Var finns det längdspår?

Frågad av: Christian Håkansson  |  Senaste uppdatering: 1 februari 2022
Betyg: 4.6 av 5 (7 betyg)

En skidsemester här är en helt unik upplevelse.
 • Bruksvallarna är topnotch. ...
 • Åre – träningsplats för landslaget. ...
 • Lofsdalen – massor av naturspår. ...
 • Idre Fjäll – landslagets träningsanläggning. ...
 • Sälen – här hålls Vasaloppet. ...
 • Billingen Vasaloppscenter få timmar från Göteborg. ...
 • Ulricehamn – ännu ett Vasaloppscenter.

Se hela svaret på skidresor.com

Var finns närmaste skidspår?

16 träffar
 • Björkhagens skidspår. Skarpnäck, Utanför Stockholm.
 • Bredängsspåret. Stora Sällskapets väg 60. Skärholmen.
 • Fagersjöskogen. Farsta.
 • Flatens naturreservat. Skarpnäck.
 • Fredhällsparkens skidspår. Fredhällsparken. ...
 • Granholmsspåret. Spånga-Tensta.
 • Grimsta skidspår. Hässelby-Vällingby.
 • Gärdets sportfälts skidspår. Sandhamnsgatan 80.

Se hela svaret på motionera.stockholm

Var finns längdskidspår?

Hemsidorna för att hitta skidspår

För aktuell spårstatus – längdspår.se, för Sverige. För aktuell spårstatus – skisporet.no, för Norge. På denna sida hittar vi detaljerad information på olika anläggningar.

Se hela svaret på 39a.se

Vilka skidspår är öppna?

 • Granåsens konstsnöspår Bålsta. 273. 2022-01-25.
 • Ågesta friluftsgård. 259. 2022-01-24.
 • Åkulla skidspår. 222. 2022-01-25.
 • Orsa Grönklitt. 213. 2022-01-25.
 • Ormberget Luleå

Se hela svaret på skidspar.se

Får man gå i skidspår?

Att gå eller springa i ett preparerat skidspår är inte tillåtet under året som är snöperiod. Anläggningsägaren är ansvarig att informera vilka tider under året som är snöperiod. Andra tider på året är det naturligtvis tillåtet att ta sig fram i spåret på andra sätt än på skidor.

Se hela svaret på skidor.com

Var finns närmsta våffelstuga?

32 relaterade frågor hittades

Får man gå på elljusspår?

Som huvudregel ingår skidspår i allemansrätten. ... I fallet poängterar Högsta förvaltningsdomstolen att en anläggning som har inneburit stora investeringar som konstsnö, elljusspår och skidspår kan ge den som har upprättat anläggningen en rätt att ta ut avgifter.

Se hela svaret på lawline.se

Får man gå bredvid skidspår?

Löpning och promenader får inte ske i preparerade skidspår." Stig Nilsson, enhetschef på Umeå kommuns fritidskontor med ansvar för skidspåren förklarar att skidspåren är till för just skidåkning. Att gå bredvid är dock okej.

Se hela svaret på vk.se

När öppnar Längdspåren?

Elljusspåren lyser alla dagar mellan kl 06.00- 09.00 och 15.00-24.00.

Se hela svaret på idrefjall.se

När kan man åka längdskidor?

Skidåkning. När snön ligger tillräckligt tjock kan du åka både längdåkning och utförsåkning på flera platser i Stockholm.

Se hela svaret på motionera.stockholm

När börjar skidorna?

Här hittar du alla TV-tider och tävlingsprogram till Världscupen i längdskidor 2021/2022. Världscupen börjar den 26 november 2021 i Ruka, Finland, och avslutas den 20 mars 2022 i Tiumen, Ryssland.

Se hela svaret på tvmatchen.nu

Var kan man åka längdskidor i Göteborg?

Ett säkert kort brukar vara friluftsområde Sisjön som ligger strax söder om Göteborg och erbjuder upplysta skidspår i motionsslingan. Även parker så som Slottsskogen och Trädgårdsföreningen brukar få besök av längdskidåkare under årets snöiga dagar.

Se hela svaret på goteborg.com

Finns det längdspår i Romme?

Finns det längdspår på Romme Alpin? I mån av mycket natursnö finns det ett längdspår på 2 km tvärsöver vägen från anläggningen. Kontakta gärna bokningen på 0243-795800 för uppdaterad information om skicket på spåret. Annars kan vi rekommendera er att åka till Gyllbergen, Bergebo eller Mellsta för längdskidåkning.

Se hela svaret på rommealpin.se

Vem sänder längdskidor?

Nytt för i år är att TV6, V sport vinter och Viaplay blir nytt hem för världscupen i längdskidor och alpint. På TV6 och Viaplay ser du även den helt nya studiosatsningen Viaplay Vinter.

Se hela svaret på allente.se

Hur gör man ett skidspår?

Ett skidspår är vanligen ett preparerat snötäcke på en slinga av viss längd i syfte att möjliggöra längdskidåkning. I klassisk skidåkning består skidspåret av två diagonala fördjupningar i snön vilka är något bredare än skidornas bredd.

Se hela svaret på skidor.com

Hur mycket snö behövs för att göra skidspår?

Vitt på marken, men inte mycket mer

Det är knapp en decimeter snö. Om ni läser tidigare inlägg runt julhelgen så förstår ni att så liten mängd tyvärr inte räcker till för att dra skidspår. Det måste ju vara så mycket snö att man kan packa ihop den och sen dra ett spår i. Runt 1-2 decimeter brukar behövas.

Se hela svaret på bisslinge.blogg.se

Är det svårt att åka längdskidor?

Hur svårt är det då att åka längdskidor för första gången? Att hålla balansen är inte svårt, förutom i nedförsbackarna – eller när du kommit ned för backarna och spåret svänger men inte du, vilket vi fick erfara. Skridskor första gången är betydligt svårare, det här är ungefär som när du testar inlines första gången.

Se hela svaret på sportamore.com

Hur lång är skidspåret på Gärdet?

2.8 km långt och bra belysning på ca 2 km.

Se hela svaret på skidspar.se

När öppnar Längdspåren Åre?

07.00-22.00, preparering kl. 05.00-09.00. I Björnen gäller obligatoriskt spårkort. Spåren är uppbyggda i olika slingor och kan lätt kombineras på olika vis för att varieras efter eget huvud.

Se hela svaret på skidcenter.se

Kan man åka längdskidor i Sälen?

Längdskidor i Sälen och Sälenfjällen är också mycket mer än Vasaloppets klassiska åkning – här kan du även upptäcka skidåkning på kalfjället eller i mer outforskad skogsterräng. Ta på dig turskidorna, packa matsäcken och ge dig ut på tur för att upptäcka naturen och omgivningarna.

Se hela svaret på visitdalarna.se

Hur lång är kalven runt?

Kalven runt är lättåkt, även för nybörjare. Totala sträckan är ca 11 km. Många väljer att åka Tandådalen – Lindalens Fäbod fram och tillbaka vilket blir ca 8 km.

Se hela svaret på tandadalenswardshus.se

Varför åker de inte i spåren?

Traditionen uppstod på den (forn)tid när skidspåren skapades av åkare själva i lössnön. Den som ville åka om fastnade i djup snö vid omkörning och det blev kutym att ropa ”Ur spår!” till den långsammare framför. ... – Nu är det ofta så bra snö vid sidan att det går att köra om, så man ska inte ropa ”Ur spår!”.

Se hela svaret på dn.se

Kan vara klassisk i spåret?

Klassisk teknik

Det är enklast att använda vallningsfria skidor, antingen med fiskfjäll eller skin, och dessa rekommenderas för nybörjare eftersom de gör det enkelt att få fäste och glida i preparerade spår och gör att du kan utvecklas säkert.

Se hela svaret på salomon.com

Hur breda skidor i skidspår?

Vilken bredd ska turskidorna ha? Ju bredare turskidor desto bättre bärighet får du i lössnö. Men om de är bredare än 55 millimeter kan du inte åka i ett pistat skidspår och ofta kan ju anmarschen i fjällvärlden gå i vanliga skidspår.

Se hela svaret på aktivtuteliv.nu

Får man cykla på motionsspår?

Det finns inget allmänt förbud mot att cykla på motionsspår och vandringsleder. Men eftersom de är anlagda för dem som går eller springer måste du ta det lugnt och räkna med att de som springer eller går har företräde.

Se hela svaret på naturvardsverket.se

Får man cykla på Ridled?

Förbud mot cyklar

Den runda blåvita skylten om påbjuden ridled innebär alltså ett förbud mot att cykla och framföra andra fordon på den vägen. Däremot finns det inget förbud mot att promenera, med eller utan barnvagn och hundar, på leden.

Se hela svaret på tidningenridsport.se
Föregående artikel
Vad heter de tre hjärnhinnorna?
Nästa artikel
Vad läser man i läkarlinjen?