Varför Brobizz?

Frågad av: Lennart Lundin  |  Senaste uppdatering: 24 februari 2022
Betyg: 4.9 av 5 (69 betyg)

Brobizz kan användas för betalning på broar, färjor och andra automatiska betalstationer i Skandinavien. ... Med en Brobizz kan man också betala för parkering på flygplatserna Köpenhamns flygplats och Billunds flygplats. Systemet används också av Forsea på färjelinjen Helsingborg–Helsingör.

Se hela svaret på sv.wikipedia.org

Vilka broar gäller Brobizz?

  • Storebæltsbroen. Sjælland - Fyn.
  • Øresundsbron. Danmark - Sverige.
  • Molslinjen. Odden - Aarhus.
  • Molslinjen. Odden - Ebeltoft.
  • Scandlines. Rødby - Puttgarden.
  • Scandlines. Gedser - Rostock.
  • Forsea. Helsingør - Helsingborg.
  • Fanølinjen. Esbjerg - Nordby.

Se hela svaret på brobizz.com

Vad är skillnaden mellan Brobizz och BroPass?

När du är kund hos Brobizz, och har en bizz, kan du enkelt köra över bron. Innan du kan köra över Öresund med rabatt på turerna måste du anmäla dig till ett BroPass-avtal från Öresundsbron och ansluta det till ditt avtal med Brobizz. BroPass är ett rabattavtal, som du ingår med Øresundsbro Konsortiet.

Se hela svaret på brobizz.com

Vad kostar det att ha Brobizz?

En enkel kontantbiljett kostar 555 SEK (2020) för en vanlig personbil i betalstation och kan köpas online för 505 SEK. Med ett så kallat Bropass (årsavgift 445 SEK) kostar resan över bron 240 SEK för en enkel resa. Med Bropass Pendlare får du ytterligare rabatt efter att du kört mer 16 enkelresor på en månad.

Se hela svaret på oresunddirekt.se

Hur gör man med Brobizz?

Bizzen ska sitta i en hållare eller fästas med ett kardborrband i framrutan vid backspegeln. I höga fordon som lastbilar och bussar ska bizzen placeras längst ned på framrutan. När din bizz är korrekt placerad kan betalstationen registrera signalen, och du slipper felaktiga debiteringar och olyckor med bommen.

Se hela svaret på oresundsbron.com

BroBizz, hur funkar det?

38 relaterade frågor hittades

Hur betalar man med BroPass?

När du tecknar ett BroPass-avtal med Øresundsbron kommer du att bli ombedd att ange uppgifterna för ett betalkort i avtalet. Därefter kommer årsavgift och konsumtion dras via detta betalkort. Se de betalkort som Øresundsbron tar emot.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Hur funkar Øresundsbron?

Du kan endast använda registreringsnummer som betalningsmedel på Øresundsbron. ... Om du har lagt till ett registreringsnummer på ditt BroPass-avtal, och kör genom Øresundsbrons betalstation med en bizz i bilen, kommer resan att registreras på bizzen istället för på registreringsskylten.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Vad kostar överfart Øresundsbron?

Med bil kostar Öresundsbron 515 kr enkel resa, medan Stora Bältbron är betydligt billigare och kostar ungefär 330 kr (240 DKK) för bil upp till 6 meter. Med släp eller husvagn, husbil över 6 meter, eller minibuss 6-9 meter, kostar överfarten på Öresundsbron 1030 kr.

Se hela svaret på bilsemester.net

Vad kostar överfarten på Øresundsbron?

Starkare svensk krona leder nu till prisjustering för svenska kunder. Från och med den 1 oktober kostar en överfart 173SEK med Bropass. Att den svenska kronan blir allt starkare får nu även effekt på priserna på Øresundsbron.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Vad ingår i BroPass?

Med BroPass® kör du över Øresundsbron till halva priset - varje gång. BroPass är ett rabattavtal som endast kostar 440 kr om året. Det innebär att du redan efter första tur/returresan över Øresundsbron sparat in kostnaden för årsavgiften.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Hur skaffar man BroPass?

Så här gör du

Beställ ett bizz-avtal. Sedan är du redo att köra över Öresund. Når du klickar på ”Beställ BroPass nu” skickas du till inloggningssidan på Mitt konto. Vi skickar dig sedan direkt till oresundsbron.dk för din beställning.

Se hela svaret på brobizz.com

Var gäller Öresundsbrons Brobizz?

Din ØresundBizz kan användas i samtliga nordiska betalstationer som är med i EasyGo. Du kan även använda din ØresundBizz på parkeringen vid Köpenhamns flygplats (Kastrup). Du kan kontakta EasyGo direkt för information om priser och vad du bör vara medveten om vid passage på andra anläggningar.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Vad heter bron mellan Fyn och Själland?

Storabältsbron sammanfogar Öst- och Västdanmark och förbinder Halsskov på Själland med Knudshoved på Fyn. Storebæltsbroen består av en motorväg som är öppen dygnet runt. Betalstationen ligger vid Halsskov på Själland. Du debiteras det tillämpliga priset beroende på vilken typ av fordon du har.

Se hela svaret på easygo.com

Vilken typ av bro är Stora Bältbron?

Fakta om Stora Bält-länken

I dag har den östra bron världens tredje längsta brospann för en hängbro. Den östra tågtunneln är 8 024 meter lång, och är därmed den tredje längsta borrade tunneln i Europa.

Se hela svaret på cowi.se

Vad är Øresundsbron för typ av bro?

Öresundsbron består av tre delar – två anslutningsbroar och en högbro. Bron byggdes i två våningar, en vägbana och en undre våning för järnvägen. Högbron utgörs av en snedkabelbro, den längsta i världen med både järnväg och motorväg.

Se hela svaret på skanska.se

Vad kostar bron till Odense?

Med bil kostar Öresundsbron 360 kr enkel resa, medan Stora Bältbron är billigare och kostar ungefär 280 kr (220 DKK) för bil upp till 6 meter. Med släp eller husvagn, husbil över 6 meter, eller minibuss 6-9 meter, kostar överfarten på Öresundsbron 750 kr.

Se hela svaret på husbilsemester.se

Vad kostar det att åka över Ölandsbron?

Ölandsbron är avgiftsfri. Det går inte att hälsa någon välkommen till Öland utan att nämna bron. Ölandsbron är ett begrepp både som konstverk och trafiklösning.

Se hela svaret på boka.oland.se

Vad kostar Öresundsbron med husbil?

Att resa över Öresundsbron kan kosta väldigt olika. Har du en husbil som är över sex meter lång eller en bil under sex meter samt husvagn finns det fyra priser, 240, 388, 634 eller 850 svenska kronor per överfart.

Se hela svaret på husbilhusvagn.se

Vad kostade bygget av Öresundsbron?

Öresundsförbindelsen kostade drygt 20 miljarder kronor. Utöver det tillkommer runt 10 miljarder för anslutningar på land fram till år 2000, och senare 10 miljarder för Citytunneln.

Se hela svaret på byggindustrin.se

Vad kostar Rödby Puttgarden med Brobizz?

Res enkelt med AutoBizz Smart

Då får du det lägsta biljettpriset, från 159:-/väg*. Dessutom checkar du in och betalar överfarten automatiskt. Genom Easy Go-samarbetet kan du åka vidare med din bizz över Rödby-Puttgarden, Gedser-Rostock, Öresundsbron och Stora Bält-bron.

Se hela svaret på forsea.se

Hur lång tid innan Öresundsbron är betald?

Lånen som användes för att bygga Øresundsbron (bron, tunneln och Peberholm) beräknas vara återbetalda 2034. Landanläggningarna börjar betalas av år 2018. Lånen för de svenska landanläggningarna kommer vara återbetalda 2034.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Hur betalar man broavgift Øresundsbron?

Om du inte har en bizz kan du betala både kontant och med betalkort på betalstationen. På Øresundsbron kan du betala kontant eller med de flesta betalkort på betalstationen. Vi accepterar både danska och svenska kronor samt euro (dock ej 500 euro-sedlar) och flera typer av betalkort.

Se hela svaret på oresundsbron.com

Kan man köpa Brobizz vid bron?

Om man har egen bil eller hyrbil och vill köra över bron, så spelar det ingen roll hur många personer man är, utan man betalar olika pris beroende på vilken fordon man har. ... Man kan också köpa ett så kallat BroPass som ger billigare priser. Dessutom kan man köpa en brobizz som gör det ännu smidigare att åka över.

Se hela svaret på swedishnomad.com

Vem betalar för Øresundsbron?

Øresundsbron finansieras genom upplåning på inhemska och utländska kapitalmarknader. Dessa lån kommer att återbetalas med tiden från intäkter från bron eftersom kunderna betalar en avgift för att passera bron.

Se hela svaret på oresundsbron.com
Föregående artikel
Hur många företag i Sverige är verksamma inom området vägtransporter av gods?
Nästa artikel
När öppnar Hundfjället 2021?