Varför är Synsam så dyr?

Frågad av: Bodil Hansen  |  Senaste uppdatering: 13 februari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (60 betyg)

Pushiga säljare, höga kostnader och svårt att överblicka villkoren – kunder känner sig inlurade i Synsams glasögonabonnemang. Kostnaderna kan uppgå till tiotusentals kronor efter ett par år.

Se hela svaret på sverigesradio.se

Är Synsam värt pengarna?

Synsams enklaste glas är fortfarande upp till fyra gånger så dyrt som likvärdiga eller till och med något bättre glas från lågprisalternativen i jämförelsen. – Synsam är ingen lågpriskedja och konkurrerar inte enbart utifrån pris, säger Håkan Broman.

Se hela svaret på testfakta.se

Vad kostar glas på Synsam?

Kompletta glasögon – från 400 kr*

Hos Synsam hittar du trendiga bågar till förmånligt paketpris på glas och båge. Paketpriset gäller utvalda snygga bågar från D. Arnesen! Nu kan du beställa enkelslipade glasögon med utvalda kampanjbågar från 400 kr* direkt från nätet.

Se hela svaret på synsam.se

Vad kostar ett Glasögonabonnemang?

Räkna ut din månadskostnad

Summera sedan månadskostnad per par så ser du enkelt din totala månadskostnad. Du väljer ett par glasögon för 2.000 kr, ett par för 3.000 kr och ett par solglasögon för 1.000 kr. Det ger en månadskostnad på 120 + 190 +45 = 355 kr.

Se hela svaret på synoptik.se

Vilka är billigast Specsavers eller smarteyes?

I jämförelse med samtliga butikskedjor var Smarteyes genomgående det billigaste alternativet. ... – Vi vet att vi har lägst pris av alla butikskedjor och i de flesta fall även billigare än webbutikerna. En undersökning som den här bekräftar bara det faktumet.

Se hela svaret på mynewsdesk.com

Varför är satsadverbial så speciella? SFI

24 relaterade frågor hittades

Vad kostar Fotokromatiska glasögon?

Det bruna glaset kan upplevas som ljusare än det gråa men de blir lika mörka när ljuset träffar glaset. Fotokromatiska glas kostar 1100kr extra hos Smarteyes.

Se hela svaret på smarteyes.se

Vad kostar det att hyra glasögon?

Du betalar en låg, fast månadskostnad från bara 90 kr/månad för enkelslipade glasögon och från 170 kr/månad för progressiva glasögon. Priset beror på vilka, och hur många, glasögon du väljer.

Se hela svaret på smarteyes.se

Vilket Glasögonabonnemang är bäst?

Synsam, och även Synoptik, har infört abonnemang på glasögon, som innebär att man får hyra minst tre par glasögon och därmed inte behöver betala up-front. De började säljsnacket direkt efter undersökningen, och för skojs skull så frågade jag vad det skulle kosta. 199 kr för ett par glasögon med progressiva glas.

Se hela svaret på sparamiglycklig.home.blog

Vad kostar ett par terminalglasögon Synsam?

Nu kan du beställa slipade kompletta glasögon från 400 kr direkt från vår sajt och få dem levererade hem.

Se hela svaret på synsam.se

Vad kostar slipade glas?

Enkelslipade glasögon kostar från 1000 kr hos oss. När det gäller glasen har vi tre olika enkelslipade glas: Tailored, Comfort och Standard. I alla våra enkelslipade glas ingår antireflexbehandling och repskydd, Tailored- och Comfort-glasen har dessutom en nanobehandling som ger skydd mot smuts och vatten.

Se hela svaret på smarteyes.se

Vad kostar ett par terminalglasögon?

Terminalglasögon är alltså ett arbetsredskap och ska vara kostnadsfria för arbetstagare. Att arbeta framför en bildskärm utan rätt korrektion kan både ge trötta och irriterade ögon samt huvud-, nackvärk och trötthet.

Se hela svaret på specsavers.se

Vad kostar progressiva glas hos Specsavers?

- från 4100 kr. Vårt bästa progressiva glas med det bredaste synfältet på långt håll, mellanavstånd och nära håll. Glasens funktion kan optimeras utefter de behov som din livsstil kräver, våra erfarna optiker hjälper dig i butik för att hitta det glas som passar just dig.

Se hela svaret på specsavers.se

Är det bra med abonnemang på glasögon?

En fördel med glasögonabonnemanget är att du kan ha olika glasögon för olika behov eller om du tycker att det är härligt att ha flera snygga bågar att byta mellan. En annan bra sak är att du kan kombinera glasögon, solglasögon eller linser om du vill.

Se hela svaret på synsam.se

Är smarteyes bra?

Skulle absolut rekommendera Smarteyes. Väldigt bra service, bra priser samt riktigt bra utbud av bågar. Grundlig synundersökning. ... Många snygga bågar till bra priser!

Se hela svaret på smartson.se

Är Specsavers glas bra?

Det kan ta ett litet tag att vänja sig vid nya glas och styrkor. Om glasen ändå inte känns riktigt bra inom tre månader från inköpsdatum, så hjälper vi dig att hitta en alternativ lösning som utbyte. Du betalar ingenting extra, förutsatt att du ej väljer ett dyrare glas.

Se hela svaret på se.trustpilot.com

Vilken optiker är dyrast?

Hos de flesta optiker ingick receptet, men det företag som blev dyrast totalt, Lix Optik, tog 105 kronor extra för att skicka med utskriften. – Vi kan inte leva på synundersökningar, säger John Hasselgren, delägare i Lix Optik.

Se hela svaret på sverigesradio.se

Är synoptiks abonnemang bra?

Att skaffa abonnemang hos oss är både smidigt, bekvämt och prisvärt. Vare sig du vill ha glasögon, solglasögon, linser hem i brevlådan eller en kombination så finns det något för dig och just dina behov. All service ingår alltid, som synundersökningar och fria lins- och glasbyten om din syn förändras.

Se hela svaret på synoptik.se

Vad kostar det att göra en synundersökning?

VAD KOSTAR SYNUNDERSÖKNINGEN? Ord. pris för synundersökning för glasögon är 450 kronor och linsundersökning från 500 kronor. När du gör en synundersökning för kontaktlinser får du även recept för glasögon.

Se hela svaret på smarteyes.se

Vad kostar glasögon med progressiva glas?

Progressivt glas Standard

I Standard-glaset ingår antireflex- och repskyddsbehandling. Kompletta progressiva glasögon med Standardglas fås från 3000 kr (båge 500 kr + glas 2500 kr).

Se hela svaret på smarteyes.se

Hur lång tid tar det att göra ett par glasögon?

Glas ska slipas i din styrka och passas in i ditt val av båge. Det är ett hantverk helt enkelt! Därför kan det dröja mellan 7 och 14 dagar innan du får glasögonen hemskickad till dig. Det är lika länge som att beställa i butik.

Se hela svaret på synsam.se

Vilka har billigaste glasögon?

Undersökningen visar att nätbutikerna generellt har billigare glasögon än traditionella butiker. För flest personer med synfel har Lensway billigast pris. En traditionell butik som har lägre pris än flera nätbutiker är Smarteyes, i något exempel det allra lägsta priset.

Se hela svaret på mynewsdesk.com

Var är det billigast att köpa glasögon?

Du hittar Sveriges billigaste glasögon hos Extra Optical.

Se hela svaret på extraoptical.se

Hur länge håller Fotokromatiska glasögon?

I bästa fall slipper du köpa glasögon, linser eller göra en ny operation efter 10 år. I värsta fall kan du se dåligt efter ett år igen. Så laseroperationer i sig ger oftast väldigt bra resultat, men man vet aldrig hur länge resultatet håller.

Se hela svaret på mestmotor.se

Vilken optiker är bäst i Göteborg?

Wasa Optik

Marian M: Proffsiga, trevliga och stans styligaste optikers! Ett trevligt bemötande och en nogrann synundersökning får man här...

Se hela svaret på reco.se
Föregående artikel
Vad kostar ett busskort i månaden Stockholm?
Nästa artikel
Hur känns en cancerknöl på halsen?