Vad säger Lotta på Bråkmakargatan?

Frågad av: Claes Åkesson  |  Senaste uppdatering: 3 maj 2022
Betyg: 4.2 av 5 (22 betyg)

Lotta på Bråkmakargatan (1992)
Lotta är en busig liten femåring. En dag när Lotta ser sina syskon Jonas och Mia-Maria komma cyklande i en farlig fart, skriker hon ”Jag kan visst cykla, tänk för att jag kan det ni! I smyg!”

Se hela svaret på astridlindgren.com

Vart kan man se Lotta på Bråkmakargatan gratis?

"Lotta på Bråkmakargatan" finns nu att streama på C More, Google Play och Rakuten TV; att hyra och att köpa på iTunes, Viaplay Rent & Buy, Blockbuster, SF Anytime och YouTube Movies och att streama gratis och att streama gratis på Cineasterna. Klicka på en länk för att se den nu!

Se hela svaret på playpilot.com

När fyller Lotta på Bråkmakargatan?

Lotta bor med sin mamma, pappa, storebror Jonas och storasyster Mia-Maria i ett gult hus på Bråkmakargatan. I huset bredvid bor tant Berg. En dag när Lotta just fyllt fem år vaknade hon på morgonen och var arg! Hon hade drömt något som hon inte tyckte om, och Lotta trodde att det man drömt var sant.

Se hela svaret på astridlindgrenbutiken.se

Hur gammal var Claes Malmberg i Lotta på Bråkmakargatan?

Lotta på Bråkmakargatan hade premiär i september 1992, då var Claes Malmberg, som spelade Lottas pappa bara 31 år!

Se hela svaret på elle.se

Vad heter Lotta på Bråkmakargatans gosedjur?

4 recensioner av Gris Bamsen Maileg

Helt förälskad i denna bamse i äkta ”Lotta på Bråkmakargatan”-stil. Superfin och faktiskt ännu finare i verkligheten!

Se hela svaret på lillastork.se

Lotta på Bråkmakargatan (1992)

21 relaterade frågor hittades

Var kan man se Astrid Lindgren filmer?

Streama Astrid Lindgrens filmer online här | C More.

Se hela svaret på cmore.se

Vad är det för ras på Tant Bergs hund?

I Lottas grannhus bor den snälla tant Berg med sin hund Skotty. Barnen brukar ibland gå över till tant Berg, och har de tur bjuder hon då på våfflor.

Se hela svaret på svenskfilmdatabas.se

Vad heter lottas gris?

Vet du vad? Bamsen är ingen björn utan en gris som Lottas mamma har sytt åt henne. Lotta kallar honom för en grisbjörn.

Se hela svaret på astridlindgren.com

Vad jobbar Lottas pappa med?

Lotta bor tillsammans med sin familj i ett gult hus på Bråkmakargatan. Familjen Nyman består av pappa, mamma, storebror Jonas, storasyster Mia-Maria och Lottas ständiga följeslagare gosedjuret Bamsen. Pappan jobbar på kontor och Jonas och Mia-Maria går i skolan.

Se hela svaret på oru.diva-portal.org

Vem har skrivit Lotta på Bråkmakargatan?

Lotta på Bråkmakargatan är en svensk film som hade biopremiär i Sverige den 26 september 1992, baserad på berättelserna om Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

När utspelar sig Emil?

Den första boken om Emil i Lönneberga kom för över 50 år sedan, 1963. Handlingen utspelar sig under tidigt 1900-tal och berättar om lintotten Emil som på något sätt alltid råkar göra hyss. Trots sin ålder är Emil nu mer aktuell än någonsin i och med den nya Emilutställningen som kommer till Kalmar Slott.

Se hela svaret på kalmarslott.se

När utspelar sig Ronja?

Handlingen utspelar sig under historisk tid, någon gång mellan medeltiden och 1800-talet. Drygt 30 år senare framställs den tidigare självständiga, unga flickan Ronja som ett litet och bortskämt barn – med kort, mörkt och rakt hår.

Se hela svaret på journals.oslomet.no

Vem spelade Lina i Katthult?

Hon blev mest känd och folkkär för rollen som pigan Lina i "Emil i Lönneberga." Maud Hansson Fissoun medverkade också i bland annat Ingmar Bergmans filmer "Det sjunde inseglet" och "Smultronstället." Totalt blev det drygt 25 film- och tv-produktioner under karriären, också den populära serien "Goda grannar."

Se hela svaret på sverigesradio.se

Vad blev Emil som vuxen?

När Emil blev vuxen blev han ordförande i kommunalnämnden, skriver Astrid Lindgren. Kanske kan man koppla den framgången till de trygga anknytningsrelationer han ändå hade till modern och Alfred som barn.

Se hela svaret på modernpsykologi.se

Vad gör Emil idag?

Efter Lena Wisborg Candinger slutade som barnskådis fortsatte hon arbeta inom det konstnärliga. Lena Wisborg Candinger var fem år när hon fick rollen som Ida. Lena Wisborg Candinger blev känd som Ida i ”Emil i Lönneberga” för hela svenska folket.

Se hela svaret på expressen.se

Hur många gubbar täljde Emil?

Emil var han som bodde i Katthult i Lönneberga och som gjorde hyss nästan varje dag. Efter varje nytt hyss satt han i snickarboden och täljde en liten rolig gubbe. 369 trägubbar stod det på hyllan till sist.

Se hela svaret på astridlindgrenbutiken.se

Vart spelade dom in Lotta på Bråkmakargatan?

Filmen är inspelad i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby. Ursprungligen var tanken att Lotta på Bråkmakargatan skulle bli en TV-serie bestående av sex avslutade 25-minutersavsnitt. Men projektet växte till att även innefatta en biografversion, där tre av dessa avsnitt klipptes samman till en långfilm.

Se hela svaret på astridlindgren.com
Föregående artikel
Kan man överklaga dagsböter?
Nästa artikel
Vilka världsdelar nådde romarriket?