Vad tjänar en säljare i snitt?

Frågad av: Bjarne Månsson  |  Senaste uppdatering: 1 mars 2022
Betyg: 4.1 av 5 (75 betyg)

Marknadslönen 2021 för säljare är mellan 36 000 och 46 000 kronor per månad.

Se hela svaret på unionen.se

Hur mycket tjänar en säljare i butik?

Vad tjänar man som butikssäljare? En medellön för butikssäljare brukar ligga på 29650 kr. Nedan ser du statistik över butiksäljarens lön i hela landet.

Se hela svaret på saljjobb.nu

Vad tjänar en säljare i byggbranschen?

44 200 kronor

Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Se hela svaret på yrkeskollen.se

Vad tjänar en duktig säljare?

Marknadslönen 2021 för innesäljare är i snitt 34 795 kronor, inkluderande fast och rörlig lön, enligt Försäljningslönebarometern. Vad tjänar en försäljningschef? Marknadslönen 2021 för försäljningschef är i snitt 58 898 kronor, inkluderande fast och rörlig lön, enligt Försäljningslönebarometern.

Se hela svaret på forsaljningschefen.se

Vad tjänar du som säljare?

Marknadslönen 2021 för säljare är mellan 36 000 och 46 000 kronor per månad. Söker nya och bearbetar befintliga kunder. Utreder behov, föreslår och offererar kundanpassade ekonomiska och tekniska lösningar.

Se hela svaret på unionen.se

Yrkesfilm Butikssäljare

30 relaterade frågor hittades

Har säljare kollektivavtal?

Ett kollektivavtal anpassat för säljare

Kollektivavtal har idag blivit en "svensk standard". ... Den huvudsakliga skillnaden i jämförelse med andra kollektivavtal är att Säljaravtalet även innehåller tydliga regler, beräkning och redovisning av rörliga lönedelar.

Se hela svaret på saljarnas.se

Vad tjänar en säljare på Ahlsell?

Marknadslönen 2021 för innesäljare ligger mellan 30 000 och 38 000 kronor per månad. Bearbetar nya och gamla kunder, tar emot och handlägger order och förfrågningar, genomför försäljning.

Se hela svaret på unionen.se

Vad gör dig till en bra säljare?

En bra säljare är en bra lyssnare

Börja med att lyssna på din kund om vad hen har för behov. ... Avsluta med att berätta vad det kostar – men säkerställ först att kunden vill ha det du säljer. Sälj ska vara win-win för båda parter. Se konkurrens som något positivt – då vet du att det finns ett behov.

Se hela svaret på sciencepark.se

Hur mycket får man i lön i butik?

I olika sammanhang, till exempel inför avtalsförhandlingar, är det vanligt att jämföra löner mellan olika yrkesgrupper. Enligt den statistik som parterna i handeln tagit fram (fackförbundet Handels och arbetsgivareföreningen Svensk Handel) var den genomsnittliga lönen för butiksanställda i detaljhandeln 24.800 kronor.

Se hela svaret på handels.se

Vad tjänar man i butik 2021?

Efter fyllda 18 års ålder förvärvad branschvana:
  • år 139,13 23 095.
  • år 141,15 23 431.
  • år 148,92 24 721.

Se hela svaret på handelsnytt.se

Vad krävs för att bli säljare?

Ingen speciell utbildning krävs för att arbeta som säljare. Vanligtvis får du utbildning under anställning. Arbetsgivaren ställer ibland krav för att du har gymnasiekompetens och då rekommenderas Handels- och administrationsprogrammet, inriktningen Handel och service.

Se hela svaret på framtid.se

Vad tjänar en försäljningschef på Ica?

Marknadslönen för försäljningschefer ligger 2021 mellan 48 000 och 60 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 58 000 kronor och uppåt.

Se hela svaret på unionen.se

Hur mycket tjänar man som butikschef?

Marknadslönen för butikschef (avdelningschef) ligger 2021 i olika intervall - mellan 27 000 och 34 000 kronor, mellan 33 000 och 38 000 per månad samt mellan 38 000 och 52 000 kronor. Verksamhetens art och omfattning har i regel en direkt påverkan på lönen.

Se hela svaret på unionen.se

Vad tjänar en säljare på Pågen?

Pågens avtal till de 385 säljarna innebär att dagens fasta lön på 3 000 kronor i månaden försvinner. I stället baseras all lön på provision, 6 procent av försäljningssumman. Garantilönen på 20 800 kronor blir oförändrad.

Se hela svaret på gp.se

Hur mycket tjänar en Key Account Manager?

Marknadslönen 2021 för Key Account Manager ligger mellan 42 000 kronor och 65 000 per månad. Har det övergripande ansvaret att upprätthålla samt utveckla en långsiktigt bra relation med nya samt befintliga kunder. Arbetar långsiktigt och strategiskt med företagets nyckelkunder.

Se hela svaret på unionen.se

Hur är det att jobba på Ahlsell?

Arbetsglädje & Lojalitet

Att medarbetarna är motiverade och känner sig nöjda och till fredställda i arbetet är en framgångsfaktor för oss på Ahlsell. Vi tror att arbetsglädjen är en förutsättning för ett hållbart arbetsliv.

Se hela svaret på ahlsell.se

Hur mycket tjänar en Mötesbokare?

Genomsnittlig lön för a mötesbokare är 23 281 kr per månad i Sverige.

Se hela svaret på se.indeed.com

Har Visma kollektivavtal?

Den svenska modellen är grunden till våra kollektivavtal

Modellen bygger på idén om att anställnings- och lönevillkor ska regleras av arbetsmarknadens parter helt utan inblandning av staten.

Se hela svaret på vismaspcs.se

Har Aspia kollektivavtal?

Våra lönekonsulter är specialister på lön

Lönespecialisterna har bred kunskap om hur man hanterar komplexa lönefrågor utifrån kollektivavtal, lagar och arbetsrättsliga regelverk. Vi ansvarar för all typ av myndighetsrapportering såsom AGI, kontrolluppgifter, pensionsrapportering, utmätning och sjukanmälan.

Se hela svaret på aspia.se

Hur vet jag om min arbetsgivare har kollektivavtal?

Fråga din arbetsgivare eller ring Unionen för att ta reda på om det finns kollektivavtal på din arbetsplats. Som medlem kan du också se det om du är inloggad. ... På "mina sidor" ser du som medlem i Unionen dina medlemsuppgifter och om det finns kollektivavtal på din arbetsplats.

Se hela svaret på unionen.se

Vilken typ av säljare tjänar mest?

De högsta snittlönerna återfanns inom data och IT, följt av bank, finans och försäkring och fordonsindustrin. Generellt har branscher med högre snittlön en högre andel rörlig lön, men det finns även en koppling mellan budgetstorlek och lönenivå.

Se hela svaret på realtid.se

Hur mycket tjänar en Hussäljare?

Säljarna brukar tjäna 5-15% per hus. Det finns en del som tjänar mer. Men ta 10% som ett riktvärde. Säljarna är egna företagare (egna firmor) som jobbar på provision och efter att huset är klart och godkänt så kan de fakturera hustillverkaren som sedan betalar ut provisionen till säljarens företag.

Se hela svaret på byggahus.se

Får man jobba på endast provision?

Får lönen bestå av provision till 100 %?

Det finns ingen lag i Sverige som garanterar en viss lön. Om det inte finns ett kollektivatal som garanterar en viss lön råder det fri avtalsfrihet vad gäller lönen. Svaret är ja det är lagligt att teckna sådana avtal.

Se hela svaret på lawline.se
Föregående artikel
Hur kan algblomning vara ett miljöproblem?
Nästa artikel
Vad händer om man glömmer betala Klarna?