Vad menas med att vara trogen?

Frågad av: Otto Lundqvist  |  Senaste uppdatering: 6 mars 2022
Betyg: 4.2 av 5 (66 betyg)

Trogen betyder ungefär detsamma som trofast.

Se hela svaret på typkanske.se

Kan otrogen ha?

Det kan finnas andra skäl att ha sex med en annan person. Otrohet kan vara en reaktion på att något inte är bra i relationen, en längtan efter något nytt eller bekräftelse. Otrohet kan också vara ett sätt att ta sig ur ett förhållande. ... Den som är otrogen vill, och tycker sig även ha rätt till att, styra relationen.

Se hela svaret på rfsu.se

Är mycket duktig?

Mycket Duktig betyder i stort sett samma sak som virtuos.

Se hela svaret på typkanske.se

Vad betyder fattar?

Fatta betyder ungefär detsamma som gripa.

Se hela svaret på typkanske.se

Vad är ett samvälde?

ett samvälde är ett förbund av stater, Samväldet (Commonwealth of Nations) är en mellanstatlig organisation som består av Storbritannien och flertalet av dess forna kolonier. Hette Brittiska samväldet fram till 1949, har idag 54 medlemmar.

Se hela svaret på ui.se

Vad menas med att vara trogen Bibeln? - Bertil Wiklander

39 relaterade frågor hittades

Kan vara rar?

På svenska är rar en uteslutande positiv egenskap – ordet används om personer som är mjuka, trevliga och ofta också söta. Söt och rar är ett vanligt uttryck. Också i danskan står rar för en mild och vänlig person. Precis som på svenska kan man på danska säga sød og rar och en rar fyr är en trevlig kille.

Se hela svaret på sprakinstitutet.fi

Kan man bråka korsord?

verb
 • ställa till bråk, bete sig störande, gräla, tvista, kivas, busa, gruffa, träta, slåss; väsnas, stoja, bullra, föra liv, stimma, skräna, härja, leva rövare, illfänas; krångla, trassla, konstra, opponera sig; retas, stöka (med), djävlas, jäklas.
 • bereda lin; krossa, bryta sönder; (bildl.) bry, anstränga.

Se hela svaret på synonymer.se

Kan lag vara?

En lag kan dels vara en av lagstiftande myndighet utfärdad föreskrift (författning) med ett antal (en eller flera) bestämmelser, dels en lagsamling, ett samlat verk av bestämmelser (till exempel common law, Code Napoléon och 1734 års lag, se nedan), ofta nedtecknad.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Är duktigare ett ord?

Ordet duktigare används oftast mitt i en mening och uttalas precis som det låter.

Se hela svaret på typkanske.se

Är tilltrasslad?

Tilltrasslad betyder ungefär detsamma som invecklad.

Se hela svaret på typkanske.se

Är beräknande?

Beräknande betyder ungefär detsamma som planmässig.

Se hela svaret på typkanske.se

Hur tänker en som är otrogen?

Ofta hittar otrogna sätt att rationalisera sitt beteende för att övertyga sig själva om att de inte är skyldiga enligt Carla Marie Manly, klinisk psykolog. Hon menar att en otrogen person till exempel kan säga: "Det är bara sex. Jag kan göra vad jag vill". "Det är ju bara sex, eller det är inte som att vi är gifta".

Se hela svaret på elle.se

Hur ska jag sluta vara otrogen?

En viktig förutsättning för att kunna förlåta är förstås också att den som varit otrogen verkligen ångrar sig, och kan förmedla detta till sin partner. Under en tid behöver den som varit otrogen vara beredd på att förstå och ta emot den andras anklagelser, ilska, sorg och misstro.

Se hela svaret på mabra.com

Vad betyder som bråkan krossar linet?

När man bråkar linet krossar man stamdelarna för att linet som i rötningsprovet ska kunna skiljas från skärven, som stråets vedartade innerdel kallas. Industriellt används maskiner med mekaniska valsar för detta steg, traditionellt och i mindre skala bråkar man linet för hand i en linbråka.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vad menas med att bråka på ett hemtrevligt sätt?

Om ni mitt i stridens hetta kan se det komiska i det hela, eller ger varandra en puss så kommer relationen må bättre i det långa loppet. Kan ni till och med reta varandra när ni bråkar kommer ni känna er mer förälskade när bråket väl är över, visar en studie vid universitetet i Berkeley, Kalifornien.

Se hela svaret på expressen.se

Vad kan man säga istället för hej?

Synonymer till hej
 • hejsan, goddag, adjö, hallå, tjänare, tjena, tjing, tja, mors, ciao, adios, yo, shoo; tjohej, såså, fint, hurra; hej vilt okontrollerat, intensivt, hämningslöst. motsatsord. hejdå, adjö, farväl.
 • Användarnas bidrag. tjenixen, tjabba, morsning, tjabba tjena hallå!, tjenare, halloj, tjo, test,

Se hela svaret på synonymer.se

Är rar sällan?

Rar betyder ungefär detsamma som sällsynt.

Se hela svaret på typkanske.se

Var rar korsord?

Synonymer till rar
 • trevlig, vänlig, söt, snäll, mjuk, behaglig, älsklig, nätt, förtjusande, älskvärd, ämabel. sällsynt, ovanlig. motsatsord. otrevlig, obehaglig. allmän, vanlig.
 • Användarnas bidrag. go, unik, gullig, näpen, huld.

Se hela svaret på synonymer.se

Kan vara tomt korsord?

Synonymer till tomt
 • mark,
 • jordlott,
 • grund,
 • parcell,
 • äga,
 • egendom,
 • domän,
 • ställe,

Se hela svaret på typkanske.se

Vad gör Commonwealth?

Samväldet (engelska: Commonwealth of Nations) är en mellanstatlig organisation bestående av 54 självständiga länder, varav nästan alla tidigare tillhört det brittiska imperiet. Organisationen har haft namnet Brittiska samväldet, men det ändrades 1949 för att understryka att Storbritannien inte har en särställning.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vilka länder ingår i brittiska samväldet?

Det brittiska väldet bestod förutom av Storbritannien av det som i dag är Irland, Kanada, Australien, Nya Zeeland, öarna i Söderhavet, Indien, Pakistan, Burma, Sydafrika, de afrikanska staterna i södra och östra Afrika, Nigeria och Ghana i västra Afrika.

Se hela svaret på so-rummet.se

Vilket land blir självständigt från Storbritannien 1984?

På 1400-talet blev Brunei ett oberoende sultanat, som 1888 blev ett brittiskt protektorat. Brunei fick ökad autonomi 1959 och full självständighet 1984. Sedan dess har det oljerika landet styrts enväldigt av en sultan och en liten krets kring honom. Det första och hittills enda parlamentsvalet hölls 1962.

Se hela svaret på ui.se
Föregående artikel
Vilka blodgrupper kan ett barn få?
Nästa artikel
Vad innebär den individuella arbetsrätten?