Vad kostar det att vara med i Kommunals a-kassa?

Frågad av: Eleonora Olsson  |  Senaste uppdatering: 4 februari 2022
Betyg: 4.5 av 5 (55 betyg)

Vad kostar det att vara medlem? Om du är medlem i a-kassan betalar du 120 kronor per månad. Är du även med i facket tillkommer en månadsavgift som beror på din inkomst. Gå in på kommunal.se för mer information om deras medlemsavgifter.

Se hela svaret på kommunalsakassa.se

Hur mycket kostar det att vara med i Byggnads?

Det kostar 137 kronor i månaden att vara med i vår a-kassa om du samtidigt är medlem i fackförbundet Byggnads eller Målarna. Är du endast medlem i a-kassan är avgiften 146 kronor per månad. Avgiften till oss är densamma oavsett vilken inkomst du har.

Se hela svaret på byggnadsakassa.se

Vad kostar det att vara med i facket IF Metall?

Medlemsavgift i IF Metall 2022

Lägsta medlemsavgift per månad är 230 kronor och högsta medlemsavgift per månad är 633 kronor. På vissa arbetsplatser kan det tillkomma en klubb- eller försäkringsavgift på grund av lokalt förhandlade förmåner.

Se hela svaret på ifmetall.se

Vad ingår i Kommunal a-kassa?

Fackföreningen Kommunal

ett av marknadens bästa försäkringspaket. inkomstförsäkring som ger upp till 80 procent av din lön om du blir arbetslös. verktyg och kunskap för att påverka på arbetsplatsen.

Se hela svaret på kommunal.se

Vad kostar a-kassa transport?

Medlemskapet kostar bara 130 kronor per månad.

Är du medlem i både a-kassan och facket kan du även omfattas av Inkomstförsäkringen, vilken kan ge dig rätt till upp till 80% av din inkomst.

Se hela svaret på transportsakassa.se

Kommunals a-kassa - Tidsrapportering

15 relaterade frågor hittades

Vilket fackförbund tillhör Transport?

Svenska Transportarbetareförbundet är ett fackförbund som grundades år 1897 och har sedan dess har arbetat för medlemmarnas rätt på arbetsplatsen och i samhället. Förbundet som ingår i LO - Landsorganisationen i Sverige och förbundet har idag cirka 57 000 medlemmar.

Se hela svaret på xn--fackfrbund-icb.nu

Vilken A-kassa för chaufförer?

Jobbar du som förare, på bensinmack eller på lager? Då kan du gå med i Transportarbetarnas a-kassa.

Se hela svaret på a-kassa.net

Vad finns det för A kassor?

Rekommenderat för dig
  • A-kassan för service och kommunikation.
  • A-kassan Vision.
  • Akademikernas a-kassa.
  • Alfa-kassan.
  • Byggnads a-kassa.
  • Elektrikernas a-kassa.
  • Fastighets a-kassa.
  • Finans- och försäkringsbranschens a-kassa.

Se hela svaret på sverigesakassor.se

Vad är a-kassa nummer?

Du kan till exempel ställa dina frågor på Mina sidor på Kommunals a-kassas hemsida. Kommunals a-kassa når du även via telefon 0771-25 80 00.

Se hela svaret på kommunal.se

Vad är fack och a-kassa?

Vad är skillnaden mellan a-kassa och fackförbund? – En a-kassa sköter rätten till ersättning bland sina medlemmar när de saknar arbete. Ett fackförbund kan hjälpa till med stöd om en medlem till exempel behöver lönerådgivning eller fått problem på sin arbetsplats.

Se hela svaret på akademikernasakassa.se

Vad kostar det att vara medlem i LO?

Månadsavgiften baseras på din inkomst

Ett medlemskap i Unionen kostar i dagsläget 225 kronor i månaden för den med en inkomst på 20 901–25 000 kronor i månaden. En person med en inkomst på 0–12 000 betalar istället bara 50 kronor i månaden för sitt medlemskap.

Se hela svaret på xn--fackfrbund-icb.com

Varför vara med i facket IF Metall?

Det finns många bra anledningar till att vara medlem i IF Metall. Vi hjälps åt med att påverka på arbetsplatserna, ser till så att vi får bra villkor i våra kollektivavtal och finns där för varandra när det behövs. Som medlem är du aldrig ensam. Att på egen hand förbättra villkoren på en arbetsplats är inte enkelt.

Se hela svaret på ifmetall.se

Hur mycket kan man få a-kassa IF Metall?

Den högsta dagpenningen enligt den inkomstbaserade ersättningen är 910 kronor/dag de första 100 dagarna, därefter är maxtaket 760 kronor/dag. Den högsta dagpenningen du kan få enligt grundförsäkringen är 365 kronor/dag.

Se hela svaret på ifmetall.se

Vad ingår i medlemskap Byggnads?

Vad ingår i medlemskapet? Som medlem i Byggnads får du alltid råd, stöd och hjälp om din arbetsgivare inte skulle betala ut rätt lön, följa avtalet eller om du får problem med din försäkringsersättning vid sjukdom, olycksfall, rehabilitering eller arbetslöshet.

Se hela svaret på byggnads.se

Hur mycket är Byggnads traktamente?

Om du sover borta och har mer än sju mil till jobbet har du rätt till traktamente, detta gäller samtliga avtal. För närvarande ligger traktamentesbeloppet på 360 kr enligt Skattemyndigheten. Du kan bo borta under maximalt två år på samma plats, efter detta gäller särskilda regler.

Se hela svaret på byggnads.se

Hur många är med i Byggnads?

Byggnads är fackföreningen för alla byggnadsarbetare. Tillsammans är vi över 100 000 starka, stolta och trygga medlemmar. 6 000–7 000 av dem har ett eller flera fackliga förtroendeuppdrag.

Se hela svaret på byggnads.se

Vad är a-kassa för något?

Arbetslöshetskassa[redigera | redigera wikitext] En arbetslöshetskassa, a-kassa, har som främsta uppgift att administrera och betala ut arbetslöshetsersättning till personer som är arbetslösa.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vilken a-kassa städare?

Välkommen till Fastighets a-kassa

Vi är a-kassan för dig som är fastighetsskötare, lokalvårdare eller fönsterputsare. Ansök om medlemskap snabbt och enkelt direkt på hemsidan.

Se hela svaret på fastighetsakassa.se

Hur fungera Akassa?

A-kassa är en arbetslöshetsförsäkring som är frivillig att teckna av alla som arbetar. Som medlem i en a-kassa får du ersättning varje dag du är arbetslös, en så kallad dagpenning. Du kan som mest få ersättning på 80 % av en lön upp till 33 000 kr per månad.

Se hela svaret på a-kassa.se

Vad ska man välja för a-kassa?

Vilken a-kassa som är bäst för dig beror på dina förutsättningar och önskemål. ... Du kan även välja om om du vill gå med i en fristående eller facklig a-kassa. Många fackliga a-kassor specificerar sig på vissa yrkesområden vilket gör att du enbart kan bli medlem i de a-kassor som passar dig.

Se hela svaret på a-kassa.se

Hur många A-kassor finns i Sverige?

Det finns 24 arbetslöshetskassor. Arbetslöshetskassorna är organiserade i en intresseorganisation som heter Sveriges a-kassor. Organisationen ger stöd till arbetslöshetskassorna med bland annat it-utveckling, handläggarstöd, utbildning och opinionsbildning.

Se hela svaret på iaf.se

Har jag rätt till a-kassa?

Du behöver uppfylla ett av följande villkor: Du har jobbat i minst 6 månader med minst 60 timmar per kalendermånad under det senaste året. Du har jobbat i minst 420 timmar under 6 sammanhängande månader, med minst 40 timmar i var och en av de 6 månaderna under det senaste året.

Se hela svaret på arbetsformedlingen.se

Vilket fackförbund tillhör lastbilschaufför?

Fackförbund: Transportarbetarförbundet och Kommunalarbetarförbundet. Som företagare kan du vända dig till företagshälsovården eller andra arbetsmiljökonsulter för att få hjälp och stöd i arbetsmiljöarbetet. Du kan också vända dig till din arbetsgivarorganisation.

Se hela svaret på arbetsmiljoupplysningen.se

Vilken a-kassa för lärare?

Få trygghet med Lärarnas a-kassa. Är du medlem i Lärarnas a-kassa kan du få ersättning om du står utan anställning. Ett medlemskap i a-kassan är en trygghet för dig som anställd. Som medlem i Lärarförbundet bör du tillhöra Lärarnas a-kassa.

Se hela svaret på lararforbundet.se

Vilket fackförbund ska du som lastbilsförare ansluta dig till?

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Se hela svaret på xn--gmedifacket-x8a.nu
Föregående artikel
Hur fungerar ett Getingsamhälle?
Nästa artikel
Vad behöver man installera på sin nya dator?