Vad kostar en flytt?

Frågad av: Viggo Strömberg  |  Senaste uppdatering: 11 juli 2022
Betyg: 4.3 av 5 (25 betyg)

Flyttfirma pris per timme? En flyttperson kostar 270-350 kr/h, en packmästare som har lite mer utbildning i packning kostar 400-500 kr/h. En liten lastbil ca 20 m3 kostar 400-600 kr/h (inkl 1 person), en stor lastbil 35-40 m3 kostar 600-900 kr/h (inkl en person).

Se hela svaret på moveria.se

Vad kostar en Lägenhetsflytt?

Som du märker är det många olika faktorer som kommer att påverka hur mycket din flytt kommer att kosta. Generellt kan man säga att prislappen brukar landa på allt mellan 4 000 kronor för en mindre lägenhet upp till 20 000 kronor för en större villa med speciella önskemål.

Se hela svaret på offerta.se

Hur mycket kostar det att flytta med flyttfirma?

Hur mycket kostar flytthjälp? Som tidigare nämnt avgör oftast timpriset kostnaden för flytten. Många företag har en tabell på sin hemsida som kan ge en indikation på vad slutpriset för flytten blir, men generellt ligger pris per timme för en flyttfirma på mellan 400kr/timme till 600kr/timme.

Se hela svaret på qleano.se

Hur flyttar man billigt?

Att hyra en lastbil är det absolut billigaste alternativet om du har mycket att flytta och inte har råd med en riktig flyttfirma. Priset beror lite på storleken, det kan handla om runt femhundra för ett stort släp och ett par tusen för en större lastbil, per dygn.

Se hela svaret på bostadslistan.se

Vad kostar bärhjälp?

Det varierar i pris beroende på vilken flyttfirma du väljer. Flyttfirmor brukar generellt kosta några tusenlappar. Du har även plattformar där professionella privatpersoner som har erfarenhet inom bärhjälp kan ge prisförslag och buda på ditt uppdrag.

Se hela svaret på taskrunner.se

Hur du packar inför en flytt – Packningstips

28 relaterade frågor hittades

Vad tjänar en Flyttgubbe i timmen?

29 400 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Se hela svaret på yrkeskollen.se

Vad kostar flyttstädning per m2?

Flyttstädning pris per kvm

Dessa rör sig ofta mellan 30-36 kr per kvadratmeter efter Rut-avdraget, beroende på vart i Sverige du bor. Till grundpriset tillkommer sedan eventuella biytor, dessa kan vara: Garage.

Se hela svaret på qleano.se

Vad kostar en Flyttgubbe?

En grov uppskattning vad det kostar att anlita en flyttfirma är 70 kr/m2 inkl lastbil efter RUT-avdrag, om du flyttar inom samma ort och inte har för mycket grejer. 100 kr/m2 utan RUT-avdrag. Om du inte flyttar inom samma ort så kan du räkna med cirka 200 kr/mil (med RUT-avdrag) mellan din gamla och nya bostad.

Se hela svaret på moveria.se

Hur mycket pengar behöver man för att flytta ut?

Mellan 10 000 och 20 000 kr per månad får du räkna med att det kostar att när du flyttar hemifrån.

Se hela svaret på moveria.se

Hur flyttar man utan bil?

Flyttbil eller släp, drivmedel och flyttkartonger är några saker du kan behöva betala för om du flyttar utan flyttfirma. Att flytta på egen hand förutsätter också att du har körkort (B- eller C-behörighet beroende på flyttbilens storlek) och att du kan bära dina möbler.

Se hela svaret på flytta.se

Vad ingår i flytthjälp?

Vill du att din flytt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt? Då kan flytthjälp vara en tjänst som är värd att kolla upp.
...
Men i regel kan du räkna med att följande ingår i priset:
 • Flyttkartonger och packmaterial.
 • Transport av dina saker.
 • Montering.
 • Packhjälp.

Se hela svaret på actusflytt.se

Hur mycket går in i en flyttbil?

Man brukar säga att en bostad med ett rum och kök behöver en flyttbil med ett packutrymme motsvarande 15-20 kubikmeter. En tvårums-bostad behöver 20-25 kbm medan en bostad med tre rum behöver en flyttbil med 25-35 kbm.

Se hela svaret på peterakare.se

Vad kostar det att flytta en soffa?

Hur mycket det kommer att kosta

Timpriset för att anlita en flyttfirma brukar ligga mellan 400 och 600 kronor per flyttgubbe, där det normalt kommer att krävas två eller tre flyttgubbar. I vanliga fall så kommer också kostnaden för flyttbilen att ingå i detta timpris.

Se hela svaret på snabbflytt.com

Vad kostar ett nytt bohag?

Dessa företag tillämpar Bohag 2000, som är en överenskommelse med Konsumentverket. Den innebär att skadat gods ersätts upp till 20 basbelopp, det vill säga över 850 000 kronor. Kontrollera alltid exakt med firman vad som gäller om något går sönder.

Se hela svaret på hemhyra.se

Vilken flyttfirma ska jag välja?

Följ dessa råd för att hitta en seriös flyttfirma

Kontrollera om flyttfirman är medlem i någon branschorganisation, S3F eller SMF. Fråga efter organisationsnumret på företaget och kolla detta via Skatteverket. Fråga om flyttfirman har f-skatt, betalar arbetsgivaravgifter, hur många anställda de har, skatteskulder osv.

Se hela svaret på flyttkonsumenter.se

Hur lång tid tar det att flytta?

Hur lång tid tar en flytt ungefär? Flyttar man 1 rok tar det ca 45 minuter till ca 1,5 timmar att flytta in i lastbilen. Och att lossa lite fortare än att lasta in. Dvs ca 1,5-3 timmar sammanlagt plus tiden det tar att köra mellan bostäderna.

Se hela svaret på flyttfirmorgoteborg.se

Hur mycket pengar behöver man för att bo själv?

Först och främst måste du vara säker på att du har råd. Enligt Konsumentverkets beräkningar kostar det i genomsnitt 12 880 kronor i månaden för en 20-åring att bo i en lägenhet i en medelstor svensk stad. I den beräkningen ingår allt från mat och hyra till nöjen och övriga utgifter.

Se hela svaret på gp.se

Vad kan man kräva av en 20-åring som bor hemma?

Enligt Konsumentverket ligger kostnaden på 4390 kronor för en 20-åring som bor hemma.
...
I summan ingår:
 • Mat exklusive lunch 5 dagar i veckan.
 • Kläder och skor.
 • Förbrukningsvaror.
 • Möbler, husgeråd, radio och TV.
 • Dagstidning och telefon.
 • Hyra och el.
 • Hemförsäkring.

Se hela svaret på lansforsakringar.se

Vad kostar en 18 åring som bor hemma?

Enligt Konsumentverket uppgår en månadskostnad för boende och uppehälle till 4 240 kronor om ett barn bor hemma. Lavie rekommenderar därför den summan som en rimlig kostnad för barnet att betala.

Se hela svaret på svd.se

Vad kostar flytthjälp Örebro?

Du får ett fast pris på 690 kr per timme för flytthjälp i Örebro av oss. Priset inkluderar 2 flyttgubbar och 1 flyttbil. Prisexempel för vad flytthjälp kostar är att en lägenhet på 80 kvm, som ska flytta ca 1 timmes bilfärd längre bort kostar ca 6500 kr inkl. moms med RUT-avdrag.

Se hela svaret på semstad.se

Vad kostar flytt Göteborg?

Man kan säga att en flyttfirma i Göteborg kostar från 700 kronor per timma. Sedan upp till ca 1400 kr per timma efter rutavdraget för dyrare flyttfirmor.

Se hela svaret på flyttfirmorgoteborg.se

Hur mycket kostar det att flytta ett hus?

Hyra av mobilkran, trailer och timersättning för lyft- och transportpersonal och eventuella byggnadsarbetare ska betalas och ibland även snickare. Jan Österberg på Österbergs Entreprenad som flyttar ett antal hela hus om året, ger dock ett prisexempel på ca 300 000 kronor plus moms för en genomsnittlig husflytt.

Se hela svaret på viivilla.se

Vad betalade ni för flyttstädning?

Pris för flyttstädning

I fastpris kan en tumregel vara att det kostar runt 1 000 SEK för flyttstädning av en enrumslägenhet, runt 1 250 SEK för en tvårumslägenhet och runt 2 0000 SEK för en trerumslägenhet. Samtliga priser angivna efter avdraget RUT-avdrag.

Se hela svaret på excellentmoving.se

Vad kostar Flyttstäd 60 kvm?

Att få hjälp med flyttstädning i en lägenhet på 50–70 kvadratmeter kostar omkring 2 000 kronor efter rutavdrag. För större bostadsytor beräknas priset oftast med 25–40 kronor per kvadratmeter. Vad som ingår i detta pris och om några extra kostnader tillkommer ser olika ut hos olika företag som erbjuder flyttstädning.

Se hela svaret på boupplysningen.se

Vad kostar Flyttstäd 50 kvm?

Mindre bostäder: För små lägenheter, upp till 50 kvm, brukar priset hamna kring 1 500 - 2 000 kronor efter rut-avdrag. För något större lägenheter, omkring 75 kvm, brukar du få betala mellan 2 000 - 2 500 kronor.

Se hela svaret på offerta.se
Föregående artikel
Måste man isolera friggebod?
Nästa artikel
Hur mycket kan man sänka sig i golf på en runda?