Vad krävs för vägghängd toalett?

Frågad av: Anneli Sandström  |  Senaste uppdatering: 25 februari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (16 betyg)

För att installera en vägghängd toalett behöver du en så kallad fixtur, alltså en vattentank som byggs in i väggen. Du behöver också en spolknapp och själva porslinet. Den vägghängda toaletten består alltså av tre separata delar.

Se hela svaret på badrumsgruppen.se

Hur mycket plats tar en vägghängd toalett?

Om du väljer en vägghängd toalettstol med cisternen utanpåliggande så blir måttet 660mm plus påbyggnad av väggen för att få upp avloppet. Om du däremot väljer en inbyggnads-cistern så kommer du lite närmare ditt mål. Med fixturen (som byggs in i väggen) kan du då välja två alternativ av porslinsgud.

Se hela svaret på byggahus.se

Är vägghängd toalett dyrare?

En vägghängd toalett tar i regel mindre plats och passar därför extra bra i små badrum. ... Samtidigt blir en vägghängd toalett ofta dyrare och installationen måste utföras av en fackman. En golvstående toalett kan du däremot installera själv.

Se hela svaret på bygghemma.se

Hur mycket vikt klarar en vägghängd toalett?

Stålramen klarar en vikt på upp till 400 kilo, så du kan vara säker på att du har valt en solid konstruktion. Med en vägghängd toalett får du en mycket enklare rengöring under och runt omkring din toalett. Du kommer enkelt åt att skura golvet under toaletten och du får inga smutsiga kanter som ser ofräscha ut.

Se hela svaret på vvsochbad.se

Hur mycket plats behöver en toalett?

Utrymme för toalett: Bredd ca 80 cm, djup ca 120 cm. Utrymme för tvättställ: Bredd ca 90 cm, djup ca 110 cm. Utrymme för dusch: Bredd ca 80 cm, djup ca 80 cm.

Se hela svaret på vedum.se

HOW TO FIT A WALL HUNG TOILET - CONCEALED FRAME - Vitra auto flush

35 relaterade frågor hittades

Hur stor är en toa?

En vanlig standard-wc behöver 70-80 cm i bredd och runt 110-120 cm djup inklusive det utrymme som krävs framför wc:n. Andra mått som är viktiga är att det är minst 60 mm mellan vägg och avloppsrörets bakkant. För att inte få svårstädade prång bakom toan är det bra att inte vara för utrymmessnål.

Se hela svaret på byggahus.se

Hur hög ska en toalett vara?

Vägghängd WC

Standardhöjd är 40 cm men Geberit rekommenderar 41,42 cm.

Se hela svaret på geberit.se

Hur mycket väger en WC stol?

En toalett med cistern väger normalt runt 30 kg medan en vägghängd väger runt/strax under 20 kg.

Se hela svaret på teknikifokus.se

Varför rinner det i toaletten?

Orsaken till att toaletten rinner kan oftast hittas där vattnet går in i toalettens vattencistern eller där vattnet kommer ut igen. ... Om vattnet rinner efter att cisternen har fyllts upp, är det antingen kalk i cisternens mekanism eller också är inloppsventilen defekt.

Se hela svaret på ifo.se

Hur är en toalett uppbyggd?

En toalett består av en stor skål med vattenlås i botten och en sittring ovanpå. Ovanför skålen finns en stor tank med en ventil som du kan öppna för spolning genom att trycka på en knapp, dra i en knopp, vrida på en spak, eller ibland dra i ett handtag som hänger i en kedja.

Se hela svaret på abcror.se

Hur mycket dyrare med vägghängd toalett?

Wc dubbelt så dyr

Rent generellt kan man säga att en vägghängd wc med ett högvärdigt inbyggnadssystem kostar ungefär dubbelt så mycket som en traditionell golvmodell.

Se hela svaret på viivilla.se

Vilken toalett är bäst?

Testvinnare – Bästa Toalettstol
 1. Bäst i test – Toalettstol Nautic 1500. Toalettstol Nautic 1500 är en modern och fin toalettstol i en klassisk design. ...
 2. IFÖ Toalettstol. ...
 3. Toalettstol Nautic 5500. ...
 4. Vägghängd Toalettstol Duravit. ...
 5. Ido Toalettstol.

Se hela svaret på xn--bst-i-test-q5a.co

Vilken vägghängd toalett är bäst?

Vinnaren i premiumsegmentet är Gustavsberg Nautic GB111522201231. Denna vägghängda toalettstol har många fördelar – den är städvänlig, har en minimalistisk design och en sits med Soft Close och Quick Release-funktion. Storleken på toalettstolen är 90 x 34,5 x 70 centimeter och sitthöjden är 45 centimeter.

Se hela svaret på fixhemma.se

Hur byter man vägghängd toalett?

Montera ner vägghängd toalett
 1. Stäng av vattnet och koppla bort vattentillförseln.
 2. Töm cisternen genom att ta ut den.
 3. Skruva loss skålen och ta bort den från väggen.
 4. Ta bort skalväggen eller ta dig in bakom väggen som toaletten hänger på.
 5. Skruva loss cisternen och monteringen från väggen och ta bort det från avloppet.

Se hela svaret på vvsochbad.se

Var ska man köpa badrumsmöbler?

Det finns en hel uppsjö av varumärken för badrumsinredning att välja mellan hos oss på Bygghemma. Du hittar stilsäkra och pålitliga varumärken som Ifö, Svedbergs, Bathlife och Hafa.

Se hela svaret på bygghemma.se

Måste man ha Skvallerrör?

Enligt branschreglerna Säker Vatteninstallation ska skvallerröret ligga sex centimeter ovanför tätskiktet. – På det här viset märker du aldrig om det läcker. Det hinner bli en ganska stor skada innan man upptäcker det, säger Tony Sundqvist.

Se hela svaret på vvsforum.se

Hur mycket vatten blir det av en rinnande toalett?

En WC kan läcka upp till 1 000 liter/dygn. Uppskattningsvis läckte det ut cirka 30 000 liter vatten innan flottören byttes. Total extra vattenanvändning beräknas av Mark- och miljödomstolen till cirka 40 m3, vilket är långt ifrån fakturans 1 330 m3.

Se hela svaret på vvsforum.se

Varför fylls inte på i toaletten?

Det beror vanligtvis på två saker. Antingen är det flottören som inte håller tätt, vilket gör att vattnet fylls på lite hela tiden. Lossa på spolknappen för att kunna lyfta på locket, dra för att spola och se om vattnet läcker ut genom flottören eller flottörventilen när det fylls på igen.

Se hela svaret på viivilla.se

Varför låter toaletten?

Alla toaletter låter efter spolning då vattnet fylls på och toaletten förbereds inför nästa användning. På vissa toaletter kan ljudet dock vara högre och mer långvarigt än andra. ... Om flottören inte håller tätt kommer vatten att fyllas på lite då och då, vilket medför att det låter.

Se hela svaret på malardalenvvs.se

Vilka höjder är standard på en golvstående wc stol?

Klassisk golvstående toalettstol

Standardhöjden på sitsen är 42 centimeter men det finns även förhöjda som är 46 centimeter.

Se hela svaret på badhuset.se

Hur länge håller en toalett?

I Sverige har toalettstolar en lång livslängd. I snitt använder vi svenskar toalettstolen i 30 år innan vi anser att den är förbrukad. Under de åren får den vara med om mycket och många personer hinner använda den.

Se hela svaret på k-rauta.se

Vad heter toalett delar?

 • SPOLKNAPP 7.
 • RESERVDELAR 3.
 • BOTTENVENTIL 2.
 • INLOPPSVENTIL 2.
 • AVSTÄNGNINGSVENTIL 1.
 • BULT OCH MUTTER 1.
 • CISTERNLOCK 1.
 • CISTERNPACKNING 1.

Se hela svaret på bauhaus.se

Vilken toalett Gustavsberg?

FÖR DEN SOM GILLAR FÄRG OCH DESIGN. Toalettstolen Estetic Hygienic Flush 8300 har en organisk design med lättstädade ytor. Denna toalett finns i tre färger, svart, matt vit och vit. Toaletten är ytbehandlad med Ceramicplus.

Se hela svaret på gustavsberg.com

Hur högt ska en kommod sitta?

Vi rekommenderar en höjd på 85–93 cm. Markeringarna på väggen bör vara exakta så att du är säker på att badrumsmöbeln kommer att placeras rakt. Du har dock möjlighet att finjustera höjden på varje sida med de medföljande beslagen, så att skåpet hamnar helt i våg.

Se hela svaret på kvik.se

Vilken höjd ska badrumsskåp sitta på?

Det FINNS standard! 1200 mm över golv till underkant skåp/spegel ska det vara!

Se hela svaret på byggahus.se
Föregående artikel
Hur fungerar en Synkrongenerator?
Nästa artikel
Vad är kvävegödsling?