Vilka Väggfärger passar ihop?

Frågad av: Berta Viklund  |  Senaste uppdatering: 18 februari 2022
Betyg: 4.1 av 5 (47 betyg)

Ett annat sätt att tänka kring vilka färger som passar ihop i inredningen hemma är att differentiera mellan kalla och varma färger. Typiskt kalla färger är blå, grön och lila. De sägs ge rummet mer avslappnande och rogivande vibbar. Varma färger som orange, röd och gul tar för sig mer och är livfullare.

Se hela svaret på mywindow.se

Vilka färger passar ihop med valnöt?

Valnöt och vitt är en snygg kombination tycker jag. Gillar att ni även följer upp med ett golv i samma träslag, det ger en bra sammanhållning av färger och materiel i köket. Snyggt och sobert!

Se hela svaret på expressen.se

Vilka färger passar till teak?

De kan finna sin plats bland vita, beige, grå, gråbeige, gröna, rosa och blå färger. Också här kan jag rekommendera att se lite extra på undertonen i den roströda färgen.

Se hela svaret på ladyinspirationsblogg.se

Vilka färger passar ihop med grönt?

Grönt är också en väldigt tacksam färg att matcha med andra färger – kanske är det därför den är så populär? Med grönt är det lätt att arbeta med färgsättningen och accentfärgerna i ett rum. Tre färger som passar finfint tillsammans med grönt är rosa, blått och orange.

Se hela svaret på hemnet.se

Vad passar till Gråbeige?

I motsatt fall tycker jag att beige färger med mycket rött i gör sig bäst till motsvarande grå färger med rödhet i sig. En väldigt röd grå ton kan till exempel dra lite åt rosa ihop med för gyllene beige färger och den beige färgen kommer då kännas lite smutsig intill den grå.

Se hela svaret på ladyinspirationsblogg.se

Vilka element passar bäst ihop? | Astrologi, Stjärntecken

18 relaterade frågor hittades

Vad passar till beiga väggar?

Beiga väggar matchas med fördel med vita gardiner. De ljusa färgerna kompletterar varandra väl för den som vill satsa på neutrala färger i sin inredningsbas. Tillsammans med transparenta, romantiska gardiner skapar den jordnära beiga kulören en lugn oas som andas avkoppling och tar till vara på det naturliga ljuset.

Se hela svaret på hastahome.se

Vad passar till grått inredning?

Varma gråa toner passar bra för dig som inreder med varma färger och metaller såsom guld och mässing. Kalla grå toner drar åt blått eller grönt. De passar bra i rum med mycket ljusinsläpp och trivs bra tillsammans med andra kalla kulörer och metaller såsom silver och krom. En neutralt grå drar inte åt något håll.

Se hela svaret på hildurblad.se

Vilken färg passar till gröna byxor?

Här listar vi 4 olika färger som passar till grönt, lite oavsett vilken nyans det handlar om.
 • Marinblått. Blått och grönt är angränsande färger och en oslagbar kombination. ...
 • Rött. Rött tillsammans med grönt måste inte kännas julgran. ...
 • Brunt. ...
 • Beige.

Se hela svaret på obsid.se

Vilka färger passar ihop med silver?

Dessa metaller och färger

Du har en underton av rosa och gör dig bäst ihop med metaller som silver och ljusa metaller så som vitguld, platina, rostfritt stål och titan. blått, lila, rött och rosa.

Se hela svaret på bybjork.com

Vilken färg passar till grön soffa?

En grön soffa blir som en smaragd i vardagsrummet, och en sådan juvel vill man ju framhäva på bästa sätt. En riktigt mörk, gråsvart vägg plockar fram juveltonerna i tyget, medan en ljust blå eller turkos vägg ser till att formen på soffan verkligen kommer till sin rätt.

Se hela svaret på alcro.se

Vilken färg passar till ekgolv?

I stort sett alla färger går väl med ett ekgolv; grönt, turkost, mörklila, grått, rött, svart, vitt osv osv. Bleka färger tycker jag dock ser fult ut samt gult. Å andra sidan gillar jag ju vare sig bleka färger eller gult utan ek heller... Så jag tror helt enkelt att det som du gillar i vanliga fall kommer gå bra ihop.

Se hela svaret på byggahus.se

Vilken färg passar till Ekkök?

Rött är kanon i kök, ger energi! Jag röstar även för grönt, är lätt att kombinera med andra färger och passar jättefint till ek. Grönt är fint till jul tillsammans med rött, är fint på sommaren tillsammans med blommor - funkar året om!

Se hela svaret på byggahus.se

Vilken färg passar till körsbärsträ?

Re: Vad passar till körsbärskök? klockren till körsbär, skiftar diskret i grön, gul, grå och terracotta. Över bänken håller jag med om att Coboltblå är skitsnyggt.

Se hela svaret på byggahus.se

Vilken färg passar ihop med Rostbrun?

Grönt. Både olivgrönt och klart grön passar utmärkt till brunt. Oliv är bättre om du vill att färgerna skall smälta ihop medan klart grön skapar ett skönt kontrast med det bruna.

Se hela svaret på obsid.se

Vilka färger passar ihop med aprikos?

Rosa, persika och aprikos

Tvärtsom syns djupare, mjukare nyanser som drar åt persika och aprikos, men även åt beige. Extra fin blir kulörerna tillsammans med pistage och grönt eller ljusa trämöbler och naturfärgade textilier. Ljusa träslag och mjukt aprikosfärgade väggar hos Jotun.

Se hela svaret på husohem.se

Vilka färger passar ihop med roströd?

Sammanfattningsvis. Röd, den energiska färgen. Har du en hudton som passar i rött så bör du definitivt försöka använda färgen mer, just eftersom den ger en så intensiv effekt. Vill du få ut det mesta av dina röda kläder och accessoarer så bör du kombinera dem med med vitt, blått, grått och brunt!

Se hela svaret på obsid.se

Vilken färg passar till marinblått?

Vilka Färger Passar Till Blått? Vi Lär Dig Matcha Snyggt!
 • Orange är en perfekt accentfärg till blått.
 • Få färgkombinationer gör sig så otroligt bra ihop som vitt och blått.
 • Blått och brunt, en odödlig klassiker.
 • De senaste åren har marinblått och svart kommit att bli en av de mest uppskattade färgkombinationerna.

Se hela svaret på obsid.se

Vilka färger passar ihop med beige inredning?

4 Färger Som Passar Till Beige – Matcha Med Stil!
 1. Blått. Blått och beige, en perfekt färgkombination. ...
 2. Rött. Rött är en klockren accentfärg till beige. ...
 3. Vitt. Vitt + beige är alltid lika fräscht. ...
 4. Brunt. Brunt och beige passar utmärkt ihop, dock kan en accentfärg behövas för att det inte skall bli allt för platt.

Se hela svaret på obsid.se

Vilka färger passar ihop med lila inredning?

Som tidigare nämnt är lila speciellt bra för att öppna upp nya möjligheter i livet och särskilt i kombination med vitt, guld eller silver. Lila är också kompatibel med elementet Trä och kombinationer av lila, grönt och brunt passar bra tillsammans.

Se hela svaret på northmans.se

Vilken färg passar till gråa byxor?

Av alla färger som passar till grått så är rosa den bästa. Grått och rosa kan faktiskt vara en av de snyggaste färgkombinationerna, om man använder rätt nyanser så klart.

Se hela svaret på obsid.se

Vilken färg passar till senapsgult?

Lila är en färg som vi inte ser alltför ofta i inredningssammanhang, och det är lite synd. Rätt lila i kombination med senapsgult och grått är en såväl sober som spännande kombination.

Se hela svaret på residencemagazine.se

Vilken färg passar med turkos?

Turkosa toner som drar mer åt grönt än åt blått kan göra att färgen inte känns lika intensiv, och är snygga att matcha med både mörkgrått och andra gröna nyanser.

Se hela svaret på houzz.se

Vad passar till gråa möbler?

Färger som passar med grått

Vill du ha en avslappnad, lugn och harmonisk atmosfär kan du kombinera med blå, lila, gröna eller bruna toner. Vill du ha ett rum som andas mer energi och kreativitet kan du gå mot den röd-gula delen av färgspektrat.

Se hela svaret på spicymindinredning.se

Vad passar till gråa väggar?

Om den grå färgen drar mot gult eller rött får rummet en ombonad känsla. Varma nyanser av grått passar bra i mörka rum och rum i norrläge eftersom de mjukar upp ett hårt, blåtonat ljus. Om du väljer en varm grå färg, inred gärna med andra varma material och toner som koppar, mässing, ljusa träslag och läder.

Se hela svaret på elle.se

Vad passar till ljusgrå soffa?

Mintgröna, ljusblå eller milt rosa kulörer kan därför vara en bra komplettering till en grå soffa om man vill att den ska se mindre stram ut. Du kan lägga till pastellfärg i form av fina soffkuddar, filtar eller stolar. Här har man dekorerat den ljusgrå soffan med ljusa pastellfärger i form av kuddar och pendellampor.

Se hela svaret på houzz.se
Föregående artikel
Vad hjälper mot tandvärk visdomstand?
Nästa artikel
I vilken minut görs flest mål i fotboll?