Vad ska man gå om man vill bli polis?

Frågad av: Fredrik Åström  |  Senaste uppdatering: 13 februari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (67 betyg)

Först behöver man grundläggande behörighet och sedan även en särskild behörighet som är Svenska 3, Engelska 6, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 och Historia 1b/1a1+1a2. Du får denna behörighet direkt från alla högskoleförberedande program där dessa kurser erbjuds t. ex. Samhällsvetenskapsprogrammet som du har nämnt.

Se hela svaret på gymnasium.se

Hur lång tid tar det att bli polis?

Hur lång är specialistutbildningen till polis? Utbildningen är 1,5 år fördelat på ett års studier och därefter sex månaders praktik i form av aspiranttjänstgöring i polismyndighetens olika verksamheter.

Se hela svaret på polisen.se

Måste man ha bra syn för att bli polis?

Synkrav. Lägst 0,1 utan korrektion respektive 0,8 med korrektion på varje öga och normalt färgseende.

Se hela svaret på polisen.se

Kan man bli polis om man går samhäll?

Det går jättebra att gå Samhällsprogrammet med inrikting beteende för att sedan fortsätta till polis. Du kan faktist välja vilken inriktning som helst och även vilket som helst av dom högskoleförberedande programmen. För att vara behörig till Polisutbildningen behöver man ha med sig vissa kurser från gymnasiet.

Se hela svaret på gymnasium.se

Kan man bli polis om man går natur?

Hej, Det korta svaret på frågan är ja, det går att bli polis om du läser naturvetenskap, oavsett om det gäller programmet eller inriktingen inom programmet med samma namn. Du läser de kurser som krävs för att vara behörig till polisstudier i likhet med de som läser samhällsvetenskapsprogrammet.

Se hela svaret på gymnasium.se

Är du redo för en större uppgift? Bli polis! | Polismyndigheten (2020)

33 relaterade frågor hittades

Kan man bli polis om man går ekonomi?

För att vara behörig till Polisutbildningen behövs det grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b (eller 1a1+1a2) och Historia 1b (eller1a1+1a2). Detta kan du få från Ekonomiprogrammet så det är inga problem att välja det och sedan bli polis eller advokat.

Se hela svaret på gymnasium.se

Kan jag bli polis om jag har glasögon?

Lämpligt hälsotillstånd

Synskärpan ska utan glasögon eller kontaktlinser för båda ögonen var för sig vara minst 0.2 och korrigerad med glasögon eller kontaktlinser minst 1.0. Observera att bedömning av synförmåga inte är samma sak som glasögonens styrka, +/-. Hörseln ska vara normal utan hjälpmedel.

Se hela svaret på polamk.fi

Kan jag bli polis test?

På prövningen kommer din kondition och styrka att mätas. Är du frisk, har en god grundkondition samt tränar allsidigt och regelbundet några gånger i veckan bör du klara de fysiska polistesterna. Förklaring av fysiska antagningskrav.

Se hela svaret på polisen.se

Hur kan man bli insatsstyrka?

För att vara behörig att söka funktion som insatspolis måste man senast den 1 januari 2022 ha polisexamen eller utbildning och viss yrkeserfarenhet från någon av följande myndigheter: Polisiär grundutbildning inklusive aspiranttjänstgöring med godkänt resultat.

Se hela svaret på polisen.se

Får man lön när man läser till polis?

Under utbildningen får de som tjänar upp till 28.000 kronor/månad behålla sin nuvarande lön. Deltagare med högre lön får gå ner till 28.000 kronor/månad. Efter utbildningen tillämpas individuell lönesättning och man går in i den lönebild som gäller för funktionen.

Se hela svaret på polistidningen.se

Hur lång är utbildningen till insatsstyrkan?

Insatsstyrkans utbildning för distributionselektriker

Grundutbildningen till insatsstyrkan är 4 veckor lång uppdelad på fyra block och sker på Åsbro Kursgård.

Se hela svaret på svk.se

När börjar polishögskolan?

Från och med januari 2020 går det att ansöka till polisutbildningen när som helst under året. Utbildningen startar två gånger per år, både på hösten och på våren. Polisyrket är mångsidigt där du genomför ett mycket viktigt arbete för att göra samhället till en säker plats. Yrket är både fysikt och psykiskt krävande.

Se hela svaret på allastudier.se

Vad gör en Insatspolis?

Insatspolisen – polisens arbete. Insatspolisen är en del av polisens ingripandeförmåga och har i uppdrag att ingripa vid särskilt farliga och komplicerade situationer som den ordinarie polisverksamheten inte kan hantera.

Se hela svaret på polisen.se

Hur blir man Narkotikapolis?

Polisutbildningen innefattar fem terminer, varav sex månader är praktik, en så kallad aspirantutbildning. Efter examen är du behörig att söka anställning som polis. Du kan studera vid fem orter i Sverige: i Umeå, Stockholm (Huddinge), Borås, Växjö och Malmö. Det går att läsa utbildningen på distans.

Se hela svaret på saco.se

Är det svårt att komma in på polishögskolan?

Ansökningsrekordet med 15 776 sökande till hösten 2019 var runt 4 000 fler än terminen innan. Ändå är det fortfarande svårt att fylla platserna runtom i landet, och av de sökande kallas mindre än hälften till prövning. De som testas får antagningsbesked först strax innan midsommar.

Se hela svaret på expressen.se

När kan man söka till Polishögskolan 2022?

Du kan söka till polisutbildningen under hela året. Ansökan gör du på Plikt- och prövningsverkets webbplats. De hanterar antagningsprocessen på uppdrag av polisen. Det är även på Plikt- och prövningsverket som du genomför testerna och undersökningarna vid den medicinska och psykologiska prövningen.

Se hela svaret på polisen.se

Hur går prövningen till polis?

Teoretiskt test och personlighetstest i datasal

Den psykologiska prövningen startar med ett teoretiskt test och ett personlighetstest. Det teoretiska testet är det första du gör när du kommer till oss. Ditt resultat avgör om du går vidare till de medicinska testerna och till psykologintervjun.

Se hela svaret på pliktverket.se

Hur mycket synfel får man ha som pilot?

För att bli stridspilot i Sverige ställs en rad olika krav, bl. a. fysiska krav såsom synskärpa. För synskärpa är kravet lägst 1,0 på vardera ögat utan korrektion och med normalt färgseende.

Se hela svaret på riksdagen.se

Kan man bli polis om man har dyslexi?

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar ska inte längre per automatik gallras bort från polisutbildningen. De ges nu möjlighet till prövning med en individuell bedömning, efter ett beslut av Polismyndigheten.

Se hela svaret på polisen.se

Hur vet man när man behöver glasögon?

Svar: När man behöver glasögon skiljer sig från person till person men det finns vissa kännetecken att hålla utkik efter. Om du märker att du har svårare att se långt eller på nära håll, synen blir suddig eller att du ofta får huvudvärk, då kan det vara dags att skaffa glasögon.

Se hela svaret på specsavers.se

Vilka städer kan man läsa till polis?

Polisutbildningen finns på följande fem orter i Sverige: Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö samt på Malmö universitet. I Umeå, Växjö, Borås och Malmö kan du läsa utbildningen på distans.

Se hela svaret på polisen.se

Vad tjänar en nyutexaminerad polis?

Den lägsta lönen, som polis, ligger på 25 500 kr. Han, för det är en man, finns inom samtliga sektorer. Närmaste lön för en kvinna inom detta yrke tjänar 25 900 kr.

Se hela svaret på ratsit.se
Föregående artikel
När odlar man rotfrukter?
Nästa artikel
Vad kostar pantbrev Handelsbanken?