Vilka jobb kan man ha som 14 åring?

Frågad av: Tekla Jönsson  |  Senaste uppdatering: 26 januari 2022
Betyg: 4.4 av 5 (40 betyg)

Hitta jobb för 14-åringar
Precis som en 13-åring, får du som 14-åring börja jobba, dock inte med farliga, risk- och konfliktfyllda arbetsuppgifter. Du kan exempelvis hjälpa till i en kiosk, skopa glass eller fylla på med varor. Du får dock inte sälja åldersreglerade varor såsom tobak, snus och alkoholhaltiga drycker.

Se hela svaret på studentjob.se

Hur mycket får man jobba som 14 åring?

Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka.

Se hela svaret på av.se

Kan man få jobb som 14 åring?

Lagar & regler – 14 år

När du är 14 år får du endast arbeta med ofarliga och lätta saker. Du får inte göra något arbete som kräver tunga lyft. Din arbetsplats måste vara riskfri och det får inte förekomma konflikter eller våld. ... Under dina lov får du högst arbeta 35 timmar i veckan.

Se hela svaret på sommarjobb.me

Hur mycket tjänar man på sommarjobb 18 år?

Här kan du hitta några av alla sommarjobb 2022. Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2019 var: 16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Se hela svaret på sommarjobb.me

Vilka jobb kan man jobba som 13 åring?

Vad finns det för jobb för 13-åringar? För att få jobba krävs det att du har fyllt 13 år. Är du under 13 år får du endast göra enklare sysslor i hemmet. Exempel på sådant arbete är trädgårdsarbete, frukt- och bärplockning samt rensning av trädgårdsland.

Se hela svaret på sommarjobb.me

Tjäna Pengar Som Ungdom 2022 (GÖR DETTA NU)

28 relaterade frågor hittades

Får man jobba när man är 13 år?

Äldre barn är en minderårig som fyllt 13 år och inte är ungdom. Yngre och äldre barn får inte arbeta mellan klockan 20 och klockan 06. ... Barn får arbeta högst 12 timmar per skolvecka. Under skollov som är minst en vecka får yngre och äldre barn arbeta högst 7 timmar per dag och högst 35 timmar per vecka.

Se hela svaret på av.se

Vad kan 12 åringar jobba med?

Jobb för barn som är 12 år

Exempelvis kan man som 12-åring sälja majblommor eller jobba med uppdrag som har med sin hobby att göra. Du kan också jobba som statist eller som barnskådespelare, dock behöver du ha tillstånd från arbetsmiljöverket.

Se hela svaret på studentjob.se

Hur mycket ska man tjäna som 18 åring?

Från och med 18 år: 17 527 kr per månad eller 101,31 kr per timme. Från och med 19 år: 18 985 kr per månad eller 109,74 kr per timme. Minimilönerna för perioden 1 april 2022 till och med 31 mars 2023 fastställs av parterna i mars 2021.

Se hela svaret på arbetsgivaralliansen.se

När får man pengar från sommarjobb?

Hela din lön inklusive semesterersättning betalas ut vid ett tillfälle i slutet av månaden efter du jobbat. Du får alltså bara en löneutbetalning, även om du jobbat under två månader.

Se hela svaret på goteborg.se

Hur mycket kan man tjäna på ett sommarjobb?

Vilken lön du får på ditt sommarjobb är idag olika från arbetsplats till arbetsplats. Även vilken typ av anställning du har. En riktlinje för vad en 15-åring tjänar på sitt sommarjobb är cirka 50–80 kronor i timman. Föreslå 80 kronor i timmen vid lönesamtal, men vad beredd på att förhandla.

Se hela svaret på allasommarjobb.se

Kan man få jobb som 15 åring?

Om du är 15 år gammal och har uppfyllt din skolplikt, har du möjlighet att söka jobb självständigt. Om du är 15 år gammal men har inte ännu uppfyllt din skolplikt, dvs. gått ut grundskolan, gäller samma regler för dig som för 14-åringar. Om du är 14 år gammal, får du själv säga upp och häva ditt arbetsavtal.

Se hela svaret på ungdomsliv.fi

Vad får man jobba med när man är 15 år?

Regler året du fyllt 15 år

Då gäller det att du bara får arbeta med lätta saker som är ofarliga. Du får inte utföra tunga lyft. Du måste ha en handledare som övervakar dig. Du får inte heller sälja varor som har åldersgräns, till exempel snus och alkohol.

Se hela svaret på sommarjobb.me

När är det lagligt att börja jobba?

Ungdomar från 16 år och fram till 18-årsdagen kan anställas till alla typer av jobb, utom sådana som är direkt farliga. Det ska varken vara fysiskt eller psykiskt tungt. Den som anlitar en minderårig måste se till så att arbetet sker under ledning av lämplig person.

Se hela svaret på arbetsmiljoupplysningen.se

Hur mycket tjänar man på ett deltidsjobb?

När du jobbar halvtid, exempelvis, så har du rätt till 50 % av din heltidslön. Jobbar du 75 % så har du rätt till 75 % av din ursprungliga lön.

Se hela svaret på tng.se

Hur mycket kan man tjäna på ett extrajobb?

Den som har två jobb får förstås lön från två ställen. Därmed finns en del skatteregler att tänka på. Om du exempelvis tjänar 30 000 kronor i månaden hos din ordinarie arbetsgivare och 10 000 kronor på ditt extrajobb ska du betala statlig skatt. Den är 20 procent på inkomster över 36 933 kronor.

Se hela svaret på kollega.se

Vad gäller för sommarjobbare?

Ungdomar som går i grundskolan och är mellan 13 och 15 år får ha ett lätt och riskfritt arbete. Den som är mellan 16 och 18 år får ha ett arbete som inte är tungt eller riskfyllt. Ungdomar som är mellan 13 och 15 år får arbeta högst 7 timmar per dag och högst 35 timmar i veckan, dock inte mellan klockan 20 och 06.

Se hela svaret på arbetsmiljoupplysningen.se

Kan man hoppa av sitt sommarjobb?

Det finns en juridisk regel inom avtalsrätten som innebär att avtal ska hållas. Därför är det ingångna anställningsavtalet bindande även innan du har påbörjat din anställning. Utgångspunkten när det gäller en tidsbegränsad anställning är att ingen av parterna kan avsluta den i förtid.

Se hela svaret på lag-avtal.se

När får man lön från kommunen?

Lön. Lönen betalas ut den 27:e varje månad. Du kan vara antingen timanställd vid behov eller ha månadslön. Timlön betalas ut månaden efter de arbetade dagarna, medan månadslön betalas ut redan samma månad.

Se hela svaret på overkalix.se

Hur mycket ska man tjäna som servitris?

Genomsnittlig lön för a servitör / servitris är 20 214 kr per månad i Sverige.

Se hela svaret på se.indeed.com

Hur mycket tjänar ett kassabiträde?

25 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Se hela svaret på yrkeskollen.se

Vad är en bra lön?

Om vi jämför kvinnors och mäns medellöner i de olika sektorerna ser vi att manliga tjänstemän inom privat sektor har den högsta medellönen, runt 47 600 kronor. Minst tjänar kvinnliga arbetare i privat sektor med en medellön på 27 300 kronor.

Se hela svaret på scb.se

Hur blir man rik som 12 åring?

Många i den här åldern kan tjäna extrapengar genom att hjälpa till med hushållssysslor, som att klippa gräset eller att plocka ur diskmaskinen. Du kan även syssla med hobby-uppdrag under korta perioder, som till exempel att sälja jultidningar eller majblommor.

Se hela svaret på gimitheapp.com

Vad kan man jobba med som 11 åring?

680 jobb inom "11-år" hittades
  • Socionom med engagemang för barn och tillsammansarbete. ...
  • Socialsekreterare, myndighet barn 0-11 år. ...
  • Avlösare till 11-årig tjej i Vaxholm. ...
  • Personlig assistent sökes till 11-årig kille! ...
  • 74% Tjänst som Personlig assistent till 11-årig kille.

Se hela svaret på jobbsafari.se

Vad får man göra när man är 13?

13 år
  • Du får börja jobba, men bara göra lättare arbete som inte kan skada dig eller göra det svårt för dig att gå i skolan. Du kan få arbeta innan du fyllt 13 år om det är mycket lätta och ofarliga arbetsuppgifter inom familjen. ...
  • Du får öppna eget konto på sociala medier som Facebook, Snapchat, Instagram och KiK.

Se hela svaret på minarattigheter.se
Föregående artikel
Vad ingår i mjölkprodukter?
Nästa artikel
Hur lever invånarna i Nordkorea?