Vad lär man sig i matte B?

Frågad av: Desirée Hedlund  |  Senaste uppdatering: 21 juli 2022
Betyg: 4.4 av 5 (51 betyg)

Innehåll
 1. 1.1 Geometriska satser, till exempel.
 2. 1.2 Sannolikhetslära.
 3. 1.3 Statistik.
 4. 1.4 Linjära modeller.
 5. 1.5 Algebra och funktionslära.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vilken kurs motsvarar Matematik B?

Matematik B har ersatts av matematik 2a, 2b och 2c. Kursen bygger på matematik 1a, 1b och 1c. De finns tre inriktningar: 2a motsvarar den gamla kursplanens MA B och är inriktad mot yrkesprogrammen medan 2b och 2c är utökade kurser.

Se hela svaret på kunskapsforbundet.se

Vad ingår i ma2b?

Här finner du all matematik som hör till gymnasieskolans kurs Matematik 2a, 2b och 2c.
 • Algebra. ...
 • Andragradsekvationer. ...
 • Funktioner och grafer. ...
 • Linjära funktioner och ekvationssystem. ...
 • Geometri. ...
 • Logaritmer. ...
 • Statistik. ...
 • Nationella prov.

Se hela svaret på matteboken.se

Hur ska jag klara matte B?

Kursen Matte 2b bygger på (förutsätter) kunskaper från Matte 1, som i sin tur bygger på kunskaper från grundskolematten. För att du ska klara Matte 2b behöver du alltså ha kunskaper motsvarande grundskola och Matte 1. Det verkar som om varken du eller vi vet vilka delar av dessa förkunskaper du behöver fylla på med.

Se hela svaret på pluggakuten.se

Hur svårt är matte B?

Det är svårt att besvara på din fråga om matematik 2 (a/b) är en svår kurs. Anledningen är att det skiljer sig från person till person om de upplever att en viss kurs som svår eller inte. Om du har läst matematik 1 (a/b) och klarat av den har du förutsättningarna för att även klara av denna kurs.

Se hela svaret på gymnasium.se

Pluggkoden: Strategier för matematik

21 relaterade frågor hittades

Vilken är den svåraste matten?

Matematik 2a är lättare, 2b är lite svårare och 2c är svårast på nivå 2. På nivå 3 finns ej a-kurs, utan 3b är medelsvårt och 3c är svårare. 2c och 3c förbereder bättre till matte 4, än de enklare/lättare kurser. Du får själv bestämma vilka kurser på nivå 2 och 3 du vill läsa.

Se hela svaret på fragasyv.se

Varför har jag svårt för matte?

Svårigheterna kan bero på många olika saker. Det kan till exempel bero på att man av olika skäl har missat grunderna i ämnet. I matematik är det viktigt att repetera regelbundet för att inte glömma bort det man har lärt sig. Ju mer man har missat, desto svårare kan det vara att ta igen det i efterhand.

Se hela svaret på 1177.se

Hur lång tid tar det att läsa upp matte B?

Om du läser på heltid och bara de två kurser, är du klar på 10 veckor (fem veckor per kurs) men om du vill läsa med lärarledda lektioner (inte på flex eller på distans), då brukar man läsa en kurs per termin (på dagtid eller på kvällstid) och i så fall läser du matte 2 under en termin och matte 3 - under nästa termin.

Se hela svaret på fragasyv.se

Kan alla klara matematik?

Många elever tycker att matematik är ett av de svåraste ämnena. Men alla kan klara sin kurs! Det handlar helt enkelt om att träna, och om att veta hur.

Se hela svaret på sbkf.se

Hur pluggar man matte på bästa sätt?

8 bästa pluggtipsen inför nationella provet i matte
 1. Så hjälper du ditt barn mot bättre resultat i skolan! ...
 2. Aktivera båda hjärnhalvorna. ...
 3. Skriv to-do-listor. ...
 4. Bestäm när du ska plugga – och var specifik! ...
 5. Börja med formelsamlingen. ...
 6. Dela upp i delmoment. ...
 7. Fokusera på de blandade uppgifterna. ...
 8. Gå igenom gamla nationella provet.

Se hela svaret på myacademy.se

Vad är viktigast i matte 2b?

Titta igenom formelbladet och förvissa dig om att du vet hur du skall använda samtliga formler som finns där.

Se hela svaret på pluggakuten.se

Hur många får godkänt i matte 2b?

Det går nästan 1000 elever på gymnasiet och det har mer än hundra anställda. Matematik 2b har varit ett stort problem på gymnasiet och år 2019 fick 82,7% av alla 98 skrivande elever ett F på nationella provet (Skolverket, uåb).

Se hela svaret på diva-portal.org

Vad är nytt i matte 2b?

Matematik 2b Visa

Potensräkning med rationella exponenter, räta linjen, grunder i funktioner samt korrelation och kausalitet är flyttat till 1b. Komplexa tal, beskrivande statistik och kalkylprogram för budgetering är borttaget. Grundläggande logik samt definition, sats och bevis har tillkommit från 1b.

Se hela svaret på skolverket.se

Är matematik 2a lättare än 2b?

Matte 2a och 2b är "motsvarande kurser", dvs inte helt olika varandra men a-spår är lite lättare, därför råder jag dig (om du kan) byta till Matte 2a. Det är inte i alla kommuner som man på Komvux kan läsa Matte 2a.

Se hela svaret på fragasyv.se

Vilken kurs motsvarar Matematik A?

Matematik A heter idag Matematik 1a, 1b eller 1c. Vilket "spår" du ska välja beror på vilket program du gick på gymnasiet. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att ansöka.

Se hela svaret på komvuxutbildningar.se

Vad motsvarar svenska B idag?

Svenska B motsvarar svenska 2 så det är den du ska välja. Här hittar du en lista över de grundläggande kursernas gamla respektive nuvarande kursnamn med tillhörande poäng: https://www.studentum.se/komvux/gamla-och-nuvarande-kursnamn-7621.

Se hela svaret på allastudier.se

Vad har man för nytta av matte?

Matematikens huvuduppgift är att få eleverna att tänka abstrakt och bli analytiska. Den kan innehålla intellektuella utmaningar, utan att det ger praktiskt tillämpbara resultat. Genom matematiken tillägnar man sig ett arbetssätt och olika strategier för att ta sig an uppgifter.

Se hela svaret på fof.se

Är det svårt att läsa matte 4?

Ma4 är en tuff kurs, det ska jag inte sticka under stol med. Däremot är den, precis som gymnasiets andra mattekurser, långt ifrån omöjlig för den som lägger ned ordentligt med tid på den.

Se hela svaret på pluggakuten.se

Hur svårt är matte 2?

Det kan bli för tufft att läsa på en utbildning som för behörighet kräver matte 2a/2b/2c - alltså godkänt betyg i någon av mattekurserna på nivå 2 (eller en gammal mattekurs B). Känner några fall då personerna hoppade av (eller blev avrådda från studier) på ssk-programmet pga det var för tufft med matten/beräkningar.

Se hela svaret på fragasyv.se

Hur lång tid tar det att plugga upp en kurs?

Varje 100poängs kurs läser man på komvux på heltid i fem veckor. Så, om du behöver läsa 3 stycken 100poängskurser, så kan du läsa dem på 15 veckor (fem veckor per kurs), om du läser på heltid. Heltidsstudier = 20 gymnasiepoäng per vecka.

Se hela svaret på fragasyv.se

Hur länge läser man matte 2b på komvux?

Man läser 20 gymnasiepoäng per vecka, om man läser på heltid. Därför kan man klara Matte 2 på fem veckor /om man läser på Flex eller på Distans/. Om du läser Matte 1 på gymnasiet och får minst betyg "E" i den kursen, är du behörig att läsa Matte 2 på KomVux.

Se hela svaret på fragasyv.se

Hur snabbt läser man en kurs?

Läser du en kurs som är på 100 poäng på heltid så är det 8 timmar studier/dag i 5 veckor, halvtid ca 4 timmar studier/dag i 10 veckor och kvartstid ca 2 timmar studier/dag i 20 veckor. Det är studier varje dag och eleven måste vara aktiv i annat fall så avbryts studierna.

Se hela svaret på supportforum.nti.se

Hur kan man bli smart på matte?

Bli bättre på Matte – 8 Tips
 1. Sluta känna dig dum. ...
 2. Våga göra fel. ...
 3. Våga ställa frågor. ...
 4. Börja svara på frågor. ...
 5. Studera hur andra har löst exempel. ...
 6. Problemlösning är inte “magisk” – Du kan lära dig det! ...
 7. Grit – Håll fast vid dina långsiktiga mål. ...
 8. Repetition – Hitta den saknade byggstenen.

Se hela svaret på eddler.se

Vad händer om man inte blir godkänd i matte?

Utan godkänt betyg i matte 1, uppfyller man inte kraven för gymnasieexamen, det är så... men i fall du inte kommer uppfylla kraven även med godkänt betyg i matte 1, kommer du behöva komplettera på komvux i alla fall - och på komvux kan du eventuellt få läsa en lättare kurs, Matte 1a.

Se hela svaret på fragasyv.se

Hur yttrar sig dyskalkyli?

Barnet har problem med att lära sig klockan och har en osäker tidsuppfattning. Barnet har svårt att förstå pengars värde och att hantera växelpengar. Barnet har dåligt lokalsinne. Hen kan också ha svårt att skilja mellan höger och vänster samt att läsa kartor och tidtabeller.

Se hela svaret på sollentuna.se
Föregående artikel
Hur länge kan en hund hålla sig på natten?
Nästa artikel
Hur många 30 åringar bor hemma?