering?

Vad kostar Oma-dosdispensering? Oma-dosdispensering kostar ca 8-15 euro per vecka. Fråga närmare på ditt närmaste Oma-apotek.

Se hela svaret på oma-annos.fi

Apodos - Apotekets dosförpackade läkemedel

39 relaterade frågor hittades

Vad kostar DosPac?

DosPac kostar 59 kronor i månaden utöver kostnaden som du betalar för dina mediciner. Det är ungefär tre kronor om dagen. Månadsavgiften ingår inte i högkostnadsskyddet. Vi erbjuder också hemleverans som kostar 79 kr per leverans.

Se hela svaret på apoteket.se

Är Apodos gratis?

Du kan mot en avgift få dina rullar med Apodosläkemedel hemskickade dagtid mot kvittens. Hur Apodos levereras kommer du överens om med förskrivande läkare eller oss på apoteket. Detta gäller även för de läkemedel som inte dosförpackas.

Se hela svaret på apoteket.se

Hur får man dospåsar?

Dospåsarna hämtar du på ditt apotek. Bor du på ett gruppboende eller liknade och betalar via faktura kan dospåsarna skickas direkt till ditt boende. För att få dosförpackade läkemedel måste din läkare ordinera det till dig.

Se hela svaret på apotekstjanst.se

Vad kostar Dosell?

Dosell finns att köpa på Apoteket för 499 kronor och sedan tillkommer 299 kronor i månaden för det löpande abonnemanget. Du tecknar abonnemanget direkt i din mobiltelefon via appen Dosell.

Se hela svaret på dosell.se

När kan man hämta Apodos?

Alla som dagligen tar läkemedel och behöver hjälp med sin läkemedelshantering kan få Apodos. Det gäller både personer inom slutenvård och kommunal omsorg, men även av de som bor hemma. Beslutet om vem som ska få Apodos tas av läkaren. Till dig som är läkare!

Se hela svaret på apoteket.se

Vad kostar Apodos i månaden?

En månadsavgift på 99 kr tas ut för tjänsten Apodos. Lägre månadsavgift som kampanjpris kan förekomma. För dosförpackade läkemedel betalar du endast för det antal tabletter som dispenseras.

Se hela svaret på apoteket.se

Vad är Dispenserade läkemedel?

Med dosdispenserade läkeme- del avses läkemedel som för- skrivits via Pascal och som har dosdispenserats. Läkemedel som ska ges vid samma dose- ringstillfälle packas maskinellt i samma påse. ... Dosexpediering inkluderar dos- dispenserade läkemedel och eventuella helförpackningar.

Se hela svaret på regiondalarna.se

Hur förpackas Apodos?

ApoDos är en apotekstjänst för dosförpackade läkemedel. Varje dospåse innehåller läkemedel som ska tas vid ett och samma tillfälle. Påsen är tydligt märkt med personuppgifter, vad påsen innehåller och när påsens innehåll ska tas.

Se hela svaret på plus.rjl.se

Vilka apotek har apodos?

Apoteket AB har i år börjat erbjuda privatpersoner att ansluta sig till tjänsten Apodos. Hittills är det endast personer som omfattas av den offentligt upphandlade tjänsten som fått tillgång till dosdispenserade läkemedel, utanför sjukhus. Apoteket är en av leverantörerna till den offentligt finansierade tjänsten.

Se hela svaret på insiktmedicin.se

Vad är ett Dosapotek?

Så kallade dosapotek doserar läkemedel till äldre i dospåsar (APO-dos) för att personal på sjukhem lätt skall kunna ge rätt läkemedel i rätt mängd vid rätt tidpunkt. Apotek säljer vanligen en del produkter som inte är renodlade läkemedel, exempelvis olika hygienprodukter. ... (Jfr nordamerikansk drugstore.)

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad är skillnaden mellan Apodos och dosett?

Apodos är Apoteket ABs tjänst för dosförpackade läkemedel. Apodos ersätter en dosett och levererar tabletter och kapslar förpackade i dospåsar för en eller två veckors förbrukning per leverans. Läkemedel som inte går att dosförpacka, kan hämtas på valfritt apotek alternativt beställas via apotekens hemsidor.

Se hela svaret på plus.rjl.se

Hur mycket kostar ett apotek?

Det är inte ovanligt att man behöver ha ett kapital kring 3 milj. kr i ingångsfinansiering.

Se hela svaret på apoteksgruppen.se

Vilka olika hjälpmedel för dosering av läkemedel finns?

Här finns hjälpmedel för att förenkla dosering av läkemedel. Allt ifrån Apotekets doseringsask och dosett till tablettdelare och tablettkrossare hittar du här. Det finns tabletter som inte får delas eller krossas.

Se hela svaret på apoteket.se

Vad är Doseringssätt?

hur olika doseringar och doseringssätt ger upphov till varierande förlopp av läkemedelskoncentration i blodcirkulationen (plasman) över tid. hur läkemedel distribueras från cirkulationen till de målorgan där de utövar sina effekter. hur effekter och biverkningar varierar över tid.

Se hela svaret på farmbio.uu.se

Vad är dospåsar?

Dosförpackade läkemedel innebär att de tabletter som ska tas vid ett och samma tillfälle samlats i en liten påse. Varje dospåse är tydligt märkt med personuppgifter, vad påsen innehåller och när läkemedlen i påsen ska tas.

Se hela svaret på 1177.se

Hur ska en brustablett ges?

De flesta lösliga tabletter löser du upp i lite vatten. Vanligast är brustabletter som ska lösas i ett halvt glas vatten och ger en kolsyrad dryck. Det finns också tabletter som löser upp sig i munnen av saliven, och som du kan ta utan vatten. Ibland kallas denna typ av tabletter för munsönderfallande.

Se hela svaret på 1177.se

Hur ser jag mina recept på apoteket?

Med vår app Mitt Apotek får du snabb överblick över dina och familjens recept och kan enkelt beställa hem det du behöver. Passa på att fylla på med andra apoteksvaror samtidigt.

Se hela svaret på apoteket.se

Vilka läkemedel kan inte Dosdispenseras?

Ny ordination

Alla ordinationer kan inte dosdispenseras, till exempel vid behovs-läkemedel eller stående originalförpackningar för kontinuerligt bruk. Dessa ordinationer registreras som helförpackning.

Se hela svaret på varberg.se

Vad är högkostnadsskyddet för läkemedel?

Högkostnadsskyddet minskar stegvis din kostnad för receptbelagda läkemedel. Den maximala kostnaden för receptbelagda läkemedel som ingår i högkostnadsskyddet är 2 400 kronor under en 12-månadersperiod räknat från ditt första inköp.

Se hela svaret på tlv.se

Hur mycket är Högkostnad på apoteket?

Högkostnadsskydd för läkemedel på recept

Högkostnadsskyddet begränsar dina kostnader för medicin på recept. Det innebär att du betalar högst 2 400 kronor under ett år för mediciner som ingår i den så kallade läkemedelsförmånen. Överstigande kostnader betalar regionen (fd. landstinget) för.

Se hela svaret på apoteket.se
Föregående artikel
Vem ärver villan?
Nästa artikel
Hur länge håller ett VHS band?